Albinutze de Mai-Iunie 2009(22)
Raspunsuri - Pagina 21
alic spune:
buna dimineata!
va servesc cu o cafea!

am facut masuratori si cantariri la 5 luni, asa ca raportam: 7350 gr si 66 cm, adica aprox 400 de grame luate si nici un cm ![]()
incerc sa nu-mi mai bat capul, desi am o stare de doi lei..n-am avut ce face si m-am luat la harta cu cei de la asociatie
fiindca mi-au bagat-o pe Natalia pe lista de intretinere...si am cateva zile de cand nu mai scap de starea asta
pe de alta parte bag ceai de lactatie cat incape...sper din tot sufletul sa mi se umple iarasi sanii cu lapte 
nici nu ma pot gandi la altceva....Nataliei nu-i place nic decat tzatzica....daca raman fara, Doamne fereste!..ce-i dau eu la copil?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=1" target="_blank">votati-o pe Natalia la alc1 si alc2! Multumim!
coraly spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ramona.P Fetele...saru-mana tuturor !!! Offf...asta cu datul noaptea sa suga pe intuneric e cam greu...de cand am nascut-o tin o veioza noaptea aprinsa si acum imi e cam frica sa o inchid...daca Doamne fereste se intampla ceva si nu vad..pana aprind becul...offf. Am tot incercat sa o tin seara cat mai mult treaza,dar face urat...plange...se cere singura la nani. Philip ... sper ca nu esti suparata si pe mine...postarea mea se referea la cei din jurul meu si chiar la 2 sefe de sectie (pediatre) de la spital...eu chiar imi iau notite din ce se posteaza aici despre diversificare,despre alimentele care inmoaie sau intareste scaunul bebeilor.... Va las...am reusit sa o tin treaza pana la 23.30...pe la 12 fara10 s-a trezit...i-am dat putin sa suga,suzy...si acum nani.Am facut un dus,am tras si o tigare sa ma linistesc si acum incerc sa adorm...daca oi putea (ca daca ea a adormit azi dimineata pe la 9...m-am culcat si eu cu ea si am dormit amandoua pana la 14.30 cu doua treziri de papa). O noapte linistita va doresc cu treziri putine spre deloc...iar imi doresc...ca asta sa fie intr-adevar o noapte-adica sa se doarma si la mine in casa!!! ![]() ![]() ![]() mami fericita de Bianca Maria (11.06.09)http://lb1f.lilypie.com/X98mp3.png http://picasaweb.google.com/Ramona.Petriman/Munte2009# |
Ramona, chiar daca poate n-ai sa tii cont de sfaturile mele, eu tot ti le dau
1. Nu e bine sa tii bebele treaz pana la 23,30 in ideea ca va dormi mai bine. Foarte gresit! Ora de culcare nu ar trebui sa depaseasca orele 21.00. Sa-ti spun de ce: bebelusii cu cat sunt mai obositi, cu atat adorm mai greu si raman adormiti mai putin - deci dorm mai rau.
Deci la aspectul asta ar trebui sa procedezi asa: ritual de seara inceput pe la 20.00, care sa contina ce vrei tu: baita, supt, cantat...Dupa ce adoarme, orice trezire urmeaza, se considera trezire de noapte si se trateaza ca atare: adica nu vorbesti, nu aprinzi lumina (veioza nu e buna - cumpara o lampa de veghe cu lumina foarte slaba, anume pt bebei - e mica si se baga cu totul in priza, nu are cablu- sau lasa veioza intr-o alta camera/hol, sa nu ajunga prea multa lumina). Ii dai sa manance, apoi incerci sa o adormi, daca nu adoarme la san, o legeni. Deci prin orice mijloc stii tu, o adormi la loc, chiar daca treaba asta iti ia 40 min(eu am practicat asta frecvent asa ca nu crede ca e ceva anormal). La urmatoarea trezire la fel, pana cand consideri tu ca e dimineata. Si atunci faci lumina, zgomot, ii vorbesti.
Pentru a avea rezultate trebuie sa fii consecventa, adica nu o data incerci sa o culci si alta data te joci cu ea sau vorbesti. Si asta trebuie sa o faci pt cateva zile/nopti. Eu cred ca in maxim o saptamana nu va mai sta treaza noaptea.
2. Din moment ce ea doarme ziua de la 9 dim la 14 doar cu pauza de mancat, mi se pare clar ca ea confunda aceasta perioada cu noaptea, adica noaptea si ziua ii sunt decalate. Probabil de la cat reusesti tu sa o adormi dupa pauza lunga si pana la 14 dupamasa, la ea este 'noapte' Tu trebuie sa o ajuti si sa ii muti noaptea mai repede, adica de la 20.30,21 la 7-8. Prin faptul ca o tii seara treaza pana la orele alea nu rezolvi nimic, din contra, ii strici si mai tare programul.
Eu am facut procedura asta cu primul meu copil la varsta de 4 zile, ca si el era pe dos. A durat vreo 3 zile pana cand l-am pus la program normal.
Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)
www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze
Alaptatul - Help Line
alic spune:
Coraly, sunt intru totul de acord cu tine; la fel am patit si noi in prima luna! cand incepe sa-ti doarma nopatea ti se pare ca l-ai apucat pe Dumnezeu de-un picior!
Ramona...bafta! 
fetelor, voi mai trageti si cate o tigara? am mai citit din cand in cand chestia asta, dar e reala sau e un fel de-a spune in loc de pauza?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=1" target="_blank">votati-o pe Natalia la alc1 si alc2! Multumim!
CarlaV spune:
Buna dimineata, as vrea sa raspund pe rand tuturor dar mai am multe de facut pana plecam, asa ca vreau sa va multumesc ca ati "ascultat" pasurile mele si m-ati incurajat ca toate vor trece. E mai bine cand auzi asta din mai multe guri.
Larisa si-a introdus o trezire de supt la 5 dimineata, here we go again...
2 vorbe despre ce a scris Ertina: nu stiu cat de exact s-a exprimat ea, dar eu am inteles ideea si ceea ce voia sa spuna si sunt sigura ca nu s-a referit nici la Andreea si nici la Ioana.
Ioana, ulei de ricin gasesti la farmacie. La botez s-au intamplat mai multe chestii nasoale, am povestit atunci imediat o parte din ele, speram ca, daca le ignor pe toate, se vor sterge repede. Din pacate unii oameni nu ma lasa sa le uit. Au fost si multe momente frumoase, desigur.
Dici, ce bafta de bani o sa aiba feciorul tau cu asa o ploaie la botez, ce zici, ne incuscrim? ![]()

Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
CarlaV spune:
Alic, nu te mai stresa cu intretinerea, si noua ne calculeaza pentru 4 oameni, iar vecinilor de vizavi care au copil de 3 si 9 ani plus bona interna le calculeaza doar pentru 2. Cica pe ceilalti nu i-a reclamat nimeni ca sunt mai multi, prietenii stiu de ce
.
Coraly, total de acord cu tine in ce i-ai spus Ramonei
.
Maria, nici la tine nu cred ca se referea Ertina, eu te-am intrebat doar si am inteles. Chiar, cum a dormit dupa cereale?
OanaMVT, ma bucur sa te citesc iar, frumoase poze.
Am cantarit si eu galushca si a luat fix 250g in 10 zile, deci in luna a 4-a o sa fim sub 1kg dar tot peste medie.
Gata, plecam, nu stiu cand mai ajung la Internet, dar va pup pe toate si va urez somn dulce si pentru voi si pentru copii, sanatate multa, sa creasca bine (cu san, formula, cereale, fructe-legume etc.) si "la multi ani" celor care-si mai adauga o lunita pana ajung sa scriu iar. 
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
mare(5+6) august 2009 *******mare(4) iulie 2009 *******mare(3) iunie 2009 *******mare(1)2009 *******mare(2)2009 *******Saby la 2 ani
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Ramona.P spune:
Coraly...multam de sfaturi!!! Am tinut-o treaza aseara pana la 23.30 ca de obicei adormea la 23 fara ceva si se trezeala 12...12 si ceva si atat ...apoi treaza ore intregi.Ea se cerea la nani de la 19-19.30 si dormea cu pauze de papa pana la 12.Iar cu somnul de dimi pana la pranz asa s-a setat ea...si am lasat-o o perioada ca trebuie sa doarma si ea,dar deja ma termina.
Revin...am culcato la 23.30 si pana la 5.45 a dormit (cu pauze de papa-fara vorbarie,fara sa ma uit in ochii ei...ca nu mai scapam de ea
).La 6 dupa ce am vazut ca nu mai era chip de nani...l-am trezit pe tati si eu am mai dormit pana la 7.30,m-am trezit,am schimbat-o ca explodase pampersul,tzitzi si leganata 3 minute in brate a adormit la 8.15.Deci 3 ore nu a vrut sa doarma (si credema ca incercam orice metoda...la un moment dat am si infasat-o -toate metodele au succes doar prima data...ca si cum a doua oara nu se mai lasa prostita).Si s-a trezit acum la 10 de papa si am inceput cu lumini,muzica,ras prin casa.Ea mititica acum ar mai fi dormit (ca doar o cunosc) dar o mai tin macar o ora (acum sa nu ma intelegiti gresit...ca nu o traumatizez...daca atipeste nu o trezesc etc).
Legat de veioza...e una de copii si are un bec care da mai putina lumina (o faza mai usoara) decat una obisnuita,dar e super ok pontul cu lampa de veghe! 
Hai ca v-am ametit cu detaliile mele.In concluzie nu stiu daca e meritul nostru sau pur si simplu coincidenta...dar s-a se cunoscut si la noi ca a fost O NOAPTE!
Alic ... eu nu am scir doar asa...eu am inceput sa fumez (0-2-4 tigari pe zi).
Carla ... drum bun si ne auzim la telefon!
mami fericita de
Bianca Maria (11.06.09)
http://lb1f.lilypie.com/X98mp3.png
http://picasaweb.google.com/Ramona.Petriman/Munte2009#
Ramona.P spune:

Marina Denise bebe de Ely
Diana Maria bebe de Feomiha
Tudor bebe de Tudorcami
Theodor Cristian bebe de Sefa Dicirstea

La muti ani!!!Sa fiti sanatosi,voiosi si cuminti!!!
mami fericita de
Bianca Maria (11.06.09)
http://lb1f.lilypie.com/X98mp3.png
http://picasaweb.google.com/Ramona.Petriman/Munte2009#
alic spune:
Ramona, e ok combinatia alaptat - tigara? sau nu mai alaptezi?
legat de program copil: scoate-o afara, plimb-o, arata-i imprejurimile...poate o mai tii ocupata; oricum o sa-i fac bine!
nicuratze spune:
Buna fetele,
INCERC SA SCHIMB CAPITOLUL.
Elena,mama Andrei (11.06.2009 ) si a lui Radu (21.10.2005)