Incepem scoala-2009-2010(2)
Raspunsuri - Pagina 10
teo1970 spune:
Noi in catalog avem citeva note, in carnete nu;
avem carnet de note (primit de la scoala), mai greu e cu coperta, nu gasesc de dimensiunile carnetului.
Eu cred ca notele de inceput sunt un pic umflate (cel putin la mate si la romana), pe de o parte fiindca-s de incurajare, pe de alta parte pina acum s-au facut lucruri cunoscute si de pe la gradi, e normal ca si copiii sa le stie deja si sa se decurce mai bine.
In orice caz, invatatoarea noastra spunea ca ca tot anul I este unul de adaptare la scoala si ca diferentierile reale intre copii vor aparea incepind cu clasa a IIa.
happiness spune:
Sorana,italiana e optional cu nota in catalog?Cum de italiana si nu engleza? In primele saptamani nu poate fi vorba decat de formule simple de conversatie,formule de salut,numere sau culori,de exemplu.Poate acele cuvinte trebuie utilizate in propozitii,sau poate ii asculta la vreun cantec sau vreo poezie predat/a impreuna cu acele cuvinte.Oricum ar fi,cu siguranta nu e ceva de speriat.daca a luat FB la mate si romana e clar ca e un copil bun care stie tot ce trebuie sa stie.
Noi inca nu am dat test la mate,au facut recapitulare la matematica,au lucrat fise si la mate si la romana.Inca asteptam cu emotie prima nota foarte buna in catalog si in carnet.Bafta tutoror scolareilor,sa ia doar FB-uri si sa se bucure de clasa I!
danais spune:
Sorana, scuze, nu am vazut ca deja scrisesesi despre ce a avut Monica la test. Se pare ca nu numai fie-mea are probleme de concentrare
.
A dat azi si Denisa minunatul test, a luat FB, de altfel toti copii au luat FB, cei care au mai gresit pe ici pe colo ai primit FB cu minus. Nu au avut nimic de scris, numai de format multimi, unit elemente, corespondente si tot de-astea.
Doamna noastra organizeaza o mini-tabara in vacanta de inceput de noimebrie si, evident Denisa vrea sa mearga si ea. Cred ca o sa o lasam sa mearga, e un timp bun pentru a consolida noile prietenii.
Succese in continuare tuturor boboceilor.
Daniela si domnisoara Denisa
sorana spune:
Happiness asa e la noi la scoala ... o generatie engleza, doua generatii italiana, o generatie franceza si de la cap. Noi am nimerit in generatie italiana. Engleza va incepe dintr-a V-a.
Da e cu nota in catalog, materie cu drepturi depline. Si cum zicea cineva pe la alt subiect nu e "optionala" pentru ca nu ai mai multe optiuni, nu optezi intre mai multe materii/discipline, e doar facultativa fix la fel ca religia, adica daca refuzi trebuie sa faci cerere. Dar e cam pe riscul tau pentru ca dintr-a III-a intra ca obligatorie si la final de a IV-a vor da examen pentru clasa de "intensiv".
Probabil ca este italiana (si la cei care fac engleza intra italiana ca a doua limba dintr-a V-a) pentru ca este scoala cea mai apropiata de liceul de italiana (am inteles ca e singurul liceu cu italiana intensiv din Bucuresti) si probabil multi dintre elevii scolii vor merge la respectivul liceu.
Initial nu mi-a convenit cand am aflat ca va face italiana dar apoi am mers pe pricipiul "orice limba stiuta e un plus", eu acasa sigur n-o invatam italiana asa ca ... asta e ... vom face engleza si mai tarziu germana acasa, italiana va un plus ... atat cat va sti dupa chestia asta cu facutul la scoala.
Si am extras de la fi-mea ca au facut obiecte scolarului (creion, stilou, ghiozdan, etc), obiectele din clasa (masa, scaun, tabla, etc) si chestii gen fata/baiat.
In fine sper sa le si invatam azi-maine ca inca nu le stie pe toate.
Eu ii zic Lavagna = tabla. Cum se zice tabla? Si ea raspunde "lasagna" ![]()
![]()
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Sorana,e buna orice limba straina,intr-adevar,pentru ca ii va folosi intr-un fel sau altul.
Felicitari boboceilor cu FB la primul test adevarat!Nota a fost trecuta direct in catalog?La noi am inteles ca se face media mai multor note si abia apoi se trece in catalog,si tare ma bucur ca e asa.Copiii micuti,chiar si cei foarte buni,mai au probleme de adaptare,de concentrare,de atentie,si nu as vrea sa isi strice media pentru o clipa de neatentie.
Ce optionale fac copiii vostri?La noi se face un optional legat de lumea povestilor,doamna le citeste povesti sau le pune dvd-uri,povestesc,deseneaza...
Sabina spune:
ma laud si eu ca fimea a fost data exemplu de cumintenie si concentare:D, si ca invatatoarea a zis ca ea merge pe inteligenta, nu cantitate, yuhooo...sa vedem cat o tine:D
ea sustine ca vremurile sau schimbat si ca ar fi mai simplu pt ea sa-i puna un milion de pagini, decat sa incerce sa-i cunoasaca si sa-i struneasca.
Sorana, e f misto cu italiana. Fimea cred ca va face spaniola mai incolo.
eu nu prea ma stresez cu scoala asta...programul regulat ma omoara, in rest e bine![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Sabina si pe mine ma omoara ora fixa de dimineata
.
Incerc sa-mi zic in cap ca am marja 7.45-8.00 dar nu prea tine, tot prea stransa mi se pare marja asta ![]()
Happiness - cred ca aia cu povestile de la voi e la noi italiana.
Da e bine daca le face media intre mai multe note. Sper ca pe viitor asa va fi si la noi.
Momentan asta a fost un fel de recapitulare din gradinita pentru care au capatat aceasta prima nota.
Si eu ca si Sabina ma laud cu una bucata copil cuminte care din fericire a trecut peste etapa initiala in care ii tremura vocea cand raspundea la intrebari. Se pare ca s-a obisnuit cu doamna si raspunde normal.
Danais principala problema a mea cu fi-mea e ca sunt multe chestii pe care ea nu considera important sa mi le comunice si mie sau le uita pur si simplu.
Nu e lipsa de concentrare e mai dgraba neatentie, genul "cu capul in nori".
Exemplu de aseara: Mami, ne-a zis d-nul de sport sa aducem ceva.
-Ce, ceva?
- Nu stiu, am uitat!
- Pai ai sportul maine. Ce iti pun ghiozdan?
- Nu mai stiu, am uitat!
In fine o sa aflu azi (cu putin noroc) ce era "ceva" ![]()
Sorana si Monica (7 ani)
katty spune:
Buna...
Ma primiti si pe mine in grupul vostru?
Recunosc ca va citesc de cand ati deschis subiectul dar nu prea am indraznit sa scriu! Mi-au fost utile multe din informatiile voastre in momentul in care-l pregateam pe Andrei de scoala, cand ati discutat despre uniforme, si pe rand am descoperit multe lucruri comune!
Scoala e foarte aproape de noi, la 5 minute, am avut noroc si de o invatatoare buna, care ne-a fost recomandata si am reusit sa-l inscriem la ea, cred ca am ales bine, vad ca-si da silinta, e blanda si convingatoare, l-a convins pe Andrei inca din prima zi de scoala sa se culce de la 8,30 seara, ceea ce noi nu reusisem inainte prin niciun mijloc. Nici noi nu suntem genul care sa stam pe capul ei, cum fac alti parinti in fiecare dimineata. Dar o data pe saptamana tot mai intrebam cum e si daca e totul ok.
Andrei e si el la after-school pana la ora 17, isi face temele acolo, rar se intampla sa vina cu tema nefacuta acasa si sa stam cu el sa si-o faca, dar s-a intamplat si asta, dar nu ne convine, caci deja seara nu are niciun chef si se plange ca o baba! Are deja cateva abtibilduri care inseamna FB pe caiete, dar in carnetul de note inca nimic.
Limba straina studiata e engleza, iar la after-school, ca optional, face si germana.
Zilele astea ne-au cerut acordul pentru vaccinul RRO, care se va face in cadrul campaniei scolare, le-am dat ieri hartia cu acordul, dar un pic mi-e teama, caci intre timp, de azi dimineata Andrei a inceput sa stranute, si sper sa nu-l vaccineze daca e asa. Poate pana joi cand il vaccineaza sa fie totul ok.
Cam atat despre noi!
Pupici!
_
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei 
"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."
loryi1974 spune:
Bine ai venit, Catalina!Trebuie sa recunosc ca si eu am mai tras cu ochiul la topicul de la 2002 desi copilul meu e nascut un an mai tarziu.
Vad ca toata lumea se pregateste de vaccinare.Eu inca nu am auzit nimic.Sa depinda de sector?
Initial ma gandeam sa il fac la clinica,dar acum parca inclin spre scoala.Sper sa fie Priorixul.
katty spune:
Multumesc, Loryi1974!
La subiectul cu mamici de 2002, unde scriu de obicei, sunt putini copii care au inceput anul asta clasa I, niciunul din Bucuresti, iar ceilalti sunt majoritatea in strainatate si nu se potrivesc metodele de invatamant!
Ref. la vaccin, eu am sunat-o pe pediatra lui Andrei, cand am vazut hartia de la scoala care ne cerea acordul, sa o intreb daca putem face vaccinul si la cabinetul ei, si mi-a zis ca nu-l au, ca se face in campanie scolara!
Am vazut ca sunt multi copii care au dat teste sau se pregatesc sa dea...pe noi nu ne-au anuntat inca nimic! Oricum am inteles ca se pun note in carnet dupa primele teste!
Noi avem probleme din punctul de vedere al capacitatii de a sta linistit in banca o ora intreaga, vad ca doamnele (invatatoare si pedagog), dau dovada de o mare intelegere! Plus ca chiar daca sta singur in banca, e obisnuit sa vorbeasca non-stop, chiar si singur!
, in plus, Andrei a venit de la gradi stiind prea multe, stia sa si citeasca, a invatat vazand ca sunt multi alti colegi din grupa care stiau si s-a ambitionat singur sa nu ramana in urma, si nu stiu cum in vara, a invatat si mecanismul inmultirii, cred ca si l-a explicat logic si a ajuns sa se "ia la intrecere" la after-school zilele astea cu copii mai mari la inmultiri, asa ca cred ca se cam plictiseste cu bastonase, bucle si patratele, asteapta lucruri serioase.
Aseara ne uitam la kanald, la o emisiune cu preturi, ceva de genul asta si singur a adunat cat fac 112 cu 34 (erau 2 articole cu pretul asta) si a zis mami sa trimitem sms ca fac 156...
_
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=8c0a486b860588d396dc22&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Andrei 
"Se zice ca timpul trece.Timpul nu trece niciodata. Noi trecem prin timp..."
"Invata sa pretuiesti ceea ce ai, ca altfel vei pretui ceea ce ai avut..."