Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (27)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Honeybaby - felicitari pentru baietzel!
Nu stiu de ce am si eu senzatia ca bb meu o sa vina pe 4 aprilie - nu cumva e Pastele atunci?
Ai mei toti au ceva cu 4 la ziua de nastere: sotul si nr 2 pe 4 ale lunii, iar nr 1 pe 14. Numai eu sunt pe 25...
Mi-ar place nitel sa pastreze si ea traditia, sa vina pe 4, numai ca vorba ta, poate nastem cu portarul

Apropo, te-ai hoatarat unde si cu cine nasti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

Citat:
citat din mesajul lui andira

Dayanara, Babyangel - multumesc frumos!

Ioanact - eu azi am 12 sapt si 6 zile, ecografic 13 sapt si 1 zi, si s-a vazut sexul bebelusului.
Am vazut eu ca statea intr-o pozitie favorabila, pe spate si cu piciorusele in sus, si am banuit ca o sa-mi poata spune.
Deci, se poate si asa devreme

exact asa s.a vazut la mine, aveam 12 saptamani si ecografic 13

babyangel, nu cred ca e ceva transmisibil, fetele sunt mai dispuse decat baietii, de aici si bebelusele, dar nu e imposibil sa faca si baieteii infectie urinara, stiu asta pentru ca din primele luni de viata, cand ajung cu bebe la urgenta cu febra etc, mereu i se face analiza urinei
periculos e sa ajunga in sange , si mai stiu ca multe analize dau pozitiv la urina fara sa fie cu adevarat, proba se poate contamina foarte repede, la sarcina asta am facut.o de 3 ori , si pana la urma a iesit negativ, dar cand recoltez procedez cum spun ei: dimineata la prima ora , intru la dus apoi recoltez , las sa curga un pic ma opresc apoi recoltez direct in recipient si.l sigilez (scuze de detalii dar ca sa ma explic bine...)

roxana 14+ arturo si ivan (2.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalthea spune:

am revenit pentru o mica paranteza...am observat ca majoritatea fetelor isi fac griji in privinta dietei pe care o urmeaza pe parcursul sarcinii si m-am documentat putin ...si as vrea sa va transmit ca perioada aceasta e cea mai sensibila pentru bebelus si are nevoie de atentia voastra 100%...asa ca poate va documentati si voi ca si mine...si sa nu aveti sau legate de proportiile...exagerez acum nu va speriati...pe care le veti lua in decursul urmatoarelor cateva luni si care oricum in proportie de 90% cel putin vor disparea dupa nastere...

http://www.sarcina-nasterea.ro/sarcina-pe-saptamani/sarcina-14-saptamani.html

asa ca va ,va doresc spor la si o seara cat mai placuta!!
si nu in ultimul rand o dulce pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna dimineata burticoaselor,
vad ca incet incet se ridica ceata, cam se afla ce se ascunde in burtica si mamicile in devenire deja fac rost de toate informatiile cu trusou, cu landou, cu patut, cu toate cele sa zicem mai mult sau mai putin necesare micutei fapturi se sta sa apara.

Delia13, felicitari pentru baietel si bine ai venit, sa facem si un bis? cu se cuvine la artiste, nu? E frumoasa meseria ta, am multi prieteni muzicieni si aici merg des la asemenea manifestari, ma face pentru cateva ore sa ma transpun, sa ma simt acasa, cand bateam drumurile Ateneului si al Operei Romane, al Treatrului iesean si apoi bucurestean, e o lume aparte, minunata. Baietelul tau sigur se simte mai bine.

Samaria, sa ma bag si eu in discutia cu kg.
draga mea din tot ce am vb eu cu dr meu si cate am citit (am fost bombardata cu carti cand am anuntat ca-s insarcinata) conteaza mai ales cum ai pus si din ce s-au pus kilogramele cu pricina. Daca mananci painica, paste, fainoase in general, grasimi si dulciuri rafinate (oricum in sarcina nu stiu care poate sa le suporte) e clar ca va fi mai greu.
daca manaci sanatos cu multe legume, fructe, carne gratar sau la cuptor/inabusita, branzeturi, adica un pic din fiecare, nu abuz de dulciuri atentie, nu sunt probleme.
Apoi conteaza si asocierile dintre alimente, daca si carnea si branzeturile le vom asocia cu legume proaspete (salate) digestia va fi mai usoara si elementele nutritive se vor asimila mai usor ( avand in vedere ca prezenta vit C din legume favorizeaza absortia de Fe)
Deci nu trebuie nici sa te stresezi prea tare, apoi persoanele care sunt mai slabe vor lua mai mult in greutate (eu nu spun se vor ingrasa, asta e altceva) decat cele mai plinute.
Depinde si de genetica, de conformatie, de corp/inaltime.
Eu de ex la 1,77 m si 65 de kg (constitutie atletica , am facut sport de performanta in perioada comunista) la inceput (oricum initial aveam mai putin dar de la tratamente hormonale m-am ales si cu 5 kg cadou) paream slaba, bine ca sa zicem.
Acum am pus cam 3 kg, care nu se vad sincer, doar un pic sub buric am burtica, in conditiile in care primele 8 saptamani am stat mai mult la pat, nu am avut greturi si am mancat si baut de toate.
Dr mi-a zis sa nu fac o obsesie din lupta cu kg si sa ofer elementele nutritive copilului, mai ales ca i-am zis ca-n familia mea copii s-au nascut mari.
Am incercat doar la painica sa fiu atenta, pastele sa-mi fac portia mai mica (atentie nu trebuiesc excluse din dieta gravidei), sa mananc atent dulciuri, avand in vedere ca bag fructe la greu (daca nici aici nu sunt... atunci unde?)
te pup si nu te stresa, sa iasa si bebe sanatos, nu?

Kossirrrrrrrrrrrr, ca tot vb de diete, bune cornurile facute de casa!
Imi pare rau ca nu este asa bine la servici, e bine sa incerci sa te menajezi, of doamne si sefii astia!
Ai grija de tine!!!!!

Stefana felicitari pentru carucior, hai ca trebuia un pic de echilibru, nu? alfel erau fetele majoritare si saracul tati isi dadeam demisia... te pup

Bordeiancovio, eu una nu cred in superstitii, cand vad ceva bun la pret si frumos mai iau dar am grija sa fie mai maricem ca daca iese bebe gigant ca mine de peste 5 kg? aici copii asiatici sunt micuzi si cele de nou-nascut sunt pentru 2-3 kg asa ca eu iau numai hainute (deocamdata neutra la culoare) de 6 luni.
Eu nu-s maniaca cu shopingul dar daca tot merg pe la magazine si vad ceva care mi se pare util il iau si asa incet incet facem trusoul.

Ellanik spor la cumparaturi, e frumos cand alergi sa alegi pentru casa, imi amintesc ce placut era pentru mine cand mi-am luat ap in bucuresti cat am muncit si cat am investit ca bani si suflet. Acuma la ce sa iei...care e mai bun... depinde de stil si gust, de obisnuite si cerintele familiei , ai dreptate cand te gandesti la alegerea corecta a mobilierului fara colturi, dar creste el si bebe, nu?

Rebiana cum te simti? imi pare rau ca esti suparatica si of doamne asta lipsea. Eu mai stiu ca e bine si ca local e bine sa faci spalaturi (nu interne!!!!!) cu ceai de musetel si de galbenele, e fantastic! Bei lichide multe, atentie la fructele si legumele care contin potasiu, rinichiul deja e solicitat.
Sanatate si ai grija de tine!

alina bubulina, nu am experienta la gemeni, dar din ce am citit pe la alte forumuri fetele posesoare de doi-trei au cam luat patuturi separate, mai ales ca peste cateva luni nu sunt asa statici si... unul doarme altul poate nu. Acuma vezi si tu cum te gandesti ca e mai bine, daca e dpdv economic iei un patut mic la inceput si peste 2-3 luni cand nu se mai poate celalalt.
Bafta in alegere!

andira, felicitari pentru fetita, asa devreme s-a vazut? poate vedem si noi maine la eco, merg sa vedem cum au iesit analizele de sange si sa-l mai controlam pe micutul dansator!

honeybaby, felicitari, adica de paste se mareste familia? asa-mi iese si mie la fiecare eco, data prevazuta mi-a iesit pana acum 4-5 aprilie in saptamana luminataaaaaaaaaaaaaa!!!!!! ne luam de manuta!
felicitari! auzi draga dar ce portarul nu e bun? nu e si el om?
hai ca gasesti cu dr care sa se rupa de la drob si pasca!

michellesi corimami vad ca si voi sunteti la cap decoratiuni, finisari, he he he grabiti-va ca vine bebe si sa gaseasca tot pregatit!

vladimirescule, cum merg agendele? ai terminat c santierul?

Freedelia, cum e dupa sarbatori / e frumos in vacanta, nu?

Ioanact

fetelor va pup, as mai scrie dar s-a facut tarziu, la mine e 11,30 si ar trebui sa vad ce trebuie sa fac azi.
Sa aveti o zi minunata, fara greturi si probleme, sa va bucurati de toamna de care-mi este dor de morrrrrrrrr!!!!!

va pup pe toate scuze daca nu am scris la cineva si de consolare un buchet de orhideeeeee!!!

castelana fericita 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Buna dimineata fetele ,

Ca de obicei va invit la u expresso cu spuma de lapte si scortisoara!
Eu am fost foarte harnica in dimineata asta, si am luat deja micul dejun: lapte cu fulgi de porumb! Nu stiu ce m-a apucat, dar de 3 zile mananc lapte cu fulgi de porumb.

Castelana, sunt perfect de acord cu tine: conteaza foarte mult din ce punem kg...important e sa ne alimentam sanatos, si se pare ca si dupa ce nastem, mult mai repede eliminam kilogramele puse din hrana sanatoasa, decat cele puse din carbohidrati...

Eu ma pregatesc sa ma fac frumoasa ...sa imi vopsesc parul, sa ma epilez, sa ma pensez , etc...nu de alta dar saptamana asta am si eu intalnire cu bebelina...Abia astept!

Bafta fetelor care merg azi la Dr, si sa veniti cu carucioare!

Anca
17+cu Tereza Martina si mami de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ate_09 spune:

buna dimineata la burticoase!!!
Ce de fetite si baietei vad pe aici .
Felicitari delia13 pt baietel si tie honeybaby. Sa stea cuminti la mami in burtica pana la termen.
Eu va poftesc la o cafeluta aburinda cu lapte .

Eu inca nu ma bag in discutii de carucioare si patuturi...astept ziua de vineri sa vedem daca ne spune ce este bebe...si apoi ma apuc de studiat piata ca sa ma pot orienta si asupra culorilor.
Oricum nu voi alege lucruri prea scumpe deoarece bugetul nu prea ne permite....rata la casa ne-a cam dat peste cap bugetul si finantele, anul asta

asteptam un 18+ Doamne ajuta!

bebe mic

Lista burtici si bebici

"Cine nu traieste cum gindeste,ajunge sa gindeasca cum traieste''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Dayanara, mersi de detalii..dar mai spune-mi care ar fi simptomele pentru infectie urinara?

Ate, nu-i bai ca nu te grabesti cu cumparaturile astea mai mari...poate o sa primesti un cadou comun de la colegi, sau poate nasii copilului vor fi dornici sa-i cumpere ceva mai consistent...nu se stie niciodata!

Si noi santem cu rate la casa, si prefer sa astept cu unele obiecte pana nasc, pentru ca oricum in prima saptamana nu o sa scot bebele nici cu masina si nici la plimbarica cu caruciorul. O sa cumpar atunci tot ce nu am primit. Dar e bine sa vizitezi niste site-uri bune cu articole, si apoi sa vizitezi magazinele di orasul tau, ca sa iti faci idee ce gasesti si la ce preturi!

Anca

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ate_09

buna dimineata la burticoase!!!
Eu va poftesc la o cafeluta aburinda cu lapte .

Eu inca nu ma bag in discutii de carucioare si patuturi...astept ziua de vineri sa vedem daca ne spune ce este bebe...si apoi ma apuc de studiat piata ca sa ma pot orienta si asupra culorilor.
Oricum nu voi alege lucruri prea scumpe deoarece bugetul nu prea ne permite....rata la casa ne-a cam dat peste cap bugetul si finantele, anul asta

asteptam un 18+ Doamne ajuta!

bebe mic

Lista burtici si bebici

"Cine nu traieste cum gindeste,ajunge sa gindeasca cum traieste''

Buna Ate, si eu sunt de acord cu tine, inca sunt la capitolul uitat la carucioare si patut. Este timp berechet.
cat despre cat de scumpe, din pacate se exagereaza mult de tot cu preturile pentru micuti, asa ca este cel mai bine ce ti se pare de calitate si sa evaluezi sa tina si in timp, aici intra in actiune sotus minitehnicus care daca daca nu exista o chestie o inventeaza, daca se strica ceva isi baga el primul mainile.
Trebuie gandit bine si banii bine cheltuiti, sunt de acord cu tine!
Sarcina usoara!
Merci de cafea, eu acum tocmai sunt in priza cu o supa de galusti, ce sa fac, vrea bebe mic si-i fac si eu.

castelana fericita 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marsy_baby spune:

Buna dimineata fetelor!n-am mai fost d mult p aici.Felicitari 22ror pt baieteii si fetitele voastre.Am fost si eu la Dr ...mi-a sp ca v-oi avea fetita..oare se pot insela doctorii in privinta sexului bebelusului? o dimineata placuta sa aveti fetelor

19

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui babyangel

Buna dimineata fetele ,

Ca de obicei va invit la u expresso cu spuma de lapte si scortisoara!
Eu am fost foarte harnica in dimineata asta, si am luat deja micul dejun: lapte cu fulgi de porumb! Nu stiu ce m-a apucat, dar de 3 zile mananc lapte cu fulgi de porumb.

Castelana, sunt perfect de acord cu tine: conteaza foarte mult din ce punem kg...important e sa ne alimentam sanatos, si se pare ca si dupa ce nastem, mult mai repede eliminam kilogramele puse din hrana sanatoasa, decat cele puse din carbohidrati...

Eu ma pregatesc sa ma fac frumoasa ...sa imi vopsesc parul, sa ma epilez, sa ma pensez , etc...nu de alta dar saptamana asta am si eu intalnire cu bebelina...Abia astept!

Bafta fetelor care merg azi la Dr, si sa veniti cu carucioare!

Anca

uau uau uau, te faci giugiuc, sa-i placa bebelinei de mami si sa stea cuminte.
Imi place mult numele ales, Sunt sonore, de rezonanta, cred ca va avea personalitate nu gluma.
te pup si te las sa-ti savurezi cafeluta, lapticul cu fulgi!

castelana fericita 14+

Mergi la inceput