Vreau sa slabesc (nesanatos si repede)
Raspunsuri - Pagina 5
pepene spune:
zic si eu:
1. pur si simplu reduci cantitatile din ce mananci - in loc de 1 pachet de biscuiti, mananca 1/2. ( cred ca asta e regula cea mai importanta, referindu-ne strict la slabit, nu neaparat la unul sanatos) - fara sa te infometezi, dar daca ai tendinta sa rontai de frustrare, te fortezi sa rontai numai 1/2 din cantitatea obisnuita.
2. legume congelate si pui - si sanatos si putine calorii.
3. in loc de biscuiti, rontaie mai multe fructe - sanatos, au si zaharuri ( dar naturale, deci sanatoase ) care te ajuta sa iti mentii energia. incearca: dimineata la micul dejun o banana, sau 2 mere de exemplu. sau ca snacksuri, mai rontaie cate un fruct.
4. iaurt -tine mult in frigider, deci nu e nevoie de aprovizionari dese.
5. ou fiert - se face rapid.
6. sucuri cat mai rar. sau daca iti e pofta, reduci cantitatile.
rory76 spune:
Marianebuna, in primul rand felicitari ca ai ales ceva sanatos! In al doilea, daca vrei sa nu ai bataie de cap si sa mananci si dietetic, baga la cuptor pieptul de pui cu legumele congelate, cu 2-3 picaturi de ulei de masline, deasupra putin-2 linguri- de mozzarella rasa, si gata! Le dai la cuptor vreo 45 de minute, si sa vezi ce bune ies, nu mai sunt asa fade ca alea fierte! Si mancarea asta o poti incalzi-daca ramane - a doua zi, daca nu ai timp sa gatesti din nou! Zi-mi daca mai vrei retete rapide si dietetice, ca mai stiu!
Succes!
"Trust no one!"
nushulica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marianebuna Ramona nu m-am suparat ca m-ati contrazis... discutam si noi. Eu stiu ca nu-i o idee tocmai buna, dar alta nu am... Acum... long story short suna cam asa: ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa ti se intample... M-a pus naiba sa-mi doresc casa in zona "rezidentiala". O am. E pe o strada desfundata si fara trotuar, intr-o zona fara magazine, parcuri etc. Daca as fi stat in oras mancam naibii de la catering si rezolvam pb. Aici sunt doar doua pizzerii care livreaza, magazine ioc, doua "butice" cu celebrii - deja - biscuiti, copilul il plimb ca in filmele cu prosti, pe intrarea pe care e casa, 200 m dus intors de innebunesc. Fiu-meu e agitat si dificil, si mai e si foarte mic. Nu s-ar apuca nimeni, nu numai eu, sa il urce in autobuz zilnic. Cand o mai creste si om ajunge sa diversificam, o sa aiba deja ceva luni in plus si 2 vaccinuri facute, o sa fie altceva. Ta-su pleaca dimineata si vine seara, si sambata pana la 14:00. Nu poate sa faca piata, saracul - pe bune nu are cand. (nu nu-i gatesc decat 2 feluri de mancare pe luna, mananca junks, nu de gospodina m-a luat ). Chiar nu am foarte multe optiuni, pot sa fac piata doar in we, dar tot in we sta al meu cu copilul si pot si eu sa fac un pic de ordine, sa spal, sa calc, sa fac un dus si sa ma epilez. Sigur ca n-o sa fie toata viata mea de acum incolo asa. O sa ajung si sa plec cu copilul, o sa treaca si colicii si o sa mai creasca cat sa stea in tarc si sa se joace cat imi fac eu treaba... dar acum ma simt "trapped", toata viata mea e intre pampersi, biberoane si gripe water, si am si o nenorocita de oglinda in drum in care imi vad fundul cat china. O sa incerc cu supe, legume congelate si piept de pui - m-am gandit aseara ca din astea imi pot face stoc si imi pot face pe 2 zile de mancare... BTW sunt obisuita sa fac foamea, dar ma tin de pereti daca nu mananc chiar nimic... si mi-e sa nu scap piciul pe jos... Maria, mama lui Vladut (19.08.2009) |
maria suntem fix in aceeasi situatie si te inteleg perfect(te-am inteles si pana acum dar acum ca ai mai dat detalii te inteleg si mai bine)
si pe noi ne-a mancat undeva si ne-am mutat intr-un cartier rezidential in margiea orasului si fix aceeasi pb:niciun magazin,niciun parc,doar strazile din cartier aceleasi zi de zi...a tu macar ai 2 chiscuri eu ca sa ajung la primul chiosc ar insemna sa ies cu carutul la strada principala care nu are trotuar e strada bordura si copaci ca e fix intrarea in oras,strada pe care se circula cu peste 100/ora pe cate 2 benzi as fi nebuna sa ies cu carutul pe acolo
asa...o singura masina,banuiesc ca si la voi la fel,sotul lucreaza de dim pana seara fara weekend
bebe colicos urlator eu depresata nepieptanata nespalata si cu matzu gol
deci datele problemei sunt aceleasi aproximativ
ce-am facut eu:
1.mi-am luat menajera ca sa nu mai frec eu podele sambata,ea face tot mai putin calcatul rufelor asta o fac eu cu placere mai ales cele de bb
2. sambata sotul e babysitter dupa ce alaptam copilul ca acum e pe LP aveam 2 sau cu noroc 3 ore libere...plecam la shopping eventual carefour ...eram dorita dupa o sapt de stat pe coclaurii rezidentiali
3. duminica program in familie care include musai plimbare intr-un parc public si prin mall eventual sa-mi mai iau ceva sa ma simt rasfatata
4. la inceput atunci cand am nascut 2-3 luni nu am gatit decat "celebrele"pulpe la cuptor cu legume congelate restul imi facea mama si trecea sotul sa ia la pachet
5.m-am imprietenit cu o vecina si ne vizitam reciproc ca sa nu o luam razna...si ea are o fetita un pic mai mica ca david
si
6. asta n-am facut-o inca dar e in plan si sper sa se intample rpd: cumparam a2a masina si atunci voi fi FREEEE
acum nu stiu cat te va ajuta ce-am scris eu aici sa slabesti dar sigur te va ajuta sa nu o iei razna singura toata ziua cu bb si pe coclauri
pt slabit ti-am zis ce-am facut eu:am alaptat! dar cred ca nu numai asta a fost...urcatul si coboratul a 24 de trepte zilnic de nspe mii de ori cu bb in brate sigur a ajutat
de David
Poveste
HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!!
marianebuna spune:
Nushulica, oare suntem vecine? Si la mine a aceeasi poveste cu strada principala... pana la statia de itb trebuie sa merg pe carosabil, cu carutul nu am curajul sa ies, eventual cu marsupiul, dar tot stau cu sufletul ghem ca daca da un tampit peste mine am si copilul, nu ma schilodeste doar pe mine... De multe ori m-am gandit sa iau pe cineva sa ma ajute la menaj, dar sa mai supravegheze si copilul cat mai plec eu si atunci ar fi mult mai simplu si cu aprovizionarea, as avea timp si de sport etc. Dar... n-am avut timp sa ma ocup. Ar trebui sa le chem pe tantile recomandate de diversi, sa stau de vorba cu ele etc si nu ma pot organiza. Imi doresc din suflet sa ies din cercul asta vicios, copilul e extrem de important pentru mine, e viata mea, dar nu sunt in stare sa ma "anulez" si sa ma reduc la conditia de "anexa" a lui, sa nu mai conteze nici ca am 85 de kile, nici ca am parul de 2 cm pe picioare pentru ca acum sunt mama. Stiu femei care se impaca ok cu asta, dar eu sunt altfel facuta... iar faptul ca imi vine sa sparg oglinda cand ma vad in ea nu ajuta deloc la moral.
Mi-am facut deocamdata "stoc" de iaurturi si cottage cheese, oua, am ceva carnita in frigider si niste mazare congelata de la soacra-mea. In we o sa merg la metro sa imi iau legume... Si o sa-mi fac program de plimbat piciul in cerc in pas alert, cel putin 20 de minute de 2 ori pe zi - ca deocamdata alt exercitiu cardio nu pot face, pana ajung la control...
Rory, sigur ca vreau retete! Daca mai ai timp mai scrie cateva sa-mi fac lista de shopping.
ancadragoman spune:
citat din mesajul lui Gabrielama By-pass gastric; dai un ban, dar slabesti frumos si sigur 23 de kg pana la sfarsitul anului. Si nici nu le mai pui la loc. Gabi There is no taste like the taste of being thin! |
Ia spune tu tot aici
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!
ancadragoman spune:
citat din mesajul lui pitzinuca nesanatos si repede: dimineatza: 1 coltz de paine si o cana de apa la pranz: 1 coltz de paine si o cana de apa seara: 1 coltz de paine si o cana de apa Intre mesele principale este recomandat sa se mai bea apa. Inconvenientul e ca tb sa cumperi 2 paini/la o zi jumate ca sa faci rost de cele 3 coltzuri. Succes! b "Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita." |
asta este cea mai tare dieta de care am auzit
Coltul cat de mare?
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!!
rory76 spune:
Marianebuna, daca mananci mazare nu o faci cu carne, ci o arunci la cuptor cu ceapa, usturoi, 2 linguri ulei de masline, si rosii taiate, 1/2 de cutie de bere. O lasi acolo cam 35-40 de minute, depinde de mazare eu iau din aia "petite pois", are niste boabe mai mici si se face mai repede. iti zic sa o mananci fara carne,pentru ca, la fel ca si fasolea, are deja niste proteine care nu merg cu cele din carne/branza. Mai pui langa farfurie si o salata verde asa cat tii tu in palmele facute caus, si gata masa de pranz. Acuma eu iau frunze din alea taiate deja, la pachete, de pe la Carrefour sau Megaimage, valeriana, sau rucola, sunt deja taiate si tin 1 saptamana la frigider.Eu nu am timp nici sa respir cateodata, si de asta am multe retete din astea de genul: "desfaci si arunci la cuptor", si dietetice. Iti mai trimit, spune-mi ce ai prin frigider saptamana asta...
"Trust no one!"
cl spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ancadragoman
asta este cea mai tare dieta de care am auzit Coltul cat de mare? anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007) poze si filmulete povestea nasterii www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT!! |
Cam cat o juma' de paine .
nushulica spune:
maria sigur nu suntem vecineca eu sunt din iasi si tu vad ca esti din bucuresti
fa-ti timp si cauta menajera,musai,ai sa vezi cate se rezolva ...si o zi pe saptamana daca vine tot ai sa vezi diferentasi apoi ai sa slabesti ca vei avea mai mult timp de plimbari,poate o sala,sa gatesti sanatos samd
la tine acum nu e musai ideea sa slabesti urgent,eu cred ca mai tare te-ai saturat de viata asta singura cuc,pardon cu bb dar e si mai greu,fara sa ai timp de tine,si normal ca atunci cand te vezi in oglinda te ia plansul...am trait si eu asta(o fi depresia postpasrtum??)din pacate...trebuie schimbat ceva in stilul de viata si sa vezi ca se va rezolva si nu te vei mai vedea grasa si nu vei mai vrea sa slabesti nesanatos
de David
Poveste
nushulica spune:
nu ai pe cineva mai apropiat care sa-ti recomande o menajera de incredere si buna?adik sa nu te apuci acum de cautat si de "probat"cateva ca nici de asta nu ai timp acum si nici chef banuiesc
si pt mine copilul e f important e viata si sufletul meu(banuiesc ca asa e pt fiecare mama)si am tras multe pana sa-l am iar de cand s-a nascut eram asa disperata sa-l tin numai eu in bratesa-i cant sa-l legan,deh avea 2,8kile...acum la peste 10 kile e mai greu...ma certam cu toata familia sa nu mi-l ia in brate ca ii dau virusi microbi si alte minuni si sa mi-l lase in brate ca-i al meu ...totusi la un moment dat am realizat ca nu mai pot asa ca aratam ca o epava pe langa ca eram inca grasa si ca mai e un pic si n-o sa mai vina sotul acasa de la serviciu ca nu avea la ce(ne mai si certam cand venea vb de copil ca aveam pareri diferite)
ma rog...m-am intins si am deviat de la subiect...ai inteles tu ideea vorbim peste cateva lunisigur va fi alta situatia
de David
Poveste