Condica Salajencelor [102]

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bimilit spune:

mihaela eu as face un eseu despre criza mindiala,efecte si cauze,impactul asupra popoarelor si modul de a gestiona si manipula populatia.in opinia mea nu e criza ci manipulare mass media cu implcare masiva a unor persoane ce au suferit datorita holocaustului.asta e parerea mea.am scris mai "elgant" ca sa nu sune naspa si sa mi-o iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui piticutz

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

IOANA !!!!

PS. Is proaspat venita de la testul de engleza, nu mai stiu in ce limba sa scriu. Caut acum ceva subiect de dezbatere in suedeza, ca trebuie sa prezint la scoala saptamana viitoare. Ceva idei? Ca io-s cam in pana. Ma gandeam la vaccinul impotriva gripei porcine, dar mi-i sa nu-mi aprind paie in cap .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mihaela, e prea cuprinzator daca ai vorbi despre anul 2012 si ceea ce se spune despre atunci, cum ca va fi "sfirsitul lumii"?Din mai multe puncte de vedere, ca sigur sint mai multe, si vezi care ce parere au dintre colegii tai. Nu ar putea fi asta un subiect?

Ma gindeam sa zic ca ar fi interesant sa vorbesti despre superstitii la romani, sau traditii romanesti de-a lungul unui an calendaristic...dar nu stiu sa iti dau nici o sursa de inspiratie, numai daca nu cumva ai avea tu acces la vreo biblioteca care are asa ceva...

Zic si eu.

... care toata lumea vorbeste despre asta , k eu acu aud prima dat ????? ... deci asa putin timp ne-a mai rams pentru deztrabalare

Mergi la inceput

LA MULTI ANI ! IOANA

Sa fii sanatoasa , sa ai parte de fericire in viata si bucurii alaturi de Luca cel frumos !

Mergi la inceput

Buna seara salajence !

Am avut o saptamana plina. Mi-ar prinde tare bine niste zile de concediu, dar mai am rabdare pana in decembrie , deci 2.5 luni cand vom "decola" spre Germania.
La noi toate sunt ok. Paula a avut un pic nasul infundat saptamana asta. Eu am avut ceva dureri in gat si nas infundat de la apa bauta din aparatul de apa care e conectat tot timpul si nu reuseam nicicum sa-mi potrivesc apa sa fie numai buna de baut.
Maine mergem la un kef pe Sarmas.
Cam atat ... mai pove maine ...

Noapte buna va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Bia, mersi mult! Despre criza mi-a trecut si mie prin cap sa scriu semestrul trecut, cand era in floare . Ei, ceva ceva o fost ca doar nu doar asa si-au inchis fabrici de masini portile si au oprit productia si multi oameni au stat acasa. Inca Volvo si Saab nu functioneaza la capacitate. O sa ma documentez sa vad ce articole gasesc, ma intereseaza pentru 2 subiecte de fapt: unul trebuie sa il sustin oral si asta trebuie sa ma documentez din mai multe surse. Al doilea e in scris si e un referat asupra unui articol dezbatere. Daca as gasi un articol dezbatere pe tema asta propusa de tine, ar fi super! Fug sa caut acusi.
Nu va spun ca am citit despre vaccinarea anti porcina, ma ia cu dureri de cap, e atat de contradictoriu si ma enerveaza, dar cred ca ccc chiar de aceea am sa scriu. Pentru ca am io teoria mea frumoasa si e bine atunci cand sunt discutii pro si contra. Pentru ca stiu ca la sfarsit, dupa ce prezint aspectele situatiei, va urma intrebarea profului: "si parerea ta care e?"

Cami, din pacate nu exista nimic pe suedeza despre traditii romanesti de-a lungul anului, era un subiect fara controverse si mi-ar fi placut.

Altceva de actualitate zau daca gasesc in toata media asta, numai tampenii!

Oti gata tortul?

Grecoaico, petrecere frumoasa!

Ioana, scrie-ne despre Luk, cum s-a acomodat la gradi? Si tu?

mikiriki, te-ai intors in Germania?

Mai io citesc acum teatru grec antic(am 4 teste semestrul asta la istoria literaturii) si ce nu mi-a placut pe romana, dar ce-l urasc pe suedeza . De cate ori incep sa citesc, adorm . Sunt atatea cuvinte rare si vechi, ca trebuie sa stau cu dictionarul langa mine tot timpul si ma enerveaza de nu mai pot. Am citit deja atatea carti fara dictionar si acum mor ca nu pot citi cursiv si ma opresc tot la al 2-lea cuvant. Noroc ca e numai un fragment de 4 pagini, ma duc sa il dau gata!

, o seara faina.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

mihaela, eu despre criza am o parere proprie si personala.romania e in criza din 1990.someri au fost tot timpul, dar nu s-a batut apa in piua pe tema asta.nevoile nostre sunt aceleasi ca si anul trecut, sau acu 3-5-7 ani.populatia tanara si dornica de munca este in plina expansiune,dar i se pune bete in roate:lipsa experientei de munca.daca vrei sa faci ceva,.ai idei bune si profitabile atat pentru tine ca cat si pentru stat ,pleoasc intra legile tarii care nu te lasa sa misti nimic, apoi taxele care te descurajeaza sa faci ceva,apoi controalele, apoi multe si marunte printre care birocratia.oricum in ro criza se simte datorita proastei conduceri din 90 pana acum.ne-am vandut tara bucata cu bucata,am distrus fabrici si uzine ,am taiat pomii saditi de noi ,pionerii patrieisi acu importam tot chiar si banala hartie ijienica[ca suntem neam kkcios]pe bani grei.ma dispera masurile de urgenta luate acum ca sa iesim cica din criza.si cum si-au gasit ei sa faca bani?concediind bujetarii.sictir.pai ce pacientuil poa sa nu faca criza renala ca e dr in concediu fara salar?sau bunica poa sa se apere 10 zile de infractori ca nenea politistu e pe tusa 10 zile?sau tudor trebuie sa aiba 3 luni cate o ferestra zilnic?
mai asta e parerea mea si se raporteaza doar la tarisoara mea.afara vad ca e altfel ,adica nitel mai bine.

la vaccin io nu ma bag ca ies scantei .io am o parere contra.e mult de povestit, da nu-s fff documentata.sa vaz ce efecte apar peste vreo 5-7 ani si pove atunci.

bafta .

Mergi la inceput

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa,uitai.

cica in plina criza ,un minister isi lua perdele de 60 de mii de euroi,un alt minister isi lua 15 jipane si 10 ambarcatiuni,alt minister isi schimba pe bani grei calculatoarele,in capitala se planta un ceas de aur si pietre pretioase .
uitai si de lejea unica a salarizarii.cine e in avantaj? seful.cine sufera si simte la portofel?al constiintos si muncitor.
acu ma intreb asta e criza sau manipulare?zau ca nu stiu ce sa zic?
cine sufera ?poporul,patura de jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bimilit

mihaela, eu despre criza am o parere proprie si personala.romania e in criza din 1990.someri au fost tot timpul, dar nu s-a batut apa in piua pe tema asta.nevoile nostre sunt aceleasi ca si anul trecut, sau acu 3-5-7 ani.populatia tanara si dornica de munca este in plina expansiune,dar i se pune bete in roate:lipsa experientei de munca.daca vrei sa faci ceva,.ai idei bune si profitabile atat pentru tine ca cat si pentru stat ,pleoasc intra legile tarii care nu te lasa sa misti nimic, apoi taxele care te descurajeaza sa faci ceva,apoi controalele, apoi multe si marunte printre care birocratia.oricum in ro criza se simte datorita proastei conduceri din 90 pana acum.ne-am vandut tara bucata cu bucata,am distrus fabrici si uzine ,am taiat pomii saditi de noi ,pionerii patrieisi acu importam tot chiar si banala hartie ijienica[ca suntem neam kkcios]pe bani grei.ma dispera masurile de urgenta luate acum ca sa iesim cica din criza.si cum si-au gasit ei sa faca bani?concediind bujetarii.sictir.pai ce pacientuil poa sa nu faca criza renala ca e dr in concediu fara salar?sau bunica poa sa se apere 10 zile de infractori ca nenea politistu e pe tusa 10 zile?sau tudor trebuie sa aiba 3 luni cate o ferestra zilnic?
mai asta e parerea mea si se raporteaza doar la tarisoara mea.afara vad ca e altfel ,adica nitel mai bine.

la vaccin io nu ma bag ca ies scantei .io am o parere contra.e mult de povestit, da nu-s fff documentata.sa vaz ce efecte apar peste vreo 5-7 ani si pove atunci.

bafta .

Bimilit - soacra cu DOUA nurori!

Bia, si aici s-au dat afara bugetari, din invatamant si spitale. Au comasat sectii si au bani mai putini. Am citit insa ca Suedia a declarat ca deepasit criza, ca a inceput sa urce din nou. Poate ca in Ro se vede altfel ca asa cum zici Ro e in criza din 1990. Dar aici nu era criza si s-a vazut ca a fost criza. Gotlandul a avut mult de castigat din asta, pentru ca suedezii au preferat sa isi faca concediul in tara(si Gotlandul e luxul litoralului suedez)pentru ca nivelul coroanei a fost foarte scazut comparativ cu euro, numarul de turisti pe Gotland a fost cel mai mare din ultimii ani...si exemple mai sunt. Criza a fost mondiala, in unele tari mai este, ca Ro face exceptie e alta treaba . Dar iti dau perfecta dreptate.

Cu vaccinul eu sunt pro . Nu vad nimic rau in a-ti face un vaccin care te apara de o boala. Dar cum spui, e o poveste lunga si nici eu nu sunt foarte bine documentata. In Suedia vor intra cat de curand vaccinurile, se vaccineaza gratuit toata populatia. Nu e obligatoriu, dar e recomandat. Chiar azi am citit ca vaccinul comandat de suedezi a primit unda verde. Noi am facut mai multi ani la rand vaccinurile antigripale normale, nu am patit nimic decat ca nu ne-am mai imbolnavit de ani de zile. Cred ca fiecare stie cum e organismul sau si cum reactioneaza...e la libera alegere. Si aici sunt impartite parerile pro si contra, la fel ca peste tot in lume.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

mihaela,ai dreptate ,criza a fost mondiala.problema e ca unele tari au reusit sa depaseasca aceasta faza ,datorita conducerii, care chiar a dorit binele tarii, nu ca la noi.taiem toate drepturile la bujetari da , de deputati,parlamentari si etc nu ne atingem.pai cum sa nu ma razvratesc eu ?nu stiu de ce presimt ca tarisoara asta frumoasa si candva bogata se duce din rau in mai rau.am impresia ca ne vor multi si prosti.eu nu-mi doresc greve si revolte sau o mineriada, dar zau ca ma mir ca nu iese lumea in strada.poate nu ies pentru ca stiu ca nu rezolva nimic, poate de frica sau poate pentru ca nu au un lider bun. zici ca noua guvernare ne-a spalat creierul la toti.

imi vine sa urlu in strada si sa constientizez lumea ca e jale.pai mai frate cum e posibil sa lasam sa ne plece valorile?mai citesc ici, colo si vaz ca marea majoritatea premiilor internationale si burselor sunt castigate de romani,am citit de romani care se afla in functii de conducere in institutii importante din lume.pai cum imi permit eu ca stat sa scolarizez un geniu si apoi sa-l las sa zboare?ce in tara lui nu poate face treaba?nu ,nu poate ptr ca ar muri de foame si de frig.asa ca noi romanii atat exportam inteligenta.ei si cum valorile ne pleaca, e jaleeeeeeeeeeeee...............

ma rasuflai nitel.scuzati.da zau ca-mi vine sa-mi fac un partid:PARTIDUL TREZIRII la REALITATE.

Mergi la inceput

ioi, mi si rusine sa zic ,da o fac.io-s impotriva vaccinarii pentru ca 1.ma tem de ac,2.nu am cetit suficient despre el si deci nu-mi pot face o opinie.dar oricum io zic nu vaccinarii din cauza punctului 1,la fel cum zic nu la orice e injectabil.

Mergi la inceput