poznasi, dar dragalasi - ian-febr 2004 -9

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Asa...Si eu ma minunez ce mai inventeaza astia. Nici nu se justifica asemenea jucarii, citisem mai demult un articol despre jucarii, cum ca devin din ce in ce mai sofisticate si fac lucruri in locul copiilor si nu le stimuleaza imaginatia.

Totusi, i-am luat pisica fiica-mii. Si dupa ce am citit mesajul Ancai am intrat in panica, sa nu cumva sa fie alta pisica. Eu nu am vazut reclama, insa a vazut-o tati. Si cand l-am intrebat, a zis ca e o pisica alb cu maro care miauna. Si am luat-o pe cea fur real. Sper ca aia e, ca a fost o avere.

Si nu e Albert singurul care nu se joaca cu jucariile, nici la noi nu tine mult interesul, apoi sunt doar de decor si ocupat spatiul. Nu mai zic de viteza cu care se strica, de ma doare sufletul de ele.

Ce bine de Ioana cu jucariile, este extraordinar ca ai creat asemenea regula si ca va tineti de ea. Eu sunt sigura ca la noi eu am fost problema si eu am generat cererile aberante de jucarii.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Citeam postarea Adinei legata de pian. Alexandra nu prea merge cu placere la nici o activitate. De fapt e mereu nemultumita si plictisita si nu imi dau seama unde e problema. Spre exemplu ii place tare mult pictura si are talent, nu se plange cand merge dar tot nu merge cu elan. La balet am schimbat locatia, profesoara, etc. Nu ii placea dincolo, am lasat o sa isi aleaga si a mers fericita o vreme. Azi a inceput insa iar cu mofturile, ca nu ii place la balet, dar nu stie ce nu ii place. Pe de o parte nu as vrea sa o chinui, pe de alta ea nu face nimic de buna voie si nimic cu bucurie. Ai impresia ca totul e o corvoada. Daca nu are activitati se plictiseste, daca are activitati gaseste mereu ceva ce nu ii place si vrea in permanenta altceva decat ceea ce face in momentul respectiv.

Nu imi dau seama unde e problema, citesc de alti copii si toti sunt incantati de activitati. Alex nu a mers niciodata cu placere la gradi nici acum nu o face, e o corvoada pentru ea. Vad diferenta fata de Andrei care e disperat daca nu merge la gradi, care pleaca dimineata fericit si abia astepta sa mearga acolo, care abia asteapta sa aiba activitati cu copii, la care participa cu placere. Asadar pe undeva e ceva ce tine de Alex, dar cu siguranta e si ceva din atitudinea mea care ii genereaza asemenea reactii.

Nici nu stiu cum sa procedez. Ma gandesc ca rolul meu e sa mai si ghidez copilul, sa o indemn sa incerce lucruri. Altfel ea nu vrea nimic. Pe de alta parte nu vreau sa o chinui sau sa o obosesc. In plus, nici nu ar avea o alternativa prea buna serile, bona nu se descurca cu copiii, Andrei are si el nevoie de atentie si stimulare, in plus se bat mereu si e debandada. Daca as tine o acasa in loc de activitati ar sta cu ochii in TV la toate prostiile si ar pierde vremea vaicarindu se ca se plictiseste. As putea sa ii inlocuiesc cu altceva, dar cu ce? Pentru ca nu vrea nimic si chiar daca alege ceva, dupa putin timp cere altceva. Nici macar inot nu doreste. Desi vara inoata tare fericita si adora sa mearga piscina, cand e vorba sa mearga la bazin refuza. E clar ca nu suporta nici o activitate "inregimentata", nici o forma de regula sau rutina. Pot sa inteleg pana la un punct, nu cred ca e cazul sa exageram cu asta pentru asa ii e felul, totusi in viata va avea parte de multe reguli si activitati de rutina si numai cu perseverenta le va face fata.

Hai ca v-am scris romane. Chiar e o tema care ma preocupa si pana acum nu prea am mai gasit situatii similare la altii. Marea majoritate sunt multumiti de activitati, si sunt mai entuziasti in general.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Rox, eu pisica aia am vazut-o intii la Londra, mi-a atras atentia ca a mieunat dupa mine in magazin, insa dupa aia am vazut-o si in Ro, insa nu imi amintesc unde.

mie mi se pare cam aberant sa dau atitia bani pe jucarii care nu stimuleaza copiii deloc.

cit despre activitati - nu stiu ce sa zic - parerea mea e ca nu tb implicati in f multe chestii, tb lasati sa zburde macar acum, dupa aia nu prea mai au timp, intra in "sistem". stiu ca nu multa lume e de parerea mea, dar eu ma uit la M ca nu are cine stie ce timp de joaca si nu-mi vine sa ii pun nimic in plus. ei fac la gradi sah, teatru, dans, engleza si il las cu atit.
as mai incerca un tenis, dar mai curind poate la vara sa faca in aer liber.
iar de cind cu filarmonica vrea sa mearga la vioara desi nu cred ca i-ar placea asa multa seriozitate.
innotul iar e ok, dar anul trecut era peste programul nostru cu totul.
in rest mai planuim sa facem o gasca pt limba germana, dar de joaca nu serioseala.

Imelda, vb pe mess cind ai timp - eu sint online aproape topata ziua

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Uite asta e dihania pe care am luat o http://www.youtube.com/watch?v=_w5tLxW_fOs&feature=related

Rox , mamica

Mergi la inceput

Si beleaua Adinei cred ca asta e: http://www.youtube.com/watch?v=nmGm-FJHliQ&feature=related

Rox , mamica

Mergi la inceput

Cat despre program, nici eu nu sunt pentru extenuare, ca o sa fie destul de stresant la scoala. Dar nu consider asa mare incarcare cate o ora de balet lunea si miercurea si una de pictura vineri. Mai ales ca la gradi nu mai face optionale. Face engleza, dar asta in programa obisnuita.

Si problema e ca oricum nu avea ce face de la 6 la 8 seara cand ajung eu. Bona nu se prea descurca cu amandoi, nu iese afara pentru noi suntem izolati acolo si nu e picior de copil in curte. Sta in casa si se plictiseste, se uita la cele mai ciudate desene la TV si se bate cu Andrei. Sincer, nu e nimic constructiv in asta si nici ea nu are posibilitatea sa se joace cum ar trebui. Alex nu se joaca singura si nici nu se poate juca bona numai cu ea cat e si Andrei e acolo, va asigur ca nu e la fel de usor cand ai 2 copii de varste diferite. Tocmai de aceea i-am facut program in afara casei, nu e stresant, si presupune socializare si joaca pana la urma, ca nu le face balerine de performanta. Da, profesoara de anul trecut era foarte stricta si rigida as zice, dar cea de acum e tare blanda si buna, se joaca cu ele, le dragaleste. Deci una peste alta solutia stat acasa serile pica, nu stiu ce variante mai "jucause" pot sa ii gasesc.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Uite, baietii stau la scoala de la 7:30 (ma rog, atunci iesim pe usa) pana la 15:30 (cand ajung cu bus-ul).
In timpul scolii ies afara de min 2 ori, miercurea cand in mod obisnuit ar avea program scurt ii lasam la Service de Garde (sunt tot in cadrul scolii insa nu stau in clasa lor si nici cu colegii lor neparat; e un mix de copii care mai stau pe acolo pana se face ora de plecare sau pana vin parintii sa ii ia; e un serviciu disponibil pana la ora 18 daca vrei). Asa, miercurea dupa-amiaza fac fie Tam-Tam (bat in tobe..) fie dans.
Martea au sport la scoala o data la 2 sapt.
Si cam astea le sunt extra-activitatile in scoala.
Am cautat sa ii dam la hockey dar am ratat data de inscriere asa ca mai cautam.
La piscina merg cu mine insa se joaca, se balacesc, sar, chiuie. Nu e ceva cu program strict.

Tari pisicile alea, Rox.

Cat despre diferenta de varsta, sa vedem cum o fi la noi....

Monica, Adina, Imelda, Anca....voi? Ceva fratiori, surioare? Sau ati pus punct? (si la noi era punct insa...a aparut)

Ioana,
~6ani, ~6ani, 18+

Mergi la inceput

Lasa ca foarte frumos ce urmeaza la voi dupa punct!

Si eu am pus punct si sper sa nu mai urmeze nimic ca nu ma descurc nici 2.

La voi va fi mai usor cred cu diferenta de varsta, Arturicii sunt deja mai mari. Pana se naste BB, pana mai creste sa vorbeasca si sa misune ca sa apara efectiv discutii pe jucarii, baietii vor fi si mai mari si sigur va fi mai bine. Gelozii mai putin probabil sa apara, ei deja sunt 2, obisnuiti sa imparta si atentia si lucrurile. Deci ma astept sa fie ceva mai bine la voi din punctul asta de vedere.

Va pupam.

PS S-ar putea ca Alexandra sa refuze tocmai programul strict. Adica sunt convinsa ca asta e problema, dar nu vad mare lucru ce pot face. La programul nostru ar fi haos fara organizare si rutina.

Rox , mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Da, stii ce am observat la baieti?
Sunt darnici. Si dau asa, cu bucurie.
Nepotul meu e doar unul si este tare "pastrator". Are 9 ani si a inceput sa planga cand i-au mancat Arturicii din cereale.
Zic asta ref la a imparti cu cineva ceva. Om vedea cum o sa se comporte cu bebe. Le zic saptamana viitoare dupa echo.

Iar despre programul strict, si ei se cam plictisesc. Deja se bucura cand vine weekend-ul sa nu mearga la scoala. Desi acolo le place tare si ii las tare fericiti dimineata.
Oricum sunt agitati si ei si energici extra tare.

Ioana,
~6ani, ~6ani, 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adlemi spune:

Citat:
citat din mesajul lui arturicii

Monica, Adina, Imelda, Anca....voi? Ceva fratiori, surioare? Sau ati pus punct? (si la noi era punct insa...a aparut)

Ioana,
~6ani, ~6ani, 18+

Eu am pus virgula nu punct.Sau mai curand puncte de suspensie...
Surprize surprize!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet Povestea unui Licurici!

Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105
http://community.webshots.com/user/adlemi_airal
http://www.dropshots.com/adlemi

Mergi la inceput