Manifestari astmatice la copii

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JARMO spune:

Softurela, sa stii ca si la particular e de ajuns sa raceasca un singur copil ca sa poata molipsi toata trupa. Anul asta ( adica din septembrie ) , e primul an cand merge la gradi , iar pina la vacanta din toamna l-am dus doar de dimineata ( 8.30-11.30) , acum il duc si dupa amiaza (13.30-16.30). In aceste 3 ore, de dimineata si de dupa amiaza, au 20 minute de recreatie si ies afara, chiar daca e mai frig sau e vint,copiii alearga, se joaca ...Iar daca ploua ii duc intr-o sala la desene animate .
Si eu am avut la inceput mari emotii cu gradinita, colectivitatea, raceli , tuse, harcaieli... etc , insa in afara de perioada cat am fost internati in spital din cauza unei crize de bronhopneumopatie, a mai avut cateva raceli usoare si tuse trecatoare. Dar pot spune ca de fiecare data stau cu inima ghemuita de teama unor noi complicatii.
Asa ca , draga softurela, ca e particular sau de stat ... tot organismul copilului va raspunde pro sau contra virusilor .
Sanatate puisorilor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui JARMO

Softurela, sa stii ca si la particular e de ajuns sa raceasca un singur copil ca sa poata molipsi toata trupa. Anul asta ( adica din septembrie ) , e primul an cand merge la gradi , iar pina la vacanta din toamna l-am dus doar de dimineata ( 8.30-11.30) , acum il duc si dupa amiaza (13.30-16.30). In aceste 3 ore, de dimineata si de dupa amiaza, au 20 minute de recreatie si ies afara, chiar daca e mai frig sau e vint,copiii alearga, se joaca ...Iar daca ploua ii duc intr-o sala la desene animate .
Si eu am avut la inceput mari emotii cu gradinita, colectivitatea, raceli , tuse, harcaieli... etc , insa in afara de perioada cat am fost internati in spital din cauza unei crize de bronhopneumopatie, a mai avut cateva raceli usoare si tuse trecatoare. Dar pot spune ca de fiecare data stau cu inima ghemuita de teama unor noi complicatii.
Asa ca , draga softurela, ca e particular sau de stat ... tot organismul copilului va raspunde pro sau contra virusilor .
Sanatate puisorilor !

Nici nu imi fac iluzii ca nu va lua virusi. Atat doar ca nu vreau sa o tina lant (din raceala in raceala).
Din ce am observat eu pana acum, se reface repede daca urmeaza tratamentul corect. Ultima gripa pe noi adultii ne-a tinut 3 saptamani si pe ea o saptamana.
Si pana la urma in felul acesta se imunizeaza. Deci, nu asta ma sperie. Dar nu mi-ar place sa o vad non-stop racita. In cazul asta cred ca as retrage-o.
Pe alta parte sa nu o dau deloc mi se pare dureros. Mi se face mila de ea cand o vad cat de ingradita e. De sarbatorile astea am facut multe vizite, a socializat si s-a lipit imediat de oricine. Cu greu reuseam sa parasim gazda. De cand era bebelus era foarte sociabila. Nu avea nici o problema sa stea la oricine in brate. Partea grea era cand trebuia sa revina la mine in brate :)
Cu alte cuvinte, e alta persoana daca are straini adulti/copii in jurul ei. E plina de viata, rade, danseaza, canta ...adevarate spectacole.
Sper sa ne descurcam cu racelile. Decizia de a o da la particular/stat vine mai mult ca sa-mi justific mie insami ca am ales ce e mai bun pentru ea. Vom vedea ce va fi.

Si asa cum spunea si Ary, cea mica va avea 3 luni cand Diana va incepe gradinita. Exista riscul sa se imbolnaveasca si cea mica. Dar ce sa fac ? Sa sacrific un copil de dragul celuilalt ?

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bisy83 spune:

Softurela, noi am fost la 2 medici orl si unul mi a spus ca are polipi si mi a recomandat aerosoli iar celalalt rinita alergica, asa ca sunt in ceata.problema lui e ca i se aude un harait in nas,l au vazut si 3 medici pediatrii si nici ei nu stiu.Daca imi puteti recomanda un medic bun ar fi nemaipomenit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Inca nu am reusit sa citesc toate paginile.

Fetita mea, anul asta, a tot racit pana a facut bronsiolita. A primit tratament cu Augmentin si Eurespal. Pt otita : spray de nas Pivalone, picaturi pt urechi O-Tis. Acum este mai bine; nu mai sforaie noaptea, dar vocea ii este ragusita. Ea este si un copil alergic; m-a mostenit pe mine. Face tratament cu Ketof sirop si i-a incetat tusea seaca, dar are mancarimi pe piele tot timpul.
Testele pt alergii i-au fost facute la 2 ani, rezultatele nefiind concludente.
Din ceea ce am inteles pana acum, intai sa merg cu ea la alergolog, apoi la pneumolog ?

Multumesc.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Inca nu am reusit sa citesc toate paginile.

Fetita mea, anul asta, a tot racit pana a facut bronsiolita. A primit tratament cu Augmentin si Eurespal. Pt otita : spray de nas Pivalone, picaturi pt urechi O-Tis. Acum este mai bine; nu mai sforaie noaptea, dar vocea ii este ragusita. Ea este si un copil alergic; m-a mostenit pe mine. Face tratament cu Ketof sirop si i-a incetat tusea seaca, dar are mancarimi pe piele tot timpul.
Testele pt alergii i-au fost facute la 2 ani, rezultatele nefiind concludente.
Din ceea ce am inteles pana acum, intai sa merg cu ea la alergolog, apoi la pneumolog ?

Multumesc.

Pai depinde. Daca are 3 ani sau mai mult, ideal e sa mergeti la alergolog si sa faceti testele cutanate. E preferabil sa identificati la ce e alergica, pentru ca in paralel cu medicatia sa reduceti si expunerea la acel alergen.
E bine sa excludeti cauza si nu sa tratati efectul. Asta daca e posibil.
Sanatate!

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Softurela, fetita mea are aproape 6 ani. Am fost cu ea la un ORL-ist care spune ca are polipi si ca ar fi bine sa fie scosi. Dar o voi duce la un altul sa vedem daca este aceeasi parere.
Apoi vom merge la un alergolog.
Fetita mea a devenit atat de sensibila fiindca fosta ei doctora ii trata racelile cu antibiotic, chiar si un usor rosu in gat care ar fi trecut cu o pstila din plante sau un spray pt gat. Am schimbat-o, iar de acum, voi merge din medic in medic pt a afla cauzele sensibilitatii ei.
Analizele i-au fost facute; i-a iesit o imensa lipsa de fier pt care primeste tratament si rezultatele se vad.
O voi duce si la endocrinologie.
Deci, vom avea mult de umblat.
Multumesc pt raspuns.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns basandicaion spune:

salut1sunt mamica unei fetite de 1,6 luni si vreau sa intrb exista cineva pe-aici care a adiministrat singulair mai mult de 1 an/in martie noi facem 1 an an de cand luam asta inpreuna cu ventolin 2 luni, dupa care xizal, 1 luna, aerius ana-long, si de 1 luna am schinbat cu ketof.De aproape 1 an fetita mea nu a mai racit decat de 2 ori ,mici viroze de max. 1 saptamana, cu panadol am rezolvat tot, nimic altceva.Vreau sa va intrb pe voi, oare fetita mea va face astm pe viitor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bisy83 spune:

Softurela, noua dupa aceasta bronsita asmatiforma nu ne a prescris dr nici un medicament cum citesc aici pe forum.trebuia sa ne dea ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bisy83

Softurela, noua dupa aceasta bronsita asmatiforma nu ne a prescris dr nici un medicament cum citesc aici pe forum.trebuia sa ne dea ?

Atat timp cat nu are un diagnostic clar, ma indoiesc ca va putea prescrie ceva. Nu stiu daca e o regula ca dupa prima bronsita astmatiforma sa se instituie tratament de intretinere.
Parerea mea, e sa mergeti la un alergolog si sa excludeti varianta alergiei. Rinitele alergice pot degenera in astm, cred ca ai citit si tu pe net.
In cazul in care e alergic, medicul va decide un tratament in functie de istoricul medical si manifestarile curente.
Eu, sincer nu am decat experienta traita cu fetita mea, un medic are experienta a cel putin 100 de copii.
Daca vrei iti recomand un medic alergolog. Noi am mers in paralel la 2, dar unul mi s-a parut mai aproape de realitate. Plus ca am impresia, daca ai trimitere de la medic de familie, ai reducere daca nu chiar gratuitate.
Sanatate si mergi si discuta cu un medic!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui basandicaion

salut1sunt mamica unei fetite de 1,6 luni si vreau sa intrb exista cineva pe-aici care a adiministrat singulair mai mult de 1 an/in martie noi facem 1 an an de cand luam asta inpreuna cu ventolin 2 luni, dupa care xizal, 1 luna, aerius ana-long, si de 1 luna am schinbat cu ketof.De aproape 1 an fetita mea nu a mai racit decat de 2 ori ,mici viroze de max. 1 saptamana, cu panadol am rezolvat tot, nimic altceva.Vreau sa va intrb pe voi, oare fetita mea va face astm pe viitor?

Noi pe 31 Mai implinim un an de cand am inceput singulair-ul. Am incercat sa-l oprim in septembrie 2009 dar s-au declansat crizele zilnice.
Din ce spui tu, fetita ta e mult mai bine decat a mea. Eu sunt sigura ca Diana mea in max 3-4 ani va fi bine...deci tu ar trebui sa fii si mai optimista :)
Ultimul pediatru la care am fost ne-a spus in felul urmator : Inflamatia bronsica trebuie tratata de la varsta mica, altfel determina modificari de structura ale plamanilor si poate duce la astm permanent.
Pe alta parte stiu copii care s-au vindecat si fara tratamente de intretinere, mai greu, mai tarziu dar au scapat de astm.
Sanatate !

Mergi la inceput