Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 30
xandra28 spune:
neata fetelor!
vlad iarasi tuseste... nu crize, nu wheezing (de altfel am mai povestit, el ajunge rareori la situatii dintr-astea) dar totusi tuseste destul de frecvent, mai ales seara si dimineata. intrerupsesem si flixo, si singulair. le-am reinceput
in casa nu am decat flixotide spray de 50 mg, i-am dat cam 3 pufuri dimineata si 3 seara, probabil ca ar fi fost mai eficient 1 singur puf de 125 mg. asa m-am saturat......... cand il aud tusind, nu mai sunt om, nu dorm noptile (desi el noaptea nu tuseste, doarme bine-merci), ma tot razgandesc, il schimb, il imbrac ba prea subtire, ba prea gros.......
speram ca odata cu venirea verii lucrurile se vor aseza de la sine pana in toamna, dar iata ca a luat o mica viroza si asta e modul lui de a se manifesta.
pup fetele si sper totusi sa scapam de probleme cat de curand!
xandra28 spune:
tot eu
am gasit flixotide nebule de 0.5 mg la urmatoarele farmacii dona http://www.farmaciiledona.ro/produse/flixotide-nebules-0-5mg-2ml-gsk-I21689
de asemeni, am gasit si de 2 mg aici http://www.farmaciiledona.ro/produse/flixotide-nebules-2mg-2ml-gsk-I21690
mi se pare cel mai simplu sa caut la aceste farmacii intrucat iti spun si exact la care din ele gasesti. probabil ca si alte farmacii au aceasta optiune de cautare dar nu am descoperit-o eu pana acum.
alra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xandra28 in casa nu am decat flixotide spray de 50 mg, i-am dat cam 3 pufuri dimineata si 3 seara, probabil ca ar fi fost mai eficient 1 singur puf de 125 mg. asa m-am saturat......... cand il aud tusind, nu mai sunt om, nu dorm noptile (desi el noaptea nu tuseste, doarme bine-merci), ma tot razgandesc, il schimb, il imbrac ba prea subtire, ba prea gros....... |
cand faci mai multe pufuri nu le fa consecutiv ci lasa un pic de timp intre ele. spray-ul nu arunca la fel de multa substanta daca le faci repede unul dupa altul. si spray-ul sa fie cu capul in jos.
nu prea conteaza cum il imbraci, mai ales ca acum este cald. lasa-l lejer sa se simta el bine, fa-i pufurile sau aerosolii si in cateva zile o sa fie mai bine ;). daca nu tuseste noaptea deja e un semn foarte bun.
ca o paranteza, fata mea de 4.5 ani tot bronsita face cand raceste, noroc insa ca s-a imunizat si nu mai raceste decat de 3-4 ori pe an.
xandra28 spune:
nu prea inteleg, cum cu capul in jos? eu ii dau pufurile prin baby haller si se monteaza asa cum cred ca spui tu.
la ce distanta sa ii dau pufurile unul de altul? 1 minut? 5? ma simt de parca tot timpul ma prinde nepregatita cate o viroza, nu stiu cum sa ii administrez pufurile, dar cel mai rau - ma deprim, ma enervez
alra spune:
adica invers fata de cum te dai cu deodorant.
in cazul fetei mele indicatiile pediatrei sunt urmatoarele: cand se instaleaza tusea pufuri cu ventolin si pulmicort de 3 ori pe zi pana trece de perioada grea si apoi de 2 ori pe zi de mentinere o perioada. poate ca ar trebui sa intrebi medicul ce trebuie sa faci in cazul vostru.
in rest, zicem sarumana ca avem medicamente care ii lasa sa duca o viata normala de copil si mergem mai departe
edit: noi avem alt device http://www.asthmasociety.ie/inhaler/inhaler-aerochamber-video.html
cu asta poti pune tubul si in sus si in jos, iar noi mult timp am facut incorect si ne miram de ce nu e eficient :))
xandra28 spune:
multumesc, alra!
noi avem indicatie doar de flixo, tot asa mi-a spus si dra, cu mici pauze intre 2 pufuri, dar n-am insistat sa o intreb ce pauza sa fac intre ele. astazi de dimineata i-am facut 3 cu pauza de 1 minut. ii voi mai face si diseara inca 2.
multumesc de raspunsuri
ary_v spune:
In babyhaler flixotide se fixeaza doar in jos, asa ca nu e problema. Noi tot asta folosim si nu am avut probleme.
Voiam sa va spun ca am vazut la cineva un inhalator cu sare de la Praid care se pare ca are efecte foarte bune. Eu inca nu am incercat pentru ca ar trebui sa traga aerul pe gura si sa il expire pe nas si inca nu isi controleaza bine respiratia.
Oricum lui i-a mers bine cu flixotide si vaccinul, nu il mai protejez de nimic, la mare a facut baie cand eu eram cu geaca pe mine si nu a patit nimic. O fi vaccinul sau faptul ca a mai crescut, nu stiu dar e mult mai bine. In vara asta incercam sa scoatem si ultima doza de flixotide si sa folosim eventual doar cand e racit.
Softurela, nastere usoara!
JARMO spune:
Xandra, pufurile se fac la o distanta de 4-5 inhalatii: adica dai primul puf ,lasi copilul sa inspire de 4-5 ori apoi dai al doilea puf si il lasi iar sa inspire de 4-5 ori. Eu ii fac copilului meu de cativa ani pufuri si nu am auzit de pauze de 1-5 minute .
Alra, tu ii faci pufuri cu ventolin doar cand tuseste sau cand are weezing ? Si nu inteleg, de ce ii faci si pulmicort si ventolin in acelasi timp ?
Softurela, ce faci, ai nascut ?
usorlili spune:
Noua pufurile ne-a spus sa le facem la distanta de 2 minute intre ele (doua pufuri de Flixo). Iar dupa Flixo, la 10 minute sa facem si ventolinul la nevoie.
Noi avem deja 3 luni de cand am renuntal la tot: Flixo, Singulaire. Nici raceli nu a mai avut. A crescut si deja se vede. Tratamentul l-am tinut zilnic, timp de doi ani.
Si totusi exista iubire!
szivarvany spune:
Va invit la capitolul 2
Multa sanatate tuturor
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"