Dureri de sani

Dureri de sani | Autor: asteryaro

Link direct la acest mesaj

Buna.
Am niste nelamuriri si am nevoie de parerile voastre .
Cunoscandu-mi foarte bine organismul, stiu cu precizie cand sunt la ovulatie, dupa durerile abdominale joase, cel mai adesea pe partea stanga, de unde am dedus ca ovarul stang este cel mai harnic.
Imediat dupa ovulatie, incep durerile de sani, care dureaza pana cu o zi-doua inainte de menstruatie, cand sanii devin mai moi.
Luna asta, desi am avut ovulatie, nu am acele dureri de sani, deloc, practic sanii nu sunt deloc sensibili (oare am murit si nu-mi dau seama ?).
Daca stie cineva, ce anume cauzeaza, in general, acele dureri de sani?
Cum sa traduc lipsa lor luna aceasta?

Multumesc mult.

Cristina si Razvan (31.01.2006)
"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rose_selavie spune:

Fa-ti o analiza de prolactina. Prolactina marita poate influenta ovulatia, poate da dureri de sani si migrene .Se trateaza medicamentos daca e mare. Sper sa nu fie cazul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Rose , multumesc mult pt. raspuns. Ma cam asteptam la ceva gen prolactina, sincer. O sa-mi fac investigatii, mai intai o sa caut sa vad cu ce se "mananca" aceasta prolactina. Si migrene am, uneori inexplicabil aparute... deci ceva o fi.

(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

si pe mine ma dor sanii inainte de cm, sunt f tari zici ca-i siliconati ,am intrebat medicul endocrinolog si a zis ca nu-i nimic rau ,alti nu sunt de parerea asta ,dar daca nu ar durea rau mie imi place ca-i am mai mari si mai rotunzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adc spune:

Eu credeam ca toata lumea (adica doamnele, ca sa nu radeti de mine)are acele dureri de sani, iar intarirea acestora e data de concentratia de progesteron din organism, care creste de la ovulatie incolo, si scade brusc la inceputul CM-ului. E drept ca percep diferit chestia asta de la o luna la alta, si ma gandeam ca lipsa durerilor indica o concentratie mai mica de progesteron in luna respectiva (si invers), mai ales dupa o anumita varsta cand nu mai functionam chiar "ca la carte" (ma refer la mine care am trecut de 36 ).
Si mie medicul mi-a spus ca durerile de sani premenstruale nu sunt o problema, dar sa-i semnalez orice modificare suspecta, daca e cazul (doamne fereste, n-a fost!)
Prolactina e la mine in limite normale.

Mami de Alexandra (18.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Multumesc celor care au mai raspuns la subiect.
Daca un endocrinolog a spus ca-i in regula, atunci o fi.
Eu n-am reusit sa-mi fac prolactina, trebuie pe nemancate si beau o cafea dimineata, asa ca inca n-am solutie. Dar trebuie sa fac aceasta analiza, asta-i clar.
Nu stiu ce sa zic, daca durerile au legatura cu cant. de progesteron... eu am 37 impliniti, deci gata cu tineretile, cu toate astea am niste dureri... exceptie luna asta, si nu stiu ce sa cred.
Exista posibilitatea sa fiu insarcinata si asta sa fie in legatura cu lipsa durerilor?
Abia la inceputul lunii viitoare astept urmatoarea menstra, deci exclus sa ma testez acum.

(1),(2),(3),(4)
(5)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

asteryaro,de ce zici"gata cu tineretile" te crezi batrana? inca esti in floarea virstei ,cind se face anal. progesteronului? in ziua 21 parca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Si eu am aceleasi simptome....

Mergi la inceput