Reteta fondant Amandina.
Buna ziua!¨
Ma puteti ajuta si pe mine cu o reteta de fondant Amandina?
Sambata este ziua piticului si avem invitati numai romani, duminica urmeaza o alta serie de invitati, islandezi de data asta, si ma gandeam ca noua romanilor ne-ar aduce aminte de casa si copilarie prajitura asta, iar islandezilor nu le-ar strica sa testeze o reteta buna romaneasca.
Am reteta de Amandina, si am gasit si reteta de fondant, insa as fi vrut o reteta de la cineva care a facut si a iesit exact ca in cofetarie, adica o reteta la sigur, care sa nu dea gres. Sunt cam pretentioasa, nu?
Asta din lipsa de timp.
Va multumesc din suflet!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Raspunsuri
szivarvany spune:
Da, eu fac des, reteta luata dp culinar:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/11336/Mini-amandine/
daca citesti, vezi ca eu am modificat-o, in loc de galbenus, pun ciocolata topita si iese dementiala.
glazura la plic, iar daca nu gasesti, iti recomand cea de la "crem a la crem":
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/13697/Prajitura-Krem-a-la-krem-/
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
Happiness_4_us spune:
Daria, merci mult!
Cam asa ceva am gasit si eu, insa cum aici nu gasesc plicuri cu glazuri de nici un fel, as vrea sa fac eu una. Imi trebuie o reteta care sa iasa in genul glazurii de caramel. Doar aia se apropie de reteta originala de fondant.
Eu am reteta asta:
-1kg zahar
- 500ml apa
- 100 gr glucoza (sau miere)
- 4 linguri cacao.
A incercat-o cineva?
Mai aveti si alte retete de fondant?
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
szivarvany spune:
Crema de mijloc - mixajul de unt topit cateva secunde la mw si ciocolata topita si racita e dementiala
Singura glazura ce ne-a placut insa a fost cea cu Milka, din retta de sus, este delicioasaaa si ciocolatoasaa, insa daca vrei ceva mai cu gust de cacao, merita sa incerci altceva.
Ce ai tu cu 1 kg de zahar mi se pare fff mult cantitativ.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
barizoana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui NanaMotoc Buna ziua!¨ Ma puteti ajuta si pe mine cu o reteta de fondant Amandina? Sambata este ziua piticului si avem invitati numai romani, duminica urmeaza o alta serie de invitati, islandezi de data asta, si ma gandeam ca noua romanilor ne-ar aduce aminte de casa si copilarie prajitura asta, iar islandezilor nu le-ar strica sa testeze o reteta buna romaneasca. Am reteta de Amandina, si am gasit si reteta de fondant, insa as fi vrut o reteta de la cineva care a facut si a iesit exact ca in cofetarie, adica o reteta la sigur, care sa nu dea gres. Sunt cam pretentioasa, nu? Asta din lipsa de timp. Va multumesc din suflet! Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007) Povestea nasterii fluturasului! "Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca! Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa! |
Draga mea eu folosesc 3 feluri de glazura
Glazura:1
200 gr ciocolata de menaj
75 ml frisca lichida
Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune pe foc intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida.Se mesteca pana se topeste ciocolata si va lua nastere o glazura de consistenta medie.
Glazura:2
zahar 1 kg
3 linguri de miere de albine
apa 500ml
cacao 2 linguri
1.se dizolva zaharul in apa
2. se fierbe avand grija sa nu dea in clocot
3. cand este aproape legat se adauga mierea
4.se ia proba in apa rece,turnand cateva picaturi
5:cand este gata ,se mixeaza cu mixerul pana devine o pasta alba,se adauga cacao si inainte de a o pune pe amandine o incalzesti pe foc mic(ACEASTA ESTE RETETA DE COFETARIE)
Glazura:3
se gaseste in comert de la dr oetker glazura caramel care este super oki,si se prepara la rece.
ITI DORESC SPOR.zilele urmatoare am sa postez si retetea de amandine si poza .sa urmaresti