Credeti in fantome?
Am avut timp de 4 ani jumate un prieten care in urma cu 2 luni a murit intr-un accident de masina in Spania.Am aflat dupa cateva zile.Nu stiu de ce dar am impresia ca tot timpul e langa mine.Noi ne-am iubit foarte mult,insa s-a intamplat sa ne certam acum 2 ani dupa care am avut un alt prieten care dupa un an mi-a devenit sot.Avem un copil impreuna si ne iubim.Dar totusi Radu(fostul)era prima dragoste si nici o zi nu trece fara sa ma gandesc la el.Poate aceste ganduri ma fac sa am impresia ca e langa mine,sau poate filmele pe care le-am vazut cu fantome sau documentarele de la tv.
Voi credeti in fantome?Exista ele?
Dana&bb Andy
Raspunsuri
Eryka spune:
Dana si eu m-am intrebat de foarte multe ori daca kiar exista fantome.Aici in Japonia se vb. foarte mult despre fantome si japonezii kiar cred in ele.Am vazut foarte multe emisiuni la tv despre fantome ,as putea zice ca le-am vazut kiar si la tv, dar oare erau adevarate sau poate doar trucaje??Asta nu o voi stii niciodata si sincer nici nu as vrea sa o aflu pe propria mea piele
Eryka & samburelul din burtica ---„ in 6 saptamani
eapopescu spune:
Nu cred ca exista fantome! De fapt am si citit un articol recent despre un studiu pe aceasta tema. Cei carora li se spunea ca locul ar fi bantuit simteau prezenta unei asa-zise fantome dar ceilalti, care nu stiau nimic despre faima locului, dormeau linistiti si nu simteau nimic. E doar o asociere pe care o faci intre ceea ce simti si definitia unei fantome. Pentru ca ai fost obisnuita cu prezenta lui atatia ani, pentru ca esti foarte concentrata pe imaginea lui si te gandesti des la el si la suferinta lui, mintea ta asociaza aceste sentimente cu ideea de fantoma. Nu-ti fie teama sa-ti traiesti sentimentele, memoria lui e pretioasa!
radu_tud spune:
Exista o mare tentatie de a crede in lucruri la limita realului. Din definitzie, omul este o fiintza curioasa si optimista si de aceea cred ca ne dorim uneori ca imposibilul sa se produca, piticii din poveste sa vina la geamul nostru si ingerii sa ne pazeasca!
Multe tinere il mai asteapta inca pe Fat Frumos! La unele, el chiar apare numai ca nu pe un cal alb ci intr-un BMW seria 5.
Asta e! Fiecare cu basmul lui!
Daca stau sa ma uit pe tarabele cu ziare si la emisiunile de TV, paranormalul, pseudostiintele care propovaduiesc chiromantia, magnetismul, bioenergia, si tot felul de tamaduiri miraculoase, par sa acapareze multe minti (nu s-ar vinde atitea materiale daca nu ar exista si o masa de cumparatori).
E un domeniu in care e cumplit de greu sa deosebesti adevarul de fals, persoanele oneste de sharlatani si autenticul de contrafacere.
Imi aduc aminte ca acum 12 ani am facut o specializare in invatzamant Waldorf si am dat printre altele de un mod foarte ciudat de cedea lucrurile. Precum se stie, bazele sistemului Waldorf au fost puse de catre Rudolf Steiner, un personaj dubios cu aura de intelept, fan al lui Goethe. Asta, nici mai mult nici mai putzin, a inventat o pseudostinta, pseudofilozofie, pseudoreligie denumita ANTROPOZOFIE care se vrea o stiinta spirituala. bahhhhh! Aberatzii!
Culmea e ca pina intr-un punct, sistemul educativ Waldorf este unul bun si bine intemeiat metodologic (oricum, mult mai bun decit invatzamintul traditzional). Problema e ca temeiul, filozofia problemei, e putred si aberant.
In plus, o gramada de sa zisi profesori au o pregatire sumara si inconsistenta. Unde mai pui ca se comporta ca niste sectanti, mandrii si fascinati de mentorul lor, o struto-camila care se balanseaza intre stiinta, filozofie si religie dar care nu e nicaieri.
Sa vezi acolo explicatzii despre fantome si spirite!
Din fericire am venit, am vazut si am plecat mai departe. Ii las pe altii sa-si ucida neuronul cu aberatzii antropozofice si teozofice.
Dana_ spune:
Intra-devar sunt multe reportaje care arata trucaje cu fantome.In 15 iulie(de ziua mea)am primit cea mai rea veste posibila:a murit Radu,baiatul cu care mi-am petrecut 4 ani din viata.Si pt ca ghinionul sa continue,dupa vreo 2 nopti ma uitam cu sotul meu pe Discovery unde era vorba de fantome....Au urmat doua luni in care nu puteam dormi singura(inainte dormeam doar cu bb in camera),l-am adus pe sotul meu cu mine in camera de fricoasa ce eram.Acum parca parca incep sa-mi mai revin,desi ideea ca e langa mine ma obsedeaza.E tare nasol.Oricum asta vroiam sa zic ca in acel reportaj aratau poze facute in case bantuite unde apareau fantome in poza,fantome fara cap(era cazul unui om care a murit decapitat),chestii de genul asta care mi-au ramas vii in minte.Probabil ca ar trebui sa consult un psiholog,poate m-ar ajuta sa trec peste aceste momente.Cu sotul meu nu pot discuta aceste lucruri,el nu ma intelege,mai ales fiind vorba de fostul meu prieten
Multumesc pt raspunsuri
Dana&bb Andy
MirelaV spune:
Dana..aici nu e vorba de fantome..si mie mi-a murit un prieten foarte drag acum 1 luna jumate..am fost foarte marcata de moartea lui..de boala lui..de care stiam..stiam si ce va urma..si totusi am fost marcata (si nu vreau sa dau amanunte..dar aveam toate motivele..si cred ca si tu simti asta)...il vedeam pretutindeni..simteam..mai nou..il visez..mort sau viu...in fine..nevermind...asta e din cauza a ceea ce simt eu..nu ca mortii bantuie..
e greu..e cumplit de greu de acceptat..dar..va trece in timp..
incearca sa te gandesti la momentele frumoase (ca inainte de a muri nu l-ai vazut)..inainte de a muri prietenul meu f bun..l-am vazut bolnav..chinuit..sunt momente triste..care nici o amintire nu le inlocuieste..dar..sa incercam..
capul sus..si spatele drept..viata merge mai departe..
MirelaV
pisi_ella spune:
quote:
Originally posted by MirelaV
Dana..aici nu e vorba de fantome..si mie mi-a murit un prieten foarte drag acum 1 luna jumate..am fost foarte marcata de moartea lui..de boala lui..de care stiam..stiam si ce va urma..si totusi am fost marcata (si nu vreau sa dau amanunte..dar aveam toate motivele..si cred ca si tu simti asta)...il vedeam pretutindeni..simteam..mai nou..il visez..mort sau viu...in fine..nevermind...asta e din cauza a ceea ce simt eu..nu ca mortii bantuie..
e greu..e cumplit de greu de acceptat..dar..va trece in timp..
incearca sa te gandesti la momentele frumoase (ca inainte de a muri nu l-ai vazut)..inainte de a muri prietenul meu f bun..l-am vazut bolnav..chinuit..sunt momente triste..care nici o amintire nu le inlocuieste..dar..sa incercam..
capul sus..si spatele drept..viata merge mai departe..
MirelaV
Ai mare dreptate! Si mie mi-a murit o buna prietena acum cinci ani...Si eu aveam impresia ca ma urmareste imaginea ei...E tare greu...Dar trece...Timpul le strege pe toate...Nu e doar o vorba in vant, Dana! O sa vezi! Stiu ca acum suferi, stiu ca nu-ti vine sa crezi, insa timpul te va face sa uiti! Tot el va...ucide fantomele!
_ella