Bucurii de sept - oct 2006 in sarbatoare! (172)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

Buna fetelor!

Vreau sa urez intai LA MULTI ANI! sarbatoritzilor din ultimele zile:

Darius, Tudor, Antonio
Ana-Maria, Tudor, Gabriel !

Sa crestetzi mari si fericitzi, viatza lunga si implinita va doresc!

Itzy, m-ai dat pe spate cu scorurile "chinezesti" la gradinitze. La universitatzile particulare oare cat se cere atunci??
Suna foarte bine alegerea cu gradinitza, acomodare rapida va doresc.
Stai linistita , si eu am uitat de ziua mea, am invitat pe cineva la noi taman pt duminica, si abia cu 2 zile inainte am realizat ce "eveniment" are loc atunci .

Sibylle, mi se par inumane evaluarile astea drastice la o varsta asa frageda. Nu intzeleg care e scopul, si parte proasta e cu sigurantza ca nu te potzi opune sistemului, si pe mine neputintza asta ma omoara, imi vine sa urlu la cer ...
Va doresc sa facetzi progrese intr-un timp cat mai scurt, si sa ducetzi o viatza normala , asta e lucrul cel mai important .

Yoanna, la tine nu se schimba nimic, vad ca "tat normal" - anormal ar fi sa intri intr-o buna zi pe forum si sa ne spui ca n-ai nimic de declarat .

Roxana, foarte frumos gestul tau, si coincidentza cu varsta mai mult decat ciudata. Cum povestesti despre Daria, chiar mi se pare genul protector, e o adevarata "sora mai mare", chiar daca acum tzi-e greu cu ei, merita tot efortul din lume ... Eu multzumesc lui D-zeu ca mi i-a dat pe amandoi deodata, fiindca eu clar m-as fi oprit dupa primul copil.

Eu sunt extrem de dezamagota de gradinitza, de educatoare, de tot ...

Ieri a fost o faza super urata, care si acum ma deranjeaza si-mi preocupa mintea.

am mers la 12 ca de-obicei sa-i iau pe copii de la gradi . copiii erau totzi in curte, se jucau. Fabi m-a urmat in incinta cladiri, la vestiare, de unde intentzionam sa le iau lucrurile (geaca, rucksack-ul). Pe o masutza in acel hol se afla o farfurie mare cu muffins. Fabi ma intreaba da ca poate lua una. Eu ii zic, normal, ai voie sa-tzi iei. El ia direct 2, una pt fratele lui. Buuun ! La iesire ne intampina foarte "prietenos" scorpia de educatoare (care e si directoarea gradinitzei)
Ea: Ca faci Fabian????!!!!
El: Am luat 2 muffins
Ea: Doua??
Eu: Da, stitzi, sunt 2 fratzi
Ea: Dar Fabi, nu se poate, pune-le inapoi, astea le-au copt copiii, tu n-ai participat la activitate!
El: ???????????? (in sensul de: tanti , io vreau sa mananc muffins, egal ca le-am facut io sau nu)
Eu mai uit interzisa si tot astept sa-mi spuna ca e o gluma.
Ea: Deci, Fabi, asa chiar nu merge, NU AI VOIE SA LE IEI CU TINE!!!

Eu i le-am smuls din mana copilului, le-am aruncat pe-o masutza alaturata, am tras copilul dupa mine si i-am promis ca facem si noi acasa prajiturele.
Efectiv mi-au dat lacrimile de indignare, m-am saturat de scarboseniile ei, e o baba fara suflet care efectiv n-are ce cauta in preajma copiilor.

Faza e ca ieri la sedintza cu parintzii (desi stiu ca multzi susotesc pe la spate despre ea), am incins spiritele si nimeni nu m-a sustzinut. Un tatic a incercat ceva, dar au sarit celelalte gasculitze cu gura si ne-au readus la tacere. Asa ca m-am ales in cateva minute cu antipatia nu numai a educatoarei ci si a multor mamici (ceea ce pt mine oricum nu prezinta mare importantza).
Pt mine e important sa nu-mi fie jignit copilul, sa nu-i fie distrusa personalitatea, sa fie lasat sa se dezvolte spiritual fara sa le calce ele in fiecare zi putzin cate putzin din demnitate.

Azi am sunat la primaria, la persoana care raspunde de toate gradinitzele din regiune, am programare saptamana viitoare la ea, si voi face tot ce-mi sta in putintza sa-i pun betze in roate acestei babe nesimtzite, imi ajunge si daca va fi trasa "subtil" de urechi. Sanse nu prea am sa-i mut (si nici nu prea vreau, fiindca si Alex pare sa se fi obisnuit, e relaxat cand il las acolo, nu mai plange disperat dupa mine). apropos, cand plangea in trecut , stimata doamna isi dadea plictisita ochii peste cap: "O, Alexander, acelasi teatru in fiecare dimineatza!" Trebuie sa-mi fac o lista cu ceea ce vreau sa-i povestesc, sa nu uit de emotzii .
Nu vreau sa va plicitsesc mai departe, vroiam numia sa le incurajez pe cele care au motive intemeiate sa se planga, nu ezitatzi si luatzi problema in mana. Eu puteam sa discut si cu cele din comitetul de parintzi, dar dupa ce la sedintza 2 ceasuri doar s-au pupat in fund cu directoarea (scuzatzi expresia), sigur n-o s-o fac.
So, let the war begin!

Adriana, si eu am sesizat la Fabi unele probleme de motorica, neindemanre, cum zici tu, la anumite activitatzi. Chair i-am zis data trecuta doctorului pediatru, el mi-a spus ca neurologic nu crede ca ar fi ceva, ca Fabi de cand a intrat in cabinet pana a iesit, una-ntruna a turuit ... El avea pana acum vreo 2 luni probleme cu saritul ca o broasca, mai bine zis aterizatul pe ambele picioare, nici acum nu prea vrea sa sara de pe treapta , in timp ce Alex sare de la antepenultima treapta . Nici cu pedalatul nu ne prea laudam, iar cu bicicleta fara pedale, inca nu a prins tehnica perfecta de a-si da avant, si nu e la fel de rapid ca Alex - sper sa nu sufere din cauza asta. Na, destui de NU, in rest e perfect, frumosul lui mama .

Lexi, poate il intrebi pe pediatrul vostru la controlul de 3 ani daca ai motive sa fii ingrijorata. Eu stiu ca am vazut reportaj despre oameni care vad "alb-negru", dar e un fenomen extrem de rar, chiar nu cred sa va fi nimerit fix pe voi. interesante intrebarile, si ai mei sunt fascinatzi de luna si stele, cand calatorim cu masina noaptea, spun ca si luna vine cu noi :).

Trischa, sper sa va tihneasca vacantza in Romania!

Am scris cat pt o saptamana azi, ne mai auzim.

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdinaF spune:

lexi, scuze, acum mi-am amintit ca atzi fost deja la acel control .

lilina, succes cu afacerea, vad ca esti bagata pana in gat in campul muncii , ai mare noroc sa si lucrezi in domenii care te pasioneaza .
Acum chiar am disparut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xandrutza_76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui itzy-bitzy

Xandrinne ce le mai faci de papa? Mai vreau si eu niste idei...

---------------------------------------------------------------------------
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)

In ultima vreme prestez ciorbe/supe la greu; am mai dat-o si pe ardei umpluti, ficatelul de pui e foarte bine primit, spaghetele cu sos de rosii si cu sunca si ardei gras, gogosar, la fel; in ultima vreme cartofii ii fac asa: in vas jena, cu putina apa, un pic de ulei, sare, felii de lamaie (cateva), cativa catei de usturoi, ardei gras, bag totul in cuptor, intorc de vreo doua ori cartofii si gata, nu-i mai prajesc in tigaie. Ce am mai facut... chiftelute coapte in cuptor, fripturi la tava, snitele... Narcisa mananca ce mancam noi, am grija sa nu gatesc gras, doar cand mai fierb ficatei de pui Dianei ii devoreaza amandoua, cot la cot.
A, iti recomand o reteta foarte buna, gogosari umpluti, dar umplutura facuta cu piept de pui dat prin masina de tocat, serviti cu un pic de smantana... mie mi-a placut foarte mult. Si nu numai mie

Mergi la inceput

Buna dimi! Poftiti la
Diana mea e tare maraita, greu am adormit-o, are nasul infundat, noaptea face febra si are si vreo doi dinti ce dau sa sparga gingia.
Lilico, bine ai revenit cu vesti despre voi, multa sanatate lui Vladone, iar tie spor la margelit.
Adina, sper sa rezolvi cumva problemele cu educatoarea, imi pare rau ca l-a tratat asa pe Fabi; eu la chestiile care tin de mancare sunt mai sensibila, nu as lua din mana unui copil mancarea, pentru niciun motiv; putea incerca alta abordare, gen "tu nu ai participat la activitate, uite, gusta, sa vezi ce-ai pierdut, data viitoare vreau sa gust eu de la tine", etc... Pe Narcisa de exemplu, incerc sa o invat sa astepte sa mancam toti odata dar daca apuca sa ia ceva in mana o las sa manance. Ma misc si eu mai repede, pun masa si mancam apoi toti.
Itzyshor, mi-a placut si mie textul pe care l-ai postat.
Lexi, chiar, e o idee, sa vorbesti cu educatoarea sa vezi daca Maria distinge culorile; poate iti mai da ea niste idei, despre cum s-o faci sa le invete.

Mergi la inceput

A, sa va zic cum ia Narcisa antibioticul fara scandal: soacra-mea are in camera ei, sus, pe un perete, o oglinda; sub oglinda (nu-i tare mare) e masa. Narcisa se suie pe masa, se uita la oglinda si isi ia antibioticul singura, cu seringa. E singurul loc unde il accepta; la alte siropuri nu face mofturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana01 spune:

Itzy, mi-au dat lacrimile cand am citit textul tau! fir'ar sa fie, exprima exact ce simt eu! de-aia incerc sa iau numai partea pozitiva a maternitatii si sa nu astept sa treaca momentul prost! ca sa ma pot bucura de prezent.

apropo de asta, in ultimele 2 nopti victor s-a tot trezit pe la 5 dimineata. ii dau maselutzele, asa ca suntem terorizati. in plus este si foarte mucios. din pacate dariuta nu este bine azi. s-a trezit la 3.30 dimineata si de atunci s-a tot chinuit saracutza. pe la 6 a inceput sa verse. mi-a vomat de 4 ori pana acum, iar acum nu vrea nici sa manance, nici sa bea, sta in pat fara zica sau sa faca nimic. normal, fara gradinita azi. si am aflat ca si luni sta acasa, fiind greva.

Adina, ma bucur ca iei atitudine impotriva scorpiei. as proceda la fel. ma mir ca ceilalti parinti nu reactioneaza, o femeie "acra" este asa cu toti copiii, nu-i ca are ceva doar cu unii.

lili, spor la margelit. asteptam noutatile.

Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
http://family.webshots.com/slideshow/570075285YYSlEe
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Buna dimineata!

Multumesc fetelor de sfaturi - referitor la vorbitul urat. La noi nimeni nu vorbeste urat - l-am igonart o perioada, apoi am stat si am povestit cu el , are perioade cand nu vorbeste urat si apoi parca dintr-o data ceva se intampla si o zi, doua mi-e rusine sa deschida gura ca nu se stie ce surprize am. Problema e ca nu-mi dau seama de unde a auzit aceste cuvinte.

Ieri am fost la sedinta cu parintii. Am fost tare incantata de educatoarea lui Victor - mai ales ca a fost laudat- ca mananca singur, ca se imbraca singur. Ne-au cerut fondul clasei 200 lei pentru tot anul.O sa scanez si o sa va trimit pe mailul comun programa pe care o urmeaza - e foarte interesant.

Adina - sper sa rezolvi problemele cu "baba" nesimtita. si multa bafta saptamana viitoare.

Tanima- multumesc de sfat- rostopasca am folosit , si usturoi pisat am pus dar fara rezultat o sa incerc si cu crema impotriva bataturilor -m-am gandit mai demult la asta si acum am uitat.

Adriana- la Victor cred ca se intampla din cauza oboselii. Desi in vacanta el se trezea noaptea si mergea la baie- cand era nevoie si chiar daca se trezea dimineata la ora 7 si chiar daca se culca seara mai tarziu - dormea dupa masa cate 3-4 ore. Acum toata agitatia de dimineata , mersul la gradi , acolo au activitati , dorm mai putin.

Sa vedeti ce m-a intrebat Victor- mama tu ai putza? Ma fac ca nu aud si nu spun nimic . El mai apasat - mama tu pe unde faci pipi- pe fund, pe gura,prin tzatze? I-am spus ca acum e prea tarziu si ca o sa-i spun in alta zi.Are curiozitati baiatul - ce sa zic?

Youannamarie- sper sa gasiti cercelusul - e pacat - imi dau seama ca valoarea sentimentala e mai mare decat orice.

Lilina- mult spor la treaba - mai ales ca acum ai si o partenera.

Azi implinesc 10 ani de casatorie - dar nu prea am cu cine sarbatori(Cristi e prins cu foarte multa treaba ) - cred ca ma duc acasa si-mi pun un pahar de vin si sarbatoresc singura. Sper ca luna asta totusi sa tragem o fuga la Viena sau Praga- doar noi 2.

Cristina si Dragos (31.01.2004)+Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Lexi - cred ca ar fi bine sa mergi cu Maria la un oftalmolog sa vezi ce spune. Nu stiu daca se poate trata - dar macar stii si poate te invata cum sa pui problema cu Maria.Pupici multi si sper sa fie doar o faza trecatoare.

Cristina si Dragos (31.01.2004)+Victor(19.09.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/victornemes" target="_blank">Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
Off, Adina, imi pare rau de problemele pe care le ai cu acritura de la gradi si ca gemeneii sunt tratati astfel. Cum adica, iar face teatru? Ma intreb ce ar fi spus despre Maria care plange si acum cand o lasa taica-sau la gradi... Mult succes cu ceea ce ti-ai propus.
lilina, spor la munci!
Xandrutza, multa sanatate fetelor!
Itzy, succes la gradi. Cand ar trebui sa inceapa? papusica.
Cred ca totusi voi merge cu Maria la oftalmolog, cand ma mai linistesc putin cu problemele pe care le avem acum. O sa vorbesc si cu oftalmologul de aici de la servici pentru ca trebuie si eu sa merg si atunci o sa il intreb ce parere are, daca e cazul sa merg cu ea sau nu.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

salutis

crisnemes, casnicie fericita in continuare

multumesc de aprecieri,
Adina, nu-i chiar o afacere, e 'ceva' cat sa-mi sustina pasiunea pt bijuterii, ca de fapt la asta se rezuma totul, iubesc bijuteriile si im place sa lucrez cu ele...e un hobby care-mi place la nebunie
am deja casa plina de accesorii (multe primite ca asa am eu noroc) si bijuuri pe jumatate terminate....cel putin Vlad gaseste pe jos in fiecare zi cate o margica mica si vine sa mi le aduca fericit ca ma poate ajuta si el cu ceva
cat despre partenere, chiar nu duc lipsa, daca se poate spune asa...chiar mi-e greu sa ma impart intre ele...caci nu lucram chiar la gramada... tipa asta ar fi a 5-a "partenera" ...
anyway...e super placut sa stai seara la margelit cu prietenele, pacat ca nu-mi permite timpul sa o fac mai des

va pupicesc pe toate

AJUTATI-L PE SEBI

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut, site-ul

www.fancybijoux.ro/" target="_blank">fancybijoux.ro Fancy on webshots Fancy on shopmania

Mergi la inceput