Viata in Germania (57)
Raspunsuri - Pagina 6
nicoll spune:
Fetelor sunt asa de suparata tocmai am desfacut primul borcan de castraveti murati pusi de mine si sunt o catastrofa, sunt moi si extrem de acrii... Nu-mi dau seama unde e problema, i-am pus dupa reteta folosita de mama ,la ea ies ft buni, tari si gustosi, la mine nu imi vine sa plang de ciuda...
A pus careva din voi muraturi, castraveti pt iarna ? Ce reteta folositi din ro sau de aici? Folositi un fel anume de otet?
Nicoll
zuzi.simona spune:
Nicoll, imi pare rau ca nu ti-au iesit, eu inca nu am incercat, la toamna sigur o sa puna mama...cred ca din cauza otetului ai probl. si in ro cautam un anume otet, de 9 grade, altfel degeaba te munceai
muraturi a facut mama, au iesit f. ok, deci numai otetul e cauza la castraveti
si nu uita de boabe de mustar
notquiteso, multumim de info, am vazut si eu in ziarul local ca se fac cursuri de limba dar daca eu nu stau la mal nu am cum sa ma inscriu si nici nu cred c-am sa reusesc sa invat singura...
chinico, eu am patit-o la granita romaneasca cand m-a dat jos din tren cu copilul la 3 noaptea, dar probl. asta se pune doar in cazul minorilor romani la iesirea din ro, trebuie sa aiba imputernicire parintele insotitor de la celalalt, sau insotitorul copilului de la ambii parinti + CAZIER, asta de fapt nu am avut noi ca eram si cu mama si ea avea imputernicire de la noi dar nu si cazier si nu a contat ca eram si eu mama copilului acolo....
in cazul tau copilul fiind cetatean german pe romani nu-i intereseaza, nu stiu insa cum e la iesirea din de, ce legi or fi la ei privitor la minori...
poza cu noi
poze diverse
www.facebook.com/album.php?aid=858&id=1727991987&l=2395a72935" target="_blank">aprilie 2009
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Christel spune:
Fetele stiti unde as putea sa fac sau sa cumpar niste huse pentru canapea(gen coltar) si fotoliu? La Ikea, am vazut ca au dar nu se potrivesc din ce am vazut pe situl lor cu modelul meu, iar cele de la Quelle mi se par ca nu arata tocmai bine din ce am vazut in poze, plus ca mi-a zis cineva ca ar intra la apa la spalat si apoi nu se mai potrivesc, ma gandeam sa mi le fac singura, sa cumpar material, am vazut niste materiale dragute, dar nu stiu unde as putea sa le cos? Aici nu sunt centre, gen croitorii ca la noi unde as putea sa incerc?
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina Am vazut ca avem o proaspata mamica de baietel,dana_n,felicitari,sa-ti traiasca bebelusul,sa fie sanatoas is norocos!Refacere usoara! Noi ne apropiem de 3 lunite si 8 kg,nici nu-mi vine sa cred ce zboara timpul! In rest,toata lumea bine? Alina,mami de 2 copii minunati |
Multumim Alina ca te-ai gandit la noi.
Numai bine si voua.
------------------------
Proaspata mamica de baietel!
Albume foto
Alina spune:
Seara buna,fetele!
Nicoll,cum ai pus castravetii?Eu o singura data am pus conopida si mi-a iesit ca naiba,moale si cred ca din cauza sarii,era cu iod.
Christel,ba,sunt croitorii si poti sa tragi huse,perdele si ce mai ai.Eu mi-am facut niste perdele in vara asta,a fost o aventura,de 3 ori a trebuit sa le refaca,pur si simpul,au gresit dimensiunile ,mi le-au facut prea scurte,noroc ca am mai avut material si l-au inadit si nu se vede .Acum astept cu alte perdele si parca imi e groaza sa nu greseasca iarasi.Pretul e la ora si nu mi s-a parut mult,pe 2 perdele maricele am platit de tivit si pus banda 20 de euro.
Dana_n,,cum va descurcati?Eu abia acum mi-am mai revenit cu oboseala desi fiu-miu inca mai are o trezire de papa dar adoarme imediat la loc.
Fetele,la bebe mic trebuie poze biometrice pt pasaport?
Seara faina!
Christel spune:
Multumesc Alina, o sa incerc sa caut si eu, dar eu pe aici n-am vazut. Stiu ca mai au prin magazine(chiar si astia care vand perdele) sau la haine am vazut ca au un colt in magazin unde o tanti mai coase sau mai reface un tiv, mai scurteza un pantalon sa incerc acolo?
Christel spune:
Dana, felicitari pentru baietel, sa creasca sanatos si sa va bucurati de el, am vazut pozele este tare dulcic.
Alina spune:
Christel,da,asta e magazin unde vind si perdele,draperii,huse si alte minuni.Sigur,poti sa incerci si la magazine mari cu mobila si perdele,gen Segmüller,am intrebat si eu dar lucrau la metru si ieseam mai scump.Eventual daca cumperi tot de la ei materialul,au uneori oferte si lucreaza gratis sau mai ieftin.
Astia la care merg eu,daca cumperi de la ei materialul,chiar iti vin acasa sa masoare.
Editez ca mi-am mai amintit ca am vazut prin ziarele locale oferte de mica croitorie,gen scurtat,tivit,etc,poate gasesti si tu in zona.
nicoll spune:
Alina, da trebuie poze biometrice, dar ei au voie si sa zambeasca in poza spre deosebire de noi astia mari care tre sa stam seriosi
Christelasa e, in magazinele care vand materiale la metru gasesti si croitorese, dar mie mi se par scumpe, poate daca cumperi mai mult iti fac ceva reducere...de unde mi-am luat eu perdelele costa 4 euro/m , mi-e mi s-a parut scump si mai bine mi-am luat eu o masina de cusut... mai stric, mai repar
La castraveti am folosit sare din ro adusa de mama special,am pus si boabe de mustar si ce mai trebuie, hrean, otetul l-am luat de aici dar nu mai stiu de care, nu i-am dat asa mare importanta. M-am gandit ca poate nu or fi nici castraveti buni pentru conservat... la anul pun alta samanta.
Nicoll
Carmi spune:
Dana, felicitari pentru bebelus, sa-ti traiasca si sa fie sanatos !
Alina, noi i-am facut pasaportul nemtesc lui Fabiano la 4 luni si am avut nevoie de foto biometrice la care...ne-au chinuit ca pe hotii de cai pentru ca nu trebuia sa zambeasca (cate bordeie, atatea obicee), iar el era cu gura pana la urechi tot timpul. Ne-am si certat cu tembela aia, care sustinea ca ea mai mult de trei incercari nu poate face si apoi trebuie sa platim din nou alt set de foto (ca se fac 4 parca). Vezi tu la fata locului.
Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)