PCOS (15)
Raspunsuri - Pagina 4
eternell spune:
Am fost la endocrinolog. Dupa ce m-a ascultat, m-a consultat, s-a uitat pe analize, mi-a spus ca nu am nimic la suprarenale, si nici sindromul ovarelor polichistice nu am, pentru ca nu sunt suficient de paroasa, nu am inceput cu simptomele mai demult, in adolescenta. Daca vreau insa pot sa intrerup anticonceptionalele si sa fac dozari pentru ovare, asa, sa ma lamuresc.
Am intrebat ce e cu chisturile de pe ovare, atunci, si a spus ca daca ar sti, nu ar fi acolo, ci ar avea premiul Nobel.
gudinde spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eternell Am fost la endocrinolog. Dupa ce m-a ascultat, m-a consultat, s-a uitat pe analize, mi-a spus ca nu am nimic la suprarenale, si nici sindromul ovarelor polichistice nu am, pentru ca nu sunt suficient de paroasa, nu am inceput cu simptomele mai demult, in adolescenta. Daca vreau insa pot sa intrerup anticonceptionalele si sa fac dozari pentru ovare, asa, sa ma lamuresc. Am intrebat ce e cu chisturile de pe ovare, atunci, si a spus ca daca ar sti, nu ar fi acolo, ci ar avea premiul Nobel. |
Pt ce am pus in rosu eu as schimba medicul instant! Pai chisturilor pot fi de mai multe feluri si avea mai multe cauze: endometriozice, de sindrom de ovar polichistic, functionale etc. E SLUJBA unui endocrinolog macar sa te trimita la analize, sa verifice toate posibilitatile cunoscute de medicina moderna si deabea dupa aceea, daca nu iese nimic la toate testele, se poate spune ca este necunoscuta cauza.
In legatura cu PCOS-ul si hirsutismul. Sa sti ca nu toate persoanele cu PCOS sunt hirsute, asa cum nu toate persoanele cu PCOS au o problema cu greutatea. Iar hirsutismul, clar nu apare sub tratament ACO cand practic primesti doza optima de hormoni din pastile.
Nu ma intelege gresit, eu iti doresc din suflet sa nu ai PCOS, sa nu ai nici o problema endocrinologica, dar sa infirmi diagnosticul de PCOS doar pt ca femeia din fata ta, care se afla sub ACO!!! nu este "suficient de paroasa" mi se pare o abordare care n-are nimic de-a face cu profesionalismul. De fapt nici un diagnostic in endocrinologie nu se pune asa. Sigur ca examenul clinic are importanta sa deloc de neglijat, dar acesta este coroborat cu o serie de teste si analize si se iau in calcul si o serie de elemente ce pot induce in eroare examenul clinic (ACO clar intra in aceasta categorie).
gudinde spune:
citat din mesajul lui a_06 Buna fetelor am citit cat am putut din paginile precedente, am fost si la 2 medici endocrinologi (Copaescu de la Medlife si ileana marinescu) si tot nu mi-e clar daca am PCOS au ba. cred ca tot eu trebuie sa decid..:(. Am incredere ca ma ajutati si voi. deci, situatia este urmatoarea: am testosteronul si testosteronul liber usor marite, parul imi cade serios. eco 4d nu arata ovare polichistice, celalalte analize hormonale par bune, menstruatia vine regulat. dr copaescu mi-a dat Metformin, iar dr Ileana Marinescu mi-a zis ca nici vorba de PCOS, ca-mi cade parul din alte cauze. eu zau ca nu stiu ce sa mai cred si sa fac. as vrea sa fac FIV luna viitoare si de-asta nu stiu daca sa iau Metformin au ba. voi ce spuneti? multumesc frumos anca |
Draga mea,
Pe d-na dr Copaescu cred ca am cunoscut-o o data in cabinetul dr-itei mele. A fost f draguta, dar profesional n-as putea spune nimic despre dansa din experienta personala.
La Ileana Marinescu insa, n-as trimite nici dusmanii! Din experienta proprie spun asta.
eternell spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gudinde
Pt ce am pus in rosu eu as schimba medicul instant! Pai chisturilor pot fi de mai multe feluri si avea mai multe cauze: endometriozice, de sindrom de ovar polichistic, functionale etc. E SLUJBA unui endocrinolog macar sa te trimita la analize, sa verifice toate posibilitatile cunoscute de medicina moderna si deabea dupa aceea, daca nu iese nimic la toate testele, se poate spune ca este necunoscuta cauza. In legatura cu PCOS-ul si hirsutismul. Sa sti ca nu toate persoanele cu PCOS sunt hirsute, asa cum nu toate persoanele cu PCOS au o problema cu greutatea. Iar hirsutismul, clar nu apare sub tratament ACO cand practic primesti doza optima de hormoni din pastile. Nu ma intelege gresit, eu iti doresc din suflet sa nu ai PCOS, sa nu ai nici o problema endocrinologica, dar sa infirmi diagnosticul de PCOS doar pt ca femeia din fata ta, care se afla sub ACO!!! nu este "suficient de paroasa" mi se pare o abordare care n-are nimic de-a face cu profesionalismul. De fapt nici un diagnostic in endocrinologie nu se pune asa. Sigur ca examenul clinic are importanta sa deloc de neglijat, dar acesta este coroborat cu o serie de teste si analize si se iau in calcul si o serie de elemente ce pot induce in eroare examenul clinic (ACO clar intra in aceasta categorie). |
Tipa a avut abilitatea de a imi propune sa renunt la pastile si de a face analizele necesare. Inainte de a ajunge insa la faza aceasta, incerca sa ma convinga ca nu am acest sindrom, inclusiv spunandu-mi ca daca am rezistenta la insulina - adica daca as avea... - as putea-o avea si din alta cauza,si mi-a dat de inteles ca greutatea in exces.
Eu am mers pentru ovare, am si specificat cand am intrat. Ea mi-a dat si o foaie cu o dieta, desi nu cerusem. Tocmai ii explicasem ce mananc eu intr-o zi, si nu slabesc, dar se pare ca nu m-a crezut pe cuvant.
Imi e teama sa opresc contraceptivele, mai ales ca medicul meu crede ca am si endometrioza, si ca aceasta ar fi cauza durerilor mele tot mai feroce la sfarsitul ciclului menstrual si dupa.
Oare chisturile constatate la rmn ar putea fi si endometriozice? Fiind multiple, si pe amandoua ovarele, si pana in 1 cm. Pe rezultat scria posibil foliculare.Sora mea are endometrioza in faza 4, cu doua operatii, plus o interventie de subtiere a endometrului.
a_06 spune:
merci gudinde
da, si eu inclin sa cred acelasi lucru de dr ileana marinescu. mi-a zis ca n-am PCOS si am intrebat-o 'atunci de ce am testosteronul mare?'. s-a fastacit un pic si s-a apucat sa-mi prescrie Marvelon. pai de ce, daca eu vreau sa fac FIV? Of, am pierdut vreo 3 saptamani cu faza asta si mai bine ma apucam de metformin.
stiti cumva daca e ok sa incep tratamentul cu siofor cu 2 saptamani inainte de inceperea stimulerii FIV?
multumesc mult
Valentina_D spune:
citat din mesajul lui a_06 merci gudinde da, si eu inclin sa cred acelasi lucru de dr ileana marinescu. mi-a zis ca n-am PCOS si am intrebat-o 'atunci de ce am testosteronul mare?'. s-a fastacit un pic si s-a apucat sa-mi prescrie Marvelon. pai de ce, daca eu vreau sa fac FIV? Of, am pierdut vreo 3 saptamani cu faza asta si mai bine ma apucam de metformin. stiti cumva daca e ok sa incep tratamentul cu siofor cu 2 saptamani inainte de inceperea stimulerii FIV? multumesc mult |
oare nu ar fi mai bine sa intrebi asta un medic endocrinolog?
sau poate gudinde iti poate da un sfat...ea este 'medicul nostru' de pe forum...multumim gudinde
Valentina
sunshine4ever spune:
Guidinde, Aruam va multumesc
Si iata ca se complica treaba. Desi am citi pe prospectul de Siofor reactiile adverse, desi am auzit de la fete ca le-a fost si lor rau la inceput. Sincera eu de doua zile nu mai stiu ce sa fac. Am o stare de rau, generala si asta ar mai merge dar diareea crunta pune capacul.
Voi cum ati fost? Cum ati procedat?
Eternell si parerea mea ar fi sa iti schimbi medicul. Eu dupa patru ani am ajus sa am un dg zic eu corect, pt care nu aveam cm regulat, pt care am esuat in fivuri...si asta pentru ca unii medici mi-au zis ca nu am nici un chist, is ok din pct de vedere al analizelor hormonale...Asa cum am scris mai sus nu mi-e bine deloc si sunt momente cand nu suport aceasta stare de rau dar am bucur ca am juns pe mana unui dr care a stiut unde sa cautam. Iti doresc succes.
in asteptarea unui ingeras
Valentina_D spune:
citat din mesajul lui magduta10 Guidinde, Aruam va multumesc Si iata ca se complica treaba. Desi am citi pe prospectul de Siofor reactiile adverse, desi am auzit de la fete ca le-a fost si lor rau la inceput. Sincera eu de doua zile nu mai stiu ce sa fac. Am o stare de rau, generala si asta ar mai merge dar diareea crunta pune capacul. Voi cum ati fost? Cum ati procedat? Eternell si parerea mea ar fi sa iti schimbi medicul. Eu dupa patru ani am ajus sa am un dg zic eu corect, pt care nu aveam cm regulat, pt care am esuat in fivuri...si asta pentru ca unii medici mi-au zis ca nu am nici un chist, is ok din pct de vedere al analizelor hormonale...Asa cum am scris mai sus nu mi-e bine deloc si sunt momente cand nu suport aceasta stare de rau dar am bucur ca am juns pe mana unui dr care a stiut unde sa cautam. Iti doresc succes. in asteptarea unui ingeras |
magduta, eu fac tratament cu siofor 100 din noiembrie 2007 si nu am avut niciodata starea de care spui tu..nici macar rau nu mi-a fost.
tot ce am observat eu de la inceputul trattamentului a fost ca organismul s-a reglat perfect in sensul ca in fiecare dimineata, exact cand ma dau jos din pat...merg la baie pentru anumite necesitati fiziologice (cred ca intelegi ce anume). si asta e ceas
sper sa ti se obisnuiasca organismul, si sa te simti bine
Valentina
sunshine4ever spune:
Valentina D ce doza iei pe zi? Eu iau 3X500mg/zi. In prima zi nu am avut mai nimic, parca o presiune in cap, dar in dimineata urmatoare au inceput problemele. Vad ca iei metformin de mult timp, in cat timp s-a vazut ceva schimbare?
in asteptarea unui ingeras
mirimir spune:
Buna fetelor si numai ganduri bune !
Dienutzahy felicitari si sarcina usoara.
Silvi.81 bine ai venit si multa sanatate.
a 06 nu cred ca este indicat sa incepi acum metforminul, dar intreaba medicii.Pe mine m-au pus sa-l intrerup cu 3 luni inainte de Fiv, cred ca pe prima pagina gasesti sa citesti despre metforminul luat si pe timpul sarcinii.Multa bafta.
magduta10 si eu am avut tulburari gastrointestinale la inceput, cu timpul s-au ameliorat.Eu am inceput cu cresterea dozelor treptat pana am ajuns la 500 mg x 3/zi.Suna medicul si intreaba.Multa sanatate.
Gudinde si de la mine si de la puiutii care cresc, au cate 400 g si 22 de saptamani si sunt foarte bine.Eu urmeaza sa-mi fac o evaluare hematologica pentru niste pete pe piele, despre care nu se prea pronunta nici dermatologul, nici hematologul.In rest am reusit sa fiu din ce in ce mai optimista si sa ma bucur.Multa sanatate.