Mezeluri Cris-Tim imputite!!!
Raspunsuri - Pagina 2
ladyJ spune:
Problema este forte simpla: cand vom renunta la a mai cumpara produse de calitate inferioara,doar din inertie si din obisnuinta de a manca salam, atunci vor disparea de pe piata toate firmele astea care isi bat joc, sustinute fiind evident de NOI.
ilse spune:
Of de ar fi asa de simplu sa renuntam...vreau sa va spun ca in zona Brailei la tara, unde am petrecut ceva timp asta vara, cumparau mezeluri ca nu aveau alteceva, nu-si permiteau altceva sa cumpere, carnea in Ro(de altfel si in Olanda) este scumpa, ca sa stai vesnic sa faci un piept de pui afumat sau mai stiu eu cum...
Realitatea nu este simpla ca in forumuri, inclusiv familia mea din necesitate, recunosc mai cumparam sunca d-aia in vid, care evident, vorba unei amice:"trebuie sa cautam carnea prin ea sa vedem daca exista"...nu stiu ce pot sa le pun pe sandwich-uri mereu la astia mici, plus ca la 2-3 euro 5-6 feliute de muschi afumat, taiat la macelarie de pe muschi, adica vezi ca e intr-adevar carne...pentru noi, e mult, pai in 3 minute nu mai e...si pe urma ce dau copiilor sa manance, iar 2-3 euro, pai ar insemna sa cheltui doar pe "carne adevarata" pentru sandvisuri numai pe zi 12 euro...pai restul, lapte, paine, etc...nu e usor sa mananci sanatos si e foarte scump, asta e realitatea.
Nu numai aici, dar mai ales la tara in ro, ca in Bucuresti sunt multi cu salarii mari, deci ma rog altceva.
Din pacate, mancarea "sanatoasa" e foarte foarte scumpa.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
alsa spune:
A manca sanatos este si nu este foarte, foarte scump. Cu siguranta sunt foarte putin cei care chiar reusesc sa manance sanatos 100%, la cate chimicale si e-uri sunt introduse in orice. A cumpara mancare organica este intr-adevar scump. Dar a incerca sa manaci cat de cat sanatos tine pana la urma de o disciplina.
Eu nu-i dau fetitei mele mezeluri deloc. Nici noi nu consumam decat foarte rar. Fetei ii dau zilnic carne, cum este si normal, pui, peste , vita, dar doar la masa de la pranz. In rest, mananca lapte, cereale, iaurt, branza, cascaval, branza de vaci, salate cat cuprinde, fructe. Deci nu sunt nevoita sa-i fac sandwich-uri cu mezeluri, fiindca am ce alege altceva. Noi mancam carne de 2 ori pe saptamana, sambata si duminica.Si eu cred ca este suficient.
Si legat de bani, decat sa cumperi mezeluri ieftine despre care cunosti de la inceput ca sunt o porcarie, mai bine iei altceva, un iaur, branza de la taran din piata, legume, etc. Daca iti permiti sa cumperi mezeluri scumpe, atunci iti permiti sa cumperi un pui, un pachet de ficatei de pui si esti mai aproape de o masa sanatoasa.
Parerea mea ca se poate trai si fara mezeluri, indiferent daca ai sau nu venituri mari.
desprecopii spune:
cu riscul de a-mi pune in cap 80% din cititorii DC am sa ma aventurez spunand ca salamurile date copiilor sunt doar dovada de lenevie din partea mamicilor.
Puteti sa le dati: snitele din puiut, sandwis cu puiut dezosat de la un pui la cuptor, pate de casa, omleta pe paine, branzica cu gogosar, sau chiar doar paine prajita cu unt. Exista insa multe variante sanatoase insa mai putin comode decat salam.
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
szivarvany spune:
Noi cumparam de mai bine de 5 ani salamul Palaciego Portia Giuliei e de 3 felii / sandwich, la cerere, alternand cu paine cu ou sau paine cu gem Astea la gradi. In rest, nu cumparam mezeluri ca nu le cunosc si nu ma risc sa arunc banii pe geam.
Noi suntem devoratoare de aripi de pui
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
ladyJ spune:
Nu e vorba doar de salamuri.
Observ in general ca se acorda o foarte, foarte mica importanta calitatii. Si ma intreb , evident, de ce?
O chestie e sigura: cat timp noi vom face compromisuri legate de viata si alimentatia noastra, piata va fi plina de produse de proasta calitate.
Nu este chiar atat de scump sa mananci sanatos! sa fim seriosi, noi facem adica economie la mancare ca apoi , din banii economisiti sa ne cumparam medicamente? Plus ca porcariile astea de salamuri de exemplu nici nu sunt atat de ieftine! Reclama de la TV urca pretul pe suta de grame. Raftul ala din carefour trebuie platit...si ghici cine il plateste?
Mirela, de acord cu tine. Prea ne-am obisnuit cu vesnicul salam, parizer, sunci presate si muchiulet de chimicale, ca sa ne mai amintim ca exista si alte alimente mult mai sanatoase.
ilse spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desprecopii cu riscul de a-mi pune in cap 80% din cititorii DC am sa ma aventurez spunand ca salamurile date copiilor sunt doar dovada de lenevie din partea mamicilor. Puteti sa le dati: snitele din puiut, sandwis cu puiut dezosat de la un pui la cuptor, pate de casa, omleta pe paine, branzica cu gogosar, sau chiar doar paine prajita cu unt. Exista insa multe variante sanatoase insa mai putin comode decat salam. ************** Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu | |
Asa e, ai dreptate...eu sunt din cand in cand lenesa din pacate, plus ca intr-adevar pentru familia mea ouale ies din discutie, plus branza...nu prea imi raman extrem de multe optiuni...si banii, in momentul asta pe noi nu ne dau afara din casa si ma uit la fiecare banut.
Dar restul ar trebui sa se uite la sfaturile tale, sunt de luat in seama.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
desprecopii spune:
eu nu am reusit sa imi explic cum o reclama la salam sasesc - a reusit sa convinga o tara intreaga ca salamul este un aliment ideal pentru copiii. doar pentru ca era sasaita fetita aceea?
Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |
Hilde spune:
citat din mesajul lui ilse Of de ar fi asa de simplu sa renuntam...vreau sa va spun ca in zona Brailei la tara, unde am petrecut ceva timp asta vara, cumparau mezeluri ca nu aveau alteceva, nu-si permiteau altceva sa cumpere, carnea in Ro(de altfel si in Olanda) este scumpa, ca sa stai vesnic sa faci un piept de pui afumat sau mai stiu eu cum... Realitatea nu este simpla ca in forumuri, inclusiv familia mea din necesitate, recunosc mai cumparam sunca d-aia in vid, care evident, vorba unei amice:"trebuie sa cautam carnea prin ea sa vedem daca exista"...nu stiu ce pot sa le pun pe sandwich-uri mereu la astia mici, plus ca la 2-3 euro 5-6 feliute de muschi afumat, taiat la macelarie de pe muschi, adica vezi ca e intr-adevar carne...pentru noi, e mult, pai in 3 minute nu mai e...si pe urma ce dau copiilor sa manance, iar 2-3 euro, pai ar insemna sa cheltui doar pe "carne adevarata" pentru sandvisuri numai pe zi 12 euro...pai restul, lapte, paine, etc...nu e usor sa mananci sanatos si e foarte scump, asta e realitatea. Nu numai aici, dar mai ales la tara in ro, ca in Bucuresti sunt multi cu salarii mari, deci ma rog altceva. Din pacate, mancarea "sanatoasa" e foarte foarte scumpa. |
Eu cred ca e numai chestie de organizare.
Poti sa pui un muschi de porc, vita sau un pui la cuptor, cu multe ierburi si spice-uri duminica si iti ajunge cateva zile pt sandwich-uri pt copii sau chiar toata saptamana daca pui o parte in congelator. Adaugi o felie de cascaval/branza, o rosie, putin unt sau avocado,ou, ardei/castraveti, salata, etc. Poti sa faci sandwichuri foarte faine si fara mezeluri.
Nu mai stiu cum e in Ro dar aici un muschi de porc/vita sau un piept de pui nu cred ca e mai scump decat un salam.
Rufus spune:
citat din mesajul lui Hilde Eu cred ca e numai chestie de organizare. Poti sa pui un muschi de porc, vita sau un pui la cuptor, cu multe ierburi si spice-uri duminica si iti ajunge cateva zile pt sandwich-uri pt copii sau chiar toata saptamana daca pui o parte in congelator. Adaugi o felie de cascaval/branza, o rosie, putin unt sau avocado,ou, ardei/castraveti, salata, etc. Poti sa faci sandwichuri foarte faine si fara mezeluri. Nu mai stiu cum e in Ro dar aici un muschi de porc/vita sau un piept de pui nu cred ca e mai scump decat un salam. |
Asta cam asa e. In principiu, nu-i musai mai ieftin muschiul ca salamul, dar cu siguranta stii ce mananci.
Pe de alta parte, sunt si salamuri la jumatate de pret...o inteleg perfect si pe Ilse. Mancarea buna nu-i ieftina...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008