Manifestari astmatice la copii
Raspunsuri - Pagina 2
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui softurela Deja ieri mi-a facut o criza urata, si am intervenit cu ventolin. Of nici nu inteleg de la ce a facut-o. Ca e curatenie in casa lucie, stau cu carpa in mana toata ziua, nici nu apuca praful sa se aseze, atat doar ca a plans putin inainte de culcare. Dar mi se pare un cosmar, sa faca o criza de la atat de putin. Nici nu stiu cum o sa pot controla asta. |
Of, am descifrat misterul. Criza nu a fost de la efortul generat de plans. Plansul doar a intretinut-o. Criza a fost de la praf. A stat cu nasul intr-o perna pe care am sarit-o la spalat, saptamana asta.
Azi-noapte a inceput iar tusea asmatica, cand ma uit la ea, ajunsese cu nasul in pernutza cu pricina. Am luat-o de acolo si s-a oprit si tusea.
Of, cate batai de cap de la o pernutza. Deja am depozitat-o in dulap, cat mai putine pernutze in pat sa le pot tine contabilitatea la spalat :).
A, si in ultimele zile a mai plans, chiar mai rau decat atunci si nu s-a intamplat nimic.
Deci, pana acum are acelasi manifestari pe care le avea si cu Singulaire.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
ary_v spune:
citat din mesajul lui softurela Da, iti dai seama ca si eu as prefera sa aiba dreptate pneumologul. Si asa am stat in dubii cand am inceput Singulaier-ul. Am mers la doi alergologi sa fiu sigura ca e corect ce fac. Dar pe alta parte, cine imi garanteaza ca nu se agraveaza ? Pana la urma traim in poluare, fum de tigara, praf...care zi de zi irita bronhiile. Nu ar trebui sa contrabalansez cumva toate aceste efecte negative ? Fetita e micuta acum, crizele sunt usoare, dar cum va fi cand va incepe gradinita ? In fine, ma bucur ca am gasit un medic care nu se repede sa dea medicatie. Dar sa speram ca e o solutie buna. In alta ordine de idei, baietelul tau face crizele astea la raceala sau la contactul cu un alergen? Nu prea inteleg, si fetita mea a facut pneumonie si wheezingul a persistat multe zile. Dar asta s-a intamplat o data in viata. Baietelul tau cat de des facea crizele ? Multumesc si sanatate ! Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
Starea lui s-a deteriorat progresiv de pe la 1 an jumatate pana pe la 3 ani jumatate pentru ca nu au stiut ce are si a fost tratat aiurea. La inceput la fiecare raceala ramanea cu un harait in piept (avea multe secretii adunate acolo), apoi haraitul ala a devenit permanent pana la 2 ani jumatate cand a fost f grav si am stat in spital 3 saptamani. A facut atunci o tona de antibiotice si in final bronhoscopie.
Dupa aceasta internare a inceput sa aiba si weezing si a facut pneumonie in acel an de 6 ori din septembrie pana in martie. De fapt erau crize de astm confundate cu pneumonie fara febra. In fine, in martie am ajuns la un alergolog bun care ne-a dat flixotide si de atunci a mai facut o singura criza cand i-am intrerupt o perioada mare flixotide-ul.
La inceput au avut legatura cu raceala dar apoi nu cred. Totusi mi se pare ca in perioadele in care este racit este mai sensibil si la alergen (praful la noi) si incerc sa mentin mai stricta curatenia.
ary_v spune:
citat din mesajul lui fdoina ce vreau sa zic: fetita mea nu face criza decat in debutul unei viroze, dupa o doza de hidrocortizon wheezing-ul dispare, pana la 4 ani am trait asa, cu problemele astea de 3-4 ori pe an, apoi i-am dat singulair si a fost bine (nu a mai facut crize desi a racit) acum cateva zile a facut o laringita si doctorita ne-a recomandat tratamentul asta de intretinere, care mie mi se pare foarte agresiv in comparatie cu problemele noastre spuneti-mi ca acesti gluco-corticoizi nu dau dependenta si efecte secundare |
Din pacate nu vindeca, in momentul in care intrerupi medicamentul crizele revin. Din ce stiu eu efectele secundare apar la doze mai mari, la doze mici nu ar trebui sa fie. Oricum, cel putin in cazul nostru, e de preferat sa ia flixotide decat sa faca crize si sa ia la fiecare cate o saptamana jumate de cortizon injectabil sau prednison.
ary_v spune:
citat din mesajul lui softurela A, si in ultimele zile a mai plans, chiar mai rau decat atunci si nu s-a intamplat nimic. Deci, pana acum are acelasi manifestari pe care le avea si cu Singulaire. Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518 |
El nu are perna deloc, e mai bine si pt coloana si am scapat de chinul cu spalatul pernelor.
Cred ca am mai scris, el a luat multa vreme singulaire si nu a avut nici un efect. E bun in astmul de efort dar daca intra in contact cu alergenul tot facea crize.
aalina2003 spune:
Fetita mea (3 ani si 6 luni)nu are inca un diagnostic precis, asta fiindca nu am ajuns inca la Bucuresti. De la 2 ani (de cand merge la gradinita) a facut la inceput rosu-n gat unul dupa altul (vara mai rar,iarna o data la 2 saptamani), iar mai spre sfarsitul iernii trecute tusea direct,fara febra,fara alt tip de manifestari,tuse pe care pediatrul de aici a catalogat-o ca fiind pe fond alergic. Ea are si o dermatita atopica tinuta in frau doar cu creme dermatocosmetice, in afara de o singura perioada de asta primavara cand am ajuns pentru o saptamana la o crema pe baza de cortizon.
Toamna asta a inceput la fel,tuse,haraiala de cum a inceput vremea un pic mai rece. (pun pe seama vremii pentru ca de mers la gradinita a mers toata vara si n-a avut nimic). Cred eu,dupa mintea mea, ca este un fel de hiper-reactivitate bronsica care se activeaza la frig. Haraiala asta..se agraveaza la efort si uneori apare in timpul somnului. Asta primavara tusea in somn pana vomita. Acum,deocamdata,nu s-a-ntamplat asa.
Ce voiam sa va intreb: cu ce sa-ncep investigatiile? si unde? la cine? pediatru, pneumolog pediatru?trebuie sa fie in timpul tusei cand ajung cu ea la Bucuresti? daca depistez la ce e alergica si reusesc s-o feresc de alergen (sau s-o tratez) ,se rezolva si problema cu tusea?
ary_v spune:
alina, daca zici ca vara nu are simptome si ii apar numai cand e frig si mai ales cand doarme, ar putea fi o alergie la praf. Ar trebui sa mergi la un alergolog si sa ii faci teste pentru alergie. Daca stii care e alergenul si il indepartezi ar trebui sa dispara si tusea.
Multa sanatate si succes!
softurela spune:
citat din mesajul lui aalina2003 Fetita mea (3 ani si 6 luni)nu are inca un diagnostic precis, asta fiindca nu am ajuns inca la Bucuresti. De la 2 ani (de cand merge la gradinita) a facut la inceput rosu-n gat unul dupa altul (vara mai rar,iarna o data la 2 saptamani), iar mai spre sfarsitul iernii trecute tusea direct,fara febra,fara alt tip de manifestari,tuse pe care pediatrul de aici a catalogat-o ca fiind pe fond alergic. Ea are si o dermatita atopica tinuta in frau doar cu creme dermatocosmetice, in afara de o singura perioada de asta primavara cand am ajuns pentru o saptamana la o crema pe baza de cortizon. Toamna asta a inceput la fel,tuse,haraiala de cum a inceput vremea un pic mai rece. (pun pe seama vremii pentru ca de mers la gradinita a mers toata vara si n-a avut nimic). Cred eu,dupa mintea mea, ca este un fel de hiper-reactivitate bronsica care se activeaza la frig. Haraiala asta..se agraveaza la efort si uneori apare in timpul somnului. Asta primavara tusea in somn pana vomita. Acum,deocamdata,nu s-a-ntamplat asa. Ce voiam sa va intreb: cu ce sa-ncep investigatiile? si unde? la cine? pediatru, pneumolog pediatru?trebuie sa fie in timpul tusei cand ajung cu ea la Bucuresti? daca depistez la ce e alergica si reusesc s-o feresc de alergen (sau s-o tratez) ,se rezolva si problema cu tusea? Alina si Ana (15 martie 2006) |
Aerul rece, efortul, alergenii, virozele sunt triggeri pentru manifestarile astmatice.
In primul rand trebuie mers la un alergolog ca sa excluzi varianta alergiei. Dar avand in vedere dermatita atopica eu as inclina sa cred ca tusea e pe fond alergic.
Banuiesc ca deja ai luat toate masurile care se impun in locuinta. Daca nu, de aici trebuie sa incepi.
Fetita mea e mica si nu i se poate pune un diagnostic clar.
Testele de sange nu au dat-o ca fiind alergica. Exista si varianta sa fie o hiper-reactivitate bronsica iar factorii iritanti (praf, polen, parfum, fum de tigara ) sa actioneze doar pe fond iritativ si nu neaparat alergic. Inclin spre acest diagnostic si pentru faptul ca ea nu are manifestari ale rinitei (stranut, muci) si din cate stiu eu, la cei alergici rinita coexista cu astmul.
Nu e neaparat sa tuseasca atunci cand mergi la medic( dar ar fi un plus).
Eu, la ultimele vizite nici macar nu luam copilul cu mine. Aveam un jurnal cu toate datele la care mi-a facut criza, tipul crizei, durata.
De exemplu, pneumologul mi-a cerut sa vin cu ea, odata cand e in criza. I-am zis ca nu pot, ca ea se linisteste fara puf inainte sa ajung la clinica.
Sanatate si fugi la medic.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ary_v
El nu are perna deloc, e mai bine si pt coloana si am scapat de chinul cu spalatul pernelor. Cred ca am mai scris, el a luat multa vreme singulaire si nu a avut nici un efect. E bun in astmul de efort dar daca intra in contact cu alergenul tot facea crize. |
Mai fetelor,
Iar am avut probleme dimineata.
Sa va spun cum a fost:
Era la masutza si citea "Cenusareasa" si a inceput o tuse usoara, intermitenta. Ma uit in jurul ei, nimic care ar fi putut sa-i fac rau. Erau doar rufe la uscat pe stander. Deci incrminez mirosul de detergent care era in toata casa. Am asteptat o ora, trebuia sa plec la servici dar tusea nu inceta, desi am mutat-o in alta camera.
Pana la urma, i-am facut puf, ultima rafala a fost cand avea specer-ul la gura.
Tusea a fost usoara, nu s-a inrosit la fatza de la tuse, nu wheezing, in schimb se auzea usor de parca avea niste secretii.
Of, am procedat bine ca i-am facut ventolinul sau trebuia sa astept sa se linisteasca singura ?
Cred ca am slabit muuulte kg, in ultimele luni. Am pierdut si o sarcina. Cred ca trebuie sa ma linistesc cumva, nu se mai poate.
light spune:
Softurela cred ca ai procedat foarte bine. Noua mereu ne spunea doctorita, daca vedem ca se chinuie cu tusea sa nu mai asteptam, sa ii dam ventolinul.Intrasem sa va povestesc despre experienta noastra. Liviu a fost diagnosticat cu astm in 2005 cand avea 3 ani jumate. Era o forma moderat persistenta care se manifesta cu tuse ce incepuse cu doua luni in urma, era extrem de suparatoare si de persistenta. A primit tratament flixotide, zyrtec si singulair. A evoluat spre bine caci ulterior forma devenise usor persistenta in loc de moderat si vara chiar avea perioade bune cand scapa de pufuri pentru o luna doua. Insa toamna o luam de la capat si inevitabil la doua trei luni facea o criza mai urata care nu raspundea la aerosoli si avea nevoie de cateva doze de hemisuccinat sau dexametazona. Din 2007 ii inlocuise flixotideul cu seretide. In martie 2008 am ajuns aici in Australia si din acel moment timp de un an si ceva nu a mai avut nicio problema legata de astm, am redus treptat tratamentul la zero, nu am folosit deloc aparatul de aerosoli. Ramasese doar pe antihistaminice caci avea mancarimi in gat uneori din cauza polenurilor. Insa dupa un an jumate, adica acum cateva luni a facut ba o faringita, ba o bronsita, ba o laringita si in plus avea o infectie la un dinte de aproape un an si nu reuseam sa il scoatem, infectie care cred eu ca i-a scazut imunitatea si astfel a inceput iar sa tuseasca dupa o bronsita si a fost nevoie din nou de aerosoli. Medicul ne-a recomandat seretide din nou pentru o luna insa eu cred ca mai e nevoie de inca o luna caci e primavara si f multe polenuri. Chiar acum a racit, dupa ce am reusit sa scoatem pacatosul de dinte, ii curge nasul si cam tuseste si cred ca iar ii dam ventolin.Indraznisem sa credem ca daca i-a fost asa bine anul trecut a scapat definitiv de tuse dar se pare ca a revenit.Cam atat despre boala lui Liviu, oricum e mult mai bine aici si datorita aerului curat cred eu si mai mult timp petrecut in aer liber. Ce regret insa aici, este ca nu o avem pe doctorita din Romania, un om deosebit si un f bun profesionist, dna doctor Ionescu Marcela.Azi noapte am ajuns la urgenta cu el a facut o laringita acuta (croup) cu o tuse latratoare ingrozitoare si senzatie de sufocare ceea ce nu a mai avut pana acum. Am crezut ca e legat de astm dar nu era. Tusea asta se accentuase din cauza ca se speriase si noi pe langa el caci nu l-am mai auzit asa, si cu cat e mai agitat copilu cu atat se agraveaza tusea. S-a calmat in salvare cu masca de oxigen si nu a mai tusit aproape deloc. Cu toate astea a primit de la medicul de familie azi, un sirop cu cortizon de luat cate o doza in fiecare dimineata timp de 4 zile.
my deviantArt Gallery
softurela spune:
citat din mesajul lui LUCIA MIRELA Softurela cred ca ai procedat foarte bine. Noua mereu ne spunea doctorita, daca vedem ca se chinuie cu tusea sa nu mai asteptam, sa ii dam ventolinul. |
Multumim ca ti-ai facut timp sa ne povestesti.
Multa sanatate lui Liviu !
Noi mergem maine la dna Ionescu. E prima data, sa vedem ce ne spune.
Sunt intr-o ceata totala.