SOS Infertilitatea la Webstock Awards
Raspunsuri - Pagina 2
LucaLuca spune:
Admin, ai spus in mesajul de mai sus de vreo zece ori "blogul tau". Nu este blogul meu, este un blog colectiv (suntem opt editori, iar domeniul nici macar nu e pe numele meu), dedicat infertilitatii.
Nu e vorba sa ma "incalzeasca" cu ceva, cum insinuezi, slava Domnului chiar nu am nevoie - pe nici un plan, e vorba de mediatizare/PR pentru cauza infertilitatii. Pe care o facem absolut gratuit (si o facem bine) si multe dintre noi fara interes direct (in grupul de opt doua persoane sunt deja mame, una este insarcinata, iar eu nu lociesc in Romania). O facem pentru ca, daca nu o facem noi, nu o face nimeni. Mediatizam cauza (cu tot ce implica ea, inclusiv platforma noastra de exprimare, blogul) via radio, tv, presa scrisa, online, tot, nu ratam nimic.
Mediatizarea este o parte esentiala a campaniei - actionam pe doua planuri: politic si mediatic. Planul politic este determinat in mod semnificativ de actiunea in plan mediatic.
Cand ne adresam unor politicieni si le cerem sprijin pentru cauza infertilitatii, le aratam "cine suntem". Nu poze cu noi, ca nu ii intereseaza, ci sutele de minute de emisiune tv, jurnalele in prime-time la care am aparut, zecile de articole din presa si online, premiile pe care le-am obtinut - toate astea conteaza, suntem un grup care putem oferi ceva in contrapartida acelui politican. Ceva vital pentru el: mediatizare si adresabilitate catre un electorat-tinta de 15% din po****tia activa. Si brusc politicianul devine interesat.
Blogul "SOS Infetilitatea" a castigat la Roblogfest, a fost finalist, in top5, la webstock, a castigat premiul spcial "carol davila" pentru responsabilitate in sanatate? Toate astea servesc cauzei infertilitatii, constituie un portofoliu, o dovada de seriozitate confirmata si un punct de atractivitate pentru politicieni. Asa merg lucrurile.
Sper ca te-am lamurit cum e cu "incalzitul" personal.
Cat despre oferta de colaborare, multumim, ne intereseaza tot ce poate contribui la aducerea cauzei infertilitatii pe agenda publica si la reglementarea legala in domeniu. Te rog sa ne scrii un mail cu mai multe amanunte la contact@.
Numai bine! :)
sophie76 spune:
fetelor nu fiti dezamagite, este f important ca blogul s a calificat in finala ,sigur a devenit mai vizibil si in mod sigur in final isi va atinge obiectivele!!
Salut propunerea pertinenta si constructiva a lui Admin, sper sa poata deveni viabila, si abia astept sa semnez o noua petitie!
sophie
LucaLuca spune:
sophie, nu sunt dezamagita (desi recunosc ca am sperat ca poate-poate:). dupa cum am spus, calificarea in finala, la profesionisti, a fost o surpriza si deja e de palmares pentru un blog si o campanie realizate in timpul liber si fara buget.
vom continua mediatizarea cauzei, prin toate mijlocele (legale si morale:). va asteptam alaturi de noi!
admin spune:
Draga LucaLuca,
Imi pare rau ca am gresit formularea cu "blogul tau". Mea culpa.
De asemenea, imi este mai mult decat evident ca mediatizarea ajuta desi raman la opinia ca un premiu oferit pe criterii ca design,
structura, navigabilitate si functionalitate, relevanta, interactivitate, etc. nu este ceea ce va doriti.
De asemenea cred ca ai interpretat gresit mesajul meu. Incercam sa spun ca eu nu mi-as pune mari sperante in statul roman aflat in pragul falimentului si clasa politica actuala. De aceea o focusare pe fondurile EU poate ar fi mai inspirata. O sa-ti scriu separat pe adresa pe care mi-ai dat-o.
De asemenea mi se pare interesanta ideea ta cu electoratul de 15%. Poate nu ar fi rau sa lansam o campanie de genul un FIV pentru un VOT :) In conditiile in care politicienii de azi sunt aceiasi cu cei de ieri, si probabil aceiasi cu cei de maine nu cred ca putem spera la schimbari majore in peisajul romanesc. In aceste conditii, poate o abordare mai pragmatica ar putea avea sanse de izbanda...
Keep in touch
ioana_p76 spune:
Felicitari pentru participarea la finala Webstock!
Multumiri reprezentantelor noastre Beatriz si PSJ!
Chiar daca nu am castigat, participarea in finala e o realizare pentru noi si nu pentru blog in sine, ci pentru mediatizarea cauzei, asa cum a subliniat si LucaLuca.
Ioana 13+ Doamne Ajuta!
*** animalutele mele iubite
CAMPANIA NOASTRA Infertilitatea este o boala
pogonici1977 spune:
sai multumim domnului macar ca am ajuns in acest pas...finala......pote va veni si randul nostru si atunci vom tipa in gura mare ca am reusit.....si nu doar in campanie..poate si mamici
mai devreme sau mai tarziu..minunea va aparea si pe strada mea
M Oana spune:
Nu Luca inca nu am nascut, pe 24 septembrie am programata cezariana, la fix 39 de saptamani.
Am simtit eu de cateva zile ca se intampla ceva mai sus de "odisee...", la "asteptand un ingeras", dar nu am prins momentul potrivit sa-ti dau o mana de ajutor, cu tot umorul meu si spiritul de observatie, care sunt inca intacte......
Important e ca ati fost prezenti/prezente (si asta va spune cineva care a stat in lumea advertisingului vreo 10 ani), ca a auzit lumea de voi, ca ati castigat prestigiu, ca ati stat alaturi de BMW, ca a fost o experienta benefica.
Si prezenta Adminului e o bila alba, chiar vad ca te sustine si te incurajeaza, deja ai aliati din ce in ce mai multi si de calitate.
Criteriile dupa care se castiga premii pe formatul blogurilor sunt "apa de ploaie", sunt pur tehnice, ar fi fost o victorie prea mica pentru tine....
Imi aduc aminte ca in 2002 agentia nostra de advertising a luat toate premiile posibile la toate categoriile, dar in afara de faptul ca ne-am umplut rafturile cu trofee, alte avantaje substantiale nu au fost, nici nu au tabarat contractele, nici nu a sarit nimeni cu bani, a fost doar o treaba de prestigiu si atat.
Iar simpla prezenta intre finalisti e un trofeu excelent, marile batalii vin de acum incolo......
Imi pare bine ca ai dat drumul asociatiei, mai ales in nebunia care e acum in justitie cu greva generala, ai facut un pas foarte bun.
Te imbratisez cu drag, iti urez din toata inima sa-ti implinesti visul de a avea un bebic, mutarea in noul oras si la noua clinica cu FIV-ul sa fie intr-un ceas bun si indiferent prin cate iti va fi sa mai treci, sa ai parte de finaluri fericite!
AMR 4 ZILE
LucaLuca spune:
MOana, nastere usoara si Mariuca sanatoasa!
Admin, din pacate problema infertilitatii in Romania cu politicienii locali trebuie tratata si rezolvata - e singura solutie. Doar ei pot adopta o lege in domeniul reproducerii asistate, intrucat politicile de sanatate se stabilesc la nivel national, UE doar traseaza niste directii.
Insa ce ai propus tu - elaborarea unui studiu privind infertilitatea in Romania printr-o finantare europeana - e fezabil, in principiu. Dar e mult de munca, e deja nivel profesionist.
Teoretic se poate, dar noi, "SOS Infertilitatea", nu am putea fi coordonator, pentru ca nu am avut activitate oficiala pana acum. Chiar si ca partener in proiect e putin probabil ca asociatia va fi eligibila, ca e prea tanara; de obicei, se cer un an - doi de experienta confirmata in domeniu.
Deci, ca sa avem sanse sa obtinem finantarea, ar mai trebui categoric si un alt partener de prestigiu (sau sa fie de fapt coordonatorul), gen o echipa din cadrul Institutului National de Statistica sau ceva asemanator.
S-ar putea ca ei sa fie interesati, daca le facem o propunere concreta.
LucaLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ADMIN De asemenea mi se pare interesanta ideea ta cu electoratul de 15%. Poate nu ar fi rau sa lansam o campanie de genul un FIV pentru un VOT :) In conditiile in care politicienii de azi sunt aceiasi cu cei de ieri, si probabil aceiasi cu cei de maine nu cred ca putem spera la schimbari majore in peisajul romanesc. In aceste conditii, poate o abordare mai pragmatica ar putea avea sanse de izbanda... Keep in touch |
ehei, de fapt plaja electorala e chiar mai mare. 15% din cuplurile de varsta reproductiva sunt cele care au probleme direct - dar lor li se adauga familiile largite. "hai mamaie, hai tataie, daca vreti (stra)nepoti, votati pe nenea/tanti asta care ne ajuta sa avem acces la tratament impotriva infertilitatii". asa merg lucrurile. :)
crezi ca noua ne plac politicienii din romania? noi nu citim ziarele, noi nu vedem ce se intampla?!
dar, repet, nu avem incotro: astia sunt, astia raman (cel putin pan ajungem noi la menopauza:), cu astia defilam, pe astia trebuie sa ii convingem. tocmai, mie asta mi se pare pragmatism.
LucaLuca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui M Oana Si prezenta Adminului e o bila alba, chiar vad ca te sustine si te incurajeaza, deja ai aliati din ce in ce mai multi si de calitate. |
Mda. Asa credeam si eu - speram sa fie asa, pentru cauza infertilitatii. Aflu insa ca site-ul care mediatizeaza actiunile campaniei a fost banat pe acest forum. De ce?