**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(106)**

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Didi,

de ce se incapataneaza pediatra ta sa prescrie antibiotic?; de fapt intrebarea e de ce este contra inhalatiilor? ca acuma si antibioticul are rolul lui si uneori nu se poate fara dar de ce fara inhalatii?

si ca tot vorbim de probleme respiratorii, uite eu tocmai am comandat acum un aparat care face aer salin in incapere.
www.salin.ro

Mica mi-a zis de el si din ce-am citit nu are nici o contraindicatie.
Uite ce poate sa faca:

Cele mai importante caracteristici ale purificatoarelor de aer Salin sunt:

* marirea rezistentei generale a organismului la raceli;
* actiune generala desensibilizanta in probleme alergice;
* de mare ajutor in rinite, sinuzite, laringite;
* rezultate favorabile in astm bronsic, bronsite astmatiforme, bronsite, bronsectazii, silicoze, recuperari in TBC, mucoviscidoza;
* somn linistit, odihnitor, stare de confort psihic;
* scaderea problematicii sforaitului;
* reducerea problemelor respiratorii ale fumatorilor;
* ajutor natural in renuntarea mai usoara la fumat;
* calitate deosebita a aerului care devine proaspat si placut respiratiei, cu asigurarea unui ambient interior placut.

Edit: eu ma refeream la aerosoli, ca asta face aparatul Omron de fapt; poate pediatra ta e impotriva inhalatiilor care sunt altceva decat aerosoli, ca se fac cu abur , cu uleiuri, etc.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Didi, si noi suntem mari fani ai nebulizatorului. Ca sa iti faci o idee: dupa op din sua soniei i-a "colapsed" un plaman. Era plin de mucozitati, nu trecea aer absolut deloc... Erau variantele : oxigen in high-flow, inhalatii cu bronhodilatatoare si chest PT-adica bateam la ea ca la perne... Efectiv o loveau peste spate ca sa i se miste mucii aia... Nu o durea ca foloseau o masca de O2 cu margini moi. Oricum, ideea era ca pt a desfunda plamanul o bateau pe spTe si ii faceau inhalatii. Ca n-a fost suficient, e altceva... Ca don'soara face niste muci vascosi, groaznici... Si o incercare inInte de reintubare a fozt high-flow, la 8l/minut. Si a mers. Iar dupa ce am iesit din spital i-am fcut inhalatii, dar nu cu inhalator, cu un pufaitor, ceva. Si pur si splu ca sa ii "inmoi" mucisorii ii fac inhalatii cu ser si ii tuseste/inghite/aspir...

Ella, ai vazut nebulizatorul de care ti-am scris?


Vineri m-am vazut cu Liana si ii povesteam de mucii Soniei. Si mi-a zis ca ii dadea cva in austria Teodorei care aici e Prospan... Citisem si aici si am luat si noi, dar am intrebat pediatra si mi-a zis sa nu ii dau. Si pana la urma merg pe mana ei. Prefer sa o tin pe S cat mai "natural" si fara ajutatoare... Inhalatii si atat. Si in seara asta de camd a adormit nu a tusit deloc spre deosebire de noptile anterioare. Eu chiar ma bucur cand nu e necesar sa ii dau antibiotic sau altceva. Mai ales siropuri zi picaturi... Ca ma uit la mine, rCita toAaata copilaria mea, indopata cu antibiotic si siropele zi alte porcarii, iar Cum daca racim amandoua ei ii trece mai repede decat mie, iar eu musai tre sa iau antibiotic, pe cand ea nu. Si sper sa o pot tine asa, cu imunitatea asta.

Acum a racit parca taica-su, altu indopat cu medicamente in copilarie si tinut infofolit pana era fleasca ... asta in caz ca citeste vreo soacra pe aici...

, somn usor, eu mi-am facut tura de noapte plus ca am si dormit ceva azi.


************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !


oana de SOSONICA (6.06.2007)


asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an


S


www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Ceau
De ce mi-a fost frica nu am scapat. Eliza e racita la maxim. Ii curge nasul, face febra, toata noaptea a vrut numai la mine in brate, si nu oricum doar la verticala. Mi-am adus aminte de momentele cand avea colici si doar asa ii treceau. Ii dau Nurofen si peste noapte i-am pus un supozitor ca nu ii scadea febra nicicum.
Asa ca azi sunt cam pierduta in spatiu dar incerc sa-mi revin.
De abia astept sa treaca timpul sa sun acasa sa vad cum se simte.
Acum ma gadnesc si eu la aerosoli. si cred ca si cel de care zicea Ella e ok. ma consult cu sotul si cred ca luam unul.

Andrada, de cum am deschis mi-au sarit ochii pe graviduta. Felicitari. AM visat si eu acum doua nopti ca nasteam. Aveam asa o satisfactie. Clar mai vreau un bebe.
Sa fiti sanatosi.

Poohy, lasa-i pe tembelii care cred ca daca iti dai copill la gradi si lucrezi esti o mama iresponsabila. Noi stim ce e mai bine pentru copii nostri , nu altii din exterior.

Am vazut poze din Bulgaria, Antalya, pe Antonio.......cat sunt de scumpi copii.

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Salut, mamici!

Revin dupa aproape un an lipsa. Sper ca ma mai tineti minte... M-am gandit de multe ori la voi, uneori mai citeam cate o pagina, doua pe aici, dar nu prea am mai avut timp sa scriu. Am vazut si poze cu capsunei, am vazut ca sunt multi bb2 si cateva burtici Sa va traiasca bebicii si sarcina usoara celor care asteapta bb2!

Am si eu o fetita de 4 luni, Cristiana - e o scumpa! Am nascut la fel de usor ca prima data - travaliu de 2 ore
Andrei s-a facut si el baiat mare, cumintel, dar nu prea vorbeste si mi-e asa o ciuda... Nu pot spune ca nu vorbeste deloc, are cuvinte in vocabular, dar nu asa cum ar trebui la varsta asta. El intelege foarte bine ce ii spunem, dar e tare puturos la vorba. De exemplu: "Aie mamaie apa maaa" inseamna "Andrei a mers cu mamaie la apa mare". In august l-am operat de polipi ca nu se mai putea, se chinuia ingrozitor noaptea sa respire si nu se odihnea. Acum e foarte bine!

Ma intind cam mult dupa atata timp, dar ma simt bine sa scriu din nou aici. Pun in semnatura cateva poze cu copiii mei.

Va pup!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Mie mi-au spus in G sa nu ii iau nimi. Care sa modifice aerul din casa pt ca nu o pot tine NUMAI in casa, iar atunci cand iese din aerul minunat da de ala de afara care e mult ma nasol si mai rau ii face trecerea asta...

Pooh, imi pare rau ca ti-a zis colegul asa... Da si eu zis la fel de cumnata-mea. Numai ca situatia dfera total. Ea care a lasat copilul acasa la 2.5 luni, nu i-a mai dat san cu toate ca avea da nu era sa alapteze in parc, dom'ne... Poveste lunga. Fug la S.

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !


oana de SOSONICA (6.06.2007)


asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an


S


www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ioana13, sincer nu mi-a dat prin cap sa ii pun si lui B aripioare (avea doar M); poate si pt ca nu stie sa dea din picioare in mod sistematic. O sa incerc data viitoare care nu stiu cand va fi... nu ma incumet sa ma duc singura cu amandoi, iar tati are dreptul la o singura intrare free pe luna.
Ella, din pacate nu. Le creaza greutati celor 2 firme; vor sa faca ei "lumina" in acte si apoi sa ma puna la zid pe mine, sa-mi ceara daune morale etc. Mizerie mare...
Andrada, poate ca va fi fetita de data asta, cine stie? Se zice ca ele sunt mai "gretoase". Ia-o usurel si vezi ce poti sa suporti in materie de lichide/solide. Tu mergi si la servici acum?
Poohy mami, curaj nebun ai avut nu alta apropo de doctorat. Eu iti urez succes insa fara ajutorul parintilor/bonei cred ca iti va fi extrem de greu sa il faci.... Nu te mai supara si tu pt parerile rautacioase; colectivitatea intodeauna aduce beneficii mai multe decat dezavantaje. Colegul nu are decat sa-si tina copilul izolat acasa pana la scoala; aminteste-i ca de altfel fiecare procedeaza cum crede ca e mai bine pt copilul lui si pt el ca parinte.
Madi, am vazut-o si eu pe Ana si mi-am amintit de filmul cu Veronica; asta apropo de lookul ei si de podoaba capilara. E o frumusica.
Vali5, ma bucur ca te-ai decis sa ne scrii; eu una am "strigat" de cateva ori dupa tine si multe din fete vroiau sa stiu ce mai faci tu, Andrei si bebelina. F frumoasa pozele, fratiorii sunt niste dragalasi - au amandoi ochii albastri? Sa te arati si tu in poze ca sa vedem o 2*mami happy. Nu-ti face griji pt vorbitul lui Andrei; isi va da drumul curand si o viteza crescuta; m-am convins si eu de carund cu B al meu.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Vali,
bine ai revenit! ce fetita cu ochi albastri; seamana cu Andrei.
cate reveniri zilele astea: Lauradi, Andrada, Vali; si toate cu bebe nr2 deja sau pe drum.

Oana,
multumesc, am vazut despre ce e vorba; deocamdata folosim omron-ul asta; cu prima ocazie cand vom pleca pe undeva cred ca luam si unul din ala mic.

dar sa stii ca aparatul ala salin nu are contraindicatii si nu sta tot timpul pornit; si daca il ajuta sa nu mai raceasca sau sa respire mai bine cand e racit, e deja destul.

Liv,
imi pare rau sa aud ca nu s-au terminat problemele.

Anca,
nu pune la suflet; oameni rai la tot pasul; ailalti sunt mai greu de gasit.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Poohy, nu-l baga in seama pe colegul tau refulat. Si... daca te incalzeste cu ceva, desi pe Antonio l-am "lasat" de la 11 luni, pe bebe2 am de gand sa-l las pe la maxim 6 luni si sa incep serviciul (probabil cu program de doar 6 ore... dar tot program!). Eu de cand am inceput serviciul am realizat ca timpul pe care il petrec cu A, desi e mai scurt, e mai de calitate. Asadar, NU CANTITATEA conteaza, ci CALITATEA (scuze pt. caps).

Liviana, din fericire mai am o saptamana din concediul pe care nu mi l-am luat in vara... cand toti erau in vacante, cu burtile la soare (ma refer la stimatii mei colegi!), iar eu imi toceam coatele prin spital... De mers la serviciu, daca nu sunt probleme (Doamne fereste!), voi merge pana nasc.

Vali5 ai o fetita frumoasa foc. Seamana cu fratiorul si cu mamica ei. Sa-ti traiasca minunatiile de copii!

de Antonio (12.05.2007)
7+
http://community.webshots.com/album/574734343bzJlUZ?start=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

vali bine ai revenit!

Am vazut poze frumoase de Antonio, Andrei&Cristiana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Arcadia, m-am interesat special pt tine: tarfiul la w-C, program single day-time adica pana la max ora 16 costa pt 3 luni - 312 eu si si pt 6 luni 546 eu. Este cam mult, eu nu-mi permit sa platesc atat insa am vantajul acestui abonam corporate.
Ella, eu merg cu D-zeu inainte; probleme au fost si vor mai fi; toata viata ne luptam cu ele. In paralel incerc sa ma documentez si sa ma protejez cum pot... iti multumeesc pt suport, imi dai un feeling de liniste prin bunavointa aratata si prin faptul ca esti mereu dispusa sa ma ajuti chiar si cu un sfat.
Andrada, te cred ca iti e greu; eu mai am vreo 15 zile de CO, unele mi le-am luat pt curatenie in casa sau pt alte probleme de rezolvat, adica vreau sa zic ca nu pt relaxare. Sotul tocmai mi-a dat minunata veste ca va pleca in delegatie pt vreo luna si ma lasa cu toate problemele pe cap... In concluzie, sa ne bucuram de ce avem acum, caci mereu e loc de mai rau/greu.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput