**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(106)**

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Buna seara!

Multumesc pentru primire, fetelor! (Liviana, Ella, Mica, DidiAlex, doxinu, chiqui, tamaraspt, madaiulia, Florentina Roman, arcadia)

Liviana, poze recente cu mine nu prea am ca ma feresc deaparatul foto - m-am ingrasat destul de mult la a doua sarcina si nu imi place cand ma vad in poze. M-am apucat de cura de slabire si gimnastica de vreo doua saptamani. De cand s-a nascut Cristiana i-am cam avut bolnavi pe copii (enterocolita C, varsat de vant A, varsat de vant C, raceala A, operatie polipi A) si nu m-am gandit mai deloc la mine. O sa caut o poza de pe la botezul Cristianei, dar maine.
Da, amandoi au ochii albastri si nici eu, nici sotul nu avem ochii albastri. Dar in familia sotului sunt cativa cu ochi albastri, deci au cu cine sa semene.
Multumesc pentru incurajarile legate de vorbitul lui Andrei! Stiu ca odata si odata isi va da drumul la vorba, dar...

andrada, multumesc! Intr-adevar ii vad ca pe doua minunatii (doar sunt ai mei ) si-mi sunt tare dragi. Felicitari pentru burtica! Sper sa-ti treaca repede greturile si sa ai bb sanatos. La Cristiana si eu am avut greturi, nu foarte multe, dar au fost.

lavini, sa-ti traiasca motata! E o scumpa!
Eu i-am mutat in aceeasi camera de aproximativ o luna si e ok deocamdata. Cristiana se trezeste de 1-2 ori pe noapte dar daca sunt prompta nu apuca sa urle. O aud cum incepe sa se foiasca si ma duc repede si ii dau lapticul. Daca se intampla sa planga (ii iese primul dintisor) o iau in sufragerie pana se linisteste, desi mi s-a intamplat sa planga tare si Andrei nici nu a miscat. De mai multe ori cred ca se trezeste Andrei si ea doarme in continuare.

Didi, ce scump Robert al tau cum s-a zapacit cu ziua lui! La multi ani!

chiqui, Andrei a luat pentru cresterea imunitatii MultiSanostol (vitamine si calciu) si Septilin (cu extracte naturale) - nu amandoua deodata. Primul l-a luat in vara asta dupa varsat de vant si al doilea l-a luat in iarna. Si au facut minuni si cu apetitul lui.

Da, Liviana, ai dreptate cu impartasania. Si eu m-am gandit sa il duc pe Andrei, dar nu de bolnav (ca nu are nimic), dar s-a schimbat foarte mult, in mare a devenit foarte fricos. Poate o sa povestesc alta data despre treaba asta, ca deja m-am intins si mi-e si somn.

Madaiulia, (numai_eu, nu?) ce a crescut David - am vazut pozele. Are niste ochisori tare scumpi.

arcadia, nu e asa greu cu 2 bb cum ma asteptam. Ma pregatisem sufleteste pentru mult mai rau. Dar Andrei e cumintel, Cristiana mai bazaie ea dar ii trece repede. Cel mai nasol e ca daca se imbolnaveste unul, oricat i-as tine izolati, tot ia si celalalt. Dar e tare frumos cu doi copii!

Nu ma injurati ca m-am intins atat, dar mi-era dor de voi si sa scriu aici. Ma duc la nani, noapte buna!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Gata, am vazut poze de Andrei de Madaiulia, ce scump e pictat si cu suzi, printesa Ana de Madi (nici eu nu am par asa des!), Antonio de Andrada (mi se pare asa mare, pare baiat in toata regula) si Cristiana si Andrei de Vali, niste frumosi!

Am pus si eu niste poze aici: http://family.webshots.com/photo/2694901350103527301RHsTks

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ooooo, asa va vreau fetelor. Mai nou stau cate o jumatate de ora dimineata sa va citesc. bravo, hai ca ne revenim.

Eliza se simte ceva mai binisor. Isi scoate singura din nas cu batista bebelusului, la inceput nu e prea incantata dar persevereaza si aspira tot. Mi-e tare draga ca nu se lasa la boala. Nu a mai facut febra azi noapte, si parca nici nu mai respira asa greu.

Si Eliza cant#259; La multi ani toata ziua. Inca nu i-a trecut nici faza cu nunta.E tare fericita cand aude muzica po****ra.

Arcadia, ce ne-ai scris tu la fiecare.. Nu-i nimic daca nu ai putut sa mergi. Nu i-am cumparat inca, am vrut sa-i iau o pereche si nu mai aveau marimea ei 21.
Eu pentru iarna i-am luat o pereche de cizmulite, marimea 22 sa pot sa-i dau si ciorapei.
La bebe 2 eu tot ma gandesc, imi doresc mult dar astept sa-i treaca nervii sotului ca e tare stresat si nu vrea sa concep un bebe in stresul asta. E mai tot timpul cu capsa pusa pe te miri cine si ce. Acum ca reincepe si facultatea cred ca o sa o iau eu razna de tot. Ma disper la culme cand il vad nervos. Asa ca il las sa-si revina si sper cat mai repede sa o faca sa ne putem apuca de munca. Eu sincer ma simt ok, mai am si eu probleme cu timpul dar clar e problema mea ca nu stiu sau uneori nu am chef sa-l impart asa cum trebuie.

M-am apucat si eu de sport, sar coarda 15 minute ( la inceput am crezut ca si lesin, cat e de greu)si in rest mai fac abdomene cu http://www.top-shop.ro/index.asp?tn=productview&pid=57224&c=1146&ils=10&main=irp=23. daca tot imi mai doresc un bebe macar sa plec de la silueta dorita.

Betty, incet incet o sa-ti intri in normal.

Am vazut si eu printesele scumpe , Lavini, ce frumusete ai...

Va pup.

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Arcadia, cu multa placere. Daca la Sn e aerul mai curat ca in Bucuresti, atunci iti dau dreptate ca e mai bine sa ramaneti acolo. "Colegu" e cu voi sau stai doar cu mama ta? Nu mai dezvolt subiectul celalalt... dar sper ca va fi bine in final.
Vali5, daca simti nevoia sa scrii, atunci fa-o si nu te scuza; noi ne bucuram si ne-a fost dor de voi. Ce e cu frica lui Andrei? Frica de ce? Oricum ar fi, astea sunt doar etape normale in dezvoltarea copilului si cu siguranta vor trece; nu te ingrijora.
Chiqui, Livia chiar sprgea alunele alea din poza sau doar le sugea de sare? B al meu cam asa face... Eeee si ce cocheta e fata cu poseta la plimbare.
Vas, imi pare rau pt probl cu sotul. Dar de ce e asa nervos, ce-l nemultumeste? Felicitari pt debutul la sport, s-o tii tot asa!

Fetele, nu vreti sa facem o intalnire in Tineretului in w-e? Daca tot e si Baby-Expo poate stam un pic si de vorba, ce ziceti?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Liviana, chiar le spargea, aluna fiinda mare in interior o putea scoate cu degetelele; nu acelasi lucru se intampla cu semintele ca le mesteca cu totul, bine, nu o lasam dar cateva tot apuca nemestecate, plus ca ii place sarea de pe ele.

Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Liviana, am observat multe schimbari la Andrei in ultima vreme. Pana pe la 2 ani si 2 luni adormea singur, ii dadeam biberonul, stingeam lumina si ieseam din camera. Si deodata a inceput sa planga dupa mine sa stau cu el, imi pune o pernuta langa el sa dorm cu el. Si nu mai adoarme decat asa. Ii este frica la baie, si ii placea la nebunie, tragea el de mine sa ii fac baita. Acum plange si sta ca puscariasii cu mainile pe perete si cu spatele la mine, iar eu il spal. Ii e frica de bormasina si era innebunit dupa ea, de cate ori dadea sotul cu bormasina trebuia sa il tin la distanta ca vroia si el. Acum fuge si plange. Ii e frica de luna, ii e frica de lumina de veghe din camera. Chiar nu imi dau seama ce s-a intamplat cu el In rest e vesel si jucaus.

chiqui, am vazut-o pe Livia. E tare dulce!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Vali, stai linistit. Eliza a inceput cu frica de nenea, nu stiu de unde dar statea linistita si incepea sa zica ca vine nenea la geam. De la noi se vede in blocul vecin iar vara mai stateau oamenii pe geam. Noi ne mai uitam la ei, iar cred ca de atunci.
Acum a inceput cu geamul, cum se intuneca imi tot arata geamul, iar daca o las singura incepe sa ma cheme la ea.
Eu din cate stiu sunt temeri normale, pe care toti le avem. Nici pentru noi nu e foarte confortabil sa merem pe intuneric. Incearca sa discuti cu el, explica-i tot ce crezi ca e necesar iar cu timpul se va linisti.

Liviana, nu stiu daca neaparat il nemultumeste ceva pe al meu sot dar cred ca vrea mult mai multa liniste. Uneori mi-e tare greu sa-l inteleg , cand ma duc cu drag acasa ( la fel de obosita ca el) dar vesela si el e mofturos.
Problemele sunt mai mult legate de servici, dar ma enerveaza cand le aduce cu el acasa.

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Draga Vali, in primul rand simt nevoia sa-ti reamintesc (cu siguranta stii deja) ca cei mici sunt in continua evolutie si transformare. Daca anul asta le place apa si baia, s-ar putea ca la anul sa se sperie de ea. Acest fenomen e absolut normal in dezvoltarea lor. Ei mai pot dezvolta si alte fobii ca frica de intuneric, de zgomot, de a fi parasit etc.. Totul poate fi depasit oferindu-i suportul de care are acum Andrei nevoie. Si eu m-am stresat mult timp din motive ca Matei plangea cand facea baie (era speriat mai mult de clatitul parului) asa ca am incercat sa incetinez ritmul si sa tratez baia ca pe o joaca in care M era primul in orice actiune. De ex am luat o ratusca de plastic, am bagat-o in cada si am inceput sa ii fac ei baie. M a vazut, i-am explicat ca ratustii ii place etc si l-am intrebat daca ar vrea sa o spele si el. Asta a fost primul pas ca sa intre de bunavoie in cada. Pe urma am spalat rata impreuna si l-am intrebat daca vrea sa spele si el o manuta, un piciorus ca sa fie la fel de curat ca rata. Pe urma am spalat rata pe cap si l-am lasat pe el s-o clateasca cu stropitoarea; apoi acelasi procedeu l-am aplicat pe capul lui. Usor-usor Matei si-a depasit fobia. In mod similar probabil va trebui sa procedezi cu Andrei, indiferent daca aceste fobii au sau nu legatura cu aparitia surorii. Poate o discutie cu un psiholog sau un pediatru mai rasarit te poate ajuta si mai mult.
In ceea ce priveste somnul, si B era la fel pana prin februarie. Isi lua bibe si adormea singur. Din martie insa nu a mai vrut lapte si nici bibe, insa ne solicita pe unul din noi sa stam langa patutul lui pana adoarme. Si acum e la fel, doar ca stam intinsi langa el pe pat pana adoarme si apoi plecam. De curand a reinceput sa ceara lapte, vazandu-l pe M ca isi bea constiincios canuta cu "iapte". Asta m-a bucurat f mult, caci atatea luni m-am straduit sa ii dau iaurt ca sa nu aibe carente de calciu.
Sper ca ti-am fost de folos

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

ella la brochovaxom poti sa desfaci capsulele si sa dizolvi praful. Si eu tot din astea am gasit, ii voi da de la 1 oct. Se dau dimineata pe burta goala? Ce ai mai cumparat pt casa?

liv din pacate nu cred ca suntem in Bucuresti ca ne-ar placea sa ne mai vedem.

Mergi la inceput

Multumesc pentru sfaturi si incurajari, vas si Liviana!
Vorbim mereu cu Andrei si incercam sa ii explicam totul. Iar baia a fost mereu o joaca pentru Andrei. Avea jucarii langa el si mai ales facea baie unui catelus gonflabil, el il spala si il clatea apoi zicea „Aie” (Andrei), adica sa il spal si pe el. Acum nu mai vrea sa vada vreo jucarie in cada.
Si eu m-am gandit ca o fi legat de aparitia Cristianei, desi am incercat sa nu il pun pe planul 2. L-am implicat in toate actiunile mele cu C (eu schimb pampers-ul, el il duce la gunoi, ii facem baita impreuna, il las si pe el sa ii tin biberonul, etc) si chiar ii place si mereu o pupa, ii arata carticele, jucarii. Si am observat ca de cand stau in aceeasi camera sta mai mult sa se joace acolo, nu ma mai urmareste prin toata casa, ba uneori cand ii zic sa vina cu mine imi spune ca sta cu bebe.
Oricum, m-ati mai linistit cu mesajele voastre. Mai ales ca si Bogdanel adoarme la fel ca Andrei, cu unul din noi langa el.

Poze

Mergi la inceput