Glazura (ornat)tort mere???
Raspunsuri - Pagina 2
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eveline Reteta am luat-o de aici http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/03/tort-cu-mere-si-crema-de-zahar-ars.html Drept pentru care Miha! |
Multumesc!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
Ica 1975 spune:
Multumesc!
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
ioana2004 spune:
Neata all,
Eveline draga sa stii ca am incercat si eu prajitura asta si stii care a fost problema???
Merele erau tarisoare si cind taiai felia dadeai de mar crudisor si se strica felia....
Oare nu am lasat eu destul merele...ca doar am apreciat eu nu spune cit exact sa lasi merele sa se inmoie...
Pupici !
eveline spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ioana2004 Neata all, Eveline draga sa stii ca am incercat si eu prajitura asta si stii care a fost problema??? Merele erau tarisoare si cind taiai felia dadeai de mar crudisor si se strica felia.... Oare nu am lasat eu destul merele...ca doar am apreciat eu nu spune cit exact sa lasi merele sa se inmoie... Pupici ! Mariana mama de Ioana de 4 ani si Stefan de 2 luni |
Sincera sa fiu, in prima faza le-am pus 20 min la temperatura moderata. Apoi le-am incercat... am deschis usa cuptorului si le-am intepat cu o furculita si mi-am dat seama ca nu-s suficient de moi. Le-am mai pus un sfert de ora la o temperatura mai mare. Ale mele erau si padurete, deci mai tari. Oricum, parerea mea e ca toata treaba e pe incercate....oricum depinde si de ce soi de mere ai, chiar crude unele sunt mai moi, altele mai tari.... Eu nu-s o bucatareasa chiar asa experimentata (cel putin la dulciuri) asa ca mai merg pe incercate...
Incearca data viitoare (daca mai faci) sa le intepi si tu cu ceva (furculita, scobitoare, ce ai la indemana) si vezi cum patrunde in ele...iti dai seama daca sa le mai lasi sau nu
michela09 spune:
Am facut zilele trecute tortul de mere cu crema de zahar ars si nu pot sa spun decat ca s-a mancat in aceeasi zi in care l-am preparat.
Merele folosite erau dulcegi si nu a fost nevoie decat de 30 de minute la foc mediu pentru a se muia (si eu am umplut scobitura merelor cu dulceata de piersici ) am adaugat crema si peste vr-o 30 de minute am adaugat si aluatul de pandispan.
L-am lasat toata noaptea sa se insiropeze si a doua zi l-am imbracat intr-un strat gros de frisca. Mie mi s-a parut ca e putin cam dulce, dar sotul l-a devorat, pana seara nu mai era nimic! Imi pare rau ca s-a stricat aparatul si nu i-am facut o poza (tortului, bineinteles, nu sotului ).
P.S. O sa mai repet experienta cu ac. tort peste cateva saptamani , dar in varianta putin modificata, mai putin zahar, altfel de dulceata, putina lamaie, sa vedem ce o sa iasa.
Deocamdata am pus ochii pe o prajitura delicioasa (cel putin asa arata in poza) si trebuie sa prestez la sfarsitul saptamanii acesteia.
Mihaela
stefiuta spune:
acelasi tort l-am facut si eu duminica, la fel cum spune Michela.
Din pacate nu a iesit pentru ca 1. am uitat de el in cuptor si s-a cam innegrit crema de zahar ars si 2. blatul de pandispan nu a crescut. Si chiar nu stiu de ce, ca doar am respectat reteta.
Data viitoare m-am gandit sa pun mai multe oua si linguri de faina.
A doua zi cand l-am scos din frigider sa-l rastorn jumate mi-a ramas lipit de cratita. M-am descurcat pana la urma si l-am imbracat in frisca si cioco rasa. La gust se pare ca a fost f bun ca n a mai ramas nimic din el in aceeasi zi.
leuta