fetita foarte nervoasa....de ce?
Raspunsuri - Pagina 2

asteryaro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui CorinaDani
buna, pentru ca a mai deschis 2 subiecte, la "parintii intreaba"... Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) |
INCA doua subiecte, CorinaDani

Cristina si

"Viata e ca carosabilu': unii vine, altii trece..." (adusca, membru DC)
(1),(2),(3),(4)
(5)

papanash spune:
Buna,
incearca sa o pui pe ea pe primul plan, iti povestesc cum fac eu.
In hipermarket, intai merg la standul de jucarii, daca suntem cu tati luam o masina sau bicicleta pe care pedaleaza pe langa mine/noi cat timp facem cumparaturile. Unul e cu caruciorul de cumparaturi, celalalt mai mult langa copil. dar este asa de incantat incat colaboreaza foarte bine, nu se aventureaza prea departe de noi. Daca suntem numai noi 2, il tin in carutul mare, dar tot asa, mergem intai la jucarii si il pun sa-si aleaga ceva, o jucarie muzicala, etc. Nu e obligatoriu sa cumperi produsul respectiv, il lasi la casa. La mine a functionat, i-am spus mereu ca mergem la magazin pt el, sa luam o jucarie noua. Eu am tot timpul in geanta cativa biscuiti, o sticla mica cu apa, un carnetel si un pix( ca-i place mult sa deseneze) si cu astea am rezolvat mereu orice nemultumire avea pe moment copilul.
Apoi, cu suseza. Mie mi-ar fi placut mult sa-i placa suzi, dar a renuntat la ea foarte devreme, la 4 luni, asa, pur si simplu. Daca nu renunta la ea, sincer iti spun ca nu m-ar fi deranjat cu nimic. Este un moment potrivit pentru orice, si pentru renuntarea la suzeta, si pentru renuntarea la pampers...numai ca acel moment il stabileste intai copilul, nu tu. Daca merge la gradi, stai linistita, o sa renunte la pampers curand, o sa-i vada pe cei mai mari si prin imitare o sa te uimeasca curand cu evenimentul. Numai sa nu se simta fortata, obligata. Altfel, o sa intarzie momentul.
Mult succes !
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

MACARIE spune:
crizele le face dinainte sa o duc la gradi si operatiunea pampersul (caci la suzeta am renuntat intre timp) a inceput de 1 saptamana
deci nici o legatura cu cele 3 activitati incepute cu crizele ei......
la gradinita are copii de varsta ei si adora sa fie acolo
crizele astea le face numai cand nu vreau eu sa fac ca ea....cand vede ceva si nu-i cumpar cand vrea sus pe masa si nu o las, cand vrea sa se dea cu crema mea si i-o iau din manuta ...etc
asa facea si nepotul meu cand era mic si chiar ma rugam sa nu am parte de asa ceva , dar .....
dar parca sa mai potolit putin de cate zile...de exemplu ieri nu am vrut sai dau tedi(mai bause unul ) i-am explicat ca deja a baut unul si dupa ce face nana cateva ore am sai dau....
pare sa fi inteles si nu a marait decat vreo 30 secunde
--------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

MACARIE spune:
papanash , iti multumesc pt sfaturi...o sa incerc sa fac si eu asa...intai la jucari si apoi la ale mele
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Kya spune:
Fii-mea (1 an si 6 luni) cand face crize de nervi se da cu capul de podea sau de pereti. Evident ca o doare si plange si mai tare.
Pana acum am ignorat-o. Ieseam pur si simplu din camera si o lasam sa se tavaleasca pe jos. Daca vedea ca nu are auditoriu, se potolea si venea sa ma caute. Cand ma vedea relua circul. O criza d-asta dureaza doar cateva minute, si de fiecare data se intampla cand nu vreau sa fac ca ea. Sau cand ii iau ceva din mana pentru ca este periculos sau il strica. Deobicei are acces doar la lucruri safe, dar se mai intampla...
Chestia cu ignoratul functioneaza la noi, pentru ca daca vede ca nu are niciun succes se calmeaza si-si gaseste alta activitate.
Insa ea face toate crizele astea doar in casa. Niciodata afara! Daca suntem la cumparaturi si se plictiseste, devine nervoasa si incepe sa planga/miorlaie/maraie. Dar doar atat, niciodata criza. Se linisteste cand o iau in brate. In general evit sa o iau cu mine la cumparaturi lungi, pentru ca stiu ca se plictiseste. Doar la d-astea scurte si rapide, si mai mereu cand ajungem la casa e in brate la mine, deja plictisita.
Cu promisul de jucarii la fiecare tura de cumparaturi nu prea sunt de acord. Pentru ca, de fapt, il minti. Nu te duci la magazin ca sa-i cumpareri jucarii, ci ca sa-ti faci cumparaturile necesare. Mi se pare destul de periculor sa-l obisnuiesti asa, pentru ca jucaria ar trebui sa fie o recompensa pentru o fapta buna, nu un mijloc de a-ti cumpara tie linistea. Parerea mea.
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!

papanash spune:
Kia, nu e vorba de recompensa, depinde de copil, dar la baiatul meu nu e cazul, fiindca mai mult de jumatate de ora nu e preocupat de vreo jucarie. O recompensa pentru el ar fi desenatul si coloratul impreuna sau plimbatul cu tramvaiul sau autobuzul , ii place foarte mult...
Si daca n-ai fost niciodata in situatia in care esti la magazin si copilul iti arunca din cos cumparaturile, sau se tavaleste prin magazin ca vrea nu stiu ce, pai iti spun eu ca nu merge nici ignorat, nici certat. Singura sansa e preintampinarea unei crize, si in functie de copil ( si de cat de bine ai reusit sa-l cunosti) ai gasit si rezolvarea.
............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MACARIE crizele le face dinainte sa o duc la gradi si operatiunea pampersul (caci la suzeta am renuntat intre timp ![]() deci nici o legatura cu cele 3 activitati incepute cu crizele ei...... la gradinita are copii de varsta ei si adora sa fie acolo crizele astea le face numai cand nu vreau eu sa fac ca ea....cand vede ceva si nu-i cumpar cand vrea sus pe masa si nu o las, cand vrea sa se dea cu crema mea si i-o iau din manuta ...etc asa facea si nepotul meu cand era mic si chiar ma rugam sa nu am parte de asa ceva , dar ..... dar parca sa mai potolit putin de cate zile...de exemplu ieri nu am vrut sai dau tedi(mai bause unul ) i-am explicat ca deja a baut unul si dupa ce face nana cateva ore am sai dau.... pare sa fi inteles si nu a marait decat vreo 30 secunde -------------------------------------------------------------------- Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos |
off-topic si nu te supara pe mine, dar am o intrebare : de ce ii dai sa bea suc tedi ? ai idee cate chimicale, zahar, coloranti si conservanti contine ?
nu te judec, fiecare isi hraneste copilul cu ce considera, dar nu-i pacat, cu atatea fructe la indemana, sa-i dai suc artificial in loc sa-i prepari un suc natural proaspat, cu storcatorul de fructe ? incearca s-o pacalesti punandu-i suc natural preparat de tine, in sticluta de tedi.
si acum on-topic : incearca sa eviti sa mergi la cumparaturi cu cea mica in preajma orelor ei de masa si somn. daca i se face foame, ii scade glicemia si unii copii reactioneaza in acest mod, fac "tantrum". daca este obosita, cu atat mai mult va fi nervoasa si nu te vei intelege cu ea.
imi aduc aminte ca nici eu nu-mi luam fetita la cumparaturi cand era asa mica, in primul rand sa evit contactul cu aglomeratia (era perioada de iarna, cu gripa, viroze, etc.) si in al doilea rand observasem ca se agita foarte tare, era "bombardata" cu prea multi stimuli in acelasi timp (lumini, culori, zgomote, fete necunoscute, obiecte noi, jucarii atractive, etc.)
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

ionica spune:
CorinaDani,
Poate Macarie nu-si permite un kg de portocale zilnic la preturile din romania si poate ca nu are nici bunici si nici bona cu cine sa o lase pe pititca.
Aveti unele un stil de a judeca din prisma vietii si comfortului vostru.
Macarie,vorbesc din propria-mi experienta ,deci nu te sfatuiesc sa faci ca si mine:
Eu ii explic foarte calm inainte sa iesim din casa ca mergem sa cumparam mancare si ca trebuie sa fie cuminte,de obicei functioneaza.
Daca face tantrum o ignor pur si simplu,a mers si merge si acum la varsta de 3 ani, la gradinita merge deabia de o luna,am stat cu ea acasa pana la 3 ani.

CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionica CorinaDani, Poate Macarie nu-si permite un kg de portocale zilnic la preturile din romania si poate ca nu are nici bunici si nici bona cu cine sa o lase pe pititca. Aveti unele un stil de a judeca din prisma vietii si comfortului vostru. Macarie,vorbesc din propria-mi experienta ,deci nu te sfatuiesc sa faci ca si mine: Eu ii explic foarte calm inainte sa iesim din casa ca mergem sa cumparam mancare si ca trebuie sa fie cuminte,de obicei functioneaza. Daca face tantrum o ignor pur si simplu,a mers si merge si acum la varsta de 3 ani, la gradinita merge deabia de o luna,am stat cu ea acasa pana la 3 ani. http://picasaweb.google.com/home |
ionica, nu cred ca am afirmat ca-i musai sa-i dea fix suc de portocale...merele, perele, strugurii, morcovii, etc. sunt destul de ieftine, la piata, in aceasta perioada...eu cred ca sanatatea unui copil este de nepretuit...o sticluta de tedi costa, cred, vreo 2,5 RON; o cantitate echivalenta de suc natural nu cred ca depaseste, ca valoare, aceasta suma...
si oricum, era doar o propunere, am si scris ca nu o judec, ca fiecare face cum vrea, dar ca este pacat sa nu profite de fructele/legumele care sunt acum pe piata. deci, era doar un sfat, da ?
ce ti se pare anormal in stilul meu de a judeca ? sau ce legatura are cu "prisma vietii si comfortului" meu ? te cam pripesti cu concluziile, nu crezi ?
iar daca macarie ar avea o situatie financiara precara, o rog pe ea sa precizeze acest lucru, nu sa ne dam noi cu presupusul pe aici...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Kya spune:
Am o intrebare - cam pe la ce varsta incep sa inteleaga cand le explici ceva? Sanziana acum e clar prea mica sa ma inteleg cu ea cu puterea ratiunii. Dar cand incep sa priceapa ca trebuie sa stea cuminti in caruciorul de cumparaturi, de exemplu, pentru ca trebuie cumparata mancare.
Raluca mamica de Sanziana
God didn't bring me this far, to leave me here!