Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (30)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Citat:
citat din mesajul lui SorinaF

Multumesc tuturor pt incurajari, imi sunteti de mare ajutor.
Ma gandesc serios sa fac amnio, macar asa aflu 100 % un rezultat si dupa cum spunea si larisel ofera multe informatii despre bebe.
Mi-l doresc foarte tare pe baietelul meu,cum sa renunt la el daca e ceva in neregula? Ieri i-am cumparat primul lucrusor, o pereche de pantofiori...mici...maro. Sa ne ajute Dumenzeu sa fie totul bine!

Cred ca o sa renunt la d-na doctor Cirstoiu, mi se pare superficiala. De fiecare data cand merg la control imi spune: hai sa facem o eco sa vedem daca mai traieste copilul, de ma face sa plec plangand. Mi-a urmarit sarcina de la 10 saptamani, primul control a fost la ea, dar nu mi-a spus nimic de Bi test sau translucenta nucala.

Multumesc mariucasara pt pontul cu spitalul Titan, unde se pare ca e mult mai ieftina amnio. Sa ma decid in legatura si cu doctorul care o va face.

Multumesc fetelor.

19+

Si la Titan tot dr Predoi cred ca face amnio. Eu am uitat sa intreb cand am facut programarea. Daca vrei sa suni nr de tel e 021 / 324.33.12 interior 263, 264. O sa iti raspunda de la secretariat dar dupa ce explici situatia te va transfera chiar la o doctorita care iti va da toate datele.
Multa sanatate.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rox_y spune:

Cristies eu ma duc deobicei la ginecolog care imi face si ecografia.

In legatura cu amenintarea AB am dat niste telefoane si am aflat ca inseamna amenintare avort. De fapt m-a diagnosticat asa ca am avut ceva contractii scurte dar dureroase. Cu cine am vb mi-a spus sa nu ma sperii ca e normal si ca sa am grija de mine, sa nu ma racesc, sa nu fac efort, sa ma plimb si sa ma odihnesc.

Deci nu e ceva grav.

Eu sunt tare suparata ca in tot oraselul asta care mai e si residentza de judet nu gasesc o amarata de budinca la pahar de vanilie. Si mie tare pofta

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina_bulina spune:

SorinaF, nu are sens sa stai sa te chinui asa. Eu am facut o analiza dificila in saptamana 10, biopsie de vilozitati coriale. Am facut-o la recomandarea dr. Albu, dr meu, a fost cu internare de o zi, cu anestezie generala, dar a meritat. Ce voiam sa iti spun, este ca eram multe programate pt. dr. Albu, doar 2 pt. biopsia asta, in rest vreo 15 fete pt. amnio. Este ceva banal, cel putin mie asa mi s-a parut. Cu anestezie locala, esti treaza trezuta il vezi pe bebe, dureaza vreo 5 min., iar riscul de avort este de 0,5-1% ... sa fim seriosi. Si oricum pana seara te tine sub observatie. Eu cred ca scapi m usor de un stress asa. Atat ca pe langa faptul ca dureaza ceva pana primesti rezultatele, costa si cam mult. Multa bafta!

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adina_bulina spune:

Stiti ce vreau si eu sa va intreb, ca tot vorbeati de patuturi... Ce saltea este cea mai indicata? Eu sunt alergica la praf si acarieni, si la mine conteaza foarte mult patul in care dorm si mai ales perna. Eu cred ca cea cu cocos nu e prea grozava pt. problema mea. Sper ca fii-mea sa nu ma mosteneasca cu alergia, dar preventiv, as vrea sa iau una super dpdv al protectiei. Mi-a spus un dr. ca si daca e alergica, dar e intr-un mediu adecvat, fara expunere la acarieni, s-ar putea sa nu se manifeste niciodata. Asa sper. Mersi

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

SorinaF , off ce rau imi pare ca treci prin asa ceva, cred ca trebuie sa fie oribil. Eu am facut numai bitestul siiesise ok, am inteles si io ca-i mia concludent si mai simplu bitestul, triplu test fiind mai tampitzel si cu posibilitati de a da erori. Multa bafta! sunt sigura ca bebe e bine . De regula se coreleaza mai multe chestii inainte sa te trimita la amino, oricum la varsta ta nu ar treb sa fie probleme, mai ales daca bb s-a dezvoltat normal.

adina_bulina De regula proprietatile saltelelor sunt scrise la descriere. Uita-te pe siteul celor de la Mothercare, alea le-am vazut smechere. Si citeste si de ultimu racnet de saltea aia vascoelastica si vezi dak sunt ok ptr ce-ti trebuie tie. Sa ne mai dea sfaturi cele mai pricepute

Fetele!patuturi suuper aici!: http://idealbebe.ro/mobilier-patuturi-din-lemn-c-90_41.html nasol ca au numa mag virtual si eu pana nu vad nu palpez nu-s ok. Oricum uitati-va pe siteurile originale ale producatorilor, e de viiisss! Eu m-am delectat toata dimineata!

22+ Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Citat:
citat din mesajul lui rox_y

Cristies eu ma duc deobicei la ginecolog care imi face si ecografia.

In legatura cu amenintarea AB am dat niste telefoane si am aflat ca inseamna amenintare avort. De fapt m-a diagnosticat asa ca am avut ceva contractii scurte dar dureroase. Cu cine am vb mi-a spus sa nu ma sperii ca e normal si ca sa am grija de mine, sa nu ma racesc, sa nu fac efort, sa ma plimb si sa ma odihnesc.

Deci nu e ceva grav.

Eu sunt tare suparata ca in tot oraselul asta care mai e si residentza de judet nu gasesc o amarata de budinca la pahar de vanilie. Si mie tare pofta

26+

Mie mi-a fost teama sa nu-ti faci griji inutile si de aceea te-am sfatuit sa mergi si la alt medic.
Contractii suntem destul de multe care avem dar ai vazut ca la amenintarea AB n-a stiut nimeni sa-ti raspunda. Eu zic ca doctorul se joaca cu cuvintele mari.
Sper sa gasesti budinca de vanilie, ca mi-ai facut si mie pofta.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

SorinaF Foarte bine ai face sa schimbi dr...cum sa-ti vorbeasca asa?! Nu-mi vine sa cred...

ego_81 Semnat petitia!

rox_y Atunci ai grija si odihneste-te mai mult! Cu budinca...fa-ti din aia la plic cu lapte, se face in 5 minute si e bunicica.

adina_bulina Daca vrei o saltea deosebita, incearca dormeo...dar e cam scumputza. Vezi www.dormeo.ro/saltea_copii_orthopedic-55836-9449-pc.html?a=1&info=cat_9449_left_menu" target="_blank">aici.

26+

odiseea noastra, trusou bbluse, ne pregatim
nepoteii mei, viatza la tzara, noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui SorinaF

Buna fetelor.
N-am mai intrat in ultimele 2 capitole cred ...dar le-am citit ca nu vroiam sa pierd nimic.

Am avut ceva zile "negre" in ultima saptamana, a iesit triplu-test cu risc crescut de Sindrom Down. Dupa ce am plans 3 zile am ajuns la d-na doctor care imi urmareste sarcina si mi-a zis sa fac amniocenteza cat mai curand posibil ...pt ca in cazul in care iese pozitiv si in aia sa-mi provoace avort. Doctorii astia si-au pierdut orice fel de sensibilitate, nu a incercat sa ma linisteasca cu nimic...cu toate ca am inteles ca testele astea ies 85% cu rezultat fals pozitiv; m-a trimis repede la amniocenteza (precizez ca nu am avut cazuri in familie, am 26 de ani iar valoarea testului a fost 1/106, minim fiind 1/250.)

Ca sa consult si a 2 a parere am fost azi de dimineata la seful clinicii Bucur, prof.dr. Crisan si mi-a facut o eco, mi-a zis ca el nu crede in testele astea, ca sigur copilul nu are nimic, la ecografie totul pare normal.. si ca daca vreau sa fac amniocenteza o fac doar pt linistea mea.

Mi-am facut deja o programare la Medlife pt amnio, la dr Predoi, nu pot sta cu incertitudinea asta pana se naste bebe. Dar si analiza asta am intels ca e riscanta, contractii...avort spontan....offff...

A mai facut cineva amniocenteza?? Imi poate da cateva detalii???

multumesc...si va doresc o sarcina fara probleme si griji...si bebiti sanatosi.

18+

Eu am facut amniocenteza, si nu imi pare rau, am facut initial testul FISH cu rezultatul rapid dupa 24 de ore, si a fost ok, si azi am sunat ca au trecut 2,5 saptamani, sa vad daca rezultatul mare al culturii e ok, si am raspunsul ca totul e bine.
Amniocenteza in sine nu e placuta, dar e o chestie de 5 minute, se face sub control echo, asa ca riscurile sunt minime. Riscurile de avort spontan sunt daca amnio se face devreme, pana in sapt 15, la varsta ta gestationala nu se pune problema.
Eu am facut-o neavand decit riscul varstei, avand inca doi copii sanatosi, si sincer nu-mi pare rau, cu toate ca multi mi-au spus ca nu e nevoie, ca echografic copilul e ok, acu dorm linistita.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si samburelu mititelu 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

SorinaF eu stiu ca dr Predoi nu mai face amnio decat la Medlife.
Larisel si eu am folosit la Toma panzele de finet cand il schimbam ii puneam sub fundic, cand il tinem pe umar sa scoata aerul si il scotea cu tot cu laptic puneam panza pe umar, sub cap cand statea in patut si la baita. Chiar mi s-au parut utile.
Cris mario multumesc pentru adresa.

Tana cu Toma (10.11.2001) si 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Buna fetele,

Nu am apucat sa citesc decat putin din urma, sunt tare necajita, am facut morfo la dr Pop, mi-a zis ca trebuie urmariti rinichii lui bb ca ceva nu e ok acolo, mi-a zis ca nu se poate pronunta ca sunt probleme deocamdata si ma asteapta la 28 sapt la eco, se poate sa dispara pana la nastere sau nu. Nu ma pricep la termeni medicali, am vb cu mai multi medici si nefrolog si neonatologul Nataliei, joi merg si la ginecolog, toti mi-au spus acelasi lucru ca 80 % sunt sanse sa nu se nasca bb cu probleme dar daca Doamne fereste se naste asa trebuie probabil o interventie si ma pun in legatura cu un chirurg. Nu-mi ramane decat sa astept noiembrie sa facem din nou morfologica si sa ma rog la DD sa fie bb sanatoscred ca imbatranesc cu 10 ani pana atunci. Si cand i-am vazut fatzuca asa frumoasa m-am topit toata, simt deja ca il iubesc de mor

va pup pe toate merg sa mai citesc si eu din urma adica vechiul capitol

aaa, vroiam sa zic si eu ca Predoi nu mai face amnio la Titan de ceva vreme, face numai la Medlife cu toata echipa cu care face si FIV.

www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si 23

prietene DC .

Mergi la inceput