Ce parere ai despre vaccinul anti HPV?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gadeamarc spune:

Citat:
citat din mesajul lui azra_m

Am avut cancer de col uterin si as fi dat orice ca atunci cand aveam 14 ani sa fi fost vaccinata. Viata mea sexuala a inceput la 18 ani - cu sotul meu. Foarte ciudat totusi ca eu eram virgina si el era abia la a doua experienta. Si iata ca totusi el avea hpv si nestiind am reusit sa fac cancer pentru ca nu am fost educata de mica sa ma duc la doctor si nu am fost invatata ce inseamna o viata sexuala.
Credeti ca daca fetitele de 14 ani sunt vaccinate impotriva unei boli pe care au 80% sanse sa o capete, le desfranam sau le deschidem apetitul pentru o viata sexuala?

Pai voi va uitati la televizor? La lumea in care traim si care e plina de ingrediente sexuale?

Oameni buni, treziti-va si cititi mai mult. E usor sa tipam ca nu stim si ca vrem sa asteptam. Asteptarea pe mine m-a costat 4 ani din viata. 4 nai de chinuri. Si n-am avut decat un singur barbat in viata mea. Am prietene care au facut avorturi multiple, au avut mai mult de 3 barbati si totusi n-au trecut prin chinul prin care am trecut eu.

Chiar credeti ca fetitele noatre o sa fie ferite? Ca daca le casatorim repede virgine o sa fie lipsite de aceasta povara?

Si nu in ultimul rand, as vrea sa vad ca lumea nu este atat de idioata sa se ia dupa ce zice unul sau altul. As vrea sa vad ca va informati. ca cititi. ca vorbiti cu medici.

Eu m-am interesat si am aflat ca vaccinul asta a fost facut la milioane de femei in toata lumea si iata ca inca mai traiesc si chiar bine. Si m-am mai interesat si am aflat ca vaccinul este printre cele mai eficiente de pana acum. Poate ar trebui sa mai cititi inainte de a posta tot felul de comentarii fara sens.

SI mai intrebati-va doctorii sa aflati cate femei vin zilnic in cabinet cu HPV si cate din ele au sub 25 de ani. Eu am vazut cu ochii mei.

sarut mana! sotia mea a fost bolnava de cancer cervical, pozitiva HPV, iar acum nu mai este. deloc. s-a dus dintre noi. fireste ca cine nu stie ce inseamna cancerul, decat de la teleenciclopedia sau de pe discovery nu va pricepe niciodata de ce vor oamenii sa-si vaccineze fetele. ma supara doar ca turuie fara incetare contraargumnete sterile, convinsi ca lor sau copiilor lor nu li se poate intampla niciodata asa ceva.

sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adaya spune:

Sunt pentru ideea vaccinarii anti HPV cu toate ca nu sunt foarte sigura pe efectele secundare asupra copiilor- cele in timp. Am o oarecare retinere fata de acest vaccin.. Din pacate in ultimul timp multe vaccinuri sunt fabricate cu simplul scop de a se imbogati rapid.
Am si eu o fetita de 1 an si 4 luni pe care sper sa o pot vaccina linistita si sincer ma bucur ca mai am cativa ani pana va trebui sa-i fac vaccinul pentru a vedea efectele vaccinurilor facute acuma in urmatorii 5-10 ani.
Multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Azra, stii cumva daca tulpina vinovata in cazul tau era sau nu printre cele continute in vaccinul anti HPV?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Am ales varianta "pentru vaccin" deoarece am o fiica pe care o voi vaccina (dar nu in urmatoarele luni , cum era varianta in sondaj ).
Am inteles ca se dezvolta si vaccinul anti-HPV pentru baieti, daca va fi pe piata la momentul potrivit, imi voi vaccina si fii.
Eu nu ma pot vaccina, ca-s prea batrana deja, fac PAP si tot ce mai trebuie, sper ca suficient de des incat sa observ ceva , daca va fi cazul.

http://andreanum.org/?page_id=1454#comment-9341
http://www.contraboli.ro/lamuriri-despre-trialurile-clinice/
http://www.raduciocan.ro/2008/11/vaccinul-gardasil-isteria-vaccinoidala-cu-iz-de-propaganda/

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Conferinta de presa prof. univ. dr. Pavel Chirila

http://video.google.com/videoplay?docid=4942213254840025114&hl=ro#

http://video.google.com/videoplay?docid=4942213254840025114#docid=-2581791976499080626

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Adrianaa, eu am deschis linkul, am vazut numai icoane si stiu deja ce o sa spuna domnul in cauza. Nu mi se pare o parere obiectiva, no offence.
Respect alegerile persoanelor religioase, dar una e una, alta-i alta.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Eu copii nu am inca; atunci cand voi avea, cu siguranta ii voi vaccina. Pana una-alta, m-am vaccinat pe mine, si am fost extrem, dar extrem de fericita ca vaccinul a aparut la timp cat sa pot sa beneficiez si eu de el. Au trecut patru ani de atunci si parerea mea nu s-a schimbat intre timp. Si mi se pare mare pacat ca nu a fost facuta cum trebuie campania in Ro (si in alte tari) si s-au starnit asemenea valuri de impotrivire.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

l-am deschis si eu, am reusit sa trec peste icoana cat peretele care nu-si avea locul intr-o conferinta pretins stiintifica, si sa ascult monologul domnului profesor din punctul de vedere al cuiva cu studii superioare medicale, cu specializare oncologica, si care in prezent lucreaza taman in domeniul studiilor clinice, deci pot avea pretentia ca le inteleg principiile mai bine decat domn' profesor, cu toata modestia.

in primul rand jongleaza cu cifrele si cu afirmatiile. flutura afirmatia (fara a spune din ce context a scos-o) lui national cancer institute, "cauza cancerului de col uterin nu a fost demonstrata". mda, sunt oncolog care se respecta, ca sa-l citez pe domn' profesor, si stiu notiunea de factor de risc, care nu se suprapune peste termenul de "cauza". un oncolog car se respecta nu vorbeste de cauza, la singular, si nici macar de cauze, la plural. e drept, domn' profesor e multe, da' oncolog nu.

pare surprins ca nu-i incidenta maxima a cancerului de col la 11 ani, ci la peste 30. insa nu pomeneste nimic despre incidenta maxima a infectarii cu hpv, sau despre perioada de timp intre infectare si diagnosticul de cancer.

cel mai mult mi-a placut fraza cu celulele scuamoase care se infecteaza cu hpv. pentru neaveniti, din conferinta cu icoane pe perete cred ca se intelege ca celulele scuamoase, cele atat de sensibile la hpv, sunt doar cele canceroase, care brusc se infecteaza. intr-adevar, exista termenul de "carcinom cu celule scuamoase", insa acestea sunt celule scuamoase atipice. in organism exista o gramada de celule scuamoase normale, aflate printre altele si in vagin si in structura colului uterin. si, intr-adevar, celulele scuamoase se infecteaza. atunci cand inca sunt normale, cat nu sunt inca transformate malign.

apogeul conferintei e la partea cu efectele adverse. acolo unde domn' profesor spune ca lui ii e suficient un singur deces. intr-un studiu clinic, definitia unui efect advers nu e cea folosita in limbajul curent; intr-un studiu, prin "efect advers" se intelege absolut orice manifestare patologica, cu sau fara legatura cu studiul. spre exemplu, chiar daca un pacient isi da cu ciocanul peste degete, daca asta presupune sa ia un algocalmin sa-i treaca durerea, e efect advers. daca un pacient face o criza de rinichi fara legatura cu tratamentul de studiu, dar e internat in spital, se considera efect advers serios si se raporteaza. daca pe pacient il calca masina, e tot efect advers serios. asa ca nu, nu e suficient un singur deces. banala aspirina are o groaza de efecte adverse, chiar si decese considerate a fi in relatie de cauzalitate cu ea, si totusi n-o tratam ca pe un demon care necesita inlocuirea tapetului cu icoane.

a' naibii vaccin "intolerant"! (cu asta se incheie conferinta). eu una mi-as dori sa-l tolerez eu pe el, nu el pe mine.

nu mai am (de mult) varsta care sa se preteze acestui vaccin. nu am nici copil pentru care sa-mi dau acordul. nu incerc sa lamuresc pe nimeni s-o faca, n-am niciun comision de la firma producatoare. cand mi s-a cerut sfatul, am spus "da". pentru ca in experienta mea oncologica am vazut prea multe, si pentru ca nici conferintele din cabinete cu icoane, nici brosuricile printate cu cate-o cruciulita in fiecare colt, nu m-au convins de prevalenta riscului asupra beneficiului.

pies: as vota in topic, da' n-am habar cum se face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu mi-am vaccinat fiica, toate prietenele ei au fost vaccinate. Nici una nu a avut nici o problema. Am o prietena care merge prin scoli si vaccineaza copii. A vaccinat mii de fete si mi-a zis ca nu a avut nici o problema. Cand pitica face 12 ani o vaccinez si pe ea.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ca tanara diagnosticata cu HPV incipient de catre o femeie ginecolog destupata la minte, suficient de destupata cat sa ma indrume ce si unde sa citesc despre HPV si vaccin, sunt IMPOTRIVA acestui vaccin.

Sunt peste 100 de tulpini de HPV, dintre care doar 4 au potential oncogen (cancerigen).

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput