Nu stiu ce sa mai cred...Medroxiprogesteron
Salutari, fetelor,
va scriu pt. prima oara pe acest site: pana acum doar am citit mesajele voastre si m-am regasit in multe probleme.
Am 31 ani, de 1 an incercam sa facem un si nu am reusit!
Sotul e ok- ( i-a iesit bine spermograma.)
Eu am facut de curand histerosalpingografia si culmea, desi radiologul a zis ca e ok, ginecologul mi-a recomandat ca peste 3 luni sa merg sa fac instilatii.
Pana atunci mi-a recomandat sa iau Medroxiprogesteron . Nu inteleg ce se intampla. Credeti ca am vreo sansa sa ramin insarcinata atata timp cat iau acest tratament?
La ce bun HSG daca tot te chinui finalmente cu acele instilatii?!
Mi-e deja groaza pt. ca multe persoane mi-au zis ca-s dureroase (ciaca trebuie sa fac vreo 5?!)
Coco
Raspunsuri
Oana_B spune:
Bine ai venit la si sa ramai putin la aspirante.
Da' pentru ce ti-a dat sa iei Medroxiprogesteron? Eu am luat medicamentul asta cand aveam 16 ani ca nu mi-a venit menstruatia timp de 4 luni.
Oana_B
coco spune:
Desi am un ciclu regulat (doar in ultimele 2 luni a intarziat cu vreo 3 zile), nici eu nu inteleg de ce mi-a recomandat asa ceva: sa-mi regleze ciclul, sau cam asa s-a exprimat.(si asta timp de 3 luni).
Citind prospectul, acesta se administreaza 1 sau max. 2, mie mi l-a prescris 3/zi.Chiar nu stiu ce sa fac...
Coco
coco spune:
Si totusi a mai patit-o cineva ca mine? adica sa iasa ok HSG si totusi sa faca instilatii?
Sunt chiar asa dureroase?!
Si mai iau si antibiotice acum: Dioxiciclina...(ieri am facut HSG)
Coco
Nati spune:
Eu am luat medroxiprogesteron pentru reglarea menstruatiei,sa-mi vina la timp,iar ca durata,am scurtat-o de la 7 zile la 5 zile.Si doctorita mi-a dat numai cate 2 pastile pe zi din ziua a 15 de ciclu pana in ziua a 24,iar dupa vreo trei zile imi venea menstruatia.
Si ai grija ca de la medroxiprogesteron te dereglezi,la mine ajunsese sa-mi vina de la 29 de zile,la 22,33,25,si tinea doar trei zile,cateodata si doua zile.
Mai bine intreaba inca odata medicul pentru ce ti-a dat medicamentul asta,sa nu ai surprize neplacute mai tarziu.
Sa auzim numai de bine!!!
claudia_a spune:
Draga Coco, eu as spune sa te mai duci la un alt doctor...o a doua parere nu strica niciodata!!!
In ce priveste instilatiile, cand am facut HSG, era in salon o fata care facea instilatii....ea avea 3 luni ...a cate 5 instilatii pe luna!!! Spunea ca nu sunt foarte dureroase....substanta nu se baga cu asa jet puternic ca la HSG...si oricum durerea este de scurta durata (cateva minute!)...dupa ce ontroduce solutia trebuie sa stai cu picioarele in sus jumatate de ora!!! Apoi pleci acasa fara nici o problema!!
Dar trebuie totusi sa-ti mai citeasca inca un medic HSG!!
Te pup! si sa auzim de
coco spune:
Va multumesc mult fetelor pentru raspuns, dar sunt chiar nehotarata ce sa fac. Mi se pare ca asteptarea asta zadarnica, chiar nu se pot gasi si alte solutii?! Si sa ma mai si dereglez?!Asta imi lipsea! E cineva care a ramas insarcinata atata timp cat a luat Medroxiprogesteron? Nu stiu de ce dar sunt sigura ca nu.Poate s-a gandit ca nu ovulez daca totusi HSG era ok (trompele sunt permeabile)....
Coco
Nati spune:
Coco,vreau sa-ti spun ca fiecare organism reactioneaza diferit,eu una am luat 5 luni medroxiprogesteron,insarcinata nu am ramas,iar de dereglat,m-am dereglat,poate la mine nu a reactionat cum trebuie organismul la medicament,poate trebuia sa fie alt medicament.
De aceea iti spun,sa mai intrebi alt medic,sa faci analize mai amanuntite.
Dar ce conteaza cel mai mult,sa fii relaxata,sa fii tare,si sa ai incredere in tine si in dumnezeu,vorbeste si cu fetele de aici,ele te vor ajuta mult.
Sa auzim numai de bine!!!
iandda spune:
Draga coco,
te rog din suflet sa imi dai mai multe detalii despre HSG-procedura in sine, pentru ca sint si eu programata luna aceasta si sint efectiv ingrozita...
Multumesc!
Anda.
Tia spune:
Ianndda,
mergi pe:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7197
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11677
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8507