Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (27)
Raspunsuri - Pagina 9
ellanik spune:
Intrebare pt cunoscatoare:Ce scaun de masina (dotat cu sistem de prindere ISOFIX) recomandati?Daca se poate sa imi dati si niste linkuri mura-n gura ...Sarut manushitzele!
18+
George-Theodor
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
honeybaby spune:
Va las o cafea gata facuta si calda pt cand va treziti.
.Iar M-am trezit la 6. Copilul asta nu stie ca la 6 dim se doarme ,nu se mananca.
Asa ca luat micul dejun in fata calc citind ce ati mai scris.
Vladi- sunt deacord sa invatam copii sa respecte mediu incojurator, nu neaparat numai animalele. Sper sa reusesc. Noi suntem cei mai mari dusmani ai planetei.
Acum cu insectele e mai greu, nu pot sa zic ca nu omor tantarii sau mustele. Cu restul nu am nimic. Paienjenii chiar imi plac. Am avut o trantula pt scurt timp , o vara
. Sa vedeti cum se rarirera vizitele la noi
( mai aveam si un scorpion regal).
Vreau ca copilul sa inteleaga ca fiecare animal, insecta fie vierme, musca, fluture are un rol in ecosistem si ecosistemul nu trebuie stricat. Nu am pretentia sa la iubeasca ca mine, dar macar sa le respecte.
ma duc in pat, poate mai adorm.
Atept sa se fac 9-10 sa ma duc cu Honey la veterinar.
Tocmai vb cu sotul sapt trecuta ca nu s-a imbolnavit deloc anul asta
.
Denisa,
14 +
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
POZE
Rebiana27 spune:
'Neata si de la mine!
Total de acord cu atasamentul copiilor fata de animale si respectarea acestora! Luca imparte tot ce are de mancare cu catelusii pe care-i vede si are reactii de dragalasenie cu ei. Si pe elevii mei i-am invatat sa fie afectuosi cu animalele; am avut/avem acvariu in sala de clasa; plus ca hraneau catelusii de langa scoala cu cornul primit (cei care nu-l mancau). De mine nu mai zic... m-am indragostit iremediabil de fiecare catelus pe care l-am avut! :)
Duminica frumoasa sa aveti! 
Mami de
+
!
I can't fake with dignity so i'll not try!!
vladimirescu spune:
Tare ma bucur sa vad ca multe dintre voi au de gind sa-si creasca copiii cu respect pentru natura si toate vietatile!! O sa-i zic lui barbatu-meu care era trist cind l-am nascut pe Vladimir ca in ce lume oribila va trai copilul nostru - si eu ii tot ziceam ca nu e adevarat, tot mai multi oameni sint acum constienti ca lucrurile merg prost si fiecare face ce poate sa fie miine mai bine... Ca ne-am mai civilizat cu totii, ne-am mai trezit din intunericul consumerismului si cred eu ca ne straduim mai mult sa fim oameni mai buni si sa respectam rinduielile lasate de DD... O sa se bucure barbatul meu, care e mai pesimist!
Eu am ramas f greu insarcinata prima data, abia la 37 de ani, si pina atunci m-am tot rugat la DD (desi sint departede a fi habotnica, nu va imaginati cine stie ce :) sa-mi dea si mie un copil, unul sanatos, ca eu ii promit ca o sa fac tot ce-mi sta in putere sa-l fac om bun la suflet, cu oamneii si cu toate vietatile lasate de El pe pamint... Acum, la 41 de ani, cind am ramas iar insarcinata, nu am apucat sa-i promit nimic, ca bebe a venit absolut neasteptat sa creasca la mine in burtica, dar am de gind sa fac la fel, sa-l cresc in respectul creatiei lui DD, sa nu fie lacom, orgolios etc...
HONEYBABY, complet de acord cu tine! Lui Vladimir ii zic de cind nici nu stia sa vorbeasca sa nu consumam multa apa cind ne spalam, sa nu risipim hirtie sau plastic etc, sa nu aruncam niciodata pe jos gunoaie... saracul de el, aba invatase sa mearga, si cind mergea in parc trebuia mereu sa iau cu mine o punga in care copilul sa stringa gunoaiele si sa le duca la cos... Nu l-am invata eu asta, ca nu-s chiar nebuna sa-mi pun copilul sa stringa mucuri de tigari de pe jos, dar cred ca m-a vazut pe mine ca stingeam tigara pe jos si aruncam linga banca servetelele cu care-i stergeam nasul, iar cind ne ridicam de acolo le stringeam si le puneam la cos... Dar a fost vreun an pasiunea lui cea mai mare, in parc si la padure cind mergeam sa stringem gunoaie in punga si sa le punem la cos :)) Marturisesc ca ma exasperase la un moment dat, ca tot trebuia sa am grija sa se spele, sa-l dezinfectez pe miini, sa nu duca mina la ochi din greseala... dar asta a fost situatia si acum mi-e tare drag sa ma gindesc in urma la asta....
NAFI: e dragut sotul tau cum spune ca fiecare giza are si ea o familie acasa etc :)) Stai linistita, nu sint extremista, daca am un paianjen in casa si pot sa-l prind cu paharul, il scot din casa, dar unele gize care ne imoportuneaza si nu pot fi "salvate" astfel le strivesc pur si simplu, ca n-am ce face, nu traiesc cu gindaci in casa. Dar am pus la toate geamurile din casa plase de tintari, asa ca nu prea intra nimic, iar cind sint in natura folosesc aparat din ala pe baterii cu ultrasunete, care tin gizele departe, asadar nu e nevoie sa fac masacre sa scap de ele:)
ELLANICK: pt primele 10-12 luni e f ok scoica de la carucior ca si scaun de masina (majoritatea carucioarelor au asa ceva). Asta pt ca scoti copilul din carucior cu tot cu scoica, il pui in masina, apoi chiar daca doarme nu-l deranjezi, ca-l scoti din masina cu tot cu scoica si-l pui pe carucior sau in casa la nani... Eu am cautat sa deranjez copilul cit mai putin, adica a dormit in cosul de landou non stop si in masina a mers cu scoica unde si dormea daca era musai, si nu l-am tot foit din una in alta, ca si asa toata ziua il schimbam de pampers, hainute etc... Sa mai lasam bebeii in pace :) Iar daca caruciorul pe care o sa-l iei nu are scoica, atunci e bine sa iei un scaun mai mare, care pina la 18 kg (3 ani jumatate - 4), si care are ceva piese suplimentare pt bebelusi in primul an... Da stiu ca te pregatesti pt bebe, nu gluma! 
15+ cu 
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)
oanaiacovita spune:
Neata burticutelor.
Interesanta discutie despre responsabilizarea copiilor in legatura cu animalele si mediu inconjurator. Sunt total de acord cu asta, pentru ca asa cum zice si Vladi, parca in ziua de azi copiii nu mai stiu sa aiba grija de suflete nevinovata si de tot ce ii incojuara. Speram totusi ca generatia noua de acum sa fie altfel, pentru ca eu sincer am pe la bloc niste copii de 10-16 ani de care mie personal mi-e frica.
Daca tot Ella a deschis subiectul de cosulete auto, cine imi explica si mie cum se prind cosuletele si landourile astfel incat bebe sa fie in siguranta?
La noi gimnastica pare sa fie cuvantul de oridine si ziua si noaptea.
Foarte putin sta locului, sper ca totusi asta sa nu dezvaluie si cum va fi dupa nastere
Marti mergem sa il vedem si abia astept.
Oana
19+
Erick Nicholas
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
GabyHila spune:
Neata,
Vladi am notat chiloteii recomandati. chiar ma intrebam ce trebe sa purtam iarna..
Ellanik eu sunt o fanatica a securitatii. pagina ADAC`ului din Germania www.adac.de contine testele facute de ei cu toate scaunele de copii. cel care a iesit cel mai bine la testele de crash este un Romer Baby safe plus si sistemul de fixare. merge pana la 13 kg.eu l-am pus pe lista de shopping di Germania, costa 198 de euro cu sistem de oprindere cu tot. la noi 1500 de lei!!!!
scuzati greselile... scriu in varful canapelei, intinsa:)
o duminica frumoasa! Gaby
Bebe in 18 saptamani
www.gabyhila.blogspot.com
andra_s spune:
salutare burtici!
mai vladi ce ne faceam noi fara tine? esti o comoara la odiseea noastra!
. uite ca chiar nu ma gandisem la chilot pentu gravi ![]()
referitor la animalute, si eu sunt terminata dupa ele, am 3 caini si o pisi si ma joc mereu cu ei, sotul chiar ma cearta: "iar stai bot in bot cu ei?" ei, este el rau, nu ii mai pup ca inainte de cand am ramas gravi
si ma gadndesc ca dupa ce vine zgaiba noastra pe lume nu o sa mai am timp sa ii dragalagesc ca acum ... o sa fie gelosi pe bebele nostru.
mai aveam ceva de scris, dar ... stau din ce in ce mai prost cu memoria ![]()
cate un
si acte o
pentru fiecare mamica
http://picasaweb.google.com/ruxandra.matei
18+
vladimirescu spune:
ANDRA_S, ma bucur tare mult ca alinti animalutele, fa-o cit mai poti (nu-ti face griji de toxo si din astea, daca nute-ai imbolnavit pina acum de la ele, inseamna ca nu au parazitii aia si n-ai ce pati) - oricum banuiesc ca te speli pe miini cu toata constoinciozitatea dupa aia :)
Cind eram burtoasa cu Vladimir, cele 2 pisici maidaneze ale mele stateau amindoua oe burta mea si torceau, si eu imi imaginez ca ii era bine lui Vladmir acolo inauntru, ca torceau asa linistit si incalzeau burtica.... Chiar nu se mai intarea burta asa cind stateau ele pe mine (sa stiti ca pisicile mele sint f curate, nu ies nici macar afara ca nam curte :)
Dar dupa ce am nascut le-am izolat intr-o jumatate de casa si nu le-am mai primit niciodata saracele pe canapea sau in pat, iar in brate le iau si acum cel mult o data pe saptamina, si imbrac un halat special pt asta. Asta e, nu te joci cu sanatatea copilului - daca-ti ramine par pe haine, apoi iei copilul si-l lipesti de tine, ii ajunge parul poate in gura si e periculos... Si mi-e asa mila de ele, ca 8 ani din viata le-am tinut cit au vrut ele in brate si urmatorii 4 ani nu le-am mai tinut... Dar sa stii ca am rugat-o pe menajera sa faca asta zilnic cu ele o ora, sa le mingiie, sa le vorbeasca... ca eu tare rar o mai fac, asa m-am obisnuit din cauza lui Vladimir - ca sint cam dementa cu igiena :)) Tu, draga mea, poate o sa gasesti o solutie mai blinda pt animalute, sa nu faci chiar ca mine...
Si sa stii ca m-am bucurat tare cind ai scris asa frumos cum a miscat bb :))
CIORAPI PT GRAVIDE: dragelor, in caz ca mai purtati fusta, rochie la iarna, o sa va trebuiasca ciorapi pt burtoase :) Aceeasi chestie ca la chiloti: sa aiba talie f inalta, sa treaca pest eburta, ca altfel vui se ruleaza sub burta si-i scapati pe drum :)
Eu nu am gasit acum 5 ani in Bucuresti, si am rugat o prietena care cu greu a gasit la Londra vreo 3 perechi... Din pacate deci nu va pot spune de unde sa luati, doar va aduc aminte ca trebuie sa cautati din timp, ca s-ar putea sa nu gasiti usor.... Nu uitati sa luati 1-2 masuri mai mari, ca oricit de bine va mentineti, tot va veti ingrasa pe la solduri, probabil si coapse, n-aveti ce face... Uite, eu mi-am luat deja chiloti Sloggi albi, negri si culoarea pielii, toti modelul Maxi, 2 buc masura de acum, 4 buc o masura mai mare si 4 buc o masura si mai mare... si posibil sa iau si urmatoarae masura, dar mai astept sa vad cum merg lucrurile :))
15+ cu 
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)
dayanara spune:
ellanick, pun aici linkul si explic
http://www.maxi-cosi.com/maxicosi/productindex.aspx?id=14&language=es-en
sunt 3 poze scoica care merge pusa pe carucioarele quinny , bugaboo si altele care nu le stiu eu, asa incat mi se pare comod sa faci cum zice vladimirescu, adica iei scoica cu copil cu tot si.o pui in masina si invers
in masina daca vrei isofix la scoica, cumperi baza de langa poza cu scoica adica easy fix, batul ala e sistemul iofix
daca nu, orice scoica merge pusa in masina, iar cand copilul creste cumperi un scaun de masina , dupa scoica, care vine cu sistem isofix, cam toate marcile ofera del 9 kg in sus (dupa scoica) un scaun cu isofix
roxana
14+
arturo si
ivan (2.12.2006)
dayanara spune:
rebiana, tare frumos numele ales pentru fetita 
am editat mai sus, pt ca aparuse ceva de genul : sa faci cum zice...
si eu vroiam sa spun ca mie se pare bine cum zice, dar cum scriu anapoda, amestec cu spaniola, a iesit ca un fel de porunca si nu.mi place :)
roxana
14+
arturo si
ivan (2.12.2006)