Pasul Caprioarei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nici eu nu o sa am o opinie foarte bine vazuta...dar o pensiune nu e hotel de 4-5 stele.
Din punctul meu de vedere o pensiune e un soi de extensie a casei respective. Am fost la mai multe aici in America si vreau sa zic ca sint o groaza de reguli care de care mai aiurite...foarte multe nici nu ingaduie copii, tocmai pentru ca sint mai stricatori. Ne-a fost pus in vedere unde sa ne descaltam in unele parti...si nu ni s-a parut ceva strigator la cer.

Gunoiul, iar este ceva care totusi tine de bun simt...in fond pe nicaieri nu-i chiar frumos sa lasi hirtii. Daca vrei menajera, te duci la hotel scump cu housekeeping si room service.

Daca ati lasat apa sa curga, banuiesc ca s-a baltit...se vedea...asa ca nu mai comentez...

Si da, regulile cu privire la avans sint flexibile peste tot...sint locuri unde trebuie sa platesti intergal in avans si daca nu te duci, ai pierdut toti banii...renuntatul in ultima clipa fara un motiv intemeiat este iar o lipsa de bun simt...in fond si timpul lor e pretios.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Discutabil.

Din punctul meu de vedere civilizat ar fi fost sa isi expuna regulile casei de la inceput. foarte simplu. in cazul in care din grupul Dvs nu vine cineva, camera va fi platita integral. Va rugam sa va descaltati la intrare. noi nu ne-am descaltat, cu toate ca gazdele o faceau. Si nu ne-au reprosat nimic. Atata timp cat nu m-au anuntat de la inceput.

celelalte... dusul gunooiului e de bun simt. adica daca la mine in casa nu las gunoi, in mod cert nu voi lasa nici la altii. si gratre am facut si noi la pensiuni pana in noapte tarziu, dar intotdeauna strangeam, niciodata nu am lasat murdar.

apa era responsabilitatea lor sa o verifice in cazul in care nu ati stat pana la 2 noapte, poate oamenii se culca la 11 si acum nu stau dupa clienti sa le inchida apa...

deci e destul de discutabil.

Simona, ce te-a deranjat mai mult? regulile lor sau felul in care au pus problema si in care v-au reprosat/vorbit, cu lipsa de respect? Au unii un fel de a pune problema de te scoate din minti... am patit-o si eu de curand, de imi fumega creierul de nervi... atutidinea aia de superioritate, cu dispret si chestia aia pe care numai la romani am vazut-o, nu o pot explica sau defini, dar e atitudinea AIA de "cel mai tare"... nu stiu daca m-am exprimat tocmai ok, dar pe partea asta as intelege-o pe Simona pt ca am trecut si eu prin asta si era sa ma coste fff mult prostia unora...

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Eu nu vreau sa ma disculp sau sa va contrazic pe voi, cele care vedeti problema altfel pentru ca puteti fi obiective. Ca doar d-aia am si deschis subiectul. Dar hai sa fac cateva lamuriri pentru ca mi se pare ca n-am fost bine inteleasa.
Nu stiu daca familia care n-a venit a avut sau nu o problema intemeiata pentru ca erau prietenii unor prieteni .De aceea nici nu mi se pare corect sa platesc eu pentru ei. Daca exista vreun contract semnat ca X rezerva 5 camere si X plateste atat daca vine si atat daca nu vine cineva, era altceva. Dar X in cazul nostru nu era organizator de grup, a facut fata rezervarea ca doar nu era sa sunam pe rand toti cinci si sa platim fiecare avansul lui . Dar problema asa trebuie gandita, sunt 5 familii separate. In cazul acesta pe mine ma deranjeaza cei care se comporta ca si cand ar avea un contract si ar fi totul f limpede si legal dar la sfarsit uita sa dea factura.
Si aici nu discutam despre un set de reguli stabilite de la bun inceput de genul:nu primim copii, animale de companie, nu se fumeaza, etc. Vorbim de descaltat la intrare (mie sincer asta mi se pare un obicei care contravine bunelor maniere in general), vorbim de dus gunoiul, de chestii d-astea mai neobisnuite la care nici nu te astepti . Plus ca regulile ei apareau functie de situatie, nu era un set de reguli fie ele chiar si bizare, dar anuntate clar de la inceput.
Nu am lasat gunoi imprastiat, am adunat tot intr-un sac pe care l-am lasat in living. In rest, n-a fost nimic deranjat sau murdar sau stricat. Si comentariul n-a fost ca trebuie sa duca gunoiul ci "caaatttt gunoi ati facut!" Adica 8 adulti si 3 copii in doua zile, caaattt gunoi credea ea ca vor face? O galetica d-aia mica de incape sub chiuveta? Am avut sticle de plastic goale, borcanele de mancare pt copii, iaurturi, biscuiti, etc. Toate adunate sunt voluminoase, nu si grele ...dar ma rog.
Cu apa...nu baltea nimic, pentru ca era un robinet in curte cu canal dedesupt.Cum se face la curte. Deci chiar daca a curs, n-a baltit. Dar ma intreb si eu, nu cumva trebuie proiectat totul cumva altfel? Pentru ca se poate bloca bazinul unui WC sau putea sa se sparga o teava la parter sau...eu mai stiu cate motive mai sunt de a se scurge noaptea intreaga un debit de apa egal cu cel al unui robinet. Nici prin cap nu mi-ar trece sa nu pun o supapa undeva astfel incat daca nivelul apei din bazin scade sub x mc sa se opreasca alimentarea. In niciun caz sa ma trezesc ca s-a ars hidroforul. Poate nici nu s-a ars din cauza asta...poate nici nu s-a ars , ca nu venise nimeni sa constate...mi se pare incredibil ca poti face asa o atmosfera din nimic. Si nu, nu ne-am culcat la 2 noaptea. Cu gratarul am terminat la 10 chiar. Iti dai seama ca avand copii care dormeau nu ne-am pus pe cine stie ce tambalau. Am stat de vorba in liniste sau ne-am jucat ceva, la un pahar de vin.

Si in final, Kay, sa-ti raspund la intrebare. Fireste ca atmosfera m-a deranjat cel mai tare, tonul pe care au fost facute toate observatiile, rasuflarea pe care i-am simtit-o permanent in ceafa.

Repet, nu vreau sa ne disculp. Dar nici sa fiu prost inteleasa n-as vrea. Din unele raspunsuri mi-am dat seama ca reiese ca noi am stat toata noaptea la baut, am facut balta in curte, am lasat gunoaie peste tot, etc Nu este adevarat.

Simona,mamica de Teo (16 ani) siVlad Alexandru (UN AN... spre doi)

Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea0581 spune:

Am fost si eu la aceasta pensiune Pasul caprioarei in week-end. Mai bine citeam inainte pe net. Am ajuns aici si am fost informati ca nu se fumeaza in cabana. Telefonic ni s-au spus detalii destule, dar au omis sa spuna si acest detaliu care pentru noi era important. Pe site la ei nu scrie nimic de genul. Ni s-a reprosat ca nu am vazut noi intr-o poza un semn de pe perete cu "fumatul interzis". Cum a scris si doamna sau domnisoara Lumi mai sus, mai aveau un pic si ne spuneau sa nu folosim wc-urile. A doua zi de dimineata ne-am facut bagajele sa ne mutam la alta pensiune. N-am lovit de observatiile acide ale gazdei. Ca am incurcat-o, cum sa plecam acum. Dar pe noi nu ne-o fi incurcat sa iesim toata noaptea afara in frig sa fumam? Este viciul nostru si nu cred ca are dreptul dansa sa ne tina educatie ce sa facem. Daca pleci de acasa sa te relaxezi, acesta sigur nu este locul. Aici mai degraba te umplii de stres. Inainte de culcare au fost atenti sa ne lase o lista mare de detalii pe care trebuie sa le respectam, sa nu ramana vreo luminita aprinsa pe undeva sau eu mai stiu ce minune, "incuiati usa pe interior
, ca avem un caine si sa nu intre" (da, ca stie sa deschisa usa si poate fumeaza in casa
:)) )) Aaaa, sa mentionez, ca ne-a intors din drum urland cat o tineau plamanii ca am lasat 3 farfurii nespalate in chiuveta. Ma intreb oare trebuia sa spalam si lenjeriile in care am dormit si eventual o curatenie generala. Scriu asta pentru ca pentru prima oara ni s-a intamplat asa ceva. De acum o sa caut cabane cu proprietari care stiu ce inseamna turism
si industria ospitalitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa_albu spune:

Abordez si eu acest subiect fiind pentru a 2 a oara cand merg la Pasul Caprioarei. Si mi-a placut locatia si pentru ca NU a trebuit sa dormim in miros de tigara sau sa mancam in fum de tigara, chiar daca sunt fumatoare. Ca sa nu mai vorbesc despre copii.
Este curat, NU ne-a obligat nimeni sa ne descaltam, cat despre apa calda si caldura NU am dus lipsa. Ma bucur ca nu ne-am impiedicat de vreun sac de gunoi in living, nefiind singurul grup in casa(este si un tomberon in curte, avand copii se mai strangeau si pampersi).
Acum despre avans si rezervari: peste tot in lume unde am fost am facut rezervare in prealabil, urmand a pierde definitiv banii in caz ca nu anuntam cu 24 ore inainte...ca sa nu mai vb. de agentiile de turism.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia_28 spune:

Din pacate asa se intampla cu multe pensiuni in Romania. Am avut si noi o experienta neplacuta cu o pensiune in Vatra Dornei. De aceea mi se pare ca este foarte bine cand cineva are o experienta negativa de acest fel sa o impartaseasca si cu altii. La un moment dat acest fel de proprietari de pensiuni vor intelege ca nu pot supravietui daca nu se adapteaza cerintelor clientilor. Stiu cat este de frustranta o astfel de experienta si cum amanunte care pentru altii pot parea minore, iti pot distruge toate buna dispozitie.

Claudia Alexandrei 10.12.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexa_albu

Abordez si eu acest subiect fiind pentru a 2 a oara cand merg la Pasul Caprioarei. Si mi-a placut locatia si pentru ca NU a trebuit sa dormim in miros de tigara sau sa mancam in fum de tigara, chiar daca sunt fumatoare. Ca sa nu mai vorbesc despre copii.
Este curat, NU ne-a obligat nimeni sa ne descaltam, cat despre apa calda si caldura NU am dus lipsa. Ma bucur ca nu ne-am impiedicat de vreun sac de gunoi in living, nefiind singurul grup in casa(este si un tomberon in curte, avand copii se mai strangeau si pampersi).
Acum despre avans si rezervari: peste tot in lume unde am fost am facut rezervare in prealabil, urmand a pierde definitiv banii in caz ca nu anuntam cu 24 ore inainte...ca sa nu mai vb. de agentiile de turism.

E usor sa creezi un cont si sa sustii punctul de vedere al proprietarului....legandu-te de ceea ce-ti convine.
Raspund punctual
Eu,turist,platesc pentru un serviciu........acces la bucatarie.Daca te respecti ca proprietar,fie utilezi bucataria cu o masina de spalat vase,fie speli toate farfuriile dupa ce pleaca grupul,cine stie cum le-au spalat turistii,in nici intr-un caz nu urli pt 3 farfurii.
Vis-a vis de hidrofor,cand stii ca ai asemenea aparaturi iti misti fundul ,tu gazda ,sa verifici.La o pensiune nu pui un hidrofor casnic,e trafic si trebuie ceva profesional.
Daca nu vrei fumatori ,scrii mare NU,de unde poate sti clientul ca acea poza nu se adreseaza doar unei camere.
Despre caldura,la fel,utilezi camerele cu robineti,cine vrea,face sauna,cine nu face tzurtzuri......e dreptul lor,sunt clienti si platesc.
Faza ca le vin copii si ei merita camerele de la 1 sunt o dovada crasa de indolenta,cand stii ca la etajul doi nu functioneaza caloriferele.Prostul(turistul)plateste,se frige odata dar exista internet,forumuri si multa antireclama!

Am raspuns din perspectiva unor potentiali clienti,caut cazare pentru patru cupluri,cateva zile in cursul saptamanii, insa am muncit indeajuns pentru vacanta asta si nu vreau sa mi-o strice nimeni.......asa ca pe noi ne-ati pierdut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

parerea mea este sa postati aceste informatii si pe acel site romanesc de impresii de calatorie/vacanta (daca nu ati facut-o deja, desigur), unde se gasesc detalii despre foarte multe destinatii de vacanta, din tara sau strainatate, clasificate pe tari/regiuni/hoteluri, cu note de apreciere a gradului de satisfactie, etc.

stiu ca daca incerc sa-i scriu numele aici, este modificat automat in altceva, denumirea incepe cu "amfostaco..."

chiar asa, de ce este cenzurata/modificata automat denumirea acestui site si in mesajele private ? mi s-a intamplat acest lucru nu o data, ci de 2 sau de 3 ori...in fine, nu-i fac reclama, dar este extrem de util pentru a te documenta in alegerea vacantei perfecte...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Am incercat si noi, fara sa fi citit in prealabil subiectul de aici, sa ne cazam saptamana trecuta pentru 3 nopti la Pasul Caprioarei. Planul era ca in fiecare dupa-amiaza sa plecam la Sighisoara la festival. Nu am putut ajunge insa in varful dealului pe care se gaseste pensiunea din cauza drumului "pietruit" de fapt acoperit cu pietre destul de mari pe care a trebuit sa le indepartam din calea fordului fiesta din dotare. Urcam, priveam in jos si ma ingrozeam vazand acoperisuri de case la mare distanta sub noi, nevazand insa niciun parapet de siguranta si stiind ca de la Sighisoara ne vom intoarce in fiecare noapte tarziu si obositi. Evident ca daca urcam aveam si panta destul de abrupta. Ma intrebam de ce sotul nu renunta si la cateva zeci de metri de pensiune a renuntat fiesta: s-a impotmolit intr-o portiune de drum cu nisip ud si nu a mai vrut sa urce. Atunci a renuntat si sotul, a sunat-o pe proprietareasa, a facut scandal ca nu i-a spus despre starea drumului si am facut cale intoarsa in marsarier: sotul si copilul in masina, eu in spatele masinii spunandu-i cand sa o ia la dreapta, la stanga, sa opreasca ca sa mai adun bolovanii din calea masinii. Cand a putut sa intoarca masina si ne-am vazut cu bine la drumul asfaltat am rasuflat usurata.Ce mi s-a mai parut ciudat: nu era niciun indicator la drumul principal care sa-ti spuna incotro e minunata pensiune. nici macar pe drumul acela periculos nu era nimic. Asta e semn ca pensiunea nu are toate aprobarile la zi. Nu stiu voi, cei care ati fost acolo cum ati urcat, insa mie pentru prima data mi-a fost frica, nu atat pentru mine si sot, cat pentru viata copilului.PS-duminica aveam in cont banii platiti pentru rezervareDianaD & Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

edit pentru ca abia acum am vazut ca s-a dublat mesajul

Mergi la inceput