Testarea cosmeticelor
Am gasit un site dragut care iti arata un scor la diverse produse cosmetice. Si pt. ca va intrebati despre ce Dumnezeu vorbesc
, scorul acela arata cat de natural , respectiv rau pt. mediu este un produs.
http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php?nothanks=1
Stiu ca s-a mai discutat problema cometicelor naturale , bio , dar haideti sa vorbim aici mai pe larg despre ele.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Raspunsuri
tic_tac spune:
natural, bio, eco(logic) ?
notiunile sunt diferite, se intersecteaza dar oare exista produs cosmetic din substante necontaminate ?
nu cred ca exista cosmetice fara conservanti si cele care se lauda ca sunt perfecte uita sa precizeze nivelul mic de subst. toxice, adica nivelul minim admis.
rall spune:
Sunt niste ipocriti ![]()
Ma uitam acum cateva saptamani pe site la un fond de ten si scria acolo ca are scorul 9, ca da cancer, infertilitate, probleme hormonale - toate relele pamantului si dupa aia dadeau un link mare cu BUY NOW THIS PRODUCT 

In rest, e ok, eu il folosesc deseori si incerc sa ma feresc pe cat posibil de chestiile nocive.
XIO spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rall Sunt niste ipocriti Ma uitam acum cateva saptamani pe site la un fond de ten si scria acolo ca are scorul 9, ca da cancer, infertilitate, probleme hormonale - toate relele pamantului si dupa aia dadeau un link mare cu BUY NOW THIS PRODUCT ![]() ![]() In rest, e ok, eu il folosesc deseori si incerc sa ma feresc pe cat posibil de chestiile nocive. |
Pai da , e ca la tigari . Te informeaza si atat , nu-ti da nimeni peste mana.
Chiar mi se pare interesant , pacat ca nu au si produsele noastre. Imi fac o lista dupa punctajul acela si ma duc la cumparaturi
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/
marianebuna spune:
![]()
![]()
WTF? Crema de dus 2 in 1 de la mustela, pe care mi-o recomandau toti sa spal copilul, are scor 7 
Ingredients in this product are linked to:
Cancer
Developmental/reproductive toxicity
Violations, restrictions & warnings
Allergies/immunotoxicity
Other concerns for ingredients used in this product:
Neurotoxicity, Endocrine disruption, Organ system toxicity (non-reproductive), Miscellaneous, Multiple, additive exposure sources, Irritation (skin, eyes, or lungs), Enhanced skin absorption, Contamination concerns, Occupational hazards, Biochemical or cellular level changes
teo30967 spune:
mi-am luat un gel de dus made in germany de la SODASAN cu certificat bio organic se numeste sapun bio lichid natural din plante piersica - masline dar credeti ca ma pot spala cu el ?
pute de trazneste! si ramane pe miini uleios asa si miroase a ranced de la uleiul de masline si nu mai trece si nu ti mai trebuie !
mai bine revin la ceva mai daunator dar suportabil si am dat si o gramada de bani pe el ...
nikole spune:
| citat din mesajul lui teo30967 mi-am luat un gel de dus made in germany de la SODASAN cu certificat bio organic se numeste sapun bio lichid natural din plante piersica - masline dar credeti ca ma pot spala cu el ? pute de trazneste! si ramane pe miini uleios asa si miroase a ranced de la uleiul de masline si nu mai trece si nu ti mai trebuie ! mai bine revin la ceva mai daunator dar suportabil si am dat si o gramada de bani pe el ... |
Ce simpatic ai povestit

...am sa-l caut si eu aici, gugalesc un pic sa vad daca se gasesc produsele astea SODASAN,nu am auzit de ele pana acum.Eu ce produse organice am folosit, scumpe rau dar merita toti banii din lume.
Noi am renuntat la geluri de dus, si folosim doar sapunurile hand made organice.
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita
13+cu posibil...Maronel"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
teo30967 spune:
| citat din mesajul lui nikole Eu ce produse organice am folosit, scumpe rau dar merita toti banii din lume. |
dezvaluie -ne si noua din secretele lor, de la ce firme ce produse ..
| citat din mesajul lui nikole Noi am renuntat la geluri de dus, si folosim doar sapunurile hand made organice. |
da sapunuri da de la lush si unele aduse din israel imi taie o bucata dintr-o bucata mare si am mai luat unele cu verbina si trandafir dar cel cu verbina merita toti banii importat din franta, nu am acum nici o eticheta sa scriu despre el . toate f. bune doar cel din israel parca aduce cu sapunul de casa ca rezultat.. parca usuca pielea putin .
rose_selavie spune:
Sapunul Alep e foarte bun. Dupe reteta mesopotamiana, din ulei de masline in concentratie ridicata, pana la 80%, inlocuieste gelul de dus curatind pielea la fel de bine, e antibacterian, poate fi folosit si ca masca purificatoare pt ten 10 minute apoi clatit cu apa calduta, nu usuca si mirosul e natural.
Mai folosesc din gama Weleda pasta de dinti cu sare de mare care e excelenta, are efect astringent asupra gingiilor si mentine albul dintilor.
Am un ulei de corp bio de la firma germana Frei. Este pt gravide, dar eu il folosesc pt mentinerea pielii tonice, si miroase grozav.
Cremele de fata de obicei le iau din gama Sante sau Lavere, doua firme bio care fac produse relativ ieftine si de buna calitate. Grija pt tenul sensibil: produsele bio se bazeaza pe multe uleiuri naturale care pot duce la iritatii.
Balsamul de buze am tot de la Weleda si de atunci nu mai am probleme cu buze crapate. Altenativ masez si miere seara pe buze, las 10 minute apoi clatesc si rezultatul se vede, catifea adevarata.
Eu am incredere in produsele bio, trebuie ceva timp pana gasesti ce te avantajeaza.
Am folosit si folosesc ocazional si produse de la Avene si La roche Posay, care by the way au f multi parabeni si chimicale, si sunt recomandate de medicii dermatologi.
Nu stiu ce sa zic, ma preocupa la modul f serios ce pune familia mea pe piele, dar cred ca ce e nociv in creme e infim pe langa noxele din mediu la care ne supunem oricum .
Oricum e bine sa ne informam, sa devenim mai selectivi, sa nu mai credem toate reclamele si sa avem incredere si in produsele naturale la indemana. Sunt si o mare fana de masti naturale facute in casa. 
rall spune:
Sapunuri (aproape) naturale romanesti - http://galador.eu/index.htm
Am auzit multe lucuri bune despre ele si sunt destul de ieftine.
marianebuna spune:
Am testat eu samponul solid Galador, de fapt e un sapun... prezentarea suna minunat, dar eu una nu am mai reusit sa mi-l scot din par. Mi-a ramas imbacsit si cand s-a uscat parul avea textura de lana...