*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (76)*
Raspunsuri - Pagina 5
Olivia26 spune:
Ami
de David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">
Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
alra spune:
hop si eu: singura cu fetele acasa. ma ocup de rufe si mosmondesc la o tocanita.
la multi ani si toate cele otilia! te scoate la restaurant? zi!
de concediu as scrie 15 pagini insa nu prea se refera la nicole ci la laura, caci totul era potrivit pentru varsta ei, pentru nicole doar asa ca le aveai pe toate la indemana si iti facea viata usoara cu bebelus.
am fost www.centerparcs.be/VL/BE/parken/vossemeren/virtuele_rondleiding" target="_blank">aici.
acelasi concept ca si in germania, numai ca parcul asta era in padure de pini, un lac mare in mijloc si avea in plus fata de piscina tropicala si un loc de joaca imens indoor (discovery bay) unde puteai sta ore bune la terasa in timp ce copilul alerga si se catara pe toate alea.
noi am avut o casuta de 2 dormitoare, sufra, bucatarie utilata, cu semineu in sufra - am facut focul in fiecare seara, super
toate casutele au terasa care da in padure sau spre lac. chestia asta anul trecut nu prea ni se potrivea cu laura, acum nu am avut probleme.
ce m-a impresionat mult au fost activitatile pentru copii: 1.5h scapai de puradel contra sumei de 5€ si il distrau la maxim. a participat la o cautare de comori cu piratii cu niste tricouri autentic de jegoase de marinar pe ei, la scoala de printese unde le-au dat niste rochii superbe si i-au adus imbracati asa la teatru de papusi langa terase, a facut biscuiti si a fost pictor - aici le-au dat sevalete si acuarele, i-au adus sa picteze tot langa terasa unde mami si tati beau cafea cu lichior
in rest chiar aveai ce face in parc, foarte frumos de plimbat. am luat o bicicleta din aia de familie si am explorat peste tot, sau ne-am plimbat pe jos. mirosea tare bine in parc, a brad
inca ceva ce m-a impresionat relativ la activitati: daca erau copii de alta limba din zona vorbeau si limba lor. teatrul de papusi si activitatea cu printesele a fost bilingva caci erau si niste fetite nemtoaice. jos palaria in fata belgienilor, in germania nu am auzit pe nimeni vorbind olandeza
suuuuuperrrrr
acuma ma uit dupa un weekend, insa la firma asta de parcuri e cam scump un weekend, dar stiu si altele mai ieftine. as vrea in germania, in zona mosel, spre luxemburg
Otiliav spune:
Gata, au plecat prietenii nostri. Tortul mi-a cam dat batai de cap ca nu s-a desfacut frumos pandispanul. Noroc ca a fost gustos si au papat cate 3 portii .Si prietenii nostri au serbat 8 ani de la casatorie.
Alra, el a zis sa iesim dar eu n-am chef. Tinutele le aveam pregatite dar cred ca ne inoim la petrecerea de Craciun
Miki, ne dai clasa, cel putin mie. Adica fata de cazul nostru unde e munca putina si placere multa. Pe cand la voi e alergtura, tona de analize, bani multi, hormoni multi si totusi voi v-ati hotarat. Felicitari ca nu lasati timpul sa treaca! Te rog tine-ne la curent, facem si noi galerie la testare
Ah si inteleg ca va doriti gemeni daca se poate.
Ginye, si ale mele's mamaligarese. Asa ca am un stres, se termina malaiul .
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Povestea nasterii celor doua gogosele sagetele
Pozele noastre
bertha spune:
Revine baba cu completari.
Dandusa, te-am vazut, stralucitoareo, sexoaso si frumoaso! Bravo, mami! Fa eva cu talentul la design si croitorie, ca-i pacat.
Ginye, bravo pt decizia luata, ar fi si pacat daca se poate. Pupici mamaligarului!
Anca, acum mi-am amintit, las-o balta cu negativismul ca ma enervezi. De unde atata negatisvism?! Esti f simpatica si chiar mi-ar placea sa ne cunoastem, cine stie, poate va veni si ziua aia.
Miki, felicitari pt aceasta decizie minunata! Sa fie intr-un ceas bun si totul sa mearga ca la carte!
Alra, m-ai imbolnavit cu parcul ala! Ma bucur ca v-ati simtit bine, ca v-ati incarcat bateriile si ca au alergata-o aia bine pe Laura!
Olivia, stiu de la mama ca, in cazul anumitor analize, exista mai multe scale, in functie de reactivul folosit sau ceva de genul asta. De ex, pe buletinul Ioanei de la Medlife scrie ca valoarea normala a HGB e cuprinsa intre 9.9-14.5g/dl, interval f mare comparativ cu analizele pe care i le faceam lui Darius la Craiova. Soacra mea lucreaza la pediatrie si stiu sigur ca mi-a zis ca o valoare mai mica decat 12 indica anemie si se recomanda tratament cu fier. Si Darius a luat 3 luni fier cand a avut anemie, in urma unui tratament cu Zentel pt combatrea parazitilor intestinali. Stiu sigur ca vroiam sa-ti mai spun ceva, dar nu retin ce.
Dsoara mea scumpa a papat vreo 50mg orez cu lapte. Nu radeti! Si a mai si baut 50ml lapte de soia cu paharul. Cu biberon sau canita nici nu gusta, cu paharul e entuziasmata. Am copil mare. Atat de mare, incat suge zi si noapte.
Bravegirl, voi mai beti cu paiul?
Ioana a invatat sa duca telefonul la ureche atat la ea, cat si la mine. Problema e ca deocamdata crede ca si telecomanda e tot telefon si o duce constiincioasa la ureche. Cand se pliciseste de asta, desface capacelul de la baterii (nu tine grozav, ca l-a obosit Darius inainte), scoate bateriile si, daca nu suntem pe faza, le rontaie.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
malinas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dandusa eu am o intrebare simpla si bomba pe deasuprade ce nu-l iei cu tine in pat? |
dandusa, pai nu-l iau in pat cu mine fiindca asa nu rezolv problema, ci aman rezolvarea ei si pentru ca eu nu dorm nici asa.Am incercat, sa nu crezi ca nu am incercat.Dar stau toata noaptea intr-o pozitie, ca mi-e frica sa ma intorc cu spatele la el, ma trezesc de mult mai multe ori sa vad daca doarme, in ce pozitie este, sa nu puna Liviu vreun cot, mana pe el, sa nu pun patura / pilota pe capul lui, etc.Si dimineata eram rupta si eu si Liviu, fiindca si el se trezea la fel ca si mine, sa verifice ca totul este in regula.David, intr-adevar doarme mai bine.Cred ca el se trezeste cand se intoarce si atunci isi da seama ca e singur si ma cheama sa-l adorm.Daca se duce Liviu la el de cele mai multe ori nu se lasa convins asa usor sa adoarma, de aia zic ca pe mine ma cheama.
elilov, o sa-i dau apa, cand mai face scandal.DAr uite, in seara asta l-am culcat la 9.30 si la 10 deja era in fundulet si plangea.M-am dus la el si cand m-a auzit ca am venit s-a linistit, i-am dat suzeta si s-a culcat.
Bertha, imi pare rau ca Ioana iar e in greva cu mancarica.e bine totusi ca papa singurica ce poate.fiindca pe masura ce va creste va papa din ce in ce mai bine, avand in vedere ca va putea sa pape singura.
ginye, sanatate multa.E o decizie f buna sa stai acasa cu Stefanut.Nimeni nu poate avea grija de el asa cu ai tu, si daca tot poti sa stai, de ce sa nu o faci.
alra, suna tare bine ce zici tu acolo de vacanta asta.Mi-am salvat si eu info, pt cand o creste David si de ce nu, pt vara urmatoare.Poate la alte locatii au si activitati pt copii mai mici.O sa studiez.
Ma duc la somn.Sa aveti o noapte linistita.
_
[red]
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Povestea povestilor
6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr. 10 luni, 76 de cm si 9700gr
anca_27 spune:
Bertha, hi hi, ce de asemanari intre Ioana si Sara. La fel, doar din pahar direct, azi s-a servit cu fresh de portocale, telecomanda e tot telefon dus la ureche si facut `aaaaa`, papitza tot cat o vrabiutza - pai cand papa 50 sunt in al noualea cer, plutesc deja, merg pe nori. Aseara, in parc a bagat dintr-un borcanas de 220 cam un sfert, cel mai mult in ultima luna, sau doua luni? Si la fel, tz cat cuprinde, cand cuprinde, zi, noapte nu conteaza.
Legat de faptul ca nu i-am spus, poate au mai fost si altele la mijloc, avusese si el in primavara un incident, si eram in sesiune, superstresata, a intrat un motociclist in el, pe partea lui, a fost si-a rezolvat tot, culmea ca mama vitrega era cu z la plimbare exact langa locul cu pricina, si-au tacut chitic amandoi, doar sa ma protejeze pe mine, sa pot sa mai repet si sa merg sa-mi dau examenul linistita, si sa nu pierd laptele din sperietura. Asa ca, mi s-a parut corect sa fac la fel, pe moment, atunci, m-am aprins c-am aflat ultima, dar, bine au facut.
Si poate ca am si-un dracusor mic si vanitos, care vrea sa rezolve totul singur, sa vina acasa triumfator cu toate cele gata.
Malinas, scumpo, ce te inteleg! Daca te ajuta, nu esti singura. Cand am clacat si eu, m-am simtit mai bine ca ... si altor mamici li se intampla. Si las naibii toate treburile casei, daca z are nevoie de mine, merg cu ea afara, I. n-are decat sa manance ce-si face, eu rod o placinta in parc, cat doarme ea linistita in carucior. Si noptile.... sunt identice cu ale tale. Prima tura de somn e mai consistenta, o doarme in patut, apoi, esuez si-o iau in pat. Si doar o mufez cand scartaie, si inapoi la somn... e un carusel continuu, uneori ma uit la ceas la 3 si-mi doresc sa vina odata ora 6 ca sunt satula de atatea treziri, alteori sunt atat de obosita dimineata ca-mi vine sa plang de frustrare... dar... n-o s-o tina la nesfarsit...
Si tocmai ca eu eram, intr-un capitol mai vechi, cea revolutionara, ca o sa fac si-o sa dreg cu somnul de zibe, dar uite ca n-am reusit ce-mi propusesem atunci, dar sunt impacata asa.... poate daca ar trebui sa mai si muncesc ziua, ar fi altfel, dar acum, cat sunt cu ea, iau zilele si noptile asa cum vin... si cum spui, e un cerc vicios, sunt prea obosita sa mai pot reactiona altfel, dorm cu ea, si gata.
Ma gandesc uneori la Diamisha, ca nepermitandu-si sa piarda noptile tocmai pt ca lucreaza, a reusit sa-i imprime Soniei un ritm, tot respectul pt asta.
Alra, ce bine arata parcurile astea , iti dai seama cam cum salivam noi , faine taaaaaare, si ce povestesti tu acolo, cu activitatile diverse pt copii, tot respectul.
Miki, toata stima si mandria! Suntem alaturi de voi!
Gynie, ce bine ca poti! Mi-am adus aminte de afirmatia unei `duamne`: `Copiii din ziua de azi, e cum e mai rau pt ei sa stea mama 2 ani cu ei acasa, prea se obisnuiesc cu ea`.
Mami de Sara (8 dec 2008)
============
Poarta-ma, mami!
miki01 spune:
Olivia, Otilia, Bertha, multumesc! Doamne ajuta sa fie bine! Ceasul ticaie (eu am 33 ani) si cum la noi iese mai greu am zis sa nu pierdem vremea. Pentru Andrei am inceput investigatiile pe la 27 ani, asa ca ..la treaba.
Alra, super locul unde v-ati plimbat/distrat/relaxat!
Am culcusit puiul drag, dupa ce pe la 9 fara ceva i-am dat gris cu lapte (lapte de vaca, Zuzu) si a mancat mai mult de 200. Nu mai incerc decat spre dimineata in somn cu lapte praf pt ca-l fac degeaba.
Olivia, ref la lapte, dimineata mananca f bine branzica cu fructe (ii fac din 200 ml de lapte) iar la gustarea de seara mananca si 2 iaurturi de 150, doar laptele praf este refuzat categoric, indiferent de forma de prezentare.
Flori am vazut poze cu puiul drag! Tare scump este si daca nu stiam de la tine de SD nu realizam ca ar fi problema.
Ma bucur ca intri si scrii mai des de voi.
Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru
bertha spune:
Anca, sper ca nu m-am exprimat gresit in mesaul anterior, stiu bine prin ce ai trecut, incercarile pe care ni le-ai impartasit si n-am vrut sa afirm ca n-ai actionat corect, Doamne fereste, de fapt te admir pt stapanirea ta.
Hi, hi, chiar ca seamana vitelusele dragi. La noi 50mg e o masa buna, la masa de fructe uneori ajunge pe la 100mg si, vorba ta, plutesc, mi se insenineaza ziua, sunt ca-n reclama la Red Bull, imi da aripi. Sunt insa atatea zile cand nici macar nu deschide gurita, ca-mi vine sa-mi trag palme singura, dar zambesc si-i dau bucatelele preferate si zic mersi ca le papa si pe-alea.
Malinas, nu exista nicio posibilitate sa-l plasati pe el intr-o laterala, adica sa dormi tu la mijloc? Ma gandesc la plasarea patutului langa patul mare sau la o laterala speciala care se ataseaza la pat. Noi avem o asemenea laterala de cand era Darius bebe si e super. E cu totul altceva cand el nu doarme intre voi...vezi poate gasesti o solutie pt cateva nopti, sa-ti mai tragi putin sufletul, sa prinzi curaj pt noi incercari de a-l obisnui fara tine. Si pe el l-ar ajuta cateva nopti mai legate.
Cand citesc ce povestiti voi, imi dau seama ca Ioana chiar doarme mult. Seara de pe la 9 pana pe la 7.30 (cu milionul de treziri de rigoare), mai doarme 40-60 minute dimineata si 2-2.30 ore la pranz.
Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
fluturasha23 spune:
intrebare: voi dati zymafluor copiilor?
si iulia a fost bolnava, am dus-o la ORL, rino-faringita, tratament cu sinupret sirop si colargol - picaturi pt nas, s-au vazut rezultate imediat. acum e f bine. si ea refuza laptele praf seara asa ca ii dau iaurt - e fan, si putina paine si doarmeeee super bine.
miki multa bafta!!! suntem alaturi de tine pe 30 oct.
manumanu ce frumos se joaca cozonaceii tai in curte http://family.webshots.com/photo/2658950960104803391vUKogY
sunt adorabili
Otilia La Multi Multi Ani fericiti alaturi de cei dragi!
anca
alra sa va fie de bine concediul!
malinas parerea mea e ca ii e dor de mama lui si vrea sa sa simta protejat...probabil de-aia si doarme mai bine cu voi ... se simte bine...acum tu/voi stiti cel mai bine cum va e mai bine...nu-ti mai zic ca iulia doarme 12-13 ore ca ma iei la bataie ...probabil ca sunt una dintre putinele norocoase.
...multa bafta...eu zic sa cauti cat mai multe variante...una din ele trebuie sa o accepte mai usor...oricum muuuulta rabdare si perseverenta.
dandusa esti superba - a real lady!
mami de Iulia
miki01 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anca_27 Hai ca este tare asta cu 'se obisnuiesc cu mamele lor'! Eu, daca as putea, as sta acasa pana la 7 ani ..(sunt nebuna, nu?) Miki, toata stima si mandria! Suntem alaturi de voi! Mami de Sara (8 dec 2008) ============ Poarta-ma, mami! www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici |
Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)
Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru