Incepem scoala-2009-2010(2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NANU spune:

Anya,la Dimitrov,pe langa fostul cinema Aurora este CLUBUL SPORTIV NR 2,incearca acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Nu imi vine sa cred ca a mai trecut o saptamana de scoala!
Maria s-a descurcat foarte bine in aceste zile,o singura greseala la o fisa de mate,dar a trecut supararea...Are multi de FB la fise si pe caiete,dar in carnet si catalog nu sunt trecute,ma gandesc ca le va face o medie.Lucreaza frumos si curat pe fise si pe caiete,se apuca de teme fara sa comenteze,asteapta sa inceapa scoala,deocamdata e fericita ca merge acolo.Poate si pentru ca au teme putine-pana acum doar la romana,5-7 randuri de semne grafice,pe care le "picteaza"cam in jumatate de ora.In rest fise multe lucrate la scoala,puse in dosarul copilului si date acasa la sfarsit de saptamana.La pictura au pictat frunze de toamna,iar la abilitati au lipit casute si alte desene facute din forme geometrice.Ii place mult si ora de sport,mai ales ca face mereu doamna cu ei jocuri care o atrag.Aveti deja note in catalog?Cred ca nu ,e inca prea devreme pentru asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Anya, exact ce a zis nanu vroiam sa-ti recomand, e cunoscuta drept scoala de muzica de pe Avrig, sigur gasesti o profesoara acolo.
daca reusesc sa aflu cine mai preda, iti recomand pe cineva.Dar s-au cam pensionat.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen spune:

cam liniste pe aici, toata lumea se relaxeaza dupa o sapatamana grea de scoala; nu stiu ce ati facut voi dar ana a stat destul de mult astazi la teme, e adevarat ca nu e obisnuita (inca)sa le faca snur, se foiste, vrea apa, cauta vorba si tot asa, de fapt am vazut ca mai multi boboci au problema asta; la toate astea o adaugam si pe daria care vrea si ea bagata in seama: daca ana face teme neaparat atunci si ea are sa imi spuna ceva sau are nevoie de ajutorul meu; Astazi la tema la matematica Ana m-a rugat sa o ajut la niste liniute si vreau sa spun ca mi-a prins bine... am realizat ca nu e chiar asa de usor sa faci linii drepte, fara sa depasesti, fara sa faci porcusori, so, nu e de gluma cu scoala . Sper ca in max 4 saptamani sa o obisnuim sa stea singura acasa de luni pana joi intre orele 13-17 si in timpul asta sa se odihneasca si sa isi faca teme, de aceea incerc acum sa nu stau langa ea acum ca sa o responabilizez pe ea, sa-si dramuiasca timpul, sa fie atenta si tot asa. Programul nostru e destul de aiurea asa ca la ora 18 cand ajungem noi acasa e cam tarziu sa ne apucam de teme si restul; acum sta la mama pana la ora 17 dar nu e cea mai buna solutie ca o mai pacaleste pe mama ca nu are chef de teme, Daria o deranjeaza si seara e obositor si pentru ea si pentru noi sa facem teme. In plus, ea fiind la pian, are si alte 2 obiecte in plus: Terorie si SOlfegii, Pian; la pian acum ar trebui sa studieze 30 zilnic asa ca timp pentru alte activitati extra nu prea ramane. Le-am inscris pe amandoua la Palatul Copiilor la Lucru Manual, sper sa apuc sa le duc; mai erau si alte activitati care mi-ar fi placut dar orele erau cam imposibile pentru noi, asa ca ne limitam doar la asta.
referitor la uniforma: fetele au un sarafan bleomaren si baietii vesta bleomare si pantalon inchis la culoare. In afara de uniforma care costa 60 de ron ar trebui sa ii cumpari si camasute si ciorapi albi, vai de buzunarul nostru. Cineva spunea ca are in clasa o bunica care iese tot timpul la inaintare,vreau sa spun ca si noi avem parinti care pe bune ca nu inteleg ce au de vorbit atata cu doamna inv: dimineata si la pranz stau ciorchine pe capul ei ; eu sunt de principiu: daca are sa imi spuna ceva imi spune daca nu, o caut din cand in cand dar nu ZILNIC de 2 ORI; voi cum procedati?
Am luat o pauza de 10 min si apoi revenim la teme ca sa putem iesi in parc mai tarziu si maine sa stam linistiti .
weekend placut

carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Carmen, ai dat-o la scoala de muzica de tot? ca Sofia face extern si inca n-au orar la teorie.
Nici eu nu ma duc sa vb cu invatatoarea, dar nici nu am motive, adica Sofia pare ca s-a adaptat, doamna e amabila, poate alti copilasi au probleme de adaoptare si de aia insista parintii?
zic si eu asa, ca sa fiu draguta cu lipitorile :))))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

In primul rand vineri am luat primul FB. La test la mate. Cica va fi prima nota in catalog.
Pana acum am avut diverse stampilute
Si am avut si prima problema - am fost la o serbare de zi de nastere sambata si mai erau 2 colegi ai Monicai si uite asa am aflat cu stupoare ca avea o tema de care nu zisese nimic
Cica stia ca are dar a uitat
Si evident nu-i pasa ca s-ar fi dus cu tema nefacuta ...
Of, of ...
Sabina poate ca intr-adevar exista probleme. Eu am vorbit de vreo 3 ori cu invatatoarea pana acum.
Problema mea era schimbarea permanenta a orarului. Adica Monica nu face religie si religia este luni de la 8 la 9. Asta inseamna ca eu o duc la 9 la scoala .... daca nu se schimba orarul. Ceea ce trebuia sa intreb ca n-as vrea sa chiulim din greseala la alte ore.
Apoi am mai vorbit o data cand intelesesem (de la alte mamici si de la copil) ca au test la mate joi si copilul a venit cu foaia de test fara nicio nota pe ea ... am aflat apoi ca de fapt aia era recapitulare si testul e vineri (adica am aflat de la invatatoare ca fi-mea haba n-avea).
Am constatat ca eu vorbesc mult mai putin cu invatatoarea decat altii dar si eu cred ca au mai multe probleme

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Rares a inceput sa se simta mai in apele lui la scoala, face si oarece nazbatii ceea ce mi-a inlaturat orice stres, este el insusi si nu mai este timorat :)A tinut usa fetelor care erau in baie... asta era nazbatia.
Si noi eram inscrisi la scoala de muzica, la pian, la cea de la Avrig(la dna profesoara Olereriu) inca de anul trecut, dar acum noi avand program pana la 16,00 este foarte dificil fiind foarte obosit. Mergem doar odata pe saptamana.Teoria o s-o lasam pe anul viitor, cand va scrie si poate crescand va fi mai putin obosit. Si sambata mergem la karting, o alta pasiune a lui.
Noi teme nu avem decat in weekend, nu este prea interesat de scoala si i se pare cam "nefolositor sa tot faci bastonase si carligele, cand poti foarte bine sa scrii cu litere de tipar".
E foarte incantat ca luni e greva si ma intreba cate greve se fac intr-un an, de obicei.
Va pup si va doresc weekend placut

Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Sorana,in ce a constat testul la mate?Nu e cam devreme?Eu cred ca as prefera sa nu stiu ziua de testare,ca i-as transmite emotiile mele.Ati terminat deja primul capitol,sa inteleg?
Noi la mate suntem la figuri geometrice,iar la romana la cuvinte din doua silabe.Desi le da fise zilnic,nu au note inca,si nici nu mi s-ar parea ok sa le puna nota de la un singur test direct in catalog.Doamna ne-a asigurat ca face media multor note de la fise,teste,teme....si abia apoi in catalog,undeva la mijlocul lui octombrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Scanteie spune:

fiind la pian, are si alte 2 obiecte in plus: Terorie si SOlfegii
Cum vrei tu, dar poate gaseste ceva mai placut de invatat ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nanu, Sabina - multumesc de raspuns.

Matei cred ca merge ok cu scoala - pana acum a strans doar buline berzi (fb) si doar un a albastra (b) - desi eu cred ca as fi fost mai rea - probabil ca in comparatie cu altii o fi scris frumos. Si el se plictiseste de atatea bete. Primele cateva bete sunt mai uratele, apoi face cateva randuri frumoase iar ultimele....la repezeala sa terminam pagina. In rest nu e prea comunicativ cu ce face la scoala.

Saptamana asta, in afara de cele 2 cursuri de engleza (luni si joi) are zilnic antrenament la karate pentru ca va merge la campionatele de la Oradea in noiembrie si am inteles ca va fi si la kata mixt si pe echipe si...inca ceva (cica vface 3 kestii - dar nu ma pricep exact care). Azi- greva, miercuri- excursie cu scoala, vineri vrem sa plecam noi la munte pt we, asa ca are copilu' program incarcat.

Mergi la inceput