Incepem scoala-2009-2010(2)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=138789
Vom continua aici.
Raspunsuri
loryi1974 spune:
Incet-incet se duce si a doua saptamana de scoala.
S-au intamplat multe in aceasta a doua saptamana:au inceput sa lucreze serios pe caiete(de toate tipurile-uneori ma intreb de ce le trebuie atat de multe?),Doamna a inceput sa corecteze temele
,fara insa sa inceapa calificativele -scrie doar "vazut",copila a intrat in ritm fara sa mai faca mofturi-seara ora de inchidere a luminii a devenit 9
,s-a obisnuit si la after cu facutul temelor si cu ceilalti copii si,normal pentru o clasa cu putine fete,am capatat si prima rana produsa de un baietel mai nazdravan,la nas.De aemenea,fac cu adevarat orele de sportceea ce pe mine ma bucura.
La scriere am ajuns la liniutele mari oblice,la matematica la semnele alea ca un semn al intrebarii.Se lucreaza pe carti,pe caiete speciale,pe caiete tip,pe tabla,pe banca......Parca n-ar mai fi invatat nimeni sa scrie decat cu nspe caiete carate de un copil de 6-7 ani.
Nu mai avem voie sa-i conducem in clasa,trebuie sa se descurce singuri-la noi asta presupune etajul doi![]()
In rest,mutari si paramutari prin clasa din cauza de vorbit in timpul orelor,adica unii au devenit atat de prieteni incat toca-toca si in pauze si in ore.Doamna,obisnuita in ultimii ani cu clasele mai mari,trebuie sa disciplineze un batalion de guralivi abia iesiti din gradinita.
In materie de laude,Doamna ne spune ca termina prima de facut ce le da,ba le face si corect.Mai avem si cativa "porcusori" din cand in cand ,dar ma gandesc la mine in clasa intai si-mi dau seama ca ea lucreaza mai curat.
Maine trebuie sa ducem frunzele presate la lucru manual.
dinubebe spune:
Chiar ma intrebam ce s-a intamplat cu Topicul nostru, de nu mai puteam raspunde la el.
Noi avem pana acum 4 calificative de Foarte bine. Ma gandesc ca au avut rol de incurajare, caci au fost si cateva ingrosari si cateva liniute mai tremurate, dar am auzit si copii care au avut Bine sau Suficient. Ma bucura ca Ioana e ceva mai curata decat am fost eu vreodata (PIC rules !!!), si imi place ca scrie mai mult decat le da doamna (de ex. le da tema sa scrie inca 4 randuri si ea face inca pe atata, pana termina pagina). Acum avem un caiet si pentru fratiorul mai mic, care e la pregatitoare si ii dam si lui temele in paralel, sa vedem cum se descurca, dar aici mai avem suficient de munca.
gabitz78 spune:
si noi deocamdata bine cu scoala.mai putin azi cand si-a uitat caietele in banca...asa ca maine va merge cu temele nefacute.
asta e....se mai intampla.
pupici si sa auzim lucruri bune in continuare.
Sabina spune:
pe mine ma dispera faza asta cu liniutele, la fel ca atunci cand eram eu insami copil:)
si Sofia a avut porcusori pe o pagina, da erau aliniati in diagonala...cica a vrut sa vada ce se intampla daca stropeste cu stiloul ![]()
dinubebe, la clasa fetei mele nu-i lasa cu Pic.
problema: copilu s-a obisnuit cu scoala...eu nuuuuuuuuuuuu
.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
Sofia Galagia si
bb Gheo
dinubebe spune:
Sabina, si eu stiam din auzite ca nu e permis cu PIC, dar probabil depinde de la invatatoare la invatatoare.
Despre carnetul de note m-am interesat si eu azi la doamna inv (azi am ajuns foarte aproape de inceperea orei si nu mai erau parinti gramada pe catedra, asa ca am "avut-o" pe doamna doar pentru mine). Doamna mi-a spus ca vor veni carnete de note de la scoala (ca asa se dau si la cl. I si cl V, banuiesc ca pentru toti cei 4 ani scolari din ciclu) si mi-a mai zis ca notele de acum nu vor fi trecute in carnet, cat sunt inca la stadiul de liniute, pentru ca e mai putin relevant decat atunci cand vor incepe sa scrie litere.
Noi mai avem o sedinta cu parintii sapt. viitoare si, sincer, ma bucur, caci asa putem vorbi pe indelete cu doamna.
Ieri am asistat la sfarsitul orei de sport si in continuare cred ca doamna profesoara e depasita de situatie. Cand s-a incheiat ora, desi ea a anuntat "in coloana cate doi ne deplasam spre clasa", copiii au inceput sa alerge, s-au bulucit, a cazut o fetita, cei din spate au trecut peste ea, fetita plangea, si, poate si pentru ca erau mai multi parinti de fata, i-a adunat din nou sa le faca morala. Pana la urma s-au regrupat si s-au retras in clasa mai linistiti, dar biluta neagra o primise deja.
alina023 spune:
Raportam si noi primele teme date de doamna invatatoare! In sfarsit!! ![]()
Si raportam si primele laude: doamna este incantata de Luca pentru ca foloseste un limbaj foarte elevat pentru varsta lui! Cra cra!!! (asta eram eu, cioara care-si lauda puiul!
).
Si eu am observat ca se fac orele de sport si sunt tare incantata de asta!
Pupici boboceilor si succes in continuare!
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Luca, iubitul mamei drag! 
Povestea nasterii Anei 
Emma este iubire!
gabitz78 spune:
a mai trecut o sapt de scoala.saptamana viitoare o sa avem si noi sedinta.azi am vb cu doamna si mi-a confirmat ca vb mult
si ca nu are stare sa scrie, se grabeste.dar e foarte istet si prinde repede.
ceea ce stiam!![]()
toate bune deocamadata.si la noi se face sportul.
we placut tuturor.
ingridnen spune:
Noi intram de abia la anul la scoala dar va urmaresc cu interes ![]()
Citesc aici ca au deja teme copiii.... asta ma mira... imi spuneau niste mamici de scolari prin primavara (deci anul scolar 2008/2009) ca venise indicatie de la Minister ca in primul an de scoala sa nu se dea teme pentru acasa.
Off, al meu e atat de neatent si de distrat si se enerveaza repede cand nu-i iese ceva.. sper sa se mai schimbe pana la anu'
Ingrid si Cristi 6 ani si 6 luni
claujro spune:
Exista recomandarea edu ca in clasa I sa nu se dea teme. Insa cine o respecta?! E si vina parintilor, un invatator care nu da teme, precis nu e bun, nu-i asa?! ![]()
Mara si Matei
Simo27 spune:
D-na noastra invatatoare a zis ca in clasa I nu se dau teme !!!![]()
Simo
cu
,mami de DAVID- 3 iulie 2002,
si de SAMUEL -1 martie 2008