Incepem scoala-2009-2010(2)
Raspunsuri - Pagina 11
nikkibaciu spune:
Datorita mesajului tau Katty, am intrat si eu pe pagina pt. mamici ai caror copii sunt nascuti in 2002, unde am adresat o intrebare tuturor mamicilor, legata de subiectul educatie sexuala.
Astept cu mare interes sugestiile voastre. 
In legatura cu vaccinarea si eu am intrebat-o pe pediatra noastra, care mi-a spus ca nu a primit vaccinul, ca s-ar face prin scoala.
Si la Mat in clasa s-a dat un test la mate, unde s-a luat un singur suficient, vreo 8 bine, restul fb.
Numai bine,
Mami a lui Mat
( 12.10.2002)
Mima_bulina spune:
buna ziua mamicilor,
si noi vom merge la scoala si nu stim de unde sa incepem. Incercam sa gasim o scoala buna. Asa ca as vrea sa va intreb la ce scoala sunt copiii vostri si cum se numesc educatoarele de care sunteti multumite. Va multumesc frumos
claujro spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Mima_bulina buna ziua mamicilor, si noi vom merge la scoala si nu stim de unde sa incepem. Incercam sa gasim o scoala buna. Asa ca as vrea sa va intreb la ce scoala sunt copiii vostri si cum se numesc educatoarele de care sunteti multumite. Va multumesc frumos |
Scuze ca ma bag in seama, caut si eu scoala pentru Matei pt anul viitor...insa am o nelamurire: tu duci copilul oriunde gasesti o scoala buna? Adica locuiesti in Drumul Taberei si-l duci In Titan doar pentru scoala?! Si la scoala sunt invatatoare/institutoare/profesori pt invatamantul primar...
Mara si Matei
Noa spune:
Am postat subiectul si la topicul cu scoala 56, dar vad ca n-a raspuns nimeni.
Am vazut ca sunt cateva mamici care au copiii la aceasta scoala, Jose Marti.
As vrea sa stiu si eu cate ceva, de la cineva care a vazut-o in interior. Cum arata salile de clasa,curatenie, paza etc.
Este o scoala aglomerata? Am inteles ca sunt foarte multe clase intr-o serie,parca in jur de 8.Nu e prea mare inghesuiala, pe holuri, in pauze ?
Multumesc!
loryi1974 spune:
Fara suparare,haideti sa pastram acest topic pentru ce este el creat.Pentru altceva exista pm ,exista un subiect despre scoli.
Pe fiica-mea a ajutat-o foarte mult faptul ca stie sa citeasca,nu mai depinde de nimeni in ceea ce priveste enunturile temelor.
La matematica am ajuns la cifra 2,am avut doua evaluari,la scriere de apropiem de recapitularea semnelor grafice.Calificativ in catalog/carnet nu avem inca.
La noi,pe langa calificativele obisnuite s-a mai inventat unul care premiaza excelenta,adica o tema fara nicio greseala.Iar 3 astfel de calificative fac unul mare si premiat.Asa ca am intrat in cursa,deocamdata avem unul (in doua zile de concurs).Se simte o efervescenta dupa anuntarea acestui sistem,oricum ea e tare mandra ca au fost putinele astfel de calificative in clasa.
Ni s-a rupt si noua pagina ,la bucle dar ,surpinzator,copilul nu s-a suparat si nici noi.A luat-o de la capat si i-a iesit bine.In plus,stie ce a gresit si unde trebuie sa se corecteze.
In schimb,este in clasa o fetita luata cumva la ochi de invatatoare pentru ca mamica ei foloseste la greu picul ca sa fie tema"perfecta".
In rest,frig tare in Bucuresti in dimineata asta.Am trecut la caciula si geaca mai groasa.
O zi buna sa aveti
teo1970 spune:
Lory,
cine v-a rupt pagina? d-na invatatoare?
noi o sa avem dictare (test) la romana din semnele grafice; sincer, mie mi se pare cumva cam ... aiurea, dar in fine.
Adica: 2 nodulete, 2 semiovale, 3 linii suprarind (asa se zice?
), 4 linii subrind, bla-bla-bla. Cam nahpa, nu ? ![]()
nikkibaciu spune:
Intr-adevar f frig a fost in dimineata asta, si noi am trecut la caciulitza. Foarte interesant, sistemul pe care l-a abordat dna. vostra Lory, pentru excelenta, bine ca-i motiveaza in acest mod. 
Am inteles ca va urma o evaluare la romana cat de curand, la cea de mate de vineri a fost numeratia 0-5, unde s-a descurcat f bine. 
Noi ne-am suparat aseara pe Mat, pt. ca uitat sa-si faca tema
(la acel 1 mai lung), teme pe care le efectueaza la after-school, pe care noi doar ne uitam seara cand ne facem ghizdanul pt. a doua zi.
Numai bine, o zi excelenta va doresc.
loryi1974 spune:
Nu ,nu invatatoarea ,la after-school s-a intamplat evenimentul.Surprinzator pentru mine este faptul ca nu a facut taraboi,a acceptat ideea ca avem momente cand ceva nu iese cum ar trebui.Si a luat-o de la capat.Si ne-a povestit fara retineri.Pe noi ,ca parinti,ne-a bucurat reactia ei.
happiness spune:
Teo,faza cu dictarea din semne grafice chiar e de groaza,am citit si la topicul de anul trecut si stiu ca sunt invatatoare care dau asa ceva.Mi se pare o mare prostie,copiii nu trebuie sa stie denumirea semnelor grafice pe de rost,ci sa stie sa le scrie frumos pentru a scrie corect literele.Adica daca nu stie cum se cheama zala ia I?Sper ca nu...
Si noi am luat doi de FB la mate,la evaluarile de la prima unitate,dar tot nu e trecut nimic in carnet.La mate au trecut la numarul si cifra 1,iar la romana sunt la cel mai oribil(cred eu...)semn grafic,si anume bucla de la e.Tare ne-am mai chinuit cu buclele astea,am incercat si eu si va spun drept ca ei i-au iesit muuuult mai frumoase.
Maine avem iar sedinta,asa ca banuiesc ca voi mai afla cate ceva interesant despre copilul meu .
cristinacsa spune:
Si la noi se poarta dictarile si mi se par oribile...Am vazut ca si in Abecedar e o dictare care are 9 semne...
Inca nu au note in carnete, nici pe caiete, doar stampile...
Noi suntem la 2 , iar azi au facut nodul...
Am primit si uniformele...
Cristina si gemenele