necasatorita.imi poate lua copilul?
Am si eu nevoie urgenta de un sfat avizat.am avut o reletie cu o persoana timp de 6 ani.avem un copil de 2ani si 9 luni care ii poarta numele.eu nu mai lucrez deoarece ellucreaza in strainatae si am renuntat la munca pt a merge cu el acolo.am ramas insarcinata,am nascut in Romania.acum reletia noastra nu mai merge.el viseaza num ai bani.pe mine si copil nu ne ia cu el.lucreaza intr o companie multinationala plecat cu contract de aici.cartea de munca e pe Germania.imi poate lua copilul?
ce trebuie sa fac?nu vreau nimic din tot ceea ce am contribuit si eu in casa,vreau copilul,pensia alimentara,liniste.el poate veni acasa la maximum 3 sapt.
are un salariu de minim 5000 euro fara bonusuri.
in disperarea de a l face sa intelega ca distanta de atatia ani nu ne poate face decat rau am inceput sa urlu la tel pt ca lui nu i pasa de noi.importanti sunt parintii,fratele si cumnata care el imi spune ca sunt singuri.dar noi,cu cine suntem?asa ca m-am pierdut cu firea si am urlat vrute si nevrute iar acum ma ameninta ca m-a inregistrat si ca sunt nebuna.dar si eu pot demonstra in instanta ca a avut tot,firma i-a asigurat tot k sa ne aduca acolo inclusiv viza insa el nu ne-a luat.si atunci pt ce vrea copilul?
te rog,intelege-ma!!!sunt f bulversata!!!!
Raspunsuri
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Haricleea Am si eu nevoie urgenta de un sfat avizat.am avut o reletie cu o persoana timp de 6 ani.avem un copil de 2ani si 9 luni care ii poarta numele.eu nu mai lucrez deoarece ellucreaza in strainatae si am renuntat la munca pt a merge cu el acolo.am ramas insarcinata,am nascut in Romania.acum reletia noastra nu mai merge.el viseaza num ai bani.pe mine si copil nu ne ia cu el.lucreaza intr o companie multinationala plecat cu contract de aici.cartea de munca e pe Germania.imi poate lua copilul? ce trebuie sa fac?nu vreau nimic din tot ceea ce am contribuit si eu in casa,vreau copilul,pensia alimentara,liniste.el poate veni acasa la maximum 3 sapt. are un salariu de minim 5000 euro fara bonusuri. in disperarea de a l face sa intelega ca distanta de atatia ani nu ne poate face decat rau am inceput sa urlu la tel pt ca lui nu i pasa de noi.importanti sunt parintii,fratele si cumnata care el imi spune ca sunt singuri.dar noi,cu cine suntem?asa ca m-am pierdut cu firea si am urlat vrute si nevrute iar acum ma ameninta ca m-a inregistrat si ca sunt nebuna.dar si eu pot demonstra in instanta ca a avut tot,firma i-a asigurat tot k sa ne aduca acolo inclusiv viza insa el nu ne-a luat.si atunci pt ce vrea copilul? te rog,intelege-ma!!!sunt f bulversata!!!! |
In primul rand, trebuie sa te calmezi si sa te concentrezi pe ce ai de facut, respectiv pe copil si pe obtinerea hotararii de incredintare.
Chiar daca te-ar fi inregistrat in criza aceea de nervi, nu este proba in instanta. In schimb, daca repeti secvente de acest gen, care arata instabilitate emotionala si comportament inadecvat, si se mai gaseste si un martor-doi care va spune ca cel mic era speriat si bulversat in timp ce tu tipai la telefon cuvinte nepotrivite, el va putea sustine ca nu esti capabila sa asiguri copilului climatul de liniste si siguranta de care are nevoie. Acest lucru, combinat cu lipsa de resurse, poate face mai dificila obtinerea (pastrarea) copilului.
In alta ordine de idei, instanta nu este DELOC interesata de relatiile dintre voi doi, asa ca nu ai ce sa demonstrezi in cursul judecatii in legatura cu plecarea ta acolo. Faptul ca nu vrea sa te ia cu el, ca nu vrea sa traiasca alaturi de tine nu are legatura incredintarea copilului.
In concluzie, sfatul meu este sa avansezi in instanta cererea de incredintare a copilului, de indata ce activitatea justitiei se va debloca. Acolo, in cursul judecatii, nu-ti ramane decat sa demonstrezi ca esti o mama buna, responsabila, pe care n-o intereseaza decat sanatatea, binele si cresterea copilului. Accesoriu la cerere va fi si stabilirea pensiei de intretinere.
A vorbi acolo despre cum nu vrea el sa te ia in strainatate cand are conditii, precum si a-ti pierde cumpatul in fata instantei si a avea un comportament nepotrivit ca cel de la telefon, nu va face decat sa-ti ingreuneze lucrurile.
In cererea de chemare in judecata sa indici (daca stii) adresa la care locuieste, firma la care lucreaza pentru a scurta elementele de procedura.
Succes si, in primul rand, mult calm!!
marius spune:
Care sunt veniturile tale lunare? Nu ca si valoare ci din ce sunt compuse? Unde locuiesti? Nu ca si adresa ci in chirie, proprietate persnala?
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Haricleea spune:
multumesc din suflet pt promptitudinea cu care mi-ai raspuns.inainte de a pleca din tara a cumparat un apartament pe numele cumnatilor.asta pt a putea obtine un credit mai mare.apartament care si in prezent este ped numele acestora.in acest apartament am contribuit si eu serios din punct de vedere financiar(aveam un salariu la mom respecti de 1000 euro asta acum 4-5 ani)cu masina spalat,calculator,aragaz,frigider etc.Am locuit aici in zilele cand ne intorceam in tara,concedii,in per in care am fost gravida si nu am avut voie sa zbor cu avionul si in primul an din viata al copilului.
In prezent locuiesc cu copilul intr-un apartament central pe numele lui de data aceasta,apartament amenajat in tocmai de mine cu bani de la el,desigur...
Ok.cu toate astea sa se spele pe cap caci nu ma intereseza catusi de putin!
Ma intereseaza copilul si drepturile lui financiare caci eu sunt mama si nu mi pasa sa fac avere imi pasa sa fac viata frumoasa copilului.
Cum poate un om in tara asta de cacat,sa mi ia copilul,fie si tatal lui in conditiile in care el pana la varsta de 3 ani cat are aproape fiul meu nu a petrecut mai mult de o jumatate de an insumat cu copilul(si cred ca e mult o jum de an)?In conditiile in care firma la care lucreaza s-a ocupat de obtinerea vizelor si el nu ne aluat decat o luna jumatate acolo.de ce?pt ca nu i ajung banii de bilete de avion ca sa vina in tara sa o vada pe ma-sa!el se foloseste de banii de bilet alocati de catre firma pt mine si copil ca sa vina in tara mai des.
El imi da 10 mil pe luna ca sa cresc copilul in conditiile in care el castiga mii de euro.si spune ca 10 mil e mult!!!
Sunt total revoltata si crede-ma ca nu sunt o femeie isterica.sunt o femeie care a renuntat la cariera ca sa construiasca o familie.dar degeaba,i-am oferit ceva ce alta a fost cu mult mai desteapta sa nu i ofere,ceva mult prea pretios!!!
De ce sa-mi ia copilul?!Cum cand este bine ingrijit si medicii spun ca este foarte bine dezvoltat intelectual,chiar prea mult pt varsta lui?cum cand el isi traieste viata in sali de cinema si retaurante iar eu stau langa copil avand febra ca i mai da un dinte niar el nici nu suna?sau nu raspunde la tel?cum sa mi ia copilul?!e corect?
Cat despre venituri ce sa spun...cum se deschide procesul ma mut la ai mei.locuiesc i n zona semicentrala,3cam,decomandat,nu e de lux dar are toate conditiile decente cu centrala termica,termopan,mobilat nou.Iar in acest caz am suficienti oameni care m-ar ajuta in ceea ce priveste angajarea fie ea si numai de fatada pt a da bine la proces.(am lucrat intr-un loc in care am cunoscut f multi oameni si am si ajutat neconditionat)
Ore chiar atat de nedreapta sa fie justitia si sa mi ia copilul?catre pana la varsta asta doar eu l-am crescut fara bunici,fara menajera?
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Haricleea multumesc din suflet pt promptitudinea cu care mi-ai raspuns.inainte de a pleca din tara a cumparat un apartament pe numele cumnatilor.asta pt a putea obtine un credit mai mare.apartament care si in prezent este ped numele acestora.in acest apartament am contribuit si eu serios din punct de vedere financiar(aveam un salariu la mom respecti de 1000 euro asta acum 4-5 ani)cu masina spalat,calculator,aragaz,frigider etc.Am locuit aici in zilele cand ne intorceam in tara,concedii,in per in care am fost gravida si nu am avut voie sa zbor cu avionul si in primul an din viata al copilului. In prezent locuiesc cu copilul intr-un apartament central pe numele lui de data aceasta,apartament amenajat in tocmai de mine cu bani de la el,desigur... Ok.cu toate astea sa se spele pe cap caci nu ma intereseza catusi de putin! Ma intereseaza copilul si drepturile lui financiare caci eu sunt mama si nu mi pasa sa fac avere imi pasa sa fac viata frumoasa copilului. Cum poate un om in tara asta de cacat,sa mi ia copilul,fie si tatal lui in conditiile in care el pana la varsta de 3 ani cat are aproape fiul meu nu a petrecut mai mult de o jumatate de an insumat cu copilul(si cred ca e mult o jum de an)?In conditiile in care firma la care lucreaza s-a ocupat de obtinerea vizelor si el nu ne aluat decat o luna jumatate acolo.de ce?pt ca nu i ajung banii de bilete de avion ca sa vina in tara sa o vada pe ma-sa!el se foloseste de banii de bilet alocati de catre firma pt mine si copil ca sa vina in tara mai des. El imi da 10 mil pe luna ca sa cresc copilul in conditiile in care el castiga mii de euro.si spune ca 10 mil e mult!!! Sunt total revoltata si crede-ma ca nu sunt o femeie isterica.sunt o femeie care a renuntat la cariera ca sa construiasca o familie.dar degeaba,i-am oferit ceva ce alta a fost cu mult mai desteapta sa nu i ofere,ceva mult prea pretios!!! De ce sa-mi ia copilul?!Cum cand este bine ingrijit si medicii spun ca este foarte bine dezvoltat intelectual,chiar prea mult pt varsta lui?cum cand el isi traieste viata in sali de cinema si retaurante iar eu stau langa copil avand febra ca i mai da un dinte niar el nici nu suna?sau nu raspunde la tel?cum sa mi ia copilul?!e corect? Cat despre venituri ce sa spun...cum se deschide procesul ma mut la ai mei.locuiesc i n zona semicentrala,3cam,decomandat,nu e de lux dar are toate conditiile decente cu centrala termica,termopan,mobilat nou.Iar in acest caz am suficienti oameni care m-ar ajuta in ceea ce priveste angajarea fie ea si numai de fatada pt a da bine la proces.(am lucrat intr-un loc in care am cunoscut f multi oameni si am si ajutat neconditionat) Ore chiar atat de nedreapta sa fie justitia si sa mi ia copilul?catre pana la varsta asta doar eu l-am crescut fara bunici,fara menajera? |
Furia continua sa-ti intunece mintea.
Cine a spus ca ti SE VA LUA copilul?
Ti-am explicat doar ca un comportament dezlantuit poate face mai dificil acest proces.
Reciteste in liniste ce ti-am scris, este tot ce ai de facut legal.
Va fi perfect daca te vei muta la parinti si vei demonstra ca ai sprijinul lor, daca iti vei gasi o slujba, daca iti vei relua cariera. Impreuna cu buna crestere a copilului va fi destul pentru a se pronunta o hotarare in favoarea ta, si iti va fi incredintat copilul spre crestere.
Dar, repet: nu mai amesteca planurile. Ca te-a luat doar o luna acolo, ca prefera sa foloseasca banii pentru "a o vedea pe ma-sa" nu inseamna absolut nimic in raport cu copilul, ci doar ca nu vrea sa fie cu tine. Pe de alta parte, faptul ca te lasa sa stai in casa lui, ca ti-a trimis bani pentru casa si-ti trimite 10 milioane pentru copil sunt argumente ca ii pasa de copil.
Stiu ca este greu, doare, e frustrant, ca nu asa iti visai viata - dar asta e. Acest aspect nu face obiectul acestui topic, dar iti spun cu toata sinceritatea: nu te agata de iluzii, avanseaza cererea de incredintare si (re)construieste-ti viata pentru tine si copil. Apoi, vei vedea cum evolueaza relatiile tale cu tatal sau.
Iti doresc putere si succes!
cami2003 spune:
Cred ca si-a dat seama cum sa te joace. Spune-i ca esti de acord sa ia copilul in conditiile in care face pentru el tot ceea ce faci si tu: sa stea cu el, sa se ocupe de el sa il educe si sa il ingrijeasca. Tu abia astepti sa iti reiei cariera si sa fii si sigura ca copilul are toate conditiile si mai ales ca i le asigura unul dintre parinti, nu bunicii, nu bone, nu cresa. O sa vezi ca nici macar un weekend nu o sa il ia pt ca nu poate renunta la viata lui obisnuita pt un copil care mereu vrea ceva. In plus ii dai 10 mil pe luna sa vada si el ce poate cumpara cu acesti bani atat pentru el, cat si pentru copil. Crezi ca o sa renunte el la cariera si la o gramada de bani sa stea cu copilul? Chiar daca l-ar da afara de la serviciu nu ar sta cu copilul.