Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010 (6)
Raspunsuri - Pagina 14
M&M spune:
Ioana, apropos de laptele de vaca..Mihaita si acum e tot pe humana si cred ca cel putin pana la un an juma il las tot asa...
Ale, lasa temerile. Bucura-te de sarcina , iar in momentul in care va sosi bebe, crede-ma , nici nu iti vei da seama cat de multe veti invata unul despre celalalt intr-un timp foarte scurt.. Ii vei invata fiecare scancet ce inseamana, vei stii cand ii e foame, cand ii e somn, cand il doare burtica sau trebuie schimbat nu degeaba se zice de instinctul matern e cel care ne ghideaza..
iar am ramas singura pe-aici
Flory, tu in cate sapt esti?? Cand faci echo?
Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 7+
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
Alinutzaa spune:
Salutare dragutelor
Nu mai stiu cine ce a scris, asa ca o sa scriu din amintiri.
ale eu ti-am zis mai demult sa iei acid folic, daca nu vitamine. Nu mai argumentez ca ar insemna sa repet ce au zis fetele.
Eu la sarcina trecuta am luat Elevit si nu am simtit o crestere a poftei de mancare. Acum tot Elevit iau si la fel, nu am simtit nici o modificare a apetitului.
Roxanik tin pumnii sa fie bine in continuare si bebe sa stea acolo cuminte la mami in burtica inca vreo 8 luni de-acum incolo.
discordia ce dulce fetita ta! Felicitari pentru inimioara care bate.
Lyana bine ai venit, sarcina usoara si bebe sanatos si la termen.
Legat de laptele de vaca, piciul meu, care are 2 ani 2 luni, inca mananca formula. Aptamil Junior dimineata si seara. Si o sa tot manance pana la 3 ani.
Gata, atat am fost in stare sa tin minte.
Eu nimic de raportat. Ma simt suspect de bine.
toate fetele
Duminica placuta in continuare
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si 5+
Handmade by Alina
Cinezee spune:
Ale eu iau acid folic de vreo 2 luni inainte de a ramane insarcinata
5 +un la termen astept
andre_flo spune:
buna dimineata fetelor,
ajutati-ma cu o dilema: am facut saptamana trecuta 2 analize de bhcg si valorile sunt 3000 si 3955. nu ar fi trebuit sa se dubleze valoare a doua?
discordia spune:
Acidul folic este foarte imp in primul trim de sarcina cand se formeaza tubul neural. Celelalte vitamine, gen materna, elevit stiu ca se dau incepand cu trim II de sarcina. Eu am luat elevit, fara el cred ca faceam un pisoi de copil deoarece eu nu prea am mancat in sarcina.
Poate stie cineva mai multe despre corpul galben sa imi explice si mie. La eco nu s-a vizualizat corpul galben, iar dr.mi-a prescris duphaston 2/zi pt a nu risca oprirea in evolutie a sarcinii.
Acum imi e un pic teama si astept cu sufletul la gura eco urmatoare.
as vrea sa va raspund la toate, dar fetita mea nu prea ma lasa, butoneaza si ea tastatura si de abia reusesc sa scriu.
Va pup pe toate
mamica de fetita si 7s+
moni_or spune:
FLORY, eu iau acid folic de 5 mg, de la zentiva.
ALE, cu riscul sa te superi, trebuie sa spun ca sunt total de acord cu Ioana, tigarile, chiar si asa reduse, fac mult mai mult rau decat orice calciu sau vitamine, nu mai vorbesc de acid folic, care e esential. Acum iti inteleg reticenta de a lua pastile fara consultul medicului, daca sarcina anterioara ai pierdut-o din cauza unor pastile, dar eu zic sa mergi la medic cat mai repede, o sa vezi ca iti va prescrie acid folic.
Si eu sunt adepta profitarii de descoperirile stiintei, urasc cand cineva imi spune ca "pe vremea bunicii nu erau atatea analize si medicamente si uite ca n-am murit", paote ca nu erau atatea medicamente dar se manca si sa traia mult mai sanatos. Mie imi place sa fiu informata, nu ascult orbeste niciun medic, mai citesc pe net, mai cer mai multe pareri daca nu am incredere (avizate evident), dupa parerea mea suntem privilegiate ca traim intr-un secol cand medicina si stiinta au facut atatea descoperiri care iti pot usura viata, pacat numai ca unele tratamente si solutii sunt inca doar pentru cei bogati si pacat ca sistemul de sanatate din tara asta e la pamant.
Legat de laptele praf, si mie imi mai zice soacra sau unii si altii ca vezi Doamne, e plin de chimicale, ca de ce nu-i dau lapte natural (de la tarani adica), dar eu sunt superfericita ca Luca mai bea lapte praf (intr-o perioada, dupa 1 an, nu-l mai accepta si o vreme am fost pe lapte de vaca) si macar pana la 2 ani sper sa fie asa.
ALINUTZA, ce scumpa esti, si mie mi se mai intampla, saptamana trecuta ma uitam cu sotul la Anatomia lui Grey si imi suflam nasul de numa-numa, sotul credea ca inca nu mi-a trecut raceala, cand colo eu plangeam cu lacrimi de crocodil...
LYANA, bine ai venit!
IOANA, mie imi place tare mult de tine Abia astept sa mergi maine le medic si sa ne dai vestea cea buna, ca e bine bebe!
ROXANIKA, sa-ti ajute Dumnezeu sa se opreasca sangerarea si sa fie bebe bine!
DISCORDIA, felicitari pentru inimioara!
Eu tot n-am prea multe simptome, am vaagi senzatii de greata de mai multe ori pe zi, mai ales dupa ce mananc (in special lapte), dar oricum nu pot sa ma plang. Abia astept sa fie miercuri sa-mi vad bebele la ecograf. Luca tot asa scump e, in fiecare zi vine cel putin o data si imi da in sus bluzita si ma pupa pe burtica, dragul de el
Monica, mami de Luca si 6+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
Vivela spune:
neata pe la pranz.
lyana, bine ai venit, sarcina usoara, te asteptam la povesti
roxanika, , tin si eu pumnii sa stea bebe cumintel acolo in burtica pana la termen, cred ca te-ai speriat tare rau.
cinzee, bravo, mamica constiincioasa .
discordia, imi pare rau, nu stiu sa-ti spun nimic despre corpul galben. dar n-ar fi fost mai indicat sa-lintrebi pe medic? sper sa fie totul ok .
alinutza, si eu ma simt bine, am uneori valuri de greata, dar dureaza putin, mai mult determinate de miscari bruste (de ex daca ma aplec sa iau ceva de jos si ma ridic brusc). bine, eu am 4sapt si 1 zi , deci inca mai sper la vreo 2 sapt de liniste.
eu azi am facut inca un test, ca-l aveam in casa , liniuta a doua e aproape la fel de rosie ca cea de control. oricum, suspect de repede a iesit testul, in ziua 23, deci la vreo 6 zile de la ovulatie. sper sa nu am gemeni (decat ca zodie, asta cred ca e inevitabil ).
david (2 ani si o luna) bea lapte mixt, adica si formula si lapte de vaca, asta de pe la un an jumate, de cand am intrerupt alaptarea. e inuman sa dai la copil de cateva luni lapte de vaca , riscurile sunt prea mari.
pe mine zilele astea m-a bantuit gandul daca sa raman la acelasi medic sau sa-l schimb. medicul e de nota 20, insa asista nasterile la maternitatea Giulesti. din cate am mai citit pe forumuri, nu s-a schimbat mai nimic de acum 2 ani, iar lucrul asta ma cam inspaimanta. nu stiu ce sa fac, mi-e sa nu dau din lac in put, sa dau si peste vreun doctor care sa-mi faca figuri, si nici spitalul sa nu fie mai de doamne-ajuta...
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba.
aleesicoo spune:
neata fetele si de la noi
nu ma supar pe voi ca imi explicati anumite lucruri doamne fereste , voi sa nu va suparati pe mine
sapt asta am decis sa merg si eu la dr. o sa sun luni asistenta sefa sa ma programeze
aveti fff mare dreptate in privinta tigarilor darrrrrrrr simt ca o iau razna daca nu fumez macar una, iar fetele care au fost fumatoare si sa zicem inraite cunosc cel mai bine situatia
Discordia felicitari pt samburel, iar puiul de acasa a fost impresionant, cum a stiut ca acolo e surioara sau fratiorul
4+ cu o
http://lbdf.lilypie.com/r9rEp1.png
Invingatorii nu renunta NICIODATA!!!!
http://community.webshots.com/album/574674676TrCmjB
RAMONELLA spune:
Discordia felicitari pentru samburel.Ce bucurie mare!!!
Stiu ca corpul galben sustine sarcina.Uite aici ce am gasit:
In momentul in care ovulul paraseste ovarul, in locul foliculului rupt se formeaza asa-numitul corp galben (corpus luteum). Acesta arata ca o vezicula mica pe peretele ovarului. La nivelul sau are loc dezvoltarea rapida a vaselor sanguine cu scopul de a produce hormoni precum, progesteron - esential pentru sustinerea sarcini in stadiile timpurii, pana la formarea placentei.
Rolul corpului galben este inca discutat de multi medici. Se considera ca este in special important in primele saptamani de sarcina, deoarece indeplineste functia de glanda, producand progesteron. Mai tarziu, in saptamanile 8-12 de sarcina, aceasta functie va fi preluata de placenta.
Corpul galben este prezent aproximativ 6 luni de sarcina, desi exista cazuri cand acesta, in mod normal, supravietuieste toata perioada sarcinii.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Ingeras mic,mami,tati si Bea nu te vor uita niciodata
flory_blanca spune:
sunt asa de trista. cand am fost la baie mi-a ramas pe hartia igienica mucus transparent cu putin sange. nu-mi vine sa cred ca iar o luam de la inceput. atatea sperante ne-am pus de data asta ca va fi bine. sper pana la capat inca ca va fi bine dar de obicei ce se incepe prost se termina si mai prost.