Cand copilul uraste scoala .. ce facem?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns armonie82 spune:

Si eu sunt o mamica de bobocuta in casa I.Deocamdata iubim scoala , chiar daca , asa cum frumos a spus anca-27 si mami cere , si tati cere etc. Incercam sa nu exageram cu cerutul si sa oferim la randul nostru multa intelegere, afectiune pe langa critici, mii de icurajari,timp de discutat orice are legatura cu scoala si multa iubire. Daca s-ar intampla sa nu-i mai placa la scoala as proceda ca si Lala_D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Cata dreptate ai Anca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns UnPacatos spune:

Copilul meu uraste trezitul de dimineata. Odata ajuns la scoala ii place. Trecand de faptul ca la prima ora doarme. In clasa I chiar isi punra capul pe mana, pe banca.
Chiar daca se culca la 8.00, si rar se intampla se ne apuce ora 9.00, dimineata tot e o blegeala generala.
O mosteneste pe sotie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Anca, jos palaria, m-ai facut sa vad lucrurile din punctul de vedere al puiului. Multumesc

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Ce fac eu cand vad ca nu-i place ceva legat de scoala.
Incerc sa vad daca ii place de profesor, daca metoda este buna...si pe urma trag concluzii. De regula nu avem probleme, dar s-a intamplat sa spuna ca nu vrea sa invete si am incercat sa vad de ce?
Am schimbat profesorul, dar nu cu altul imedeat. Am lasat putin tinp sa treaca si apoi am incercat cu altcineva. Nu spun hai sa invatam, hai sa ne jucam cu cifre, litere, aniamle.....ce vreau sa fac atunci.
A dat rezultate. La scoala inca nu se stie ce va fi, dar sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enculescu spune:

Sunt cadre didactice cu stiluri diferite ("Cate bordeie, atatea obiceie", vorba proverbului). Trebuie discutat cu copilul (ce-l deranjeaza: materia, cadrul didactic, atmosfera din clasa, atmosfera de-acasa, colegii prieteni), trebuie discutat si cu respectivul cadru didactic, apoi ori unii, ori altii sa se armonizeze, schimbandu-si comportamentul.
Si parintii ar putea ajuta la o invatare eficienta.
Toate bune! Numai impliniri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Anca, foarte frumos si adevarat .


Iubeste scoala, dar doamna zice ca e neatent, nu are rabdare. Daca sta linga el, face corect ( respecta patratica , face linia corecta), iar daca se desparte putin, da totul peste cap. Caietul e cu nelipsitii "purcelusi", coltul paginii indoiate, etc. Nu ca ar fi o mare problema pentru el, dar pentru mine e.
Astazi la desen, nu a respectat indicatiile Si a pus foarte multa apa, a apasat cu pensonul de l-a smotocitit de tot, si finalul a fost o coala de desen bucatalita. Cred ca era cel mai urit desen din clasa. Si el plingea saracul. I-am spus ca pentru mine e cel mai frumos desen. Dar el printre suspine mi-a zis ca doamna nu il considera frumos. M-a lamurit doamna ca il va aduce ea pe val cu ceilalti. Dar dureaza putin. Trebuie incurajat. L-a lasat sa refaca desenul acasa.
Am vazut ca nu deseneaza frumos. Nu am dat niciodata atentie acestui fapt, dar acum am vazut ca nu acopera tot spatiul din figura. Cumva desenul lui e agitat. Dar cind vrea, reuseste sa faca bine.
Il incurajez mereu ca poate, calificativul din caiet e cea mai mare motivare a lui, dar si motiv de cadere, sunt sigura. O nota proasta si simt ca il pierd. ]
Asa sunt toti in clasa I? Fericiti ca e noua etapa, fericiti ca primesc recompense, dar pe punctul de a claca atunci cind vad ca gresesc?

copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)

hainute de vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elaga spune:

Anca, as vrea ca si copilul meu sa nimereasca la o invatatoare ca tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Anca_27, .

Unii copii urasc scoala pentru ca au, de fapt, o tulburare de intelegere sau redare a informatiei, scrise sau vorbite. Ei stiu ca pot si ca vor sa invete, dar nu inteleg de ce nu fac fata - si daca se adauga si ironia colegilor/profesorilor, uratul de scoala e gata. Am avut, in scoala generala, colegi pe care eu ii apreciam ca fiind copii foarte destepti, dar care s-au pierdut (unii au ajuns sa se lase de scoala, din pacate) pentru ca (abia in timpul facultatii am inteles, ca ma mai gandeam la ei ) erau dislexici sau dispraxici. Si era asa de simplu sa-si fi dat seama cineva: copii cu tot felul de abilitati, talente, cu memorie buna, dar care inversau litere, care nu reuseau sa citeasca bine etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu am un copil care uraste scoala... imi spune cu condoare ca lui nu-i place si ca trebuie sa fac ceva...ceva nici el nu stie..nici eu, evident..ca as face.

In cls 1 a avut o invatatoare cumplita, cu niste metode si apucaturi incredibile in anul 2008.. nu era de mirare ca ura scoala.

L-am mutat in alta clasa, o domana care iubeste copiii, este chiar peste masura de indulgenta, il place, il alinta..cu toate astea, 2 ani mai tarziu tot nu-i place.

Ce nu-i place...totul: ca trebuie sa mearga, ca tot timpul cineva ii spune sa faca ceva ("scoateti caietele, acum citim, acum notam tema"...chestiuni inerente la scoala), ca are teme, ca are uniforma (asta e usor de rezolvat, doamna il lasa si fara uniforma, dar nu l-a impresionat prea tare), ca nu stau la o lectie cam cat vrea el, ca trebuie sa invete poezii cateodata (desi le invata dupa 3 citiri).
Pentru ca stia sa scrie, sa citeasca si sa socoteasca la nivel relativ avansat inainte sa inceapa scoala, convingerea lui e ca nu invata nimic nou/interesant la scoala.

Il intreb ce-ar vrea sa faca? sa stea acasa? raspunsul e invariabil Da.

Stie ca scoala este obligatorie (nu stie ca doar pana la 16 ani), imi zice uneori ca el o sa faca Electronica (ca noi, parintii) si ca se va face creator de "cele mai tari jocuri pe calculator".... cu toate astea tot el imi spune, des, ca nu-i place la scoala si sa fac ceva sa nu se mai duca, sau sa-i placa.

Sfaturi, idei?

Edit: Am uitat sa spun, uu putine teme..le termina in maxim 1 ora, cu tot cu lalaiala si vaicareala, care sunt nelipsite.

Mergi la inceput