Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (28)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Citat:
citat din mesajul lui cris_mario

cristies tu la ce spital nasti?normal sau cezariana?ai facut morfofetala?

Mario Andrei 16.08.2005 18+

La Caritas e medicul meu. Dar spitalul e uratel tare. Inca nu m-am hotarat, chiar am deschis un subiect pe tema acestui spital, poate e doar fobia mea cu spitalele si el e ok. Sper sa-mi raspunda mamicile care au nascut acolo.

Vreau sa nasc normal, mi-e teama de taieturi si cusaturi ca de altceva si sper sa fie totul bine si sa nu fiu obligaa sa fac cezariana. Singurul lucru ingrijorator e tensiunea destul de mare.

Morfofetala am facut-o in saptamana 21 la Medlife Favorit.

Tie cum ti se pare a doua sarcina? Tot mai ai emotii? Poate ne impartasesti din experienta ta, ca multe dintre noi avem nevoie...

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Onitza, bafta pt examenul de joi si sa devii soferitza cu acte in regula. Cat priveste eco, nu iti mai face griji, poate asa a fost sa fie.

la burtici.

Acum 22+ cu bb mic

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorex spune:

e fetita!!!

17 +

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorex

e fetita!!!

17 +

Felicitari!!!! Sa va aduca mereu cel putin atatea bucurii ca acum!!!!

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Ratusca_mica cu privire la CIC, exista sigur un termen in care trebuie sa depui actele, asta ca sa ti se dea banii de la data de la care iesi din concediu de maternitate. E de 60 zile si mai jos ai art. din OUG nr 148/2005 ca sa vezi cum se calculeaza:

Art. 10.

(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate si plata indemnizatiei aferente, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a), b) si c).
(2) Plata alocatiei de stat pentru copii prevazuta la art. 4 alin. (1) lit. a) se face incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul.
(3) Pentru fractiunile de luna, cuantumul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se stabileste proportional, in functie de numarul zilelor calendaristice din luna respectiva pentru care acestea se cuvin si se acorda.

Si cu privire la concediul prenatal, el este de 126 luni, din care mama este obligata sa ia cel putin 42 zile postnatal. A intrebat cineva de cand se poate lua prenatalul. Cu fix 84 zile inainte de DPN. Atentie totusi daca DPN se amana din cauza de bb care vrea sa mai stea, voua va curg in continuare zilele de concediu prenatal, scurtandu-l pe cel postnatal. Si atunci s-ar putea sa nu mai vrea firma sa va plateasca postnatalul. Trebuie eventual combinat cu un concediu medical din ziua in care s-a depasit 84 zile in prenatal si bb nu si-a facut aparitia.

Dupa cum stiti, am promis ca va tin la curent cu proiectul de lege privind majorarea de la 126 zile la 168 a concediului de maternitate. Din pacate, ambele comisii (finante si juridica) au avizat nevativ proiectul, motiv pt care eu cred ca plenul il va respinge...Si mie mi-ar fi placut. Oricum mai stii, poate trece prin aprobare tacita (=procedura prin care dupa un anumit nr de zile de cand trebuia sa se discute in plen, legea nu se discuta si e aprobata tacit ). Si da, s-au mai intamplat cazuri...si chiar serioase.

Catalutza 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Sunt insarcinata in 22 saptamani, va citesc de mult, si as vrea sa va intreb daca sunteti interesate de recoltarea celulelor stem la nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu_bu spune:

felicitari pentru aflaarea culorii carutului si pentru vestile bune de la celelalte fetiti!
si pentru cele cu vesti mai putin bune....ufff Dumnezeu ne incearca fetelor si ne da atat cat putem duce ...suntem alaturi de tine!te asteptam cu drag la noi in continuare...atat cat te simti tu ina... stare!
la noi bebe joaca in burtica simte bine ma gandesc el acolo la caldurica....mami a fost cam necajita zilele astea...dar cu ajutorul lui tata am trecut de ele..sper sa vina zile mai bune si pentru mine si pentru voi!
ma bag la nani pui ca nu mai pot....trebe sa iau concediu..cat de curand.
somn usor!la toata suflarea puuletilor!noapte buna!

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalutza81 spune:

Cred ca mai sunteti care nasteti la CMU Regina Maria, parca Cristies. Am gasit un topic fff bun cu mamici care au nascut acolo topicul cu pricina

Catalutza 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

lorex felicitari pt fetita mica.

Acum 22+ cu bb mic

"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire

Mergi la inceput

Catalutza81 am citit subiectul cu CMU. Stiam ca asa e. Am zis mai demult, variantele mele sunt Caritas (unde e doctorul) si Medlife sau CMU - adica in privinta conditiilor cred ca sunt la extreme. In schimb la medici... cu toate ca dr. Niculescu este foarte apreciat, e unic, asa ca daca iti doresti sa nasti cu el, trebuie sa-ti programezi cezariana ca altfel poate e omul in delegatie sau cine stie unde.

Nu in ultimul rand tot nu pricep cum sta treaba cu mutatul in spitalul de stat in cazul in care sunt probleme. La tv tot auzi ce dotari amarate au spitalele din Ro (si cred chestia asta), dar ditamai clinicile nu au nici macar atat? E ca si cand iti ofera la pretul promotional de 100 de milioane trei zile de hotel all inclusive si o asistenta personala.
Probabil ca asta e si principiul, nasterea nu e o boala sa o tratezi in spital, ci e ca o vacanta din care te intorci cu cel mai frumos suvenir. Dupa ce vad rezervele de la Caritas o sa ma hotarasc unde va avea loc "vacanta" mea de iarna .

Va tin la curent. Si multumim Catalutza pentru cadrul legal. Eu vroiam sa va spun ca doctorita mea de familie mi-a spus ca ea nu-mi poate da legal concediu prenatal decat cu doua luni inainte de DPN. Daca am probleme ea imi poate da concediu medical pentru ce tine de altceva decat gineco, iar daca e legat de bebe - doctorul ginecolog. Asadar eu pana spre jumatatea lui noiembrie o sa ma tot duc la serviciu.

23+

Mergi la inceput