Smochine romanesti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Am vazut si eu in Kaufland saptamana trecuta, 9 lei / kg. Cele de la tara de la mine s-au copt de vreo luna deja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Smochine romanesti nu prea mai sunt. Dar sunt din import.
Alegeti sa cumparati din cele verzi/galbene, nu din cele mov. Mi s-a explicat in Turcia ca cele mov sunt create special pentru turisti, care cred ca-s mai coapte; nu ar fi, deci, prea naturale.
Tora a facut, vara asta, dulceata din smochine romanesti. Buna...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Si o reteta de gem nu scrieti pe aici? . Si pe mine m-a innebunit Andanii cu reteta ei de gem de mere cu smochine, si am smochin in curte, si is coapte , mere iau din piata ... dar ... cum se face? Iau merele, le rad, tai smochinele cuburi si pun totul la fiert? Nu radeti de mine, pls! Sunt afoana rau la gemuri si dulceturi, da ploua in gura si as face ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Rufus, zau ca turcu' ala nu are dreptate . is doua varietati de culoare, cum sunt si la rosii 4, si la ceapa, etc.

Citat:
citat din mesajul lui carmen77

Si o reteta de gem nu scrieti pe aici? .

Carmen eu nu face decat dulceata, ca mi se pare cea mai buna.
cantaresc smochinele, le intep cu un ac si le oparesc maxim 4 minute in apa clocotita. intre timp pun la fiert siropul, apa in aceeasi greutate ca si smochinele si zahar in 2/3 fata de smochine - mai ales ca cele de anul asta sunt tare dulci.
dupa ce siropul a dat ceva clocote bune si a inceput sa se lege pun smochinele inauntru si le fierb pana se leaga dulceata (pana face bob pe farfurie).

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Roxana, multumesc! . Incercam maine reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

Rufus, zau ca turcu' ala nu are dreptate . is doua varietati de culoare, cum sunt si la rosii 4, si la ceapa, etc.

Ce sa zic...chiar anul asta mi-a spus chestia asta.
De altfel, smochinele uscate (alea ambalate) nu se fac din cele mov...sau eu n-am vazut. Dupa mine ambele soiuri au acelasi gust...dupa turc nu-i tot aia.
Dar, la cate smochine consum eu...chiar nu-mi fac griji.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

Sa ma laud si eu cu doi pomi frumosi si productivi in gradina meanoi ne-am saturat pana peste cap de smochine,facem mereu ceva dulceata,gem,mixuri cu alte fructe...am dat la tot neamul smochine,inca mai sunt,unele sunt cam verzi,nu cred ca se mai coc,dar o vecina a facut din cateva verzi dulceata si a iesit ok...sunt norocoasa sa am smochini..la fel si cu dulceata de trandafiri
Nu stiu cine scria ca a cautat smochine pt copil,eu stiu ca ele se folosesc pt diaree,intaresc stomacul...se face si ceai din frunze sau chiar din scoarta pomului...pomii sunt destul de rezistenti la ger,dar nu cand sunt mici,atunci trebuiesc inveliti,ai mei sunt mari,o data a inghetat unul si a murit o parte centrala, dar au ramas puietii care in 2 ani s-au facut uriasi...cine are gradina merita sa planteze un smochin e f frumos ca pom.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Am vazut si in Mega Image...sper sa am timp sa ma duc la cumparaturi

de Crina Alexandra
Crinul Meu
Atat de mare sunt

Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Buna!Chiar vroiam sa deschid un subiect sa intreb de smochine ,dar daca tot l-am gasit pe al tau o sa-mi permit sa intreb aici ce ma interesa.
Smochine romanesti nu stiu unde s-ar putea gasi de cumparat,am vazut doar in Kaufland, dar alea sigur sunt din import.
Parintii mei au la tara un smochin maaaare si foarte roditor.Mie pur si simplu nu imi plac smochinele alea in stare pura, dar sunt innebunita dupa cele uscate din comert.Stie cineva care e procesul de transformare?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Violeta, cred ca smochinele acelea sunt de fapt confiate, nu uscate (sau oare e acelasi lucru? ) Oricum, am deschis eu un subiect despre confierea fructelor. Sper sa ne lamurim acolo, pentru ca si eu sunt interesata!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput