Glazura (ornat)tort mere???

Glazura (ornat)tort mere??? | Autor: eveline

Link direct la acest mesaj

Intrebarea mea e pentru cine mai bantuie acum pe forum si are ceva idei


Am iesit cu fiica-mea sa culeg niste nuci (stiam eu pe undeva) si am gasit si meri. Am cules si vreo doua plase de mere. Ajung acasa si-mi vine ideea sa fac tort de mere.
Am curatat merele de coaja si cotor, le-am pus intr-o oala in care in prealabil am topit zahar si am uns marginile, am umplut fiecare mar cu dulceata (de pere, ca numai de asta aveam in casa), cu cate un miez de nuca si un cubulet de unt, am stropit totul cu scortisoara si zahar si am dat la cuptor sa se moaie merele.
Acum pregatesc compozitia pentru crema de zahar ars (lapte+oua+zahar)si cea de pandispan... sa le torn peste, pe rand evident.
Si ce-mi dau seama... ca n-am smantana in casa deloc... da deloc... si nici magazin in zona deschis.
Ce vreau sa stiu eu? Pot orna un tort de mere cu altceva in afara de frisca? Ar merge tort de mere cu glazura de ciocolata? Se potriveste?
Sau cu altceva, cu ce? Ca nu mai am idee si am impresia ca o sa ma innec ca tiganu' la mal, vorba aia...

Please... pana termin eu tortul mai dureaza un pic... poate aveti o idee pana ajung la ornat...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Daca nu vrei o ornare pretentioasa poti acoperi tortul cu nuca macinata amestecata cu putin zahar (optional) si scortisoara. Sau poate cu niste nuca caramelizata.


www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariussimiuc

Daca nu vrei o ornare pretentioasa poti acoperi tortul cu nuca macinata amestecata cu putin zahar (optional) si scortisoara. Sau poate cu niste nuca caramelizata.


www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti ms1 si ms2

De la lume adunate si-napoi la lume date...

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...




Saru' mana, foarte buna ideea! Nu, nu vreau nimic pretentios... ma plictiseam, sotu s-a dus la pescuit (mie mi-a fost lene sa ma trezesc sa merg cu el) si daca tot m-am "facut" cu merele astea mi-a venit ideea de tort...nu e nicio ocazie. Da parca nici "chel" nu pot lasa tortu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

evelinne ,sa ne spui cum a iesit ca mi-ai facut o poftaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Va spun... si eu sunt curiosa!


Mariussimiuc... am pus cate nuci mai aveam si eu (alea de anu trecut ca astea culese acum sunt pentru mancat asa si innegrit mainile :D) intr-un castronel, am pus o lingura de miere si am turnat zahar (din ochi) pana cand le-am acoperit si le-am dat la cuptor (ala cu microunde). Le-am amestecat pana s-a topit zaharul si acu astept sa se raceasca si sa se intareasca... apoi le-oi sfarama cumva (poate la robot un pic) si pun peste tort. N-am facut in viata mea nuci caramelizate, sper ca e ceva de genul asta... Merci de idee... si mie mi-e pofta sa mananc, insa am ceva de asteptat... tortu asta e bun rece (de fapt toate torturile sunt bune reci).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

eveline ,pai ne lasi sa asteptam sau nu ti-a iesit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Anita cred ca a iesit foarte bun. E ciudat ce spun, dar nici n-am gustat....insa a fost laudat si luni seara nu mai ramasese nimic. Eu de fapt duminica am fost la cules de nuci verzi si am gasit si merele alea din care am facut tortul. Asa ca in timp ce se facea tortul eu am mancat nuci... insa am mancat ca o proasta, ca nu pot spune altfel.... mi-au cazut asa de greu la stomac ca vreo doua zile n-am fost om... am avut o indigestie grupa mare. Asa ca nici n-am putut vedea tortul in fata ochilor... insa a avut grija sotu, parintii si vreo patru vecini de tort.
Daca n-a mai ramas nimic inseamna ca a fost bun, nu-i asa??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

eveline ,te cred in leg cu nucile si eu cind ma apuc sa maninc,nu ma mai opresc dar daca am multe ,apropo de tort, bine ca s-a mancat inseamna ca a fost bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Eveline, scrie te rog si reteta de tort completa, asa ca ptr incepatori

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Cu placere.
Reteta am luat-o de aici http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/03/tort-cu-mere-si-crema-de-zahar-ars.html
Drept pentru care Miha!

Singura diferenta e ca eu am umplut merele si cu un pic de dulceata (amintire din timpul copilariei cand facea mama mere umplute la cuptor) si cu cate o bucatica de miez de nuca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

Draga eveline, e o idee minunata de tort, am facut si eu tort de mere cu ceva timp in urma, dar putin diferit. M-am uitat si pe blogul Mihaelei (ce de minunatii am gasit acolo!!!) si m-am hotarat: fac si eu tort asta seara, ca am oua (mere ma duc sa cumpar).
Asa ca pupici la amandoua pentru idei!

Mihaela

Mergi la inceput