Viata in Germania (57)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

zuzunaki dupa ce termini un nivel nu e obligatoriu sa dai si examen (si din motive financiare, ce rost are sa dai un examen cand doresti oricum sa continui) il poti da pe ultimul, acolo unde doresti sa te opresti. Eu de exemplu am inceput de la 0, adica de la A1 si am facut pana la B2 fara sa dau nici un examen ( in total 800 de ore). Acum m-am inscris la TestDaF si o sa-l dau pe 10 noiembrie. Sper sa-l iau ca altfel mi se narauie planul, exista si un plan de rezerva dar as prefera sa urmez planul principal .

Edit: Alina uite aici batista bebelusului dar cu un pret mai mare decat cea din Ro: http://nasensauger-staubsauger.de/shop/product_info.php?products_id=1&osCsid=caf1ebe5a9aaff7acb688836ba43e5f1,
si inca una: http://awenar-pharma.com/index.php?angelvac=home

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

Multumesc frumos angiuta
Pai da,targetul meu e de fapt C1(C2)in maxim 2 ani.Probabil renunt la B2 si cand ma simt pregatita ma "arunc"la C1.
Wow,dai testul de ziua meaIti tin pumnii stransi sa iasa cum vrei tu!Sa ne spui ce-ai facut.Tu vrei sa faci facultate aici?

Vad ca nu sunt deloc updatata cu batista:))Adevarul ca eu am cautat-o acum 3-4 ani in farmacii si nu era.Alina,oferta mea ramane valabila oricum.

Seara buna si promit ca tac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Va multumesc mult de raspunsurile legate de casatoria mixta

Si, nu am inteles, hartiuta aia se refera la Kirchensteuer, ca e platita de el, pt ca ea nu plateste.

Mda, la mine asa costa B2, in jur de 34 de zile
Angiuta, stiu de exemenul dupa B2, e nou, introdus de anul acesta, asa se numeste cum ai scris tu.
B2 e un curs important si se observa o difereta intre B1 si B2, adika e mult mai complex si colegii nu mai sunt asa la gramada, nefiind obligatoriu, dar tot multi in grupa. Pe mine m-au ajutat exemenele si pregatirea lor, nu as fi facut fatza daca saream o etapa, dar fiecare le stie p'ale lui .
si, la noi in oras sunt cursuri la universitate, dar o profa de germana-de liceu, mi-a spus ca firma care le organizeaza, nu are nici o legatura cu Uni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2700 spune:

Buna ziua fetelor!
Tocmai am luat bilete pentru vacanta in Germania in Beierse Woud ,Neukirchen si sunt curioasa daca stiti cumva cum e acolo de craciun.
Sper sa nu deranjez,dar bantuind pe net v-am descoperit si mi-am spus ca merita sa intreb!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Zuzunaki merci! Eu vreau sa ma inscriu la Fachhochschule - Erziehrung in Kindersalter. Acum totul depinde daca iau testul de limba, ca fara el nu ma primesc.

Didi, iti dau dreptate, e mai bine sa nu sari nici un nivel si eu m-am ferit de asta, dar totusi cred ca daca sari un curs (practic jumatate de nivel -100 de ore) nu-i mare bai, te poti descurca. Eu ma avant acum sa dau TestDaF cu toate ca sunt constienta ca sansele de a-l lua sunt cam de 50%.
O colega poloneza a sarit tot B2 -ul, acum merge la C1 (a fost la Einstufung si a fost plasata la un curs de C1). In Berlin la VHS nu te poti inscrie la un curs fara sa dai un test pt. a vedea exact la ce nivel te incadrezi.
Nu stiu de ce, dar pentru polonezi mi se pare ca-i mult mai usor sa invete germana decat pentru noi.
Diferenta intre B1 si B2 e intr-adevar mare, sunt mult mai multe cuvinte de invatat, temele si exercitiile sunt mult mai grele. Mie B2 nu mi-a placut din cauza profului, nu mi s-a parut ca faca prea serios orele spre diferenta de profa cu care am facut pana la B1 care se vedea ca-si da intr-adevar interesul si facea si ore extra cu mine si colega poloneza ( gratis).

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna ziua tuturor.
Imi cer scuze ca dau buzna, am mai urmarit subiectul din umbra, dar nu stiu de ce, pana acum nu am indraznit sa ma bag in seama.
Indraznesc acum pentru ca observ ca se discuta un subiect de maxima importanta pentru mine: dreptul de munca in Germania. Ma intereseaza pentru sotul meu. Din cate am aflat eu aici, el nu are drept de munca deloc. In ce conditii se poate obtine acest drept de munca, dat fiind faptul ca am intalnit totusi romani in Germania care lucreaza? De ce anume este nevoie? Suntem in Germania de aproape 2 ani, sotul meu vorbeste binisor engleza si f putin germana dar invata. De profesie e asistent medical dar ar fi dispus sa faca orice pentru inceput.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celesta spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Celesta,da,la catolici se cere certificatul de botez dar si hirtiuta ca platesti biserica.

Da, ai dreptate, imi scapase aspectul platii impozitului catre biserica.

Certificatul de botez l-au primit in romaneste si traducerea ai facut-o tu sau au cerut o traducere oficiala in limba germana?

„Desparti drumurile, dar nu poti sa desparti si sufletele”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Copiez aici mesajul tau, cu intrebarea: ce vrei sa stii mai concret? Ce nivel de cunoastere a limbii germane ai? Eu stau in Frankfurt si, daca pot, incerc sa te ajut. Mai sunt insa fete pe forum care stau aici si itzi mai pot impartasi din experienta lor. Eu am facut la VHS si am fost multumita.

Citat:
citat din mesajul lui dengabi

Buna seara dragi mamici,

Din luna noiembrie incep cursurile de limba germana in Frankfurt si inca nu sunt decisa in privinta scolii. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.

Denis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liutzica spune:

Citat:
citat din mesajul lui anangel_lexi

Buna ziua tuturor.
Imi cer scuze ca dau buzna, am mai urmarit subiectul din umbra, dar nu stiu de ce, pana acum nu am indraznit sa ma bag in seama.
Indraznesc acum pentru ca observ ca se discuta un subiect de maxima importanta pentru mine: dreptul de munca in Germania. Ma intereseaza pentru sotul meu. Din cate am aflat eu aici, el nu are drept de munca deloc. In ce conditii se poate obtine acest drept de munca, dat fiind faptul ca am intalnit totusi romani in Germania care lucreaza? De ce anume este nevoie? Suntem in Germania de aproape 2 ani, sotul meu vorbeste binisor engleza si f putin germana dar invata. De profesie e asistent medical dar ar fi dispus sa faca orice pentru inceput.

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Nu cunosc detalii legislative foarte clar, dar pot sa-ti spun din experienta noastra. sotul meu a avut contract de freelancer la inceput cu o banca din Germania. Dupa 6 luni au hotarat sa-l angajeze ca intern. Firma s-a ocupat de acte..deci mare lucru aici nu stiu. Astfel a primit drept de munca temporar (parca pt 9 luni, apoi l-a prelungit pentru inca 3 ca sa se implineasca anul).Dupa 1 an de zile in care esti angajat cu acte in regula poti solicita dreptul de munca permanent, iar din cate ne-au zis cei de la Arbeitsamt, dupa ce primeste el, primesc si eu automat drept de munca permanent(asta chiar daca eu nu am lucrat aici).
Sper sa-ti fie de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Citat:
citat din mesajul lui anangel_lexi

Buna ziua tuturor.

Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
PENTRU SEBI

Dar tu ce statut ai?
Intreb ptr. ca avem niste prieteni, care ea avea drept de sedere nelimitat, el venit proaspat ptr. a se casatori (cu ea evident). A primit drept de munca doar dupa casatorie ... cu toate celelalte drepturi. Deci dupa cate am inteles eu, chiar de suntem in EU si orice alt cetatean european are drept de munca in Germania, noi nu avem drepturi egale (Wunder!!!!).
Cititi aici la ANGABEN ZUM GEMEINSCHAFTSRECHT : http://ec.europa.eu/youreurope/nav/de/citizens/working/free-circulation/index.html
Eu m-as duce la Ausländerbehörde cu chestia asta scoasa la imprimanta si mi-as cere drepturile.
Sanatate!

Io cu Cristian -fiul meu preferat - & Amélie -fiica mea preferata
---------------------------------------------
www.inimacopiilor.ro - de la INIMA ta, la INIMILE lor!
www.watch-out.eu

Mergi la inceput