Licurici de ianuarie-februarie 2009 (53)
Raspunsuri - Pagina 19
iuliacris spune:
Nici aici nu e Ross, fir-ar sa fie ca mi-e dor de el, aveam si in LA si in Princeton, aici doar TjMaxx, care-i fain si el dar n-are preturi asa bune si nu prea am vazut papuci de bebei. Anyway, bine ca ai gasit papucei frumosi sa aiba ce strica feciorul.
Cu TV si noi stam asa si asa. Eu n-o pun deloc, dar cand vine tat'su deschisul TV e primul lucru care-l face sa vada ce documentare gaseste. E addicted la documentare si tenis. Asa ca fata abia asteapta sa-l auda ca-i hop si ea cu ochii-n televizor. Da' macar se cultiva
. De citit nu-i prea citesc, ca-i mai preocupata de bagatul cartilor in gura decat de ascultat. Mi-am adus o groaza de carti de povesti din Ro si-o sa ma apuc candva
. In engleza nu pot sa-i citesc ca mi se pare aiurea de tot, dat fiind ca noi vorbim doar romaneste in casa.
Poze
Carla
Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)
iuliacris spune:
Cu somnul stam inca bine, ma rog sa nu se schimbe, doarme intre 10 si 12 ore noaptea neintrerupt si doua somnuri ziua intre 1h si 2,30h fiecare. Am avut o perioada in care adormea greu ziua, trebuia sa o pun in patul mare si eu langa ea, de vreo saptamana vad ca se descurca mai bine si cu adormitul ziua. De vreo 2 saptamani doarme aproape tot timpul pe burta. Eu o admir ce frumos poate sa adoarma seara, sa nu mi-o deochi, facem baita, ii dau biberon, o pun in patut, sting becul si in 5 min e adormita. Dar dupa cum spuneam, inca nu avem perspective de dinti, asa ca...
Poze
Carla
Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)
Aalina spune:
In sfarsit am terminat si eu cu toate.
sarbatoritilor din ultimele zile.
Multa sanatate celor bolnaviori. Putere mamicilor trezite noaptea. Si un gand bun spre cele cu probleme cu cei apropiati 
Sa stapaniti cu bine noile acizitii cele ce v-ati innoit.
Am vazut poze de copii superbi!
pe toti.
Noi astazi am fost la tara si acum am stat si am gatit pentru toata saptamana ca poate reusesc si eu cumva sa imi revin cu odihna. Fabian a inceput sa adoarma pe la 21 si mai are doua treziri in care musai sa ii bag lapte. Cu apa nici nu poate fi vorba iar daca ii dau san dupa o ora se trezeste. Fetelor urla de zici ca il jupoi, baga la foc automat bibe se intoarce pe o parte si doarme iar vreo 4 ore. Asa ca pana nu va da semne ca are chef sa doarma fara lapte eu o sa il mai las. Dinti nu avem. Si dupa 3 luni si ceva de treziri non stop nu mai am energia sa fac experiente ca sa ii scot laptele. Ma bucur ca macar asa doarme.
Am avut o perioada destul de grea cu Dorian care deodata facea toate minunile, o fi stresul de inceput de an sau mai stiu eu ce alte griji are el dar tare m-am speriat ca nu sunt invatata sa imi faca probleme. Asa ca ma stradui cat pot sa ii acord mai multa atentie si nu mai am timp nici sa respir. Tot ce fac trebuie sa fac pana vine el de la scoala ca apoi sa stam impreuna.
Asa as pleca o zi in munti... ![]()
Dar mi-am adus aminte intr-o dimineata cat de mult m-am rugat pentru copii astia si ma bucur ca ii am sanatosi asa ca mergem inainte.
Ficatel maine ii dau si eu prima data de la mama de la tara. Eu i l-am amestecat cu legume. Cam jumatate dintr-un ficatel pentru un pranz.
De dormit ziua eu incerc sa il culc inainte de mese. Uneori doarme 30 de minute - o ora. Alteori doarme si doua ore. Are doua somnuri pe zi, uneori trei. Cand vrea somn e matait si se freaca la ochi asa ca il plasez la ei in camera in patut si in majoritatea cazurilor adoarme cu suzi. Seara si noaptea adoarme fara.
La TV eu nu il las. Si pe Dorian l-am lasat tarziu si destul de putin. Si acum am scoase canalele de desene animate asa ca el cand sta se uita la Discovery sau pe canalele de sport. In weekend ii punem noi filmulete de desene animate sau filmulete pentru copii. S-a adaptata tare bine la acest program. Si pe calculator il las putin de tot.
Cu povestile eu stau rau ca nu am rabdare deloc. Prefer sa le zic poezii. Asa ca tati le citeste povestea la culcare. Pana acum ii citea doar lui Dorian, de cateva seri stam toti si ascultam povestea.
Acum au ajuns la Caragiale.
Eu pe Fabi l-am tuns al un moment dat si acum a inceput sa ii creasca dar tot trei fire si alea valvoi. Iar in spate e tocit. Stiu de la Dorian ca i se schimba in timp. Pe Dori vara il tundeam scurt de tot ca sa nu transpire si e si acum incantat si ii place. Are un par cu fir tare si destul de des. Dar stiu ca nu are legatura cu rasul in cap.
Eu va citesc chiar daca nu reusesc sa scriu mereu.
Pupici tuturor.
Aalina spune:
Aaaa si mai nou din cauza starilor pe care le-am avut am inceput sa mai bag cate o tigara 

Dupa atata timp 
bebelusi spune:
Aalina si eu dar sa nu mai spui la nimeni ca stiu ca nu e frumos ce fac
Eu azi am facut chiftele, conopida pane, fripturica cu mujdei si crema de zahar ars, bineinteles pe langa preparatele pentru Vlad.
Noi nu suntem foarte interesati de televizor, ne capteaza atentia foarte rar.
Bee m-ai dat gata ca nu e voie sa dormi dupa masa, eu nu stiam, Vlad doarme aproape dupa fiecare masa, poate nu chiar imediat dar la 15 minute dupa aceea tot doarme.
Fetelor beeii vostri mananca cu gurita inchisa asa cum mananca un om mare si civilizat fara sa cioflaie?Ca Vlad asa face ![]()
![]()
![]()
![]()
, zici ca i-am citit Codul bunelor maniere in loc de povesti, iar daca vrea sa rada cu gura plina, nu o deschide, rade cu ea inchisa ....e mortal....iti vine sa il mananci. Sora-mea a ramas socata cand l-a vazut azi. 

Miere am citit cu foarte mare atentie ultima ta postare despre incaltari crezand ca spui ca i-ai vazut pe un site in Romania 

, am fost tare dezamagita cand am constatat ca nu asta spui.
Mami puiutului Vlad Mihai
http://www.flickr.com/photos/33042663@N07/?saved=1
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
flowerbee spune:
Scrisesem un mesaj si l-am pierdut...
Bebelusi, eu doar intrebam daca e bine sa doarma dupa mase pt ca atunci cand erau mici sugeau trebuia sa ii tinem nitel si sa ii eructam (eu si acum ii scot aerul dupa ce papa lapticul de noapte si de dimineata, deh...sechele mai vechi pt mine). Plus ca stiu ca noi adultii nu e bine sa dormim sau sa facem baie imediat dupa o masa, mai ales daca e copioasa.
Patri, lasa copilul sa pape cum vrea. Are timp de maniere.
Noi primele sandalute le-am luat de la Ortopedia iar pt iarna tot de la ei. Desi numele te poate induce in eroare, nu sunt incaltari ortopedice insa au o forma si niste proprietati care tin picioarul corect. E adevarat, la noi nu este varietatea din SUA...
Ma mai intrebam ceva (iar pun intrebari in nestire
): Alexiuta cand papa cu lingurita (cele cateva lingurite
papate ca lumea) roade lingurita cu dintucii de jos si imi e teama sa nu cumva sa ii faca rau. Oare din cauza asta pot aparea carii mai tarziu? Eu nu prea cred pt ca jucariile de dentitie sunt din acelasi material si copiii le rod toata ziua.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01/2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
bebelusi spune:
Bee nu draga mea, nu pateste nimic de la lingurita. Eu ziceam ca tocmai ca Vlad mananca cu gurita inchisa, adica frumos, bineinteles fara sa il invete nimeni. Pe noi ne distreaza ca se comporta ca un om mare care mananca frumos.
Ce mai....am un baiat cu sange nobil, vezi pe ce a pus Alexia mana....
miereamara spune:
AL meu copil roade tot ce prinde, inclusiv metal (chei, etc), lemn. Ma enerveaza la culme, mi-e sa nu-si ciobeasca dintii. Dar o ia la goana si o data il vad cu dintii infipti in mobila. Patutul are numai urme de dinti. O sa merg cu el la dentist marti. Mai nou scrasneste din dinti, groaznic, mi se ridica parul pe mine cand il aud. O sa revin cu niste poze de azi de la piscina.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
bebelusi spune:
Miere sa stii ca s eu imi scrasneam dintii cand eram mica si nici mama nu suporta.
anna-mama spune:
Seara buna si de la noi
Astazi Vladut s-a ridicat in picioare fara sa se tina, eu stateam pe jos si el cu funduletul pe piciorul meu si top in picioare, normal ca nu a putut sa-si tina echilibru si s-a prins de pat ca sa ramana in picioare. Apoi l-am mai testat si poate de fiecare data 
Nu mananca el piureuri, dar ii plac fructele nepasate, pana acum papa din para, i-am dat si felii fara coaja, musca din ele cate putin, plescaie si inghite. Daca musca bucata mai mare o scuipa. Azi a mancat si pruna, tot decojita. Dar nu mananca niciodata cand ii e foame, doar ca desert.
Daiopri, de vorbit, nici el nu zice mai nimic clar, pe limba lui, mai mult vocale si schimba intonatia in functie de situatie. Acum o luna mai zicea baba sau baubau, acum nu prea 
Bee, de dormit, si Vladut doarme o repriza de somn dimineata in jurul orei 11 si una in jurul orei 15, intre 30-60 min.
Nu ii citesc, nu cred ca ar avea rabdare, insa si eu ii cant toata ziua si ii place mult. Uneori bolboroseste de zici ca si el canta.
La tv ar avea ocazia sa se uite in wkd cand la noi merge tv-ul tot timpul, dar nu-l intereseaza, nu are rabdare. Mi-ar fi si mie de ajutor uneori sa stea macar 10 min cumintel fara mine, dar nici tv-ul nu ma salveaza.
Miere, sunteti campioni la vorbit 
Si al meu a scrasnit din dinti imediat ce i-au iesit si cei de sus, acum vad ca a uitat obiceiul.
Edinutza, nu mai avem mucisori. Ce frumos ca vii in tara dupa atata timp
O sa fie bine cu avionul, ai sa vezi! 
Bravo, Mister!
Cred ca sunt incantate pisicile de asa specator care le aplauda
Sanatate multa toti bolnaviorilor si somn linistit licuricilor. 
Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)
Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut