Sa invatam GERMANA impreuna!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nicoleta,daca vetzi adopta metoda hirtiutzelor lipite pe diferite obiecte,NU UITATZI SA TRECETZI articolul!

In limba germana articolul se invatza direct cu substantivul,nu e ca la noi pprin declinare!

Eu spun sa nu te stresezi prea mult desi acum pare un capat de tzara!Bine,mie imi este usor poate sa vorbesc avind experientza asta in spate!

Copilul va invatza la scoala fara probleme,mai ales daca itzi vine si acasa cineva,ai sa vezi cit de repede invatza!

Tzine legatura strinsa cu scoala,ai noroc totusi ca este in clasa I!despre promovabilitate,eu zic sa nu-tzi faci probleme!

Andrei al meu a venit in clasa a doua in Germania,el facuse ceva germana in particular in Romania insa...este diferentza intre germana vorbita si invatzata in tzara si cea de aici!El a reusit ca in 6 luni sa invetze si sa vorbeasca germana!La copii merge repede si muuult mai usor ca la noi!

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Neata, Nico, fetelor! Cum mai merge germana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Anda, tu zici 6 luni. Eu ma asteptam la mai putin (luandu-ma si dupa spusele altora). Incercam sa facem tot posibilul sa invete germana bine intr-un an, cel pentru care exista un contract sigur in momentul de fata. si da, sa promoveze in clasa a doua .

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Nicoleta copilul meu a reusit dupa 6 luni sa poarte un dialog,dar procesul de invatzare incepe cu prima zi!6 luni pentru invatzarea limbii germane este putzin!Vorbim totusi de limba germana!

Poate al tau reuseste in mai putzin timp,eu am vorbit de al meu!oricum...pentru nenativi,procesul de invatzare dureaza in permanentza!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Dana, scuze ca te-am numit Anda... Nu ziceam ca al meu va reusi mai devreme decat al tau, nu despre comparatii era vorba, insa alte mamici imi spuneau ca dupa 2-3 luni va incepe (eram constienta ca va incepe sa "rupa", nu sa tina discursuri), ca asa au facut copiii lor. Pe mine termenele astea mai mici ma incurajeaza, fiindca vad si eu cat de "sucita" e germana asta...

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Nicoletanoi aici ne impartasim opinii si impresii,nu facem comparatzii intr copii!Fiecare are ritmul lui de invatzare,acumulare...

Personal te sfatuiesc sa nu-tzi dai termene asa mici(tocmai datorita celor mentzionate mai sus),mai bine un termen mai indelungat si sa fii placu surprinsa de progrese intr-un timp scurt!

Cit mai mult contact cu "bastinasii"itzi recomand,la noi se practica foarte mult "jucatul impreuna dupa masa"ceea ce eu te sfatuiesc sa faci,adica lasa-l sa se joace cit mai mult cu copii de virsta lui!Nu stiu cum e clasa I in Austria,dar sunt convinsa ca nu e atit de solicitanta ca in Romania!Profita de avansul pe care copilul il are la matematica de la clasa pregatitoare de la gradinitza(stiu ca acolo s efaceau cifrele,adunari simple9si lasa-l sa se concentreze la germana!

Revin pe parcurs ce-mi mai amintesc cum si ce sfaturi am urmat si eu la vremea respectiva!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norris spune:

Buna,
sa stiti ca asta am sa fac si eu de acum, am sa lipesc peste tot bilete cu denumirile obiectelor, si sper ca asa sa incep sa retin si eu niste cuvinte, plus baiatul meu cel mare care zice ca nu vrea sa invete germana...pana acum am stat cu o carte de germana incepatori la...toaleta:))da, stiu ca radeti, si doar acolo mai citeam!dar, de acum o sa lipesc biletele!
baiatul meu cel mic, a avut ieri prima zi de gradinita,mi-a zis ca l-a mai lovit un copil, ca aici nu se invata nimic, ca doar se joaca...el saracul invatat ca in romania unde statea mai toata ziua la bancuta sa invete....aici vad ca e putin dezorientat si probabil ca se intreaba ..cum, aici nu invatam din carti?:))
o zi buna va doresc,
cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

Eu sunt profesoara de germana si credeti-ma, fara conversatie si jocuri cu imagini, sunet, nu are cum sa invete nici un copil limba, care si asa e greoaie, nici chiar cu meditator. Succes

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adastero

Eu sunt profesoara de germana si credeti-ma, fara conversatie si jocuri cu imagini, sunet, nu are cum sa invete nici un copil limba, care si asa e greoaie, nici chiar cu meditator. Succes

Pai persoana cu care face meditatzii/pregatiri vorbeste doar in germana cu copilul,fiind vorbitoare nativa de limba germana nu se pune problema sunetelor(la ea ,copilul fiind corectat de fiecare data)iar asta cu lipitul pe diferite obiecte a denumirii este de fapt un joc cu imagini!

Imi pare rau sa te contrazc,mai ales ca esti de specialitate,dar...copilul va invatza germana!

Nicoleta,noua ne-a mai fost recomandat atit de scoala cit si de persoana cu care a facut in particular,ca eu sa vorbesc cu el limba romana si doar sotzul sa vorbeasca limba germana cu copilul!Deci voi vorbitori de limba romana doar limba asta s-o vorbitzi cu el acasa!Eu nici acum nu vorbesc germana cu copilul in casa,cind suntem doar noi 2!

Pentru ca el nu stie inca sa citeasca,(daca ar fi stiut era alta situatzie)sa urmaresca emisiuni la tv(nu desene animate,nu programe pentru copii)gen Galilleo de exemplu(stiu ca este dificil entru virsta lui dar majoritate spun ca in desenele animate nu se foloseste germana oficiala- hochdeutsch).

Poate mai aflam si de la alte persoane cum au procedatsi in felul asta vezi si tu care metoda va da roade!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Norris,
Si eu sunt dezamagita fiindca la Kiga nu fac mare lucru in afara de joaca.
De cate ori am venit la kiga prin surprindere,copila mea era ca si ceilalti de altfel sau pe hol alergand ori in parcul de joaca.

Am observat ca stagneaza in invatare,eu am lucrat cu ea un an mai degeaba pentru invatarea lucrurilor de baza,daca nu se schimba pana in decembrie o voi duce la o gradinita privata,de fapt este inscrisa deja.

Citat:
citat din mesajul lui norris

Buna,
sa stiti ca asta am sa fac si eu de acum, am sa lipesc peste tot bilete cu denumirile obiectelor, si sper ca asa sa incep sa retin si eu niste cuvinte, plus baiatul meu cel mare care zice ca nu vrea sa invete germana...pana acum am stat cu o carte de germana incepatori la...toaleta:))da, stiu ca radeti, si doar acolo mai citeam!dar, de acum o sa lipesc biletele!
baiatul meu cel mic, a avut ieri prima zi de gradinita,mi-a zis ca l-a mai lovit un copil, ca aici nu se invata nimic, ca doar se joaca...el saracul invatat ca in romania unde statea mai toata ziua la bancuta sa invete....aici vad ca e putin dezorientat si probabil ca se intreaba ..cum, aici nu invatam din carti?:))
o zi buna va doresc,
cristina

Mergi la inceput