Copii din 1995-1998(33)
Raspunsuri - Pagina 4
agho spune:
Sanca, ce intuitie au mamele, asa, in general, nu?
Mihaela, ce de lecturi! O sa devii tare inteleapta!
Andra, ce de fiori la Robert!
mQQm, esti o super mami ca sari de la o probl. la alta, pe un spectru foarte larg d eprobl. Cred c an-ai timp sa te plictisesti deloc! Nu stiu daca asa putea sa dau lectii de flirt!
Ana68, din blogul Mihaelei am sarit in al tau si-asa am aflat despre problemele tale cu Luana. M-am gandit, sa stii, la voi, chiar si in we, asa ca ma bucur c-ai revenit si ca vestile sunt foarte bune!
despre noi...
Sambata am facut mai multe feluri de mancare decat de obicei, am facut si curatenie, evident, plus spalat. Facem mereu, dar eram cam singura pe metereze si seara tot continuam sa fac desi ma miscam in reluare, dar nu m-am lasat.
Dupa-amiaza, fi-miu a fost la o activitate de curatare a unui teren de gunoaie impreuna cu cativa colegi si colege si-asa poate impusca o nota buna la biologie ca d-na lor le-a zis ca daca fac act. ecologica sa faca si pzoe, ca sa-i arate probele samd. Ei, si a fost cu niste colege, vorba Sancai! Noroc cu fetele, ca asa se mai misca si baietii. Si-a venit acasa frant, dupa vreo 3 ore de munca. May, ei saracii chiar au luat in serios toata treaba.
Iar Ana s-a jucat cu prietenele ei p-afara. Dar duminica dupa-amiaza a venit si ziua mea de plimbat p-afara si-am fost cu Ana si-o prietena in parc. Am facut si poze si candva, cumva, sper sa le pun in album sa vi le pot arata. Am venit acasa c-un brat enorm de crengute rasucite, crengute cu gherghine, altele cu niste bobite rosii, etc. pt decorat.
crisseis spune:
Salutare, fetelor!
Sambata am avut invitati de ziua lui Vlad. El si-a invitat acasa cativa prieteni, au ascultat luzica, au discutat de-ale lor...
I-a atras un joc de-al lui Vlad, cu avioane si tancuri si apoi au vrut sa vada un film ...de groaza, doar ca n-au reusit decat partial, ca nush ce s-a defectat la laptop.
Ma uitam si eu asa, la ei...zici ca-s mari (ca unii ma intreceau serios in inaltime) dar au asa o minte...de copii
Acum, alta chestie... io nu stiu cum se intampla la voi, dar aici nu prea se ofera daduri, ci...bani.Pe de o parte mi se pare trist ca nu exista preocuparea de a alege un dar potrivit, in functie de copil, dar na, asa o fi cu baietii...
Fiica-mea (mai mica- 8 ani) si-a invotat si ea doua fetite, sa nu fie singura intre atatia baieti. Nu va zic cum li se zbarlea parul baietzilor cand trecea cate una dintre ele pe teritoriul lor.
Ah, baietii nu s-au linistit pana n-au dat o tura si pe-afara, la batut mingea.
Cam asta cu petrecerea.
In rest, v-as mai intreba cate teme primesc copiii vostri la scoala, ca mie mi se pare ca-i cam putin de scris(poate deocamdata).
Va pupacesc.
crisseis spune:
aoleu, ce de greseli, ca n-am recitit inainte de a trimite, mi-a ramas mintea uitata la petrecere
flower-power spune:
Happy Monday la mamici!
We asta am facut shopping si plimbari. Asta printre teme si cerc de matematica/centru de excelenta, prea bine inca nu-s informata. A fost si n-a prea fost incantat c-a fost ales pt asta ...ca trebuie sa se duca si in we...eu incercand cumva sa-l conving ca ar trebui sa fie mandru ...
Shopping de frigider plus cate ceva de imbracat +incaltat. Cu ocazia asta mi-a aratat (in Hervis)ce racheta se tenis si minge de baschet si-ar cam dori ...Tot cu aceasta ocazie i-am spus cam ce ne-am dori si noi ...de la el
In privinta mintii pe care o poseda, de acord cu tine crisseis.Si, daca e sa ma iau dupa o mama cu state mai vechi, o sa mai avem de asteptat pt asta, macar unele dintre noi
La noi nu se obisnuieste cu bani, ci cu daruri: o carte, un tricou,.....diverse alte lucruri care le-ar putea face placere.
Cu fetele la varsta asta nu stiu ce sa zic, cred doar ca unii disimuleaza mai bine decat altii. Atat.Instinctul exista, doar ca unii si-l reprima aratand exact opusul -ca nu le suporta.Acum ...depinde si de varsta fetelor . Ca cele de 8 ani (care le mai sunt si surori) chiar cred ca nu-i intereseaza prea tare
Ana, bine ca ti-ai luat o piatra de pe inima. Si bine ca-i doar asta .De-acum sper sa te avem mai activa pe aici .
Anca , cc cam asa cu baietii, nici daca-i palesti c-o leuca nu ai garantia ca se prind . Unii...
Deci te-ai facut cu fotbalist. Tocmai ce m-a anuntat TB ca le-a spus profesorul de sport ca anul asta vor face baschet. Sincer, nici eu nu sunt cine stie ce fan fotbal. Dar daca majoritatea asta doreau...Noroc cc ca anul asta au schimbat profesorul si ...game-ul
Pup you all.
"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price
Sanca spune:
Buna fetelor, si Happy Monday!
sambata a fost mare meci de forbal. Au pierdut, dar efortul conteaza, si faptul ca au jucat cu niste namile. Elliot insista sa ma duc sa-l vad saptamana viitoare, asa ca trebe sa-mi scurtez din somnul si lenea de dimineata.
Agho ce baiat harnic ai avut! Bravo lui si colegilor, daca ar face mai multe clase asa, ar schimba tot aspectul Bucurestilor. La noi e campanie mare de strans chistoacele de tigari de pe strazi. Si scoala lor fac o campanie de facut curat pe plaja.
Mara si eu am fost la cumpataturi. Am dat o gramada de bani pe cadoul lui Matei, i-am luat si lui mama o pereche de pantofi ptr ziua ei, dar dupa ce i-a probat... Pentru alimente nu am mai avut chef de mers la cumparaturi, asa ca saptamana asta vom manca la inspiratie. In week end am mancat la mama asa ca am scapat si de gatit...
Crisseis temele de scoala, nu sant complesitor de multe. Aici e pe sistemul - sa dedice o ora la teme. La matematica au tema in fiecare zi si peste week-end. In cls 4 Matei avea de citit 30 de min in fiecare zi + scris in jurnal o pagina. Daca nu scriau in jurnal, trebuiau sa-i scrie o scrisoare prof. Deci dupa matematica noi mai lucram in plus la ortografie (spelling) ca au test odata pe saptamana.
Ana pe Luana. M-am tot gandit la ea. Mersi la vestile bune, si imi pare bine ca te-ai mai linistit si tu, si ca nu a gasit nici o complicatie si ca v-au tratat bine pe unde a-ti umblat.
O saptamana buna la toate fetele
flower-power spune:
Chiar ma gandeam la tine zilele astea, Anca, cc ca de-acum deja te gandesti ce fel de tort sa fie anul asta. Si, ai de gand sa ne lasi in suspans cu presentul lui Mateias?
Nu stiu daca am apucat sa va spun cat de incantat este de heeleys, asta pana intr-o zi cand a calcat intr-un kk de caine .Nu vreti sa stiti cum mirosea in clasa si nu-si dadeau seama de la ce.
Ramasesem datoare cu un raspuns referitor la teme. Cam 3-4 ore petrece Tiberiu la scris, asta in conditiile in care de invatat invata la majoritatea in we. Seara se mai uita o data. Ei, la clasa, nu au prea lucrat din manual. La mate in special si engleza. Isi cumpara la inceput de an niste culegeri cu probleme pt olimpiade si concursuri/carti de la Oxford si Longman si din alea primesc si tema.
Mihatu pe unde esti? Restul ?
"Parents need to fill a child's bucket of self-esteem so high that the rest of the world can't poke enough holes in it to drain it dry." --Alvin Price
flower-power spune:
Sa vedeti cu ce ne-am mai delectat noi peste vara .
Legenda:
Cred ca pot sa primesc un premiu pt termen record de forjat-angrenat in diferite faze de executie-expediat muncitorii =1luna si o saptamana. Tinand cont ca am cunostinte la care a durat si 5 luni, cred ca ma pot declara satisfacuta. Poze cu produsul final inca n-am executat dar...la cererea publicului ...Era o gluma
Pozele de la ziua lui Tiberiu sunt facute de Cora.Puteam sa fiu un pic mai inspirata si sa mai invit o prietena de-a lui, dar din start a zis ca el vrea la teren si ne-am gandit ca fetele se vor simti poate neglijate. Nu mai zic cat timp am avut la dispozitie sa gandesc toata actiunea...si cum e sa strangi prietenii in toiul vacantei...Dar asa e mamele, trebuie sa se descurce sa fie toata lumea multumita .Nu???
mihaela_s spune:
Pe aici si eu, va citesc ca de obicei dar mai greu sa mai scriu...parca a intrat timpul in sac! Am atata de citit, scris si iar citit si iar scris si la suedeza si la engleza, incat m-am hotarat ca sa nu risc sa nu termin nimic pana in decembrie, sa las engleza atat cat pot si o sa o repet semestrul viitor. Macar asa mai pot intinde si cu practica la laborator, pot sa ma inscriu la facultate daca termin suedeza...astea is ale mele.
Aseara am fost la film, Sanca parca cu citeai Stih Larsson...intrati pe blog si cititi acolo, am vazut ca au aparut cartile si in RO. Nu stiu filmele cand vor ajunge...
Diana are teste, proiecte, pe stilul de aici. Ca veni vorba te teme, aici in clasa a 7-a abia incep sa le dea cat de cat...Diana are sporadic teme, cel mai mult la mate(cam cate o jumate de ora, maxim o ora de lucrat, matematica e usoara, probleme faine, nimic complicat). Apoi mai au teme la engleza si franceza(de citit si invatat cuvinte), la suedeza(de ex. a trebuit sa scrie cum a fost botezul ei si cum am ajuns noi sa o botezam Diana Alexandra, iar acum are de facut arborele genealogic). La Stiinte sociale(geografie, istorie, religie si stiinte sociale pe care le fac pe rand, acum sunt la geografie) invata despre geografia lumii(dar invata individual, isi aleg fiecare cate 10 tari din lume pe care trebuie sa le invete pe scurt, apoi prezinta lucrarea in clasa), la Stiinte Naturale(chimie, fizica, biologie, pe care le fac pe rand) acum au biologie si invata despre Gotland cum s-a format-geologic-si apoi despre flora si fauna. Mai mult e de citit, de memorat cateva date si apoi vor avea test. La sport au cateva probe anul asta...azi au exersat la 2000 de m si Diana a obtinut timp numai de G(adica de trecere). Asta e...
Mara, in sfarsit te-am vazut si pe tine in poze(adica asa sper ca tu erai la ziua lui TB ).
Agho, frumoasa actiunea copiilor, de la ei trebuie sa inceapa curatenia si protectia mediului.
Sanca, asa eram si noi cu Diana cand juca handbal anul trecut si avea meci de la 9 dimineata sambata...ne trezeam si Ovi mergea cu ea uneori ca sa o vada cum joaca. Succces mult lui Elliot! ce petrecere faceti de ziua lui Matei?
Ana, ma bucur mult ca totul e bine, te asteptam sa revii cu biscuitele pe conducta .
pe toate, mai viu eu! O saptamana frumoasa!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Sanca spune:
Mara Multumesc de poze. Am vazut balamucul care a fost la voi. Imi place culoarea de pe hol, e calda si frumoasa. Mai vreau poze. Intr-una se vad si perdelele, dar e mai intunecoasa, si nu se vad in grandoarea lor. Multumim lui Cora, ca am reusit sa te vedem si pe tine in poze. Tibi e un simpatic, imi place in fiecare poza radiaza de fericire, si cand il vezi zambind, fara sa vrei te molipseste. . Da, mai vrem poze, cu produsul final.
Pretenul lui TB, portarul cu parul cret si valvoi e un simpatic.
M-am amuzat cu Heeley's si rahatul de caine... Elliot a fost cel care vroia Heeleys cu ardoare. I-a primit de Craciun cu ani in urma, si noi au ramas in dulap ca nu a vrut sa invete sa umble cu ei. Ei, acuma ii vin lui Matei, si lui ii place sa se dea pe ei (el e la a doua pereche). L-am rugat sa-si scoata rotile in biserica, duminica, sa nu-i vina cine stie ce ideii...
Lui Matei i-am cumparat ce a vrut el - de ziua lui, sa vedem cat o sa-l tina. De anu' trecut tot cere un Millenium Falcon. Mos Craciun nu i l-a adus ca nu putea sa se care cu el pana in Rom si pe urma sa-l aducem inapoi...Si am sperat ca pana in Oct. o sa-i treaca, dar nu i-a trecut. Deja ma gandesc cu groaza ca trebuie sa-i fac loc in garaj intr-o luna / doua...
Mihaela ce bine ca ti-ai mai eliberat programul, ca o sa ai mai mult timp de noi
Nu l-am citit inca pe Stih Larsson e pe lista. Cum a fost filmul? O sa radeti, dar eu l-am luat la citit pe Caragiale, ca mi s-a facut pofta de o piesa de teatru romaneasca - sant la O Noapte Furtunoasa, si ma amuz de una singura.