Anestezia in sarcina
Este periculoasa?in ce masura?
Am o alunita mica de 2 mm, la nivelul pielii, de culoare neagra, care de ceva timp a inceput sa se....usuce parca si se cojeste, efectiv pica fasiute de piele.
Am mers la medic imediat ce am observat ce se intampla, s-a uitat la ea cu dermatoscopul, mi-a spus ca nu este nici o problema cu alunita, si sa o las in pace...
au trecut de atunci 2 luni, insa problema nu a incetat.
Zilele trecute am fost la alt medic, de asta data un spital privat, unde medicul s-a uitat la ea cu dermat. mi-a pus cateva intrebari, si mi-a spus acelasi lucru, cum ca nu ridica probleme.
A accentuat insa ca ideal e sa nu se cojeasca, dar in momentul de fata este ok si sa astept pana nasc daca vreau sa o scot, intr-ucat anestezicul poate fi periculos ptr bebe.
Si acum ma intreb eu, indignata...in caz de un pericol, ce facem, noi gravidele?
Ma rog...am insistat sa o scoata, fara anestezie, m-a refuzat, a spus ca e f dureros....
Anestezia va fi locala, nu e generala, nici intravenoasa.
Vreau sa stiu parerea voastra eventual daca cineva a trecut prin o situatie similara?
Ptr ca eu vreau sa o scot cu sau fara anestezie....ma streseaza, ma uit la ea de n ori/zi, sa vad daca se modifica cumva, e un chin
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita
13+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Raspunsuri
ileana spune:
Servus,
La cerclaj , se face anestezie. Mie mi-au facut anestezie totala. De scurta durata, dar totala.
Probabil se pune in balanta acel : "risc/beneficiu" si fct. de asta se fac recomandarile...
Anestezie locala mi-au facut la punctia lombara ( facusem o pareza, nu se stia de la ce..si cautam prin metode mai putin invazive)...
Anestezia la stomatolog..stiu ca daca-i grava situatia , se face.
makydenis spune:
Eu cred ca nu influenteaza cu nimic, mai ales anestezia locala, dar daca 2 medici ti-au spus ca n-ai de ce sa te ingrijorezi si poti astepta pana dupa ce nasti, atunci nu stiu ce sa zic. Eu as astepa.
nikole spune:
Multumesc pentru raspunsuri
Dupa discutia cu ginecologul, voi hotara daca astept sau nu.
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita
13+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec