America (178)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

La noi ca la Ramona, desteptuti cu tampitei. De regula teacherii noi primesc mai multi din a doua categorie. Si Ralu are teacher nou. Teacherii cu renume n scoala primesc prima categorie; PROFA Ralucai de anul trecut. La ochi vedeai ca i nivelul ridicat in clasa si 3sau 4 nu erau gifted.

Anamaria scoala aia la care vreau sa mearga Ralu (middle) ii testeaza din capul locului si i pun pe nivele. Esti destept la mate mergi la clasa 8-9 si faci, nu esti stai pe curul tau in a 6a.

Ramona www.studyisland.com.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Corina, nu da!!! Dar eu zic ca se pune prea mult pret pe eticheta de "gifted". Eu gindesc ca un copil care are aptitudini exceptionale (in opinia mea "gifted) se vede din start si se detaseaza vizibil fata de cei de aceeasi virsta.
Doar un nivel doua peste medie nu constituie neaparat "gifted" (repet, in opinia mea) ci inteligenta normala combinata cu mai multa munca. Normal, cu cit muncesti mai mult, cu atit mai mult avansezi.

Eu am fost un copil presat sa invat bine tot timpul si cind nu eram "perfecta" o percepeam ca pe un mare esec. Asta m-a timorat extrem de mult si in viata post-college. Nesiguranta ca nu sint suficient de buna.
Exact aici mi-e greu mie sa echilibrez...cita presiune pot pune pe copii? Sa ii imping la excelenta sau doar putin peste medie?

Nu am genii acasa...am doi copii inteligenti si talentati la diverse.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Ocebine, dar de unde stii ca academic nu e stralucita ? Exista undeva, ceva unde se poate vedea asta ...

Adevarul ca si pe mine ma sperie asta cu religia, sa vedem cu ce si cate rugaciuni vin ai mei anul acesta ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Ocebine, dar de unde stii ca academic nu e stralucita ? Exista undeva, ceva unde se poate vedea asta ...

Adevarul ca si pe mine ma sperie asta cu religia, sa vedem cu ce si cate rugaciuni vin ai mei anul acesta ...

Asta cu stralucitul o cam scot din burta...eu am tras concluzia dupa niscai discutii cu alte mamici care sint profesoare. Eu una sint multumita de curriculum, de evolutie, de rezultatele copiilor mei la testele standard (care se dau si la public)...dar probabil ca nu sint suficient de ambitioasa fata de alte mamici.

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Corina, nu da!!! Dar eu zic ca se pune prea mult pret pe eticheta de "gifted". Eu gindesc ca un copil care are aptitudini exceptionale (in opinia mea "gifted) se vede din start si se detaseaza vizibil fata de cei de aceeasi virsta.
Doar un nivel doua peste medie nu constituie neaparat "gifted" (repet, in opinia mea) ci inteligenta normala combinata cu mai multa munca. Normal, cu cit muncesti mai mult, cu atit mai mult avansezi.

Eu am fost un copil presat sa invat bine tot timpul si cind nu eram "perfecta" o percepeam ca pe un mare esec. Asta m-a timorat extrem de mult si in viata post-college. Nesiguranta ca nu sint suficient de buna.
Exact aici mi-e greu mie sa echilibrez...cita presiune pot pune pe copii? Sa ii imping la excelenta sau doar putin peste medie?

Da, da, da, da ...si eu gandesc la fel ... asta cu clasele de giftied cred ca apare in scolile proaste - doar ca sa nu le spuna alora prosti le spune alora mai buni "gifted" ...
Nici eu nu imi vad copiii "gifted" - de altfel de unde atata "gift" cand noi suntem atat de "normali" ... dar cred ca un copil normal urca mai mult sau mai putin academic in functie de cat de mult exerseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cam asa, Anamaria. De fapt nici nu vrei sa ai copil gifted cu adevarat, aia au probleme, sunt greu de crescut. Asa destepti si talentati la cate ceva, da.

La mine fi-miu e competitiv. Sa fie primul peste tot ar vrea, incepand cu primul in randul de asteptare a autobuzului Noroc ca mai e si ultimul la cate ceva, ca altfel ar fi fost cam greu.:)

Mergi la inceput

Citat:

Nici eu nu imi vad copiii "gifted" - de altfel de unde atata "gift" cand noi suntem atat de "normali" ... dar cred ca un copil normal urca mai mult sau mai putin academic in functie de cat de mult exerseaza.

Aici e miezul problemei mele...cit este suficient?

Anamaria

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Asta cu stralucitul o cam scot din burta...eu am tras concluzia dupa niscai discutii cu alte mamici care sint profesoare. Eu una sint multumita de curriculum, de evolutie, de rezultatele copiilor mei la testele standard (care se dau si la public)...dar probabil ca nu sint suficient de ambitioasa fata de alte mamici.

Anamaria

Cum bre, cand copiii tai sunt cu 1-2 clase mai inainte, normal ca nu mai esti ambitioasa

Perla a lui fi-miu la o problema de mate:
"nari's toy shelf has six dolls on it. Juan's toy shelf has eight dolls on it. We wantNari and Juan to have the same number of dolls. How can we do it?

Raspunsul corect, scris cu rosu de invatatoare pe foaia lui: Juan could give Nari one doll
Raspunsul lui fi-miu materialistu': We could buy two more dolls for Nari

Mergi la inceput

Da' si raspunsul lu' fi-miu e corect, nu? Tocmai ce ziceam ca la mine invatatoarea e perfecta. Acum cum sa ii explic ce a gresit? Ca el a facut 6+2 in loc de 8-1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:

Anamaria

Acuma inteleg de ce zici sa nu pui presiune.
Pe mine nu m-au chinuit asa si nici eu nu vreau sa cad in acelasi pacat. Chestia e ca la noi clasa e de toata jena si deci sint nevoita sa accelerez eu acasa. Nu ca sa fie excelent copilul, ci doar ca sa tinem pasul cu cei "normali". Din pacate pierde mult timp la scoala plus cu lectii, deci n-am de ales si-l mai incarc si eu.
Ca timp ma refer...
Multumesc pentru link Corina. N-as alege statul Texas de acolo, stie cineva care-i un stat mai destept?

Mergi la inceput