Bani de buzunar

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

eu zic ca e bine sa primeasca o oarecare suma, chiar daca mica, saptamanal/lunar.

incepand cu clasele primare, parintii/bunicile imi dadeau cativa bani de buzunar, ca sa invat treptat valoarea banului, precum si sa imi dea un sentiment de independenta.

cred ca ambele valori sunt foarte importante. acum copiii sunt foarte maleabili. daca acum nu primeste nimic si apoi se va trezi deodata cu mai multi bani dupa ce mult timp nu a avut nimic, va avea tendinta sa ii cheltuie deoadata.

asa, invata auto-control, cum sa prioritizeze ( ce vreau: pufuleti in fiecare zi, sau o masina peste 2 luni ?), si se simte si independent si investit cu incredere de parinti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Multumesc pentru raspunsuri!
Nici eu nu sunt de acord cu teoria "bani pentru note bune".
Deocamdata nu mi-a mai zis nimic. Voi incerca sa-l stimulez sa economiseasca si in felul acesta sa aiba bani de buzunar. Cand mergem la cumparaturi il pun sa se gandeasca de doua ori daca vrea ceva anume si in felul acesta va avea niste banuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Si totusi, la 4 ani, 10 lei bani de buzunar?!.... Sau e doar motiv de mandrie?!

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

miriama : Si totusi, la 4 ani, 10 lei bani de buzunar?!.... Sau e doar motiv de mandrie?!

Motiv de mandrie...? Hmm...sincer mie nu mi s-a parut mult avand in vedere ca o punga de pufuleti este 2,5 lei,o acadea 50 bani...iar o jucarie buna ajunge undeva la 100 lei.

10 lei pe saptamana = 40 lei pe luna. Avand in vedere ca eu nu-i cumpar niciodata pufuleti,acadele si mici prostioare(cum le consider eu)...le cumpara el.Ba mai mult...de cate ori ia pt el ceva ia si pentru fratiorul lui mai mic fara sa-l indrum eu sa faca astfel.

Chiar vi se pare a fi o suma mare 10 lei? In plus...vi se pare ca am cu ce ma mandri spunand asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Un copil de 4 ani mi se pare mult prea mic sa aiba bani de buzunar, sa isi cumpere acadele. Eu as prefera sa-l invatz sa NU manance acadele, si cred ca se poate cu exemplele necesare ...

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Mie una mi se pare absolut normal ca un copil de 4 ani sa manance o acadea odata la cateva zile daca ii este pofta, atata timp cat are o igiena orala desavarsita spalandu-si dintisorii dupa fiecare dulce pe care-l mananca fie o acadea sau o ciocolata. Asa l-am invatat de mic iar acum nu poate altfel.

In plus ce copil nu mananca dulciuri? ca doar nu il omor daca il las sa manance o acadea odata la cateva zile.In plus ii dau in fiecare zi cate un desert dupa masa de pranz...asta ca sa disper de tot mamele care nu isi indulcesc copii

Mergi la inceput

aaa...si am uitat sa spun...din banutii pe care-i dau eu nu-si cumpara nimic inainte de a ma intreba pe mine.Asta pentru ca la magazinul din apropierea noastra nu este aer conditionat si nu are voie sa-si cumpere nimic cu care i-ar putea face rau.Asa ca nu-si cumpara decat pufuleti(pentru ca stiu ca niciodata nu-i mananca ci ii ia pt surpriza) si aladele...nu are nimic de la ele daca sut tinute si in cald fiind doar zahar topit.

restul banutilor de obicei ii pastreaza si odata/saptamana cand mergem la supermarket isi cumpara o revista,o carte de colorat sau plastelina.ori vre-o jucarioara mica pt ca nu-i ajunge de alta mare. Pana acum nu am reusit sa-l fac sa-si pastreze pe mai multe saptamani sa-si cumpere ceva mai mare.Dar sunt sigura ca in timp va invata.

Deci chiar daca are banutii pe mana (in pusculita) nu va inchipuiti ca-si cumpara tigari sau merge in club
Nici nu se imbuiba de acadele si prostii...nici eu nu-s de acord.

Mergi la inceput

http://www.stilfeminin.ro/copilul-meu/Banii-de-buzunar-pentru-copilul-tau.html

Aici un articol foarte bun legat de banii de buzunar al copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Multumim Giana pentru articol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Fii-miu e prea mic pt bani de buzunar..mult prea mic,dar cand va mai creste fireste ca-i voi da.Si eu primeam cand eram mica,aveam pusculita,ii strangeam cand voiam ceva si daca nu-mi ajungeau mai ceream,dar strangeam si eu.Mi se pare aiurea ca la 9 ani sau in clasa a 5-a cum am citit aici sa nu primesti nici un banut.Un copil daca vrea sa fumeze,v-a fuma ca-i dai sau nu bani..intr-un fel sau altul va face el rost de tigari sau mai stiu eu.Asa ca din punctul meu de vedere nu lipsa banilor de buzunar l-ar impiedica sa fumeze.
Copiilasii trebuie invatati de mici sa-si gestioneze banutii,sa economiseasca..altfel te simti cand ai tu banuti in pusculita sau in buzunar si sti ca daca ii strangi iti poti lua ceva ce-ti doresti f mult :)
Prefer sa-i dau eu,decat din frustrare sau mai stiu eu sa-mi fure din portofel sau mai rau,Doamne fereste.
Giana pt tine.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput