Incepem scoala-2009-2010(2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Teo - imi permit sa te intreb pentru ca ai un copil mai mare - crezi ca e indicat sa mergi o data pe luna sa vb cu invatatoarea? Adica afli noutati, ceva despre copil, etc. Sau e suficient un telefon la 2-3-4 saptamani?
Eu pana acum am vorbit de cateva ori in special din cauza schimbarilor de orar dar ma gandeam ca de acum, ca tot s-a stabilizat orarul, sa n-o mai deranjez pe doamna daca n-am probleme ...
Cu alte cuvinte eu as fi asteptat urmatoarea sedinta cu parintii ...
Mentionez ca eu nu o vad pe doamna nici dimineata (ca dansa intra cu copii la fara 10 si noi ajungem la fara 5) nici dupa ore (ca pe fi-mea o ia bona).
Eu daca as fi in locul doamnei as prefera sa ma lase in pace parintii daca nu au ceva interesant de spus. Adica sa ma caute la scoala sau sa ma sune 25 de parinti mi se pare destul de obositor ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi mai avem cateva pagini pana la recapitulare/evaluare.Suntem la recunoasterea sunetului a la romana si la corespondenta multimilor la matematica.Si noi mai folosim picul uneori,la teme,desi nu e voie,pentru ca mai avem si mici accidente.La bastonase de exemplu i s-a parut mai greu(sau era obosita doar)si am sters cateva...
Inca nu avem note decat pe fise/caiete,asteptam cu emotie primul test adevarat si prima nota in carnet.Intreba cineva cum ii motivam,si eu pus candva aceasta problema.I-am spus ca cei care iau FB sunt cei mai buni si cei mai atenti,vor invata foarte bine deci vor ajunge la cele mai bune scoli/facultati,deci vor castiga apoi cei mai multi bani.Faza cu banii e mai concreta decat "asa e bine,asa trebuie"...Bafta mai departe boboceilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Faza cu banii e buna, ar merge la sigur si la ai mei. Chiar, ati observat ca generatiile noi sunt din ce in ce mai materialiste ? Sa speram ca pana vor creste ai nostri mari va fi valabila teoria cu "ai carte, ai parte".
La noi, doamna i-a anuntat pe copii ca va face "intalnirea copiilor" in cadrul careia vor alege liderul clasei (cica vor vota, habar nu am cum, caci nu prea se cunosc bine nici ei intre ei). Nu prea pot sa-mi dau seama ce face liderul clasei la clasa intai, dar probabil e tot o maniera de animare a lor. In orice caz, la aceasta veste toti copiii au sarit in sus, strigand care mai de care ca vrea sa fie el liderul. Asa ca e foarte posibil ca la noi sa fi inceput deja "campania electorala". :)
Ieri doamna le-a oprit ambele caiete la matematica si le-a dat tema pe caietul special. Am asa o intuitie ca va aparea si prima nota in carnet cu aceasta ocazie, gandesc ca probabil vrea sa faca un fel de medie a calificativelor primite pana acum. Sau, cine stie ? Oricum nu am intrebat-o pe doamna, nu imi place sa stau pe capul ei, sunt destui parinti care o inconjoara si la venire si la plecare. In plus, ca sa raspund la intrebarea care s-a mai pus aici, evit sa o abordez pe doamna, care e asaltata vesnic de macar 2-3 parinti.
Sigur ca mi-as dori sa port o discutie despre fetita mea si parcursul ei de pana acum, dar mi-am propus sa mai las ceva timp, ca sa o cunoasca si ea mai bine, si poate vor mai obosi si parintii cu abordarile astea interminabile. Cat despre varianta de a-i vorbi la telefon, mi se pare mai degraba potrivita pentru situatii urgente. Singura mea interventie a fost la inceput pentru a semnala doamnei invatatoare ca Ioana scrie cu stanga si sa o lase asa.

Acum va las, mamici de boboci si va doresc o zi fantastica.

Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Sorana,
la noi la scoala (de fapt, la clasa a 2 a, la copilul mai mare), acesta e sistemul invatatoarei: sedinta cu toata lumea, discutii in particular.
La sedintele cu parintii, ne programam pe un tabel facut de ea, fiecare cite 1 consultatie/luna, intr-o zi fixa (vinerea, cind este ea de serviciu pe scoala); in saptamina in care avem consultatia, ne transmite fiecaruia din cei care suntem progreamati, prin carnetul de corespondenta, ora la care sa venim (ca sa nu ne trezim toti parintii la aceiasi ora); avem alocata cam 1/2 ora (bine, nu e batuta in cuie, dupa ceas, depinde si de discutie, depinde citi s-au programat in ziua respectiva, dar nu se intirzie mult) in care invatatoarea discuta concret si confidential despre copilul tau; consultatiile sunt obligatorii (vorba vine, ca daca nu vrei, nu te duci, nu trage nimeni de tine), indiferent de performantele scolare ale copilului, si dac-i bun, si daca-i mai slabut.
Eu, ca tip de parinte, ma limitez la sedintele cu parintii si la consultatii, desi o vad zilnic pe invatatoare, o salut si la revedere; nici nu am avut probleme deosebite cu copilul, iar invatatoarea stie ca daca apare ceva - are de unde sa ma ia, imi transmite prin copil.
Sunt un parinte ultra-prezent, dar nu o abordez pe invatatoare decit in situatii speciale, in rest o la sa-si vada de treaba ei.
Eu cred ca 1 data pe luna e suficient sa vb cu invatatoarea despre copil, lucruri esentiale, directii de urmat etc., nu asa, toata ziua: a-ntinat foaia, ce fac?, sa-i dau 2 stilouri?, a scris frumos azi? sa stiti ca ieri i-am rupt foaia! bla-bla-bla; totusi sunt 20 si de copii intr-o clasa, daca toti parintii am sta calare pe ele zilnic ... cred ca uneori si invatatoarelor le e mai greu cu parintii decit cu copiii

Mergi la inceput

tot eu:

Sorana, cred ca e bine, totusi, la un timp de ... (cit consideri tu, in functie si de cum merge scolarita ta), sa-i soliciti o discutie in particular, programata, despre performantele ei scolare, comportament etc. ; e mult mai bine decit o discutie la gramada sau pe culoar sau la telefon, plus ca, fiind programata, si invatatoarea are timp sa se pregateasca pt discutia cu tine (sa-ti arate fise lucrate de fetita, teste, sa se gindeasca mai clar ce probleme are ea, ce dificultati, sa-ti faca recomandari aplicate, nu general valabile etc.)

Sigur ca si invatatoarea ta are o zi in care este de serviciu si te duci atunci, desi f probabil ca orele vor fi imposibile pt tine (daca ai serviciu); de ex. la noi orele sunt 13.00-16.00, dar asta este, 1 data/luna plec 2 ore de la scarbici si ma duc la scoala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Bun ziua stimati parinti de bobocei!!

Va citesc, printre randuri uneori, caci bb2 e mica si ma solicita, dar, printre picaturi - imi fac timp sa ma gandesc ca cea mare va intra anul viitor la scoala.
Ma agat de voi, incerc sa culeg date utile....fac asta pentru ca nu am pe nimeni in jurul meu experimentat, cu copii de scoala.
Nici la scoala nu stiu pe unde s-o iau (pe usa din fata probabil :)). Nu am referinte despre doamnele invatatoare, de aceea va intreb: e bine sa ma duc la o clasa de a IV si sa vorbesc cu o invatatoare(oricare) sau sa merg la director?
Auzeam ca se inscriu deja copii. Pai nu ar trebui s-o inscriu la iarna, nu atunci e perioada oficiala? Cei care spun c asi-au inscris copii cum fac, e vb de pile/relatii...i-au inscris provizoriu la invatatorii preferati? sau e doar un zvon...

Observ ca puneti prb unor deprinderi din gradi, mai exact de la grupa pregatitoare....iar sunt in dubiu, caci in grupa ei sunt amestecati de la 3-6 ani, deci am retineri ca vor deprinde invataturile grupei pregatitoare.

Ma primiti?

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Cris-la noi la scoala e anunt mare ca se fac inscrieri din luna asta pt anul viitor.Daca te-ai hotarat asupra scolii, da-i bataie.La iarna s-ar putea sa fie tarziu.

Si al meu a fost la gradinita mixta(ma refer la varsta, 3-6 ani).Daca ai anuntat la gradi ca anul urmator incepe copilul scoala, cu siguranta va face materia pt grupa pregatitoare.

PS:incearca usa din spate, ca doar traim in RO

Succes!!

Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Draga Cris,nu cred ca trebuie sa ceri cuiva vreo permisiune,cu totii am avut/avem nedumeriri si intrebari.
La intrebarea ta,este varianta cu raspunsuri multiple.Personal,am fost in perioada de inscrieri cu dosarul complet,doar directoarea scolii facea inscrieri.Nu am vorbit cu nimeni dinainte,dar am ajuns la tipul de invatatoare dorit.Sunt insa scoli unde se practica sistemul de pile si relatii.
Sau te poti duce sa intrebi care sunt invatatoarele , poate ti s-a recomandat vreuna.In acest caz,daca vrei,mergi si vorbeste cu invatatoare inainte de inscriere.
Am trecut cu bine peste primul test,la matematica.Am mai primit un caiet,cel special de mateNoi suntem la bucle ,mari si mici si la multimi si semne matematice la mate.
Ieri doamna a vrut sa puna primii I si a fost un bazait total in clasa,inclusiv de sustinere.Asa ca a ramas doar S,deocamdata.
Eu vorbesc periodic cu invatatoarea despre copil,in rest doar formule de politete.
Teo,foarte bun sistemul cu programarea parintilor.
Loredana,cam devreme pentru alegeri de acest gen.s-ar putea sa intervina si parintii
O zi buna va doresc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Ieri doamna a vrut sa puna primii I si a fost un bazait total in clasa,inclusiv de sustinere.Asa ca a ramas doar S,deocamdata.

ce draguti, saracutii de ei! va dati seama, totusi, ce e si pe capul lor cu scoala asta !
vreau sa va spun ca intr-o zi i-am inceput si eu niste randuri la Romana cu rosu (asa, ca d-na ) si-mi fugeau ochii pe caietul ala tip I de nu mai stiam exact pe ce rind sa scriu ... si nici nu erau chiar perfecte bastonasele si liniutele mele !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Teo merci de info.
Invatatoarea mea are o ora de consultatii pe saptamana. La voi e mult mai organizata treaba decat la noi (si mi se pare mai bine asa cum e la voi).
La noi ni s-a comunicat "consultatii in ziua de la ora la ora". La prima ora de consultatii m-am dus cu vreo 15-20 min inainte de terminarea orei de consultatii si a trebuit sa o sun pe mobil de la intrare (parintii nu au voie in scoala), sa coboare sa vb 5 min in fata bodyguardului, elevului de serviciu, secretarei si cui mai era pe acolo.
A doua ora de consultatii nu m-am mai dus dar nici nu s-a tinut pt. ca a chiulit profu de religie si d-na a trebui sa stea cu elevii la clasa.
In conditiile astea ma gandeam ca e mult mai privata convorbirea la tel seara decat la consultatii. Nu imi place sa-mi vorbesti de copilul meu (indiferent ca e de bine sau de rau) cu 5-6 alte persoane de fata.
Grea meserie avem si noi

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput