Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (25)
Raspunsuri - Pagina 19
ellanik spune:
In seara asta , eram in parc si bebe mi-a facut cu degetelul asa ca si cand ar zgaria cineva ...cred ca ii era fomica....asa ca am fost acasa , am papat si acum misuna...Sotul ma invidiaza!Zice ca vrea si el sa simta.O sa pun la semnatura pozica cu burtica.Imediat!
17+
George-Theodor
Eu si bebe il iubim pe tati !
http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/
ellanik spune:
Gata , am pus poze cu burtica.
17+
George-Theodor
vladimirescu spune:
KOSSIR: iarta-ma, te rog, nu am stiut de sarcina ta pierduta... Imi pare tare rau!!! Eu cred insa ca exista dreptate pe lumea asta: tie o sa-ti mearga totul struna de data asta, ca meriti!!! E cumplit de nedrept ce ti s-a intimplat data trecuta... Si mai cred sincer ca de bebeii din burta are grija Dumnezeu si noi de fapt nu prea avem ce sa facem, doar sa ne ferim sa facem prostii si sa fim fericite si multumite, ca starea noastra psihica face mai mult decit orice medicament sau aliment bogat in vitamine :) PUP tare!
HONEYBABY: multumesc mult! Eu am luat aspirina si nurofen cind am avut dureri mari de cap si iata ca n-am patit nimic :) Am mai zis, la prima sarcina m-am chinuit si n-am luat nici macar o pastiluta, dar acum mi-am mai schimbat parerile si, daca ma doare rau, iau ceva sa treaca. Doctora mea (care-i desteapta) a zis ca e ok paracetamol, aspirina, vit C din astea, sa nu iau prea multe.
Tot aud ca va tratati ca remedii naturiste si homeopate... pai de ce credeti voi ca astea-s "sigure" si pastilele clasice (din med. alopata) nu-s? Zau, asta e doar o moda, pt ca tot substante chimice si otravuri sint si alea naturale... Sint atitea toxine groznice in plante ca eu ma infior... plus ca pot suferi mutatii si nu stii ce e exact in planta din care s-a facut nu stiu ce remediu naturist... Macar la fabrica de medicamente stiu ce substante baga in creuzet si ce le iese ... Bref, eu zic asa: daca nu vreti sa luati medicamente, atunci nu luati deloc, nici clasice nici "naturiste" (si atentie si la ceaiuri!), iar daca tot luati, luati unele eficiente, care stiti ca va fac vou abine si pe care, desigur, nu le interzice doctorul vostru.
GABYHILA: draga mea, eu pat pt copil o sa iau din ala de adult direct, de 90 cm sau chiar 140 cm - ma mai gindesc... Cit e bebe pina la 3-4 luni o sa doarma in cosul caruciorului, apoi il mut direct in patul cel mare (pe care-l cumpar dupa ce se naste), si in acel pat o sa-i delimitez o zona mai mica ca sa se simta el mai ocrotit... Zona delimitata o sa o tot maresc pe masura ce creste, astfel incit la 3-4 ani sa doarma in patul mare si gata. Ma uit la Vladimir al meu ce lungan e la 4 ani si jumatate, lui ii trebuie deja pat dublu de adult :) Pe scurt, eu militez impotriva cheltuirii banilor pe orice fel de mobila pt copii, pt ca e f scumpa (producatorii se bazeaza ca proaspetii parinti pun botul la orice e simpatic si colorat - si cei mai multi chiar asa fac! :)) si o folosesti doar foarte putin timp - citiva ani. Apoi o arunci sau te rogi de cineva sa ti-o ia de pe cap :)
In fine, asa gindesc eu, dar nu te lua dupa mine pt ca, sa stii, ca eu sint renumita intre prieteni ca nu gindesc ca toti oamenii normali si mereu am initiative "mai speciale" :))
Si pt ca ai intrebat de hainute: din experienta mea am tras concluzia ca, pina la 6 luni, copiii nu au nevoie decit de bodyuri si salopete cu totul, sosete si eventual bonete (eu n-am folosit bonete deloc :) Pt ca au burtica umflata si nu sta bine pe ei nici un pantalon, fustita sau mai stiu eu ce, bluzele se ridica etc. Copii se simt bine in chestii simple si comode. Atentie la broderii sau tot felul de aplicatii de "design" care va pot incinta privirea, ca zgirie, si verificati cusaturile si tot ce e pe dos sa nu intepe. Eu pt Vladimir am cumparat inainte sa-l nasc 2 body de 1 luna si 5 body de 3 luni, plus 7 salopete din bumbac 100, toate albe, galben-pai sau vernil deschis, care sa poata fi spalate impreuna la temperatura mare. Cind era cald il lasam numai in body cu sosete, cind era rece ii puneam peste si o salopeta. Si a fost f bine asa :)
Si un pont: cele mai misto body-uri sint unele foarte scumpe de la Bonpoint Paris, dar urmatoarele in top (care au preturi ok) sint cele de la dpam.com (reteaua franceza Du Pareille au Meme), care au magazin si in Bucuresti si livreaza si online - intrati sa le vedeti ce haioase sint - calitatea e f buna, sa stiti :)
Ei si acum rugati-va sa fiu foarte ocupata o saptamina si sa lipsesc de pe forum ca v-am burdujit cu sfaturi cam pt 2 luni :))
pe toata lumea de aici!
15+
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)
vladimirescu spune:
Tulai Doamne ce-am mai scris! Iertare!!!
ELLANIK: tu chiar ai burtica de gravida, bravo!!! Iti sta tare bine!
sa stii ca si eu te declar model de femeie gravida, sa stii, meriti titlul asta! Sa inveti si pe altele cum se primeste asa un dar, de cite ori ai sa intilnesti gravide in viata ta! Toata stima si simpatia!
Sa stiti ca eu defilez cu o burta cam de 7 luni, asa, din cauza ca-s grasa, plus balonari uriase... Dar nu mi-e rusine, putin imi pasa :) Asta e, sint grasa si umflata, copilul sa fie sanatos ca dupa aia ma descurc eu cu restul!
15+ 

mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)
babyangel spune:
hai sa intru si eu putin inainte de culcare, ca iar nu mi-a mers internetul dupa pranz..
Vreau sa felicit fetele cu carucioare noi
: 2 baieti si o fetita...sa fiti fericite si sanatoase pentru bebeii vostri..

Trebuie sa mai citesc din ce ati scris si revin maine cu completari![]()
Anca
16+cu
Tereza Martina si mami de
Lucas
babyangel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui freedelia Yaia, nu stiu de unde iti iei tu informatiile, dar sunt total eronate. Alimentatia la cerere este recomandata acum atat de Asociatia Americana de Pediatrie cat si de toate grupurile de suport al lactatiei. Asta inseamna ca poate sa suga in continuu si 10 ore daca vrea. NU ii afecteaza cu nimic digestia. Mai informeaza-te. |
Am vazut si eu discutia "aprinsa" si vreau sa va zic ca si mie mi-a recomandat medicul sa nu dau copilului lapte mai devreme de 1 ora jumate- 2 ore, pentru ca nu ii fac bine..
Explicatia ar fi ca lapticul ingerat intra incet in fermentatie, si daca ii dam lapte proaspat inainte de a-l fi digerat pe celalalt ii crestem considerabil sansele de a avea colici mai puternice. Si eu voi incerca sa respect indicatiile pentru ca am mare incredere in medicul eu..E un tip de-a dreptul super(nu neaparat fizic
Anca
16+cu
Lucas
ellanik spune:
Vladimirescu, imi iau notite in legatua cu hainutele .Si eu sunt anti bonete, caciuli si stilul de imbracat "ceapa" adica straturi-straturi.O sa imi fac o listuta si o sa te rog sa ma ajuti sa o rectific daca e cazul.Dar mai incolo.Cat despre ce ai spus despre mine ,iti multumesc dar poate sunt asa pentru ca am obtinut asa de greu sarcina asta.Cand m-am casatorit, visam cu ochii deschisi cum o sa ma iubesc cu al meu sot si cum poc! nu imi va mai veni CM.Am avut vreo 3-4 luni de genul asta pana am intrat la idei si de atunci a inceput cosmarul.Investigatii, analize ...totul era perfect..la mine..pana cand dupa un an ne-a cerut un medic o spermograma.Asta a fost ceea ce ne-a naruit visul: putini, imobili si anormali.Imi pierdusem nadejdea dar inainte cu 2-3 zile sa-mi vina in fiecare luna speram dupa care aveam o depresie.Lucrez ca invatatoare si ma identific cu elevii mei.Iti imaginezi ce greu imi era cand ii vedeam si ma gandeam ca eu nu il voi avea pe al meu.Sotul meu se topea.Eu strangeam in brate fiecare bebe al vreunei cunostinte si il mancam cu totul.Intrebarile de genul "voi pe cand unul mic?" ne devastau la propriu si ajungeam sa plang in bratele sotului.Intr-un final am ajuns la un super-om, doctorita mea ginecolog care mi-a zis franc :FIV scrie pe tine.Daca cineva anul trecut mi-ar fi zis ca o sa fac un FIV as fi zis ca aiureaza.Dumnezeu i-a trimis sotului meu un contract in valoare de exact 3000€ adica valoarea procedurii in sine.Contractul a fost semnat in ziua in care am inceput tratamentul.M-am rugat zi de zi si noapte de noapte,am facut injectii singura in burtica,am mers la fiecare eco in care imi numara ouale si visam.Am facut procedura in feb si nu a fost sa fie.Am luat o pauza.Eram distrusi.Visul nostru...se topea.L-am rugat pe sot sa ma duca undeva departe sa uit si m-a dus la Disneyland.Acolo copii!Multi!Frumosi!Haiosi! A venit si luna iunie.Eram optimista.Din 7 embrioni congelati aflu ca 4 au rezistat.Ni i-au aratat pe monitor.Patru flori ,doua cu 6 celule si 2 cu 8 celule.Toti perfecti.Eu sanatoasa tun.Asta era ultima sansa.I-am luat acasa.M-am rugat si am sperat.Nu indrazneam sa visez la nimic.Stateam in pat si imi mangaiam burtica.Imi imaginam simptome.Ba ma durea o burtica, ba mi se umfla vreo tzatzica, ba parca imi era greata.Dupa 10 zile mi-am luat inima in dinti si am facut pe furis un test de urina.Singura.Am asteptat.A doua linie a aparut atat de pal incat am zis ca mi-o imaginez.E clar!Am luat-o razna.Incepusem sa tremur si cu toate astea m-am calmat, mi-am strigat sotul, l-am rugat sa se aseze si incet i-am zis ca am facut test.M-a certat pt ca stabilisem sa asteptam testul de sange.I l-am aratat si i-am zis ca visez a doua linie.El s-a uitat si a zis "inseamna ca visam amandoi.ai doua linii, fato!"Nu va zic ce a fost in inima mea.A doua zi la 5 dimineata am repetat testul.A doua linie era atat de vizibila incat nu mai era dubiu:Eram insarcinata!Am fugit la testul de sange si de atunci pt mine totul e un vis.Asa cum fetitele viseaza cand sunt mici sa devina printese , eu visam sa fiu mamica.Reusisem.Sigur fiecare din noi are o astfel de poveste .Fiti fericite fetelor pt darul pe care il aveti.Eu aprind candela zilnic si il rog pe Dumnezeu sa-mi tina puiul si sotul sanatosi.E tot ce imi doresc:o cariera de mamica si sotie .Este visul meu de o viata sa ii fac puiului meu ceva cu mana mea.De cand il simt miscand in burtica incep sa realizez ce mi se intampla.La eco sunt hipnotizata.Astept acum sa vad mutrita aceea care scoate ochii in lume si care va fi doar a noastra , sangele nostru si viata noastra.
Hai ca m-am lungit o groaza.Dar am vrut sa spun ca imi doresc sa profit la maxim de aceasta perioada si sa o fac cea mai frumoasa din viata noastra.Va pup pe toate si sa aveti pui sanatosi.Eu deja ma gandesc la un nou FIV dar mai incolo putin.Intre timp visez la o minune:aceea de a ramane
natural.Vise , taica!

17+
George-Theodor
babyangel spune:
| citat din mesajul lui aleesicoo deci imi vine sa urlu de fericire!!!!! daca a iesit si a doua indiferent cat de timida e ea.. sunt sigura ca bb e acolo la locul lui!!! si o sa se inroseasca pe zi ce trece!!! ![]() ![]() Invingatorii nu renunta NICIODATA!!!! http://community.webshots.com/album/574674676TrCmjB |
Vezi mai Alesicoo ca DD te-a auzit? Oricat de pala e liniuta ..EXISTA..deci esti cu bb

Dar vedeti fetelor ce nasoale sunt analizele astea cu tot felul de rezultate nesigure??
Pai nu e mai bine sa nu le faci decat daca-i musai??
Anca
16+cu
Lucas
babyangel spune:
| citat din mesajul lui ellanik Gata , am pus poze cu burtica. 17+ George-TheodorEu si bebe il iubim pe tati ! http://www.flickr.com/photos/9821718@N07/ |
Ella, sa stii ca esti super cu burtica rosie
Anca
16+cu
Lucas
ellanik spune:
Babyangel saru'mana.Parca esti tata.El era disperat cand am slabit mai tare si ma intreba zilnic daca sunt bine.Intr-adevar femeile cele mai aratoase sunt alea ca in Ardeal cum zice bunica "grase si frumoase".Insa eu mereu mi-am dorit sa fiu mai slaba asa ca faceam economie la mancare.Noroc cu bebe acu...
17+
George-Theodor