PRIETENE FARA TITLU (49)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

ANA felicitari pentru Clara ca deja nu mai plange! Cat despre chestiunea cealalta ce sa mai zic ... sper sa nu se trezeasca si Clara cu asa ceva! Nici nu stiam ca exista sampon contra lor! Pe vremuri la noi se utiliza petrolul

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)
"Cainii latra,caravana trece."

Mergi la inceput

ANA merg intai sa il schimb pe kk-cila,apoi poate se indura Ghita sa o scoata la joaca pe Diana - ca momentan il doare capul Dupa aia vin si va zic ce si cum.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Si Tudor a ramas cu Ghita cat ai fost la sedinta ? Cum s-a descurcat cu el ?
Si pe mine ma doare capul de mor , Clara a mancat un kinder joy , si acum baga 2 cremvusti . Tot timpul e flamanda pe la ora asta ca un lup .

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ana-de ce ti se pare sa tse amutl la gradi pina la 4-5, pt ca esti tu acasa sau ce e asa de gresit cu schema 8.30 4.30 la gradinita, eu inafara de dezavantajul ca pot raci mai repede, altceva nu vad, restul sunt clar avantaje..plus ca tu acasa nu te poti ocupa constant cum se ocupa profesoarele la gradi,fara sa vrei ai de gatiti,spalat,curatat,facut una alta, sau nu e asa?
Moni- nu pot pune comentarii inca, ce face Tudorica?
Ingrid-sanatate multa!
Cristina-bravo lui Razvan ca e asa fun books:)-Alex le ia si le rasfoieste si le studiaza de ma dispera, si stie clar pesonaje,dar nu le prononunta insa-aseara insa la culcare nu ii tacea gura, mare lucru nu am inteles, dar nu l-am putut opri vreo 10-15 min..si cred ca si la 3 cand s-a trezit plingand tot din cauza asta era..frustrat de ceva..noroc ca s-a cuclat la loc in final,i-am dat niste lapte de sete..Revin sper..

Denisa cu Emma Andrea 3,5 ani si Mark Alex 2 ani

Mergi la inceput

Ei gata treaba,Diana a iesit,a telefonat mami sa mearga ca e ziua Marei prietena de la bloc de la mami si face "chef" in curte si ea . Tudor a atipit deci sa va zic.Sa vad ce imi mai amintesc,dar parca vad ca tot pe rand va fi,cu memoria mea de balta

Intai sa va zic ca Diana a avut dreptate cand mi-a zis ca-s doi copilasi noi fetita si baiat care-s chiar frate si sora cum mi-a dat raportul - si eu nu prea o credeam Ne-au zis educatoarele ca acum sunt 27 in grupa ca pe astia i-au luat mai "de mila" ,la insistentele directoarei.Sunt ai cuiva de la prefectura care mai au inca o fetita de doi ani tot in gradinita,dar la cresa.Deci daca nu obtineau loc in gradinita, le era extrem de greu sa ii duca/aduca pe fiecare in alta parte.Micuta plange in fiecare dimineata ca ea nu vrea la cresa ca ea vrea la gradinita cu fratii ei evident si de mai multe ori chiar au mai lasat-o la ei in grupa sa se joace.Au zis ca tare bine vorbeste la doi ani si toti copiii au avut mare grija si le-a fost drag de ea Mama lor a zis ca si daca ii culca pe amandoi intr-un pat numai sa ii primeasca ... Sunt doar 25 de paturi in sala (plus un patutz in care sunt puse jucarii dar se poate folosi),dar doi dintre copii nu dorm la amiaza acolo si si-au dat acordul mamele sa doarma fratiorii in paturile lor,pana una alta.
Ne-au zis ca norma lor normala e de 10-15 copii si deci si 25 de copii e mult.
La capitolul renovarea de vara: au pus parchetul,au vopsit o usa si au cumparat covorul ala mare albastru si au schimbat fetele de masa.Dupa care s-au trezit ca ar fi bine sa nu coboare copiii din pat direct cu picioarele pe parchet si sa mai cumpere niste covorase pe langa paturi.Si au cautat o luna jumate pana au gasit covoarele alea lungi si inguste fix de aceeasi culoare si cu acelasi model!
Am hotarat sa le facem sortulete noi ca astea-s deja cam ferfenita,acum sa vedem ce material va gasi tipa care se ocupa.
La capitolul activitati ne-au zis ca anul asta vor avea si 4 caiete cu nu stiu ce tipuri de activitati,doar unul am retinut - e vorba de cifrele pana la 10 parca. Si parca ceva cuc natura si cu comportarea in societate,nu mai retin exact.
Pretul ramane neschimbat: 7 lei pe zi, engleza si sportul sunt singurele care au un pret mai ridicat 8 lei poe luna fiecare (de la 6 anul trecut).Teatrul de papusi e tot 5 lei.Si excursii vor mai face.
Ne-au spus ca i-au gasit extrem de schimbati pe copii,ca-s foarte cuminti si intelegatori,toti stiu ce si cum trebuie sa faca,nu mai trebuie sa strige la nimeni de 10 ori ca sa faca un lucru ... chiar si afara,cand ii striga odata apar in doi timpi si trei miscari toti.
Si apropo de cifre si numere: au zis ca programa scrie sa trebuie la grupa mica sa stie sa numere/sa le recunoasca pana la 3,dar majoritatea stiu bine pana la 10.Iar Dani recunoaste cifrele si pana la 100 si mai departe!!! Da E VORBA DE ACEL DANI! I-am zis acum acasa Dianei ce stie Dani la care ea mi-a mai numit o fetita (tot mai mare cu cca un an decat ea) care stie bine numerele . Cand am intrebat-o daca vrea sa o invat si pe ea numerele ,mi-a raspuns ca ea nu poate ... ca ea e micutza
Ii invata sa se exprime,adica sa nu mai raspunda la intrebari doar cu doua-trei cuvinte ci sa formeze frumos fraze mai lungi.
Au zis ca-s foarte multumite de cum se inteleg cu ei si ca ele ii invata mult mai multe decat scrie in programa daca vad ca au cu cine. Si pe Dani l-au laudat ce s-a schimbat in bine.Ne-am distrat cand a povestit doamna Lenuta de el ca trecand in fuga pe langa biroul ei a zburat pe jos un calendar din ala mic de birou si el repede: "Pardon! Scuze! N-am vrut!" de-a ramas perplexa madama
Am intrebat daca mananca si iar au zis ca mananca bine toti inclusiv Diana.Si ca la grupa lor tot timpul trebuie sa aduca bucatareasa supliment de paine.
La servit dimineata acum au facut programare,au si sortulet fiecare ... Iar ne-am distrat cand a povestit mama unui baietel ca i s-a plans ca el nu mai vrea sa mearga la gradinita pentru ca ii da doamna sort alb si ca el nu vrea sa fie ... om de treaba

Vai cat am scris ... trimit o tura sa nu pierd.

Mergi la inceput

Ne-au zis ca-s somnorosi tare si ca nu se trezeste niciunul inainte de ora 15,deci sa mearga parintii dupa ei numai dupa ora 15,15 . Ele au zis ca nu ii trezesc nici daca dorm dupa ora 15,30 ... ii lasa sa doarma.
Iar dimineata pana acum ne lasa sa ii aducem pana la 8,30 acum ne-au rugat sa fie acolo la maxim 8,15-8,20 ca iar s-a plans bucatareasa la inspectori (au controale frecvente) ca nu stiu portiile ... ca intr-o zi sunt 15 in alta 25 de copii intr-o grupa si per totalul gradinitei ies difernte mari,de aia fac prezenta in fiecare dimineata.La fel sa anuntam daca nu vin si sa nu lipseaasca nemotivat peste 15 zile pe luna ca isi pierd locul.Sunt foarte multi dornici sa inscrie copiii in gradinita si cum nu sunt locuri fac tot timpul reclamatii la inspectorat,deci li se controleaza si registrul cu prezente si motivele absentelor.Ele zic ca la ei nu s-a inscris nimeni pe pile ci in ordinea inscrierii ... Acum ce-i drept eu n-am cotizat nimic,deci le cred.La ei au ramas fix in aceeasi formatie de 25 ca anul trecut,doar cei doi frati sunt noi.
Giorgi va avea in octombrie ceva examene de dat,inspectie si a zis ca nu isi face nicio problema din pricina copiilor .
Azi au lipit niste frunze intr-un copac,a zis ca odata le-a aratat cum se face si absolut toti le-au lipit super ... chiar am vazut lucrarile expuse afara si avea dreptate.Nici unul n-a dat rateu

Mergi la inceput

Am intrebat si io daca ii controleaza asistentele pe copii si s-au uitat la mine inclusiv parintii ca la extraterestrii deci n-am mai insistat. Concluzia e ca nici vorba,dar nici dintre copii nu mai sunt asa multi bolnavi ca anul trecut.Mai sunt care lispesc ca n-au avut chef sa se trezeasca dimineata (ei sau parintii din dotare ) dar ne-au avertizat si de faza ca asa pierd multe chestii din programa,chestii la care nu mai revin dupa aia.De exemplu acum ii invata anotimpurile si caracteristicile lor,zilele saptamanii ... parca si lunile anului? - nu mai retin.

Mergi la inceput

ANAMARIA s-a descurcat cu el ca nu e prima oara cand il las.Si i l-am lasat schimbat si satul.Cum e Clara? Pana la 17 nu e mult daca incepe de la 9 dimineata.La cat incep ei la 8 sau 9? Diana sta de la 8 pana aproape la 16,deci 8 ore. Mie nu mi se pare asa mult.
DENISA pai vad ca e vorbaret Alex,ce daca nu ai inteles tu,important e ca intelege el Acum pe bune stii ca si Tibi al Aneisebe vorbea non stop dar ... doar in chineza si asta pana pe la 3 ani,dupa care a devenit maaare vorbaret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_m spune:

Denisa ideea e ca nu am nimic important impotriva acestui sistem , dar eu gandesc privind prin prisma mea personal . La 3 ani jumate mi se pare mult sa stea 8 ore . Eu stateam pana la pranz, copilarie in Ro la sat , adevarul e ca mama beneficia si de ajutorul bunicii . Acum da , eu lucrez doar de dimineata , asa ca pot inca suporta programul asta de du-te vino , plus ca si sotul e destul pe acas si poate s el . Probabil ca daca am fii amandoi la lucru la program lung mi s-ar parea o mana cereasca programul de 8 ore .
A , cu plata ii poti lasa incepand de 7,45 dimi , si dupa-masa pana la 18,15 , deci se poate lasa si 10 ore jumate copilul
, as tampii cred .

Ana si Clara Francesca (16.01.2006)
http://www.dropshots.com/ana_m

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Buna dragelor
.........nu am mai intrat de o vesnicie si nici nu am prea citit.
noi suntem bine. Obisnuit. Inca o spatamana si avem vacanta de toamna. Fata mea plange ca vrea la gradi. si mie mi se rupe sufletul ca nu am unde o duce. La cresa unde a fost Daria anul trecut la momentul actual nu ne prea permitem, asa ca facem ce putem. Azi dimineata am condus-o pe Daria pana la colt. Seline vroia sa mergem pana la gradi, si sa intre inauntru. Apoi a vrut sa intre in clasa sa o vada pe educatoare. O vedeam cum i se scurg ochii si cum nu ar mai fi vrut sa plece. Joi dupamasa Daria merge la sport. nici acolo nu poate. si tot imi spune ca ea e mare si nu trebuie sa raman cu ea. Merg cu ea la mu-ki turner (sport pentru mamici si copilasi) joi dimineata o ora, dar acolo vad ca nu prea e entuziasmata. O mai duceam la sala de fitnes unde exista o tanti care are grija de copii 2 ore pe zi de dimineata, dar barbatu nu a mai dus-o nici acolo de mult.
........acu ma inebuneste "cand vine zapada?", adica pe ea o intereseaza defapt cadn vine mos Craciun. Ma intreaba si in somn.

.........eu sunt pe nicaieri, inebunita cu serviciul meu. am avut mult teatru.........mai bine zis circ fara bani in ultimul timp. Nu ma simt bine. Tot teatru asta ma costa muuulta energie si si mai multi nervi. sunt intr-un stres continuu si nu ma mai pot calma. Sunt in tratative de un alt job. Sper sa o rezolv intr-un fel sau altul.
Va pup dragelor, va doresc mmmulta sanatate voua si la copilasi si tot binele din lume...............eu am ramas singurica cu copilasii pana duminica.........da, nu-i nimic ca ne facem noi de cap si fara papi!!!
Barbatu tocmai pleca sa colinde muntii. Maine vine sotia unui prieten de-a lui Heinz, sa aiba grija de copii. si trebuie sa-i pregatesc una, alta.

Mira mami de DAVID(15.08.2002), DARIA(20.11.2004), si SELINE(07.02.2006)

Poze noi.....cu noi

Drei dinge sind uns aud dem Paradies geblieben: die Sterne der Nacht, die Blumen des Tages und die Augen der Kinder

Mergi la inceput