Incepem scoala-2009-2010(2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iu_lia spune:

Imi puteti recomanda un stilou bun (care scrie bine, nu pateaza, nu curge cerneala )?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Iu lia noi avem Lyra si este f bun.Am inteles ca si Rotring este bun.

Simocu ,mami de DAVIDsi de SAM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Iu lia,
Tornado, de la herlitz. Este special pentru clasele mici, pentru copii care abia deprind scrisul. A, si inca ceva: e creat si pentru stangaci si pentru dreptaci.
Noi avem si X-pen, un stilou foarte bun, cu accesorii cromate, dar parca nu merita sa i-l dai de la clasa I (e in jur de 60 lei fara tva setul cu pix).

Noi continuam cu temele, intr-o zi chiar au fost 3, incat abia a avut timp Ioana sa le termine.
A doua zi a inceput sa isi faca temele din clasa, atat in pauza, cat si in timpul orei urmatoare (care era educatie pentru sanatate). A vazut-o doamna si i-a spus sa lase si sa continue acasa.
De raspuns la ore se plange ca nu prea are prilejul, e un copil mai timid in etapa de inceput, dar macar imi spune ca a dat raspunsuri corecte si ca nu a gresit niciodata. Totusi, nu a apucat sa scrie la tabla (ca alti copii, nu stiu care).
Vineri au avut religia si toata ora au ascultat Radio trinitas (slujbe religioase), timp in care copiii au fost lasati sa deseneze un ingeras si o biserica. Am ramas cam mirata de metoda doamnei (o doamna draguta la prima vedere, foarte blajina).
A venit cu radioul dupa ea la ora - un radio destul de marisor, cam cat un CD-player de birou. La iesire ne-a gasit pe noi, parintii, si - de data asta ceva mai putin blajina - ne-a spus ca neaparat, dar neaparat - sa le punem copiilor radio trinitas sau tv trinitas acasa, in special in week-end cand este nu stiu ce emisiune facuta de un copil in clasa I, "ceva deosebit". Hummmm...Evident, nu a contrazis-o nimeni, dar sunt curioasa daca vreun parinte a pus in practica sugestia. Sper totusi sa nu devina obligatorie povestea asta cu Trinitas-ul. Voi faceti religie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Da,noi facem religie.La religie a spus fiecare ce rugaciuni stie,au desenat cate o biserica si profu le-a mai pus intrebari din cartea de religie.Lui David ii place mult

Simocu ,mami de DAVIDsi de SAM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ar trebui schimbat titlul din "incepem scoala" in "Clasa I"
Am avut si noi destul de multe teme la mate. Asta pentru ca are mate abia marti (probabil). In sfarsit le-am teminat (uff).
Sabina nici eu nu mi-am intrat inca in ritm cu scoala asta. Dar ne vom obisnui noi ...

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

La noi,doamna a zis ca de maine-luni-vor avea teme obligatorii,gata cu optionalele!Oricum,Maria mea a scris cateva randuri de liniute,si le-a scris chiar foarte bine!Sunt curioasa daca va fi la fel si maine,cand incep sa scrie pe caietele speciale.Si ei au facut prima ora de religie,au spus rugaciunile pe care le stie fiecare si au desenat ingerasi.Doamna de religie i-a zis ca are talent la desen,asa incat are deja bila alba din partea fiica-mii.La sport au facut de asemenea o ora,abia asteapta sa faca iar.Maine e prima zi cu orar ca la carte,sunt curioasa de ce va zice maine.Va doresc tuturor mamicilor rabdare cat mai multa si o saptamana plina de liniute drepte si fise corecte,iar boboceilor succes si doar FB!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iu_lia spune:

Multumesc Simo27,dinubebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Deocamdata nu mi s-a parut sa aiba cine stie cate teme. O pagina de serpi ~ si oua , sau de + si = nu mi se pare o tragedie. Sper sa nu le dea mult mai multe de acum inainte. Azi are fiul meu o zi grea. De la 8 la 11.40 scoala, de la 13 la 14.30 engleza si de la 17 la 18.30 karate. Undeva intre engleza si karate sau poate seara va trebui sa facem si lectii.

Oricum, ca o mama rea ce sunt, deoarece nu mi-a placut cum a facut serpii+oua, l-am pus sa mai faca o pagina. Asta vineri, sa sambata si duminica - distractie!! Si ambele zile am fost la cate o onomastica de copii - una in afara Bucurestiului iar cealalta la un loc de joaca cu curte - asa ca au alergat (el si fratele lui) ca disperatii. Astazi de dimineata trageam de ei sa-i dau jos din pat.

Intreba cineva de religie. Mie de faza cu trinitas, mers la biserici sau rugaciuni - mai exact de indoctrinarea fortata - mi-era frica, asa ca, preventiv am facut cerere la secretariat si l-am retras de la religie. Pana acum au avut o singura ora in care le-a spus o poveste - asa ca a stat in clasa. Cand n-o sa-mi mai placa cum decurg orele - il iau. Invatatoarea s-a oferit sa-l ia chiar ea in cancelarie, daca e cazul. E adevarat ca dupa ora de religie trebuie sa-i repet ca ceea ce a auzit e o poveste, la fel ca cea cu zmei si printese. Cum sa las copilul sa creada ca bradul ramane verde iarna pentru ca Dumnezeu a rasplatit o fapta buna (salvarea unei pasarici).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

A inceput si printesa mea a treia saptamana de scoala.
Deocamdata suntem amandoua multumite de doamna invatatoare care e foarte grijulie si mamoasa, dar si "haioasa" sau exigenta, dupa cum este nevoie.
Temele constau in liniute si cerculete, colorat si unit multimi. Deci nu greu, dar cam plictisitor.
Au facut pana acum 3 ore de educatie fizica. Maria mea, obisnuita cu sportul, a fost cam nemultumita ("ne-a tot invartit la dreapta si la stanga" :) ).
Vinerea au cate o ora de engleza; au inceput cu formulele de salut, o poezie, un cantecel...
La religie i-a invatat sa se inchine si le-a indicat s-o faca foarte des (i-am explicat fetei, cum m-am priceput mai bine, ca nu tot ce spune profesorul trebuie luat ca atare; oricum ea stie ca nu toata lumea e credincioasa, ca ea insasi o sa-si formeze o parere...).
Deocamdata matza mea are un program cam incarcat (scoala, inot, dans) si nu s-a obisnuit cu ritmul asta. Probabil vom renunta la unul din sporturi (dar numai daca nu va face fata).

Va citesc cu interes in continuare :).

Succes boboceilor la scoala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Saptamana a debutat cu pozele de clasa intai.In consecinta,orele de ieri s-au scurtat.
Noi am ajuns la cele trei liniute una cat randul,alta prelungita in sus,alta in jos si semnele acelea ca niste valuri,sper ca ati priceput care sunt
In continuare fara calificative.Incidente la scoala legate de acelasi baietel care a lovit-o si pe a mea-probabil fiecare clasa are scandalagiul ei.De aceea,Doamna nu le mai da voie pe hol in pauze.
Am renuntat la una dintre activitatile extra,am ramas cu orele de sport de la scoala,cu un sport tot in cadrul scolii si ce mai face la after school-limbi straine.Deplasarea chiar si sambata sau duminica dintr-o locatie in alta ne obosea pe toti.Am hotarat ca sfarsitul de saptamana va fi pentru joaca,fara ceva impus de parinti.
O saptamana frumoasa in continuare

Mergi la inceput