Eu nu imi vaccinez fata anti HPV!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

si noi zicem pas/nu vaccinului
din simplul motiv ca maica-mea, medic microbiolog/virusolog, a fost recent la un training/curs despre vaccinul asta care e mirobolant numai ca protejeaza impotriva unor tulpini ale virusului care la noi nu prea exista (in RO), adica ar proteja la fel de bine ca atunci cand ai face vaccin anti-aviara sa te protejezi de porcina..

Nu e deloc asa...vaccinul este impotriva tulpinilor implicate in patologia cancerului de col..aceste tulpini sunt aceleasi peste tot in lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Eu pe aici stiu ca s-au cam vaccinat fetele cu acest vaccin. Eu mi-am pierdut mama in primavara din cauza unui cancer de pancreas f agresiv. As fi dat orice sa fi avut o solutie sa ii mai prelungeasca viatza. Ganditi-va ca acest vaccin poate preveni un cancer care la fel ucide...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana-Laura spune:

Nici eu nu am sa imi vaccinez fetita si nu pentru ca sunt o incuiata ci pentru ca informatia pe care as fi vrut sa o am, sa o inteleg, nu mi-a fost oferita. In plus, exista prea multa neincredere si informatii dubioase despre acest vaccin - suficiente ca eu sa ma indoiesc de sinceritatea si umanismul acestei campanii.

PsicoMom - in ce calitate sfatuiesti tu mamicile sa isi vaccineze fetitele? In calitate de femeie, cititoare sau medic? Inainte de a propadavui bebeficiile acestui vaccin - ar fi bine sa ne spui ce cunostinte medicale ai.

Da - eu asteptam sa fiu informata de acest vaccin pe internet. Nu ma intereseaza ca se face campanie pe realitatea tv sau pe ziarul ziua - as vrea sa vad ca vine un medic si ne raspunde la intrebari si nelamuriri aici. In mod oficial daca se poate si nu ascuns in spatele unui nic in care nu prea am incredere. Dar poate ca nu meritam aceasta atentie - aici e vorba despre o campanie care trebuie sa iasa bine, comisioanele sa fie platite si o noua tura de vaccinuri sa fie comandata pentru fetitele chiar de la 7 ani....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eu stiu ca responsabile de cancerul de col sunt in total 6 tulpini din peste 100 , iar vaccinul a fost facut pt. cele 4 care se intalnesc mai mult.
Iar asta e valabil in toate lumea. Se considera ca poate fi facut aiurea deoarece nu doar HPV-ul este responsabil de cancerul de col si daca ai predispozitie la asa ceva atunci nu inseamna ca daca te-ai vaccinat nu mai faci.

Deocamdata nu exista vaccin pt. hepatita C. Cred ca daca toata lumea ar fi o conspiratie si o minciuna s-ar face si pt. ala si pt. SIDA si altele , doar asa , de amorul artei si pt. bani.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Oana, in calitate de om, de femeie, de persoana care a avut sansa de a participa la un curs unde au predat somitati in domeniu romani si straini... (Prof Banceanu, Prof Streinu-Cercel, Prof Tica, D-na Prof Stanley)
Au fost 3 zile in care am vazut si am auzit cat sa-mi ajunga pentru 3 vieti... Filme, fotografii reala cu paciente si pacienti atinsi de virusul asta nenorocit...

Si nu, nu sfatuiesc pe nimeni sa si-l faca... pana la urma, asa cum am mai spus pana la urma sunt de acord cu Ilse: e o problema de optiune personala...

Iti dau doar acelasi sfat pe care l-am dat si Roxanei: nu mai cauta informatii de genul asta pe net... Vrei sa afli, du-te si intreaba la persoane avizate!!!
Pentru Dumnezeu! Ce raspuns avizat te astept tu sa primesti pe un forum??? Aici gasesti doar pareri, doar impartasiri ale unor experiente personale, asa cum se intampla in cazul meu...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Eu stiu ca responsabile de cancerul de col sunt in total 6 tulpini din peste 100 , iar vaccinul a fost facut pt. cele 4 care se intalnesc mai mult.
Iar asta e valabil in toate lumea. Se considera ca poate fi facut aiurea deoarece nu doar HPV-ul este responsabil de cancerul de col si daca ai predispozitie la asa ceva atunci nu inseamna ca daca te-ai vaccinat nu mai faci.

Deocamdata nu exista vaccin pt. hepatita C. Cred ca daca toata lumea ar fi o conspiratie si o minciuna s-ar face si pt. ala si pt. SIDA si altele , doar asa , de amorul artei si pt. bani.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://accesoriisihaine.blogspot.com/

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Total de acord... Intr-adevar cele 4 tulpini (6, 11, 16, 18) sunt cele mai periculoase... si da, vaccinul doar diminueaza riscul, nu il elimina, se poate face cancer si din alte cauze...

Cat despre partea cu conspiratia... bine zis!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

psichoMom, discutia cu/despre vaccinuri e never-ending story, mai ales pe Internet
cu tot respectul pentru parerea ta si celelalte pareri pro-vaccin, eu nu-l fac si nici Bia nu-l va face
oricum, la nivel de familie, de mame-fiice -ma refer la cele care posteaza, citesc aici- exista in cazul asta, din fericire, cateva cai cel putin la fel de eficiente, daca nu chiar mai bune decat vaccinul: informare si educatie

la nivel de tara, problema e mult mai mare, ignorantza la fel de mare, insa la planuri "globale" nu ma bag ca nu's un bun organizator

a, si ca offtopic: nu sunt nici pro, nici contra vaccinuri;unele isi au rostul (si ar fi tragic sa NU existe), altele nu prea; fetita mea a primit vaccinurile de baza (din schema principala) si nu a fost capat de tzara, cele optionale insa raman optionale; anti-gripale never;

oricum, bine spui, decizia finala se ia impreuna cu un doctor..sau poate cu mai multi, ca vezi cat de mult difera parerea chiar si a celor avizati

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

da, asta e DE bagat la cap

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana-Laura spune:

PsicoMom - si de unde aflam informatii obiective - de unde aflam experientele din alte tari, parerile altor mamici ce au de a face cu alte sisteme medicale, de unde aflam pareri pro dar si contra - daca nu de pe internet. Unde crezi ca isi fac mamicile cercetarile personale - nu pe internet oare - sau crezi ca ne ajunge ce ne bolmojeste un medic de familie (scolit la o universitate particulara...)
Chiar crezi ca informatiile pe care le primesti de la medicii romani sunt 100% ne-interesate? Garantezi pentru toti medicii din Romania? Tu chiar crezi ca internetul poate fi scos din viata unei familii? Ah doamne ... doar nu mai suntem in 1950. Adica aici aflu cum sa ma pregatesc pentru nastere, cum sa aleg nasterea, cum sa imi alaptez copilul, ce sa fac cand are febra, cum sa il sterg la fund ... de ce nu as citi despre vaccinuri si despre riscuri versus avantajele vaccinurilor???

Daca te uiti la starea materiala a tarii, e clar ca si medicii pot fi corupti 'ideologic' ... parca nu stiu eu cum cei de la Danone platesc pe seful pediatrilor din Romania sa semneze un text in care se recomanda Danonino ... ha ha ... ce naiva esti!

Si de ce anume nu ar putea veni si niste medici titrati sa ne explice noua, mamicilor naive - despre riscuri si probleme... eu zau nu sunt convinsa de clipul lor de 30 secunde de la tv si nici de interventiile tale (parca) prea insistente.

Mergi la inceput

Oana, iarta-ma dar crede-ma ca sunt oricum numai naiva nu... De ce sunt naiva? pentru ca prefer sa ma informeze si sa ma trateze medicul/medicii, nu Internetul?

Da, de acord, Internetul e necesar, e bun, e grozav... dar nu tot ce zboara prin el se mananca si nici parere medicala avizata nu e...

Mergi la un ginecolog, la 2, la 3....

Sau stii ceva? Treaba ta! Ca pe urma iar imi zici ca sunt prea insistenta si vreau sa te conving... Dar iti jur ca ma doare sufletul cand intalnesc persoane ca tine care sunt atat de inversunate fara sa fie informate si cand stiu, am vazut ce dezastru poate fi acest virus pentru o femeie...

A! Apropos! Mai cauta pe Internet si vei gasi multe! Si povestiri ale unor femei care au trecut prin experiente tragice... si muuulte, multe... Dar, parerea mea...ia-le doar ca pe o lectura suplimentara... nu renunta la medici in favoarea lor...

Mergi la inceput