cum sa curat un ceaun (tuci) ?

cum sa curat un ceaun (tuci) ? | Autor: anaemi

Link direct la acest mesaj

Buna! mi-am cumparat de la niste tigani un ceaun si o craticioara din acelasi material cu ceaunul (tuciul) si nu stiu cum sa le curat sa se ia bronzul ala cu care sunt date (adica sa se ia sa nu ramana in mancare). am fiert in ceaun o mamaliga, pana n-a mai putut , apoi am aruncat-o si s-a mai jupuit din bronz . am facut asta de doua ori dar tot se mai ia putin. sotul a zis ca sa le dam cu diluant

aveti cumva habar de cum as putea face (sa nu mancam mancare "bronzata")?

Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)

Doamne ajuta !

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alevin spune:

Se poate fierbe cu orice solutie decapanta : fosfat trisodic, soda calcinata, etc. Le fierbi 2-3 ore (stiu, se duce apa, dar completezi cu apa calda) apoi freci bine cu o perie de sarma, apoi iar le mai fierbi inca o data, le limpezesti ca lumea si fierbi o mamaliga pe care o arunci!.
Dupa asta, ar trebui sa fie bune de intrebuintat.
Substante decapante poti gasi acum pe la punctele termice, fiindca mai curata sistemele de incalzire centrala. Sau prin statiile de tratare apa, de curatiri industriale, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mai bine arunci ambele recipiente ....chestia aia cu care au fost vopsite e foarte toxica...ce garantie ai ca se va curata de tot ?!?

eu fac mamaliguta in craticioara de teflon, iese perfect, nu se lipeste deloc (dar adaug cateva picaturi de ulei in apa sau putin unt)
iar de prajit, tot asa, am o cratita de teflon, cartofii ies perfect. pentru prajit carne, carnati, mici, etc. am tigaie tot de teflon, cu capac de sticla.
in comparatie cu cele de fonta, vasele de teflon sunt mult mai usoare, se curata rapid, dureaza mai mult, etc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

de aruncat nu vreu sa le arunc ...pana sa mi le iau faceam mamaliguta intr-o craticioara de inox...de prajit, nu mancam prajeli decat fff rar (si asta cand suntem in vizita undeva)...cu teflonul am avut o experienta cam urata; am avut o tigaie teflonata care ,dupa numeroase intrebuintari, a incepuut sa se curete (e clar ca nu era buna, dar totusi...si cred ca am mancat ceva teflon )
ca sunt mai grele,sunt. asta e.mi-am dorit o gramada un tuci (craticioara a fost bonus) nu stiu de ce, dar acum daca tot le-am luat vreu sa le curat,poate le-oi si folosi..candva

Doamne ajuta !

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Probabil o sa te superi pe mine dar ... de ce le-ai cumparat ? Ti-au inspirat incredere ?

Daca vrei tuci, du-te in Cora si ia de acolo, la fel au si gratare din fonta. Sunt mult mai igienice si nici nu sunt foarte scumpe .

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bogdanai

Probabil o sa te superi pe mine dar ... de ce le-ai cumparat ? Ti-au inspirat incredere ?

habar n-am...
dar acu' ca tot dadui banii...

Doamne ajuta !

Mergi la inceput

daca stiam cum sta treaba imi luam altceva de banii aia...
mai mare daraua decat ocaua

Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

As putea sa spun ceva, dar imi iau avertisment pentru rasism si discriminare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Ana , fierbe tuciul si craticioara in soda caustica pentru cateva ore si le poti folosi apoi .Hai sa fim seriosi , cate intrebuinteaza numai tefloane si alte cele?Eu le-am fiert pe toate si am avut tuciul 5 ani de zile pana am plecat din Ro .

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

multumesc mult pt raspunsuri !

Doamne ajuta !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

Am avut un tuci si l-am trimis la tara la maica-mea, nu il suportam ca era tare greu... Eu cand fac mamaliga fac in orice oala, nu tin cont, poate de marimea ei...
Apoi pun apa in e sa se inmoaie si se ia f. simplu...

Andrei si Adriana

Mergi la inceput